Prezidentská volba - aneb koho?

Pokec nejen o autech...

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma

Odpovědět

Kdo by se dle vás měl stát Prezidentem Republiky

Karel Schwarzenberg
41
19%
Tomio Okamura
28
13%
Přemysl Sobotka
5
2%
Táňa Fischerová
3
1%
Zuzana Roithová
3
1%
Vladimír Franz
51
24%
Miloš Zeman
27
13%
Jiří Dientsbier
1
0%
Vladimír Dlouhý
1
0%
Jana Bobošíková
3
1%
Jan Fischer
17
8%
Ani jeden z uvedených kandidátů
32
15%

Celkem hlasů: 212

Sova

Re: Prezidentská volba - aneb koho?

Příspěvek od Sova »

včera se mi stalo...
šel sem na pivko...a volal mi kámoš...prej jak sem báječně napsal příspevek okamurovi na zed...byl už nachmelenej...v podstatě ze mě udělal komunistu a chtěl abych si s ním notoval...

no měl sem smíšené pocity a byl sem z toho vcelku mimo :D

I na profilu okamury jsem se proto musel očistit...

abyste si nemysleli že me názory jsou komunistické tak řeknu jen pár vět...

vůdcem a velkou osobností pařížské komuny byl mimojiny Jean-Paul Marat, kterej řekl...

"Žádám dalších deset tisíc hlav, DESET TISIC HLAV"

"Pět nebo šest setnutých hlav by (ti) mělo zajistit klid, svobodu a štěstí"

Rozhod sem se že nebudu tančit na tenkým ledě jak okamura...Já říkám KOMUNISTI TAHNETE DO HAJZLU :D
Navíc správnej komunista a revolucionář je pouze ten kterej nemá co žrát a hladoví! spokojenej komunista v družstevním bytě a nadváhou není komunista ale výmrdek systému :D
Cléon & Fonte

SubTera

Příspěvek od SubTera »

Tak mozn budeme mit o par kandidatu min, z uz tak blbyho vyberu to bude jeste blbejsi :lol:

Berry
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Berry »

Tak možná tři jsou venku, uvidíme zda se odvolají :?:
http://zpravy.idnes.cz/ministerstvo-vni ... domaci_kop" onclick="window.open(this.href);return false;
Jinak tady pani Samková zvažuje žalobu na systém příme volby :D
http://zpravy.idnes.cz/samkova-napadne- ... domaci_kop" onclick="window.open(this.href);return false;
Seat Ibiza 6L1 1.4 16V Reference
Skoda Octavia II FL 1.2 TSI Elegance
Skoda Rapid 1.2 TSI StylePlus
Skoda Octavia RS III 2.0 TDI RS Challange

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

paní Samkové bych nastěhoval ty mačetový cikány domů a bylo by hned o pár problémů míň
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK

Berry
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Berry »

:lol: :lol:

Jinak dlouho tady nebyla žádná "vášnivá" diskuze :D
Seat Ibiza 6L1 1.4 16V Reference
Skoda Octavia II FL 1.2 TSI Elegance
Skoda Rapid 1.2 TSI StylePlus
Skoda Octavia RS III 2.0 TDI RS Challange

Brutus
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brutus »

Teď spíš čekám konspirační teorii o tom, kdo stojí za Franzem, když ho taky nevyřadili. :D
E30 kundokábrolap
www.mrdna.cz

kubi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubi »

Tak to bude ještě veselé... A co se Samkové týče - ta už taky neví, jak se zviditelnit :(
Nosce te ipsum - know thyself
"Be the change you want to see in the world"
Kadett GSi 16v - "redtop" fan

Gallery: kubi-gsi.rajce.idnes.cz
NABÍZÍM ODBORNÉ PŘEKLADY Z ANGLIČTINY DO ČEŠTINY - VÍCE SZ

kentoya

Příspěvek od kentoya »

Brutus píše:Teď spíš čekám konspirační teorii o tom, kdo stojí za Franzem, když ho taky nevyřadili. :D
já spíš uvažuji proč jim vadil dlouhý, že šel z kola ven, a nebo jestli nebyl jen nastrčen, aby odpadl s dalšími nepohodlnými a nebylo to tak nápadné

jinak se předvedli při tom sčítání procent, už vidím titulky ve světě, češi neumí počítat

každopádně jsem zvědavej jak to dopadne, protože od začátku se tvrdí že okamura neprojde do voleb protože hýbe masou lidí, a to je špatné
IQ sice stylingem nenahradíš, taboo ti ho taky nezvedne, ale dokáže rozšířit brutálně obzory :D
http://www.odtahove-sluzby.cz

NeviM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NeviM »

začínám se obávat další velký frašky a výhry už asi dlouho naplánovanýho zemana, asi jako to bylo s klausem, u kterýho mi tak přišlo k smíchu, když v něm někteří lidi viděli budoucího prezidenta už v dobách jeho premierování :roll: a smích mě po pár letech taky přešel :cry:
Renault Safrane BITURBO Baccara Quadra 262hp (long-term reconstruction)
Renault Safrane V6-24v Baccara manual 190hp (daily car)

Sova

Příspěvek od Sova »

kdyžtak mne opravte...
ale jestli sem to spravne pochopil tak ten system overovaní podpisu zaciná tím že vyberou jeden vzrorek a pak vzorek druhý z podpisového archu kandidata a pak s ním dělají nějaké kocourkoviny-které následně rozebirají ve vsech mediich jak to delají blbe...

Zaujala mě jiná věc...aparat ktery to delá (vnitro) a cely ansabl lidí ktery jsou placeni z daní lidi, není schopen zkontrolovat a ověřit všechny podpisy, ktere uchazeč o kreslo prezidenta nasbíral???

Pokud se mýlím a nepochopil sem tomu tak OK...beru zpet...ale pokud né...muže existovat jeste neco vice absurdního v tomto státe?
Proč tímto stylem nekontrolují a nepočítají hlasovací lístky ve volbách...třeba krajských :lol:
Cléon & Fonte

crocjirka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crocjirka »

NeviM píše:začínám se obávat další velký frašky a výhry už asi dlouho naplánovanýho zemana, asi jako to bylo s klausem, u kterýho mi tak přišlo k smíchu, když v něm někteří lidi viděli budoucího prezidenta už v dobách jeho premierování :roll: a smích mě po pár letech taky přešel :cry:

zrovna za klause jako presidenta muzeme byt radi... nebot on predpovedel hodne veci co se stanou.. a bohuzel mel velmi casto pravdu... a bohuzel nase vlada leze evrope do prdele.....takze jsme si to pekne posrali... a na jednu stranu mi nebude vadit kdyz by byl znovu premierem...
ex:opel tigra 1.4 16v,opel tigra 1.6 16v,peugeot 106 1.4 sport,seat leon 1.8T 200PS+,ibiza 1.9TDI 6L 170PS, octavia RS combi 1.8T
NOW: family car skoda octavia 2 RS combi 2.0TSI 200 teplejch poniku...
facebook.com/jiriprokopfotograf

Brutus
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brutus »

Sova píše:kdyžtak mne opravte...
ale jestli sem to spravne pochopil tak ten system overovaní podpisu zaciná tím že vyberou jeden vzrorek a pak vzorek druhý z podpisového archu kandidata a pak s ním dělají nějaké kocourkoviny-které následně rozebirají ve vsech mediich jak to delají blbe...

Zaujala mě jiná věc...aparat ktery to delá (vnitro) a cely ansabl lidí ktery jsou placeni z daní lidi, není schopen zkontrolovat a ověřit všechny podpisy, ktere uchazeč o kreslo prezidenta nasbíral???

Pokud se mýlím a nepochopil sem tomu tak OK...beru zpet...ale pokud né...muže existovat jeste neco vice absurdního v tomto státe?
Proč tímto stylem nekontrolují a nepočítají hlasovací lístky ve volbách...třeba krajských :lol:
Přesně - vyberou jen malej vzorek. Pokud v tom vzorku bude víc než 3% neplatných podpisů, bere se další vzorek (8500 podpisů) a tam se znova porovnají údaje s registrem obyvatel. Problém bych neviděl v tom, že nezkontrolují všechny - 8500 je dostatečnej reprezentativní vzorek a takhle prostě funguje statistika. Problém je spíš v tom, že z obou těch porovnání ty procenta chybovosti nezprůměrují, ale sečtou. Tzn. když jim poprvé vyjde 21% neplatných a podruhé 19%, tak odečtou z celkové sumy ne 20%, jak by to bylo logicky správně, ale 40% podpisů. Další problém je, že lidi psali do těch archů korespondenční adresu a ne trvalý bydliště. Tím pádem údaje v registru neodpovídají tomu, co je v archu a podpis je neplatný.

Co se týče těch voleb...tak tam jde o přesný čísla - tady to stačí přibližně s nějakou odchylkou. Předpokládal bych, že když někdo z kandidátů neprojde o několik stovek podpisů (nebo prostě do velikosti tý odchylky), tak se holt budou muset zkontrolovat všechny.

Hezky je to vidět i u voleb, kde je už někdy při 20% zkontolovaných hlasů jasný, jaký zruba bude pořadí.
E30 kundokábrolap
www.mrdna.cz

kentoya

Příspěvek od kentoya »

crocjirka píše:
NeviM píše:začínám se obávat další velký frašky a výhry už asi dlouho naplánovanýho zemana, asi jako to bylo s klausem, u kterýho mi tak přišlo k smíchu, když v něm někteří lidi viděli budoucího prezidenta už v dobách jeho premierování :roll: a smích mě po pár letech taky přešel :cry:

zrovna za klause jako presidenta muzeme byt radi... nebot on predpovedel hodne veci co se stanou.. a bohuzel mel velmi casto pravdu... a bohuzel nase vlada leze evrope do prdele.....takze jsme si to pekne posrali... a na jednu stranu mi nebude vadit kdyz by byl znovu premierem...
klaus nepředvídal, klaus věděl - zná ty co tahají za nitky a co chtějí, jen to řekl veřejně a byl slyšet, že to dávno říkali jiní, kteří se do medií nedostanou a když tak je hned někdo sepsuje, to je jiná
IQ sice stylingem nenahradíš, taboo ti ho taky nezvedne, ale dokáže rozšířit brutálně obzory :D

kentoya

Příspěvek od kentoya »

Brutus píše:
Sova píše:kdyžtak mne opravte...

Přesně - vyberou jen malej vzorek. Pokud v tom vzorku bude víc než 3% neplatných podpisů, bere se další vzorek (8500 podpisů) a tam se znova porovnají údaje s registrem obyvatel. Problém bych neviděl v tom, že nezkontrolují všechny - 8500 je dostatečnej reprezentativní vzorek a takhle prostě funguje statistika. Problém je spíš v tom, že z obou těch porovnání ty procenta chybovosti nezprůměrují, ale sečtou. Tzn. když jim poprvé vyjde 21% neplatných a podruhé 19%, tak odečtou z celkové sumy ne 20%, jak by to bylo logicky správně, ale 40% podpisů. Další problém je, že lidi psali do těch archů korespondenční adresu a ne trvalý bydliště. Tím pádem údaje v registru neodpovídají tomu, co je v archu a podpis je neplatný.

Co se týče těch voleb...tak tam jde o přesný čísla - tady to stačí přibližně s nějakou odchylkou. Předpokládal bych, že když někdo z kandidátů neprojde o několik stovek podpisů (nebo prostě do velikosti tý odchylky), tak se holt budou muset zkontrolovat všechny.

Hezky je to vidět i u voleb, kde je už někdy při 20% zkontolovaných hlasů jasný, jaký zruba bude pořadí.
jinak ty archy mají předtištěná políčka, a není nic jednoduššího než dát do čtečky vyhodnocování, a by dávala bokem arch kde chybí vyplněné dvě a více kolonek, a kde je vyplněno vše, nepočítat
tímto způsobem oddělíme na hrubo zrno od plev, a plevy přepočítáme ručně
a dostaneme se ke kýženému výsledku aby kandidát neprošel
jinak pro další volby v podstatě stačí vzít telefonní seznam a opisovat údaje a předtím zvednout telefon, a říct dobrý den jsem z toho a toho úřadu, mluvím s tím a tím člověkem? mohu pro potvrzení znát váš rok narození? a když odpoví zeptat se na pár pičovin a vypsat za dotyčného arch
podvod je jednoduchý z obou stran, jak při sbírání tak při kontrole, prostě tento způsob se mi zdá trošku mimo mísu na obě strany
a jinak s tím sčítáním, bych jim odebral potvrzení o ukončené základní škole

kentoya

Příspěvek od kentoya »

a komu se nelíbí odstranění tomia z voleb, může klikat tady
http://www.petice24.com/petice_na_podpo ... ia_okamury" onclick="window.open(this.href);return false;

bleach

Příspěvek od bleach »

a vis k cemu jsou tyhle internetovy petice? :mrgreen:

Jeny

Příspěvek od Jeny »

někteří tady by si hlavně měli přečíst ústavu a potom by zjistili, že třeba Okamura nakecává co neudělá všechno za věci a přitom by na to neměl vůbec pravomoc...

kentoya

Příspěvek od kentoya »

Jeny píše:někteří tady by si hlavně měli přečíst ústavu a potom by zjistili, že třeba Okamura nakecává co neudělá všechno za věci a přitom by na to neměl vůbec pravomoc...
tak si přečti co nakecává zeman a co z toho je schopen dokázat, když nemá tvé pravomoce

okamura je schopen vyvinout minimálně mediální nátlak a když to udělá jako prezident, budou to lidé číst, když to udělá jako podnikatel okamura tak si toho 95% národa ani nevšimne, netvrdím že okamura je nejlepší řešení, tvrdím že okamura hýbe lidmi a pokud ho mašinerie nesemele, bude hýbat dál

okamura netvrdí že to udělá, ale že bude prosazovat, ostatní musí udělat dav lidí
at už se jedná o změnu volebního zákona, referendum, či jiné

a upřímně pokud mu lidé věří, a budou ochotni za jeho názory bojovat, je furt lepší okamura, jak hitler se svými ideologiemi

hitler povstal v podobné situaci v německu, a když se zajedeš podívat do oswětimi, tak ti teprve dojde dopad toho co se tu dělo, dokud jsi to neviděl na vlastní oči, jsou to jen čísla a nějaký nacismus
a než do křesla prezidenta jednou zvolit nacistu, který využije podobné situace, raději nyní okamuru

ale stále netvrdím, že okamura je nejlepší a jediné řešení

hattori_hanzo
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hattori_hanzo »

Sem se to hodí víc než do vtipů :D

Obrázek
✠Luftwaffle✠

Jeny

Příspěvek od Jeny »

kentoya: teď si krásně ve svým příspěvku předvedl jeho styl, okecávat, zatáhnout do toho všechno možný, ale furt to nemění nic na tom, že lže.

Popravdě, já si myslim, že by žádná přímá volba být neměla :wink:

kubi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubi »

Jeny píše:kentoya: teď si krásně ve svým příspěvku předvedl jeho styl, okecávat, zatáhnout do toho všechno možný, ale furt to nemění nic na tom, že lže.

Popravdě, já si myslim, že by žádná přímá volba být neměla :wink:
+1 :mavani:

Ale je třeba říct, že tam jsou i daleko horší kandidáti.... viz. Dlouhý... :(

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

měla a už dávno
ted smrdím po naftě :-)

podporuji: http://www.neo2011.cz/

twingo.driver

Příspěvek od twingo.driver »

Můžu vědět, proč by přímá volba "bejt neměla"? Já netvrdim, že to neni jen fígl na hloupou českou veřejnost, jak jí dát pocit, že je všechno pevně pod její kontrolou a reálnej účinek týhle "lidový volby" je nevelkej, tim spíš, když se kouknu na spektrum nasazenejch kandidátů, ale nějak mýmu mozečku nedochází, proč nemít přímou volbu prezidenta je lepčí, než ji mít.
SubTera píše:mile dite, to, jak se svou povesti nakladas ty, je tvoje vec 8)

NeviM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NeviM »

twingo.driver píše:Můžu vědět, proč by přímá volba "bejt neměla"? Já netvrdim, že to neni jen fígl na hloupou českou veřejnost, jak jí dát pocit, že je všechno pevně pod její kontrolou a reálnej účinek týhle "lidový volby" je nevelkej, tim spíš, když se kouknu na spektrum nasazenejch kandidátů, ale nějak mýmu mozečku nedochází, proč nemít přímou volbu prezidenta je lepčí, než ji mít.
samozřejmě že měla, to je jen alibismus bezmozků neschopnejch přijmout vlastní zodpovědnost za to kam jsme to dopracovali, což potvrzujou jejich neustálý, opět alibistický argumenty typu "a proč to řešíte, když s tím nic neuděláte"... no a jedna z mála věcí, s kterou můžem už teď něco sami dělat (kromě všech ostatních voleb) a podívej se na to jak se k tomu stavěj... to je fakt zoufalost, komanče znova na nás se všim všudy, fakt že jo, tím se probere dost idiotů...

EDIT: sorry, že odpovídám za ně, ale oni Ti na tohle samozřejmě neodpoví, protože prostě neví, proč si to myslej. Stejně jako neví další souvislosti. A pokud někdo z nich přeci jen odpoví, tak se zase asi zasmějem
Naposledy upravil(a) NeviM dne 26 lis 2012 18:47, celkem upraveno 1 x.
Renault Safrane BITURBO Baccara Quadra 262hp (long-term reconstruction)
Renault Safrane V6-24v Baccara manual 190hp (daily car)

kentoya

Příspěvek od kentoya »

kvůli tomu co napsal nevím nade mnou, opět uvažuji zase trošku odlišněji, asi by stálo za to u příštích voleb volit komunisty, ne proto, že bych s nimi sympatizoval, ale proto, že budou vládnout dá se říct stejně jako ti co jsou tam nyní a dokud tam budou modroptáci, nebo oranžová smrt, tak nikdo nepovstane, ale jakmile tam budou komanči, a půjde to dál do sraček, snad se národ probere
berte to jen jako glosu či zamyšlení nad problémem, nikoli fakt

hattori_hanzo
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hattori_hanzo »

✠Luftwaffle✠

kubi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubi »

Nezbývá než přikývnout, protože to vystihl naprosto přesně 8)

Ivan
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan »

ad přímá volba) jistěže je to blbost - přímá volba je zcela zbytečná a zbytečně drahá, sdílím tímto názor s 90% politologů, kteří tvrdí to samé.

ad Ivan Pilný) velmi inteligentní a vzdělaný člověk, je to náš klient, takže mohu soudit z osobní zkušenosti.

Sova

Příspěvek od Sova »

Přímá volba by nebyla zbytečná, pokud by ČR byla prezidentská republika...
Cléon & Fonte

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

Ivan píše:ad přímá volba) jistěže je to blbost - přímá volba je zcela zbytečná a zbytečně drahá, sdílím tímto názor s 90% politologů, kteří tvrdí to samé.

ad Ivan Pilný) velmi inteligentní a vzdělaný člověk, je to náš klient, takže mohu soudit z osobní zkušenosti.
90% politologů bych nechal zavřít i s politikama. Jeden žvanil vedle druhýho a každýmu jde jen o peníze do vlastní kapsy. A kam vítr tam plášť
ted smrdím po naftě :-)

podporuji: http://www.neo2011.cz/

Odpovědět

Zpět na „Pokec“