Kane13 píše:Mě by ještě zajímalo, proč je Škodovka takovým trnem v oku.
Škodovka ne, taky jsem rád, že aspoň něco nas za hranicema slušně reprezentuje (ano, moc cesky to neni, ale stejne se na to divaj za hranicema jako na cesky auto),
ale poměr cena/hodnota je fakt tragickej. A ojetin se tohle týká ještě víc, jsou naprosto iracionálně předražený, u těch už to nepochopim ani omylem. Vim, že maj auta většinou největší tržní hodnotu v zemi, kde se vyráběj, ale ta škodovka mi přijde extrém. Za cenu průměrný ojetý fabie si člověk pořídí většinou průměrnou limuzínu o 3-4 kategorie vejš. Je mi jasný, že cenu tvoří hlavně poptávka, ale tu poptávku právě nechápu. Docela mi přijde zábavný poslouchat argumenty typu že má škodovka levný díly, což platilo naposled ještě částečně u jedničkový oktavky. A ani u tech ojetin se to nevyplati, vzhledem k pořizovací ceně auta, výbavě, vlastnostem auta, množství dílů, který je člověk nucenej kupovat oproti nějakýmu kvalitnímu autu a tak dále. Hlavně největší zastánci škodovek bejvaj zpravidla ti, co ještě nic jinýho nezkusili, nebo se jednou svezli v nějakym třicetiletým "zahraničnim" vraku, ale budou plácat mentální argumenty, aniž by to kdy viděli reálně z druhý strany.
Flejmovat nehodlam, jen jsem odpovidal na dotaz ze svýho pohledu.