Nová octavie ...

Pokec nejen o autech...

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma

Odpovědět
NeviM
Kontaktovat uživatele:

Re: Nová octavie ...

Příspěvek od NeviM »

jajiN píše:Řekl bych, že ti lidi to dělají hlavně z praktického hlediska co se týče údržby těch aut. Tím nechci říct, že jsou bezúdržbové nebo nějak míň poruchové, ale dostupnost servisu (nemyslím autorizované), je přeci jen lepší co se týče koncernu, než ostatních značek. Teda aspoň z mého hlediska. Ono cena a dostupnost dílu je jedna věc, ale kdo Ti to namontuje? Někdo není třeba tak zručný, nebo si netroufne na obtížnější výměny/opravy. A každý zná, nebo přes doporučení se dostane právě k někomu kdo děla servis koncernu. Což si myslím, že je docela velká výhoda. Aspoň já teda znám ve svém okolí nejméně 5 takových. A přijet k nim s jinou značkou tak Vás pošlou někam. :lol:
Nezlob se na mě, ale pravě jsi řekl další typickej argument, kterej je mi strašně moc k smíchu, zkráceně řečeno argument "můj mechanik dělá jen škodovky". Jak řekl Beaver, takovej člověk nemá s mechanikem nic moc společnýho.
Ale je pravda, že možná je můj pohled trochu zkreslenej tím, že já si na autech (+na autech kámošů, případně známejch, který za mnou pošle někdo s tím, že vyřeším jejich neštěstí, který jim způsobili právě ti mechanici v uvozovkách, svou úžasnou prací) udělám sám úplně všechno, co aspoň trochu můžu (rovná se na co mám vybavení), takže prostě všechno, kromě věcí typu výbrus kliky, srovnání hlavy a tak podobně...
Renault Safrane BITURBO Baccara Quadra 262hp (long-term reconstruction)
Renault Safrane V6-24v Baccara manual 190hp (daily car)

Vavris.cz

Příspěvek od Vavris.cz »

Dacan píše:mě teda přijde octavia 2 gen jako jedno z hezčích a pohodlnějších aut z těch novějších rychlokvašek, bohužel mám takový dojem že se nevyrábělo se starýma 1.9tdi, to už by pak byl ultimátní stroj. Jel sem v ceedu i i30 a necítil sem se v nich tak dobře, ale to je subjektivní
Prosím? Pohodlnějších oproti čemu? Komfort tlumení mi přijde jako největší slabina Octy.
Beaver píše:
jajiN píše:Řekl bych, že ti lidi to dělají hlavně z praktického hlediska co se týče údržby těch aut. Tím nechci říct, že jsou bezúdržbové nebo nějak míň poruchové, ale dostupnost servisu (nemyslím autorizované), je přeci jen lepší co se týče koncernu, než ostatních značek. Teda aspoň z mého hlediska. Ono cena a dostupnost dílu je jedna věc, ale kdo Ti to namontuje? Někdo není třeba tak zručný, nebo si netroufne na obtížnější výměny/opravy. A každý zná, nebo přes doporučení se dostane právě k někomu kdo děla servis koncernu. Což si myslím, že je docela velká výhoda. Aspoň já teda znám ve svém okolí nejméně 5 takových. A přijet k nim s jinou značkou tak Vás pošlou někam. :lol:
A co je obtížnější výměna nebo oprava ? Já potřebuju u Lexe aktuálně přetěsnit vanu a nejspíš vyměnit tlumiče. Motor bude potřeba zřejmě přizvednout kvůli nápravnici, ale celkově mi to nepřijde jako žádná obtížná oprava. Výměna svíček nebo oleje co už jsem absolvoval mi taky nepřišla nějak problematická. To všechno zvládne každej mechanik a pokud by to odmítnul dělat, protože to není Škodovka nebo jinej koncern, tak to není mechanik ale kretén, kterýmu nepatří auto do ruky.
Jajin má v tomto pravdu. Servisní dostupnost a lidová známost Škoda a VW dělají imho aspoň 50% z té neklesající hodnoty. A takových kreténů, kteří ti řeknou, že japonce ti servisovat nebudou a frantíka taky ne, je víc než dost... Normální člověk se před koupí auta baví se známými v hospodě a známými servisáky --> Je min. 50% šance, že dotyční jezdí ve Škodě nebo VW a tím pádem i doporučí Škodu nebo VW... popřípadě ostatní značky vyloženě odsoudí.
IF everything seems Under Ccontrol, you should Know, you're just not going fast EnoUgh.

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Ze jsou servisaci idioti a hospodske kecy propaguji koncern ovsem automaticky neznamena, ze je koncern lepsi :D Nicmene... bydlim v mestysi co ma plus minus 3k obyvatel. Servisaci jsou tu dva, ani jeden mi servisovat nic neodmitnul. V jak hrozne prdeli bych musel teda bydlet, abych nemel zadnou alternativu a MUSEL kupovat koncern aby mi ho nekdo servisoval ? :lol:
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

hattori_hanzo
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hattori_hanzo »

Pokud si někdo kupuje auto podle toho, co mu řekne jeho mechanik že mu bude nebo nebude opravovat, tak je kokot a myslím, že takovejma lidma se tu vůbec nemusíme zabejvat. Nikdo si nic kupovat nemusí a nikdo nikomu nic nenutí. V tom je krása naší doby a my bychom si toho měli vážit a myslet na to.
✠Luftwaffle✠

Dacan
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dacan »

Vavris.cz píše:
Dacan píše:mě teda přijde octavia 2 gen jako jedno z hezčích a pohodlnějších aut z těch novějších rychlokvašek, bohužel mám takový dojem že se nevyrábělo se starýma 1.9tdi, to už by pak byl ultimátní stroj. Jel sem v ceedu i i30 a necítil sem se v nich tak dobře, ale to je subjektivní
Prosím? Pohodlnějších oproti čemu? Komfort tlumení mi přijde jako největší slabina Octy.
S tlumením problém nemám, když jsou tdi kamna v pořádku tak to i ''rád'' poslouchám, v sedačkách se mi skutečně lapí líp než v jakýchkoliv jiných, usedlý interíér se mi taky lípí víc než křívky v jiných autech, jediné co mi vadí je přejezd hrbolku a děr kdy každou cítím, ale zas to sedí pičo :lol:
samozřejmě se nehádám a o ničem tě nepřesvědčuji ale skutečně sou i lidi co mají jiné hodnoty než ty :hlazeni

Vavris.cz

Příspěvek od Vavris.cz »

beaver&hattori_hanzo: Tady se nebavíme jestli to je idiocie nebo to není idiocie, ale proč má Škoda a VW tak drahá auta... Pokud vím o ledničce hovno a většina lidí mi doporučí Miele nebo AEG, tak si koupím Miele nebo AED, stejně tak pokud vím o autech hovno, a většina mi doporučí Škodu nebo VW, budu se dívat po Škodě nebo VW....

dacan: "...jediné co mi vadí je přejezd hrbolku a děr kdy každou cítím..." takže se shodnem, o tom jsem mluvil a proto mi to auto nepřijde pohodlné... (což je o to horší, že ani nesedí...).
jinak je octa fajn. Nebýt toho tragicky naladěného podvozku, tak bych vlastně současnou 2.0 TDI CR označil jako vyloženě příjemné auto, které mám rád.
IF everything seems Under Ccontrol, you should Know, you're just not going fast EnoUgh.

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

Na to je celkem jednoduchá odpověď. Za kvalitu se platí :)
Build shit car, call everyone haters....
Function > Form

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Jo aha, za kvalitu :smich: :smich2:

BIGPAPA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BIGPAPA »

a pšonci už mají fejslift superba :lol:
http://www.auto.cz/allegro-superb-72435" onclick="window.open(this.href);return false;
http://allegro.pl/skoda-superb-ii-2-lif ... 56214.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Svět by byl o mnoho bezpečnejší, když by každý před vstupem do letadla musel sníst kousek slaniny....

LiberaleMiguel

Příspěvek od LiberaleMiguel »

Beaver píše:Ze jsou servisaci idioti a hospodske kecy propaguji koncern ovsem automaticky neznamena, ze je koncern lepsi :D Nicmene... bydlim v mestysi co ma plus minus 3k obyvatel. Servisaci jsou tu dva, ani jeden mi servisovat nic neodmitnul. V jak hrozne prdeli bych musel teda bydlet, abych nemel zadnou alternativu a MUSEL kupovat koncern aby mi ho nekdo servisoval ? :lol:
Me po koupi Coupecka deda a strejda taky doporucili "rodinneho" servisaka, ten se toho nebal a zrobil vsechno co jsem chtel, ale.....no, nechcu byt sprosty.

K tematu: Me se strasne nelibi to provedeni znaku na kapote, upa to kazi jinak hezky xicht auta
Keep /-/atin'

Cokoliv Polsky, Allegro -> SZ nebo ideálně rovnou Facebook

Skořepiny na míru

rejchy

Příspěvek od rejchy »

BIGPAPA píše:a pšonci už mají fejslift superba :lol:
http://www.auto.cz/allegro-superb-72435" onclick="window.open(this.href);return false;
http://allegro.pl/skoda-superb-ii-2-lif ... 56214.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Na allegru seženeš všecko :lol:

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Tak koukám, že ty pyropatrony kapoty budou asi oblíbené zboží :lol:

http://auto.idnes.cz/skoda-octavia-rs-0 ... aktual_fdv

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

Simply never :lol:
Sama aktivní kapota je jak z pohledu vývoje, tak nákladů na výrobu velmi drahou záležitostí. Nutno dodat, že to není vynález Škodovky. Mají ji třeba mercedesy. Vyšší modely stuttgartské značky mají dokonce aktivní kapotu, která vyskakuje čistě mechanicky, bez pomoci pyropatron. U nich pak může kapotu zacvaknout zpátky na místo jednoduchým stlačením přímo řidič.
bude dobrej byznys stát u kraje a trefovat se koulema do kapoty projíždějícím oktávkám :lol:
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Tak zatím to není potřeba, vystřelujou samy :D

BIGPAPA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BIGPAPA »

tady jsou 2 designové skvosty... umělecká díla za poslední půlrok škoda auto pohromadě 8) uplně z těch fotek sálá exkluzivita obou vozu a jejich vyjímečná technika
http://www.auto.cz/skoda-octavia-a-rapi ... otce-72806" onclick="window.open(this.href);return false;
Svět by byl o mnoho bezpečnejší, když by každý před vstupem do letadla musel sníst kousek slaniny....

hattori_hanzo
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hattori_hanzo »

Nekomentowacz

"Volkswagen má svatý grál. Koncernové „lego“ konkurence otevřeně závidí"
Volkswagen investoval 70 miliard dolarů do vývoje univerzální podvozkové platformy. Slibuje si od ní obří úspory. Toyota potichu přiznává, že jí s variabilní platformou Volkswagen utekl. PSA představil podobné řešení před několika dny.
✠Luftwaffle✠

Davidoff

Příspěvek od Davidoff »

četli, zavidíme, klaníme se :rock: :lol:
moooc velký černý letadlo :lol:

m.artty
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.artty »

:potlesk: Já to říkám už dlouho, že u VW stačí trošku jinak složit plechy a rázem je ze Škodovky Audina :lol:
Současnost: Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadet na díly

Beaver

Příspěvek od Beaver »

hattori_hanzo píše:...uvedl pro Reuters pod podmínkou anonymity jeden ze senior manažerů Toyoty...
Aha, takze jedna pani povidala, ze prej Toyota zavidi a hned je to fakt ?
hattori_hanzo píše:...která je aktuálně světovou jedničkou v prodejích...
Zato tohle je skutecne fakt a pro VW zbozne prani, aby jim to platforma pomohla nejak zmenit.

Tak ja jsem zatim v klidu a tesim se, az novy "sportak" od VW bude na stejnem podvozku jako Transporter a bude to bud:

1. duvod proc prodavat Transporter RS (protoze to ma pyco stejnej podvozek jako sportak)
NEBO
2. duvod proc sportak bude mit na hovno podvozek, protoze to je navrzeny tak, aby to uvezlo paletu krabicovyho mlika

A resume - auta levnejsi urcite nebudou i kdyz na tom VW usetri, to bych se skoro vsadil :D

Davidoff

Příspěvek od Davidoff »

Beaver píše:A resume - auta levnejsi urcite nebudou i kdyz na tom VW usetri, to bych se skoro vsadil :D
s tímhle plně souhlasím 8)
moooc velký černý letadlo :lol:

SubTera

Příspěvek od SubTera »

VW se na prvni pricku hodla dosta skupovanim ostatnich znacek ne? Predpokladam, ze vyrobou soucasnych skvostu pod touto znackou to asi nebude. Nicmene mam trochu jinou predstavu o scenari, jak to do cca peti let bude vypadat a vubec me nebude mrzet, kdyz se budu mylit.
Btw, vcer jsem testnul novou Octu holobyt v barve Laconi White. Reklama naznacovala neco prevratnyho, ale bohuzel, za 400 tisic porad ta sama pisnicka, v zakladu bez cocek (WTF v tyhle tride?), cely takovy plastovy, ale neridi se spatne. Kufr opet vybornej na vozeni vzduchu s sebou na horsi casy :lol:

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

Tak ještě by mohl Miro zareagovat a máme to komplet :lol:
VW - Very Wonderful

BIGPAPA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BIGPAPA »

ja nevim no ale u VW se objevila amerika 8) GM používá podvozkový platformy pro víc aut už docela dlouho 8)

a ty jako student VŠ by jsi mohl o ekonomice vývoje a výroby něco vědět

maRkus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maRkus »

me se libi jak vsichni nadavaj na koncernare ze sou zaslepeni a pak ti sami lidi pri jakemkoli clanku a vyrobku od koncernu kopou kolem sebe jak maly deti jak sou ty vyrobky nahovno... a ono se porad vic a vic prodavaj

panove trochu zamysleni by to chtelo 8)
AUTOSERVIS, PNEUSERVIS, AUTOSKLO, RYCHLOSERVIS, mechanické práce, klempířina, lakovaní, odtah vozidel. (Praha 5) - SZ nebo 603 909 767, http://www.freshlak.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.flickr.com/photos/130435261@N04/" onclick="window.open(this.href);return false;

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Burgery od Mekace jsou v podstate taky hroznej a predrazenej shit, kterej je nacancanej a dochucenej tak, aby to vypadalo echt a lidi to zhusta kupujou. Ale hovezi steak to z toho neudela.

SubTera

Příspěvek od SubTera »

tvl, jak nesnesou cizi nazor :smich: takovi maly eSeSaci ten maRkus a Rudi :lol:

mam takovej dojem, ze VW neni jedina znacka, ktery rostou prodeje...ale kluci asi stahujou zfalsovany tabulky z VW clubu :lol:

maRkus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maRkus »

Ja snesu cizi nazor, stejne jako sem rekl uz milion krat ze kiadai stoupa vzhuru, a bla bla bla, Vw dela stejny auto jako zvytek evropy, ale proste uz si lidi co je nechtej tak nejak zvykli do toho kopat, a uz me to nebavi cist porad dokolecka :savle:
AUTOSERVIS, PNEUSERVIS, AUTOSKLO, RYCHLOSERVIS, mechanické práce, klempířina, lakovaní, odtah vozidel. (Praha 5) - SZ nebo 603 909 767, http://www.freshlak.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.flickr.com/photos/130435261@N04/" onclick="window.open(this.href);return false;

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

Subteráku aspoň si u mě nevymejšlej, když už ti to tak leží v srdci :lol:
VW - Very Wonderful

SubTera

Příspěvek od SubTera »

maRkus: evidentne nesneses 8) se na sebe vy dva podivejte, nekdo napise jinej nazor nez mate vy dva (proste politika, kdyz zacinas vysoko s nicim a pak jen priplacis mi neni blizka) a vy se na nej sletite jak supi. A pokud jste to pochopili (ale spis ne, bo mate pred ocima rudo), tak VW preju, at je absolutne nejprodavanejsi znacka sveta, at je to treba kazdy druhy auto, o to vetsi poteseni bude koukat na jiny auta. A vy se koncernem treba udavte 8)

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

Zajímavý chápání, když tu někdo napíše svoje názory - Hattori, Beaver, ty, Davidoff, já na to reaguju OTčkem, ale pán to vidí, že nesnesu cizí názor a reaguju jak sup :smich: :potlesk: na čem frčíš?
VW - Very Wonderful

Odpovědět

Zpět na „Pokec“