Prezidentská volba - aneb koho?
Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma
Re: Prezidentská volba - aneb koho?
tak snad lid dostane konečně u voleb rozum. nechápu co můžou čekat od vítězství ČSSD ,když už tu mnohokrát byla a nikoho z bídy nevytrhla. Lidé je možná budou volit na truc,ale to je sraní si do vlastního hnízda.
Je hezky, ze vsichni umite odsoudit co bylo, ale mate vubec nejakou predstavu o tom, co byste radi dal?
Odpoved stylu: to nejhorsi uz tu bylo (tim je myslena vlada, co ted padla) je IMHO neuveritelne smesna a naivni, nebot kvalita spolecnosti je spatna a tak se jen vymeni xichty, umele stoupne duvera, ale pozadi politiky zustane stejny. Jen si budou vic davat pozor.
Odpoved stylu: to nejhorsi uz tu bylo (tim je myslena vlada, co ted padla) je IMHO neuveritelne smesna a naivni, nebot kvalita spolecnosti je spatna a tak se jen vymeni xichty, umele stoupne duvera, ale pozadi politiky zustane stejny. Jen si budou vic davat pozor.
S tímhle 100% souhlasímKein píše:Vidím to stejně. Měl bych Vánoce, kdyby všechny parlamentní strany, co tam jsou teď, nedostaly v příštích volbách, ani jedna, 5%. Ale to je utopie, lidi se o politiku málo zajímají a tak zase zvolí ty, které jim předhodí televize nebo rádoby online deníky.blázen píše:Já doufám že sociálni demokracie nevyhraje, ale úplně stejně doufám že už nikdy nevyhraje ODS a TOP09
Zemana komentovat nehodlám, co se týče zahraniční politiky, tak tam se chová stejně, jako by se zachoval zmr. Schwarzenberg, a leze EUSSR do řitě, byť se dušoval, před volbama, že to dělat nebude. Co se týče jeho úřednické vlády, tak zde se ve mne bijí dva názory - první; Zdali je morální a správné postavit se poslanecké většině 101 hlasů; ten druhý; zdali je morálně správné, aby se tato vláda odvolávala na mandát, který získala na základě předvolebních slibů, které nenaplňuje a střídá jí skandál za skandálem. Tak či tak jsem pro předčasné volby, byť je mi jasné, že se nic nevyřeší, protože lidi zase zvolí to co volili vždy - opozici, čili ČSSD spolu s KSČM. Na druhou stranu, alespoň na chvíli přestanou brečet, do doby, než se zase odrovná ČSSD a budou chtít zase zvolit ODS a tak pořád do kola, vždyť to známe.
Pokud budou předčasné volby,tak bych si klidně i vsadil na to že vyhrajou socani (pro laconiho ČSSD) a budeme možná ještě rádi že sestaví vládu bez pomoci komunistů.V posledních letech mi ten odhad moc nevycházel a doufám že i teď se mýlím 

- Fáboš
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
SubTera píše:Je hezky, ze vsichni umite odsoudit co bylo, ale mate vubec nejakou predstavu o tom, co byste radi dal?
s tímhle souhlasím.
neni to ani o vládě ani o parlamentu, je to o společnosti. 80% společnosti ne-li víc by ve vrcholný fuknnci dělala stejný prasárny, jako vlády a poslanci. Kalousek je prase, to je slyšet všude, ale zajímalo by mě, jak se jeho práce dotkla přímo vás? To neni jeho obhajoba, nedejbože, je to jenom otázka, kterou bychom si měli asi každej položit. Věřim tomu, že většina lidí co tohle vykřikuje nebude schopná říct prakticky nic.
bez špéry jak kretén a v naftě.....3er
[url]http://www.getphoto.cz
[url]http://www.getphoto.cz
- Ivan
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Minimálně 90 %, nedělej si iluze. A jako první by úplatky brali Ti, kteří nejvíc nadávajíFáboš píše:SubTera píše:Je hezky, ze vsichni umite odsoudit co bylo, ale mate vubec nejakou predstavu o tom, co byste radi dal?
s tímhle souhlasím.
neni to ani o vládě ani o parlamentu, je to o společnosti. 80% společnosti ne-li víc by ve vrcholný fuknnci dělala stejný prasárny, jako vlády a poslanci. Kalousek je prase, to je slyšet všude, ale zajímalo by mě, jak se jeho práce dotkla přímo vás? To neni jeho obhajoba, nedejbože, je to jenom otázka, kterou bychom si měli asi každej položit. Věřim tomu, že většina lidí co tohle vykřikuje nebude schopná říct prakticky nic.

- m.artty
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak přemýšlím, co mi to nejhorší vláda provedla.... a nějak nemohu na nic přijít... divné? Nemyslím si. Lidi by si konečně měli uvědomit, že aby se měli dobře, musí se snažit sami, ne čekat, že se o ně někdo bude starat a pomáhat mu.
Současnost: Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadettů na díly
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadettů na díly
aha,takže na jednu stranu může vláda dělat rozhodnutí o spoplatnění všeho možného a u toho co už spoplatněno je poplatky zvýšit ,indvalidům brát důchody apod. a na druhou může uplácet,krást,přeplácet zakázky a cpát peníze do různých organizací,které jsou úplně,ale opravdu úplně nahovno. Tobě to přijde v pořádku? Člověk si na internetu může přečíst, kolik miliard vláda promrdala S-kartama a podobnýma sračkama,které jsou nahovno. Vláda,kterýá se ohání tím,že chce šetřit, má šetřit,ale ne šetřit na jedné straně a na druhé to rozházet. V neposlední řadě jak předvedl pan Ištván, je tato vláda a její činitelé banda skorumpovaných zlodějů a Zemanovi se nedivím,že chce jejich podpisy notářsky ověřeny, tím dal jen najevo,že jim nevěří lautr nic a taky je trošku zbrzdí
. Ne ja je u koryta nechci. Z celé te sebranky mě nevadí jen Němcová. Zbytek na větvě. A jestli nechá vládnout němcovou za zády s těmi zmrdy, holka si pokazí pověst.

- m.artty
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Která vládá nepromrdala peníze a která nekradla? To je takovej běžnej stav. Kdyby si tam seděl ty nebo já, taky si ulejeme do vlastní kapsy.... Ono to není ve výsledku nic jiného, než když si dělník dělá v práci melouchy a bere si materiál. Jen tohle je ve větším a nasere to víc lidí.
Současnost: Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD
m.arrty + Fabos: +1
Kalous mi taky neublizil, vlada taky ne, rozhodne nemuzu rict, ze citim nejakou ulevu, naopak, Zeman nam prave ukazal onen klientelismus tak, aby si ho nevsinl jen primitiv a nova vlada budou opet jen loutky, za jejichz provaz budou jen tahat jini lide, vsichni maji potrebu se rychle zabezpecit.
Kalous mi taky neublizil, vlada taky ne, rozhodne nemuzu rict, ze citim nejakou ulevu, naopak, Zeman nam prave ukazal onen klientelismus tak, aby si ho nevsinl jen primitiv a nova vlada budou opet jen loutky, za jejichz provaz budou jen tahat jini lide, vsichni maji potrebu se rychle zabezpecit.
Jak píše martty, sice toho dost podrbali ale když se škrtalo, aby byl menší schodek tak všichni brečeli, že se škrtá... kdyby se místo škrtů přidávalo peníze na sockách, důchodcům aby mohli spamovat v Kauflandu, děckám pastelkovné a zrušily se poplatky u doktora (což by logicky zvýšilo schodek celkem razantně) tak by čecháček stejně zase brečel, že ti kokoti toto a onoto..... A to je přesně to, co už tu padlo - společnost neví, co chce, resp. ví ale absolutně netuší jak toho dosáhnout... jojo, všichni chceme, aby byl státní rozpočet vyrovnaný, ale ukrojit si má vždycky ten druhý, proč já? Že? Mě teda byla sympatičtější vláda, která nepodporovala socky a cigoše, co nic nedělají, a jen by brali.... Viz. Mládek a živnostníci.
Krom toho, už tu také padlo, že ať se tam dostane kdokoli, třeba Gándhí, tak ho stejně zkorumpují, uplatí, nebo jinak přesvědčí.... bohužel, 101 Vinnetouů a Old Shatterhandů prostě nenajdem, to je realita....
A co se Zemana týče, pokud tento křupan ještě stále někomu imponuje (kecy typu Karel to a Karel ono ignorujme) tak je to opravdu smutné, kam jsme se to dostali....
Krom toho, už tu také padlo, že ať se tam dostane kdokoli, třeba Gándhí, tak ho stejně zkorumpují, uplatí, nebo jinak přesvědčí.... bohužel, 101 Vinnetouů a Old Shatterhandů prostě nenajdem, to je realita....
A co se Zemana týče, pokud tento křupan ještě stále někomu imponuje (kecy typu Karel to a Karel ono ignorujme) tak je to opravdu smutné, kam jsme se to dostali....

Nosce te ipsum - know thyself
"Be the change you want to see in the world"
Kadett GSi 16v - "redtop" fan
Gallery: kubi-gsi.rajce.idnes.cz
NABÍZÍM ODBORNÉ PŘEKLADY Z ANGLIČTINY DO ČEŠTINY - VÍCE SZ
Co to tu melete,. Vám opravdu jebe. Co se změnilo k dobrému? Brali cigoši mín? NE. A výmluva ,že něco projebali,ale pak vzali lidem a ušetřili, s tím jděte do prdele. Takovou vládu si vemte domů at přerozděluje váš soukromý rozpočet a dřív nebo později zdechnbete hlady.
At si myslí co chce kdo chce, živím se sám,mám doma 78letou babku a vidím ,co pro ní udělal kalousek. Ten zmrd,kdyby mohl ji nechá zdechnout hlady. 

Sním či bdím ? Že VÁM vláda nic neudělala ? A co spotřební daň na palivu nebo daně celkově ? Mrkněte se někdy na výplatní pásku kolik se do státní kasy odvádí z VAŠICH peněz...
Že nějaká míra korupce, kamarádšoftů a hlouposti ve vládě vždycky bude je jasné. Nesmí to ale být v tak obludné míře, jako to máme teď, kdy nehorázné množství peněz mizí bez užitku. Je to jako každá větší firma, kde si zaměstnanci tu a tam vezmou firemní propisky, papír do tiskárny nebo používají počítače i pro osobní potřebu v pracovní době. Pokud ale firma pořád dostatečně vydělává, nikdo to moc neřeší. Jak dopadly firmy, kde zaměstnancům rušili výhody a management si kupoval luxusní auta a vyplácel obrovské odměny, to asi všichni dobře ví - a státní rozpočet v tomhle nebude o nic odlišnější.
Že nějaká míra korupce, kamarádšoftů a hlouposti ve vládě vždycky bude je jasné. Nesmí to ale být v tak obludné míře, jako to máme teď, kdy nehorázné množství peněz mizí bez užitku. Je to jako každá větší firma, kde si zaměstnanci tu a tam vezmou firemní propisky, papír do tiskárny nebo používají počítače i pro osobní potřebu v pracovní době. Pokud ale firma pořád dostatečně vydělává, nikdo to moc neřeší. Jak dopadly firmy, kde zaměstnancům rušili výhody a management si kupoval luxusní auta a vyplácel obrovské odměny, to asi všichni dobře ví - a státní rozpočet v tomhle nebude o nic odlišnější.
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
Jak byste to teda udělal vy? Podělte se....
Protože to je přesně to, co nikdo zatím pořádně neudělal... mi to fakt připomíná českého človíčka jak se dívá na hokej, přesně ví, co kdo udělal blbě, ale sám by se na bruslích neudržel... tak zkuste na chvíli přestat lamentovat nad tím co udělal blbě Kalousek, Nečas nebo Jan Tleskač a zkuste nahodit vlastní řešení... Realistické řešení
(to nezahrnuje např. transport indiánů na Kamčatku
)
Neříkám, že se mi líbí vysoké daně, neříkám, že jsem nějak dvakrát spokojený, ale taky jsme mohli být ve sračkách jako Řecko, Itálie, Španělsko nebo Irsko... ale tak hlavně, že bychom měli podporu i na ranní stolici jako Řekové....

Neříkám, že se mi líbí vysoké daně, neříkám, že jsem nějak dvakrát spokojený, ale taky jsme mohli být ve sračkách jako Řecko, Itálie, Španělsko nebo Irsko... ale tak hlavně, že bychom měli podporu i na ranní stolici jako Řekové....
Mě se zase zdá,že se sám neživíš,jinak bys tady nepsal takový nesmysly. Na zemanovi vám vadí,že pije a na kalouskově vládě vám nevadí že krade. Tohle je demence.
Aha, takže Zeman nekradl a nekrade.... to už se asi dále nemáme o čem bavit, když máš takto zamlžený úsudek....
btw. mám tři práce a u toho studuju vysokou školu...
btw. mám tři práce a u toho studuju vysokou školu...

já jsem nikde nepsal,že zeman nekrade. Opět jsi to nepochopil.. Napsal sem,že vám vadí hovadiny a nevadí důležité věci. Jestli pije zeman je přece úplně jedno,pokud negrcá totálně namol před kamerama.
A proč máš 3 práce? Proč nemáš jednu?
A proč máš 3 práce? Proč nemáš jednu?
Protože těžko můžeš pracovat na plný úvazek a zároveň u toho prezenčně studovat
leda bych měl přesýpací hodiny jako Hermiona 
Ale pořád jsi nepověděl, jak bys na to šel teda ty?

Ale pořád jsi nepověděl, jak bys na to šel teda ty?

já se tedy velice dobře pamatuju na korupci ve vládě spojenou s nebožtíkem Mrázkem napřelomu tisíciletí a vím že Zeman byl jediný kdo do toho nezaplul (o čemž světčí i policejní spisy apod "možná někdo krakatici zná, nebo někdo čelt vícedílnou "knihu" od novináře jenž nebudu jmenovat, ale je to stejnej bezpáteřní píčus jako J.Kmenta )... to mi stačí abych si udělal úsudek o tom jaký to je či není zmetek.
Jediná správná poloha ženy a pístů je "V" nehledě na to že "Víc hlav, víc ví..."
Této diskuse ze nebudu účastnit. 

http://www.tuzingforum.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.infobaden.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.infobaden.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;
Blazen, Beaver: tak chlapci, do toho, nestydte se - co si predstavujete od dalsi vlady, jak toho chcete docilit a predevsim, kdo by to vlastne mel byt?
- Brutus
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
A navíc že zrovna Kalousek je těžkej abstinent...blázen píše:Mě se zase zdá,že se sám neživíš,jinak bys tady nepsal takový nesmysly. Na zemanovi vám vadí,že pije a na kalouskově vládě vám nevadí že krade. Tohle je demence.

E30 kundokábrolap
www.mrdna.cz
www.mrdna.cz
Kdo by to měl být ti neřeknu, ale z těch současných je většina asi marná (což je bohužel dáno i mechanisma, na jakých se tam ti lidi dostávají, politika je prostě dneska o tom, jak se nasrat ke korytu a k moci). Chtělo by to aspoň na čas vládu skutečných odborníků na jednotlivé obory, ne že chemik bude dělat ministra financí apod.
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Pro začátek těm loutkám snížit razantně platy a odměny. Všem 101+senatorum. Tak 18tis. cistyho, at maj tak akorat na chleba
Ať berou od soukromniku co kdo da.OK. jako tipy v hospode..
Za dobre vybranou statni zakazku provize z usetrene castky oproti zakazce z minulosti (tady by se na zacatku dalo udelat hodne..)
Celá Česká politika je založena na kamarádčoftu,intrikách a levotě. Lidi, který to vzadu řídí jsou už jinej level než hrdličkové,rittigové,janoušek a další, kteří alespoň dodržovali určitá pravidla.
Dnes existují skupiny, které dokážou ovládnout stát. Manipulací v pozadí dokáží dosáhnout svých cílů a nemusí jít vždy jen o peníze! Naopak.
Česko je pořád malej Stát
Jediná možnost změny je fakt o každym z nás. Nebejt ryba, koukat na informace co ti předkládaj s nadhledem a skládat si všechny souvislosti do smysluplnýho kontextu s realitou.
Jednoduše dřít jak šroubek,spát,prcat,jíst,bavit se,auta, štětky,party, voda, sluníčko, hory, sníh
Nežije se tady špatně! A dobře tady vařej
A když je někdo marnej, tak mu žádná vláda nepomůže!

Ať berou od soukromniku co kdo da.OK. jako tipy v hospode..
Za dobre vybranou statni zakazku provize z usetrene castky oproti zakazce z minulosti (tady by se na zacatku dalo udelat hodne..)
Celá Česká politika je založena na kamarádčoftu,intrikách a levotě. Lidi, který to vzadu řídí jsou už jinej level než hrdličkové,rittigové,janoušek a další, kteří alespoň dodržovali určitá pravidla.
Dnes existují skupiny, které dokážou ovládnout stát. Manipulací v pozadí dokáží dosáhnout svých cílů a nemusí jít vždy jen o peníze! Naopak.
Česko je pořád malej Stát
Jediná možnost změny je fakt o každym z nás. Nebejt ryba, koukat na informace co ti předkládaj s nadhledem a skládat si všechny souvislosti do smysluplnýho kontextu s realitou.
Jednoduše dřít jak šroubek,spát,prcat,jíst,bavit se,auta, štětky,party, voda, sluníčko, hory, sníh

Nežije se tady špatně! A dobře tady vařej

A když je někdo marnej, tak mu žádná vláda nepomůže!

Act:BMW e39 528iT
podívej se takhle (přestože jsem takřka abstinent) tento stát je plný ochlastů, alkoholiků, a popíječů, jaký stát takový prezident, a jestli si myslíš, že největší ochlasta je milouš, z dostupných zdrojů, ti sdělím že chlastá téměř půlka parlamentu, a snad největší nasávač je kalous, jestli máš problém že byl statej uz klenotů, zkus domlouvat z rusákama noc předtím mezinárodní kontrakty, ráno by jsi nevstal, milouš vstal a došel, ne že by se mi to líbilo, ale vím proč byl navátej, a bez stakanu vodky, s rusákama nedohodneš ani prdrejchy píše:Takže vám nevadí že ten dobytek nepřestal s chlastem ani v tak vysoké a důležité funkci,dělá ostudu,o taktu a slušné výchově u něj taky nemůže být řeč.Teď si navíc sestavuje vládu ze svých kámošů,kterou mu nejspíš nepodpoří ani koalice ani opozice,takže se tady budou dohadovat ti šašci dál až do řádných voleb.To bude super pro chod země,no jsem zvědav co nás ještě čeká.
co se týká jeho kámošů, kámoše si měnila každá vláda hned po zvolení, a kdyby jsi se věnoval miloušovi a výsledkům posledních voleb do parlamentu, bylo by ti jasné, že minulá vláda ztratila podporu občanů a to milou říkal hned po zvolení, taky říkal, že se bude snažit o sestavení nové vlády, poslední volby vyhrály čssd (u tebe možná lidem) a milouš první co udělal, oslovil sobotku at sestaví vládu, a že sobotka nechtěl, dal to rusnokovi, dokonce to nabízel i němcové, ale ta se nedokázala rozmyslet, že o tom musí projednat grémium, tak to dostal rusnok, a jestli s tím máš problém, podej stížnost, podepisuj petice, ale vztekáš se zbytečně
IQ sice stylingem nenahradíš, taboo ti ho taky nezvedne, ale dokáže rozšířit brutálně obzory 
http://www.odtahove-sluzby.cz

hoši vy vůbec netušíte, jak poslední vláda ve velkém rozkrádá státní kasu
vy vůbec netušíte, že peněz na daních se vybírá tolik, že by zbylo na důchody a ještě by se snižoval státní dluh
kradly všechny vlády, začal klaus rozjel to zeman, macek to byla extra kapacita a kalousek, je extra zmrd a extra švindlíř s čísly
a to co si říká pravice, nemá s pravicovou vládou nic společného, tady pokud se nepletu neexistuje jediná pravicová strana, tady jsou jen pravicoví zmrdi, co pravou rukou kradou, více jak levicoví levou
navíc málokdo z vás vůbec tuší co je v pozadí, pokud zapomenu na jádro, tak miloušovi jde hlavně o to rozložit stávající establishment, snaží se rozložit čssd na dvě frakce, aby nevyhráli volby, snaží se poškodit jak topce, tak ods, tak socanům, aby konečně, přestalo mega rozkrádání, on ví že krást se bude stále, ale tyhle megazlodějiny se musí zastavit, a to se podaří jedině tehdy, když lidi u voleb zvednou prdele, a nedají hlas ani čssd, ani top, ani ods, a do parlamentu se dostanou zcela noví, jako svobodní, úsvit, a podobní
a pokud budete věřit, tomu co vám předkládají média, budete tupí, možná ještě tupější, a pokud nedojde ke změně při těch volbách co nás čekají, tak už pomůže jedině defenestrace, jinak český národ vyzdechá, díky exekutorům, a jestli si maslíte že se máte dobře, tak se budete mít jen tak dlouho, dokud tady bude vysoká zaměstnanost obyč lidí, díky nim budou živí i malí živnostníci a díky nim i ostatní, ale pokud bude vysoká nezaměstnanost, a obyč lidi budou bez práce a na úrovni životního minima, celá společnost půjde do hajzlu, a to vám garantuji i kdyby byl u vlády svatej petr
vy vůbec netušíte, že peněz na daních se vybírá tolik, že by zbylo na důchody a ještě by se snižoval státní dluh
kradly všechny vlády, začal klaus rozjel to zeman, macek to byla extra kapacita a kalousek, je extra zmrd a extra švindlíř s čísly
a to co si říká pravice, nemá s pravicovou vládou nic společného, tady pokud se nepletu neexistuje jediná pravicová strana, tady jsou jen pravicoví zmrdi, co pravou rukou kradou, více jak levicoví levou
navíc málokdo z vás vůbec tuší co je v pozadí, pokud zapomenu na jádro, tak miloušovi jde hlavně o to rozložit stávající establishment, snaží se rozložit čssd na dvě frakce, aby nevyhráli volby, snaží se poškodit jak topce, tak ods, tak socanům, aby konečně, přestalo mega rozkrádání, on ví že krást se bude stále, ale tyhle megazlodějiny se musí zastavit, a to se podaří jedině tehdy, když lidi u voleb zvednou prdele, a nedají hlas ani čssd, ani top, ani ods, a do parlamentu se dostanou zcela noví, jako svobodní, úsvit, a podobní
a pokud budete věřit, tomu co vám předkládají média, budete tupí, možná ještě tupější, a pokud nedojde ke změně při těch volbách co nás čekají, tak už pomůže jedině defenestrace, jinak český národ vyzdechá, díky exekutorům, a jestli si maslíte že se máte dobře, tak se budete mít jen tak dlouho, dokud tady bude vysoká zaměstnanost obyč lidí, díky nim budou živí i malí živnostníci a díky nim i ostatní, ale pokud bude vysoká nezaměstnanost, a obyč lidi budou bez práce a na úrovni životního minima, celá společnost půjde do hajzlu, a to vám garantuji i kdyby byl u vlády svatej petr
IQ sice stylingem nenahradíš, taboo ti ho taky nezvedne, ale dokáže rozšířit brutálně obzory 

takhle na ně

Svět by byl o mnoho bezpečnejší, když by každý před vstupem do letadla musel sníst kousek slaniny....
A zkusím se zeptat ještě jinač - pořád se tady dokola řeší, jak moc zkorumpovaná země jsme.... otázka zní - existuje země (z těch co mají alespoň nějakou vládu) kde se nekorumpuje a nekrade? Ono to totiž tak trošku patří k lidské přirozenosti snažit se si bouchnout něco bokem na horší časy... to je jako s veverakam a s oříškama... A já upřímně řečeno sám nevím co bych udělal, kdyby za mnou někdo přišel a řekl - hele, zvedni pac pro ten a ten zákon a někdo ti omylem pošle tři mega.... jo tak kdyby to byl nějaký kontroverzní zákon ale být to něco, pro co bych stejně chtěl hlasovat, opravdu nevím, jak bych uvažoval...
A myslím si, že než stavět předvolební kampaně na tom, jak potlačit korupci (což je stejně sci-fi) bylo by třeba lepší se trošku zaměřit na výplatu soc. dávek a všelijakých státních podpor... odtamtud beztak utíká nejvíc peněz a podchytit se to dá, jen se na to musí šikovně, aby se z toho EU nepo...
Osobně bych zkusil vázat podporu v nezaměstnanosti na odmakanou práci. Uklízet lesy, cesty, města... kdyby si tihle vykukové mákli za těch pár kaček podpory tak už nemají čas ani sílu jít po šichtě sbírat poklopy. Invalidní důchod bych vázal na vícestupňové prohlídky a třeba v jiném okrese aby doktor byl opravdu nestranný a bylo jasné, že člověk, kterému nic není nebude brát podporu jen tak. Plus k tomu výrazné postihy pro doktory za podvody. Tak samo aby stát platil sockám nájem a energie - buď by se to mělo řídit tržní cenou - tzn žádné 1+1 za 15tis a nebo at si bydlí ve stanu. Energie by jim platit neměl vůbec - trik s přestřelenýma zálohama známe všichni. A co se týče pěstounství, to by taky jistě šlo ošetřit.... a voilá, hned by stát ušetřil...
A myslím si, že než stavět předvolební kampaně na tom, jak potlačit korupci (což je stejně sci-fi) bylo by třeba lepší se trošku zaměřit na výplatu soc. dávek a všelijakých státních podpor... odtamtud beztak utíká nejvíc peněz a podchytit se to dá, jen se na to musí šikovně, aby se z toho EU nepo...