NAVAŘOVACÍ KONCOVKA POLICEJNÍ PROHLÍDKA

Pokec nejen o autech...

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma

AlesiBoss

Re: NAVAŘOVACÍ KONCOVKA POLICEJNÍ PROHLÍDKA

Příspěvek od AlesiBoss »

smazano - vsechny vas tu miluju ;) a az se jednou potkame tak dame radsi panaka...
Naposledy upravil(a) AlesiBoss dne 11 črc 2014 17:59, celkem upraveno 1 x.
už nemám hnujdaj...

T.i.m.u.r
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od T.i.m.u.r »

AlesiBoss píše:...(mimochodem to ze se z nepozornosti ocitnes na dalnici se fakt stava, ale ty ses dokonalej, tobe se to nestane, to je jasny)...
Dokonalý rozhodně nejsem, ale tohle se mi ještě nestalo. 8)
r.v.: 1974 - 55HP/80Nm

(Štukatérské, sochařské, restaurátorské práce - praxe více než 30let)
www.stukater.wz.cz

Libor12
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libor12 »

teď nevím jestli v tomhle tématu nebo jinde někdo zmínil jak policajti měří vzdálenost pásmem. Důvod je úplně jednoduchý. Kdyby někomu dali pokutu tak ten dotyčný vezme pásmo - teď už je to v pořádku,protože on se přeci hájí a bude tvrdit že to bylo jenom 399cm. A máme tu klasický případ vyjebávače. Ne aby přišel a řekl tak jsem nahovno zastavil,kolik to bude. Ne,takový člověk se bude hádat o milimetry. Jak tu psal blázen,vůbec nevíte jak to je na kolejích. Měl jsem tu čest něco dělat s Drážní správní inspekci. Ta má třeba oddělení které jim vyhodnocuje "tachografy" teď si nevzpomenu jak se to přesně jmenuje,ale to oddělení 3měsíce zpětně zjistí že strojvedoucí jel někde o 5km více než je povoleno a rázem je bez prémii. Osobně jsem v Mnichově zaplatil 200eur za 10km +. A trvám na tom,že žádný policista bude jen tak vyhrožovat. Mají nad sebou spoustu dalších inspekci které by si na nich sakra smlsly. Je to jen o zákonu "akce a reakce". A Michale o dvojce si neměl vůbec diskutovat a jen zaplatit. Ono je dobře si zjistit co je "za kolik".
toyota corolla gti 4a-ge 1.6 "V2" 226hp/9500rpm
IMF Master Ignition Forum - http://
imfsoft-forum.eu/

Válcová zkušebna 4X4 až do 1200HP

Kein

Příspěvek od Kein »

gizmi píše:Libor: alespon nejsem sam, kdo to vidi takto..
Markus: chlape nic proti tobe nemam, spis naopak..ale zkus se realne zamyslet a napis mi tu, jak myslis ze te v tu chvili asi videl polda v jeho ocich. Proste jen si predstav, ze nekde musis stat, pac ti to naridil pupkatej dement sef a vidis: .... a ted schvalne zkus napsat, co asi videl.. 8)
Ale mě jako občana, který toho fízla platí nemusí zajímat, že se po něm vozí šéf, to je interní problém policie. Je to veřejný činitel, zastupuje celou organizační složku státu a má se podle toho prezentovat, navíc má to i v tom svém svatém psaném zákoně. Jak to policajt vidí je jeho subjektivní pocit, pokud ale ve správním, nebo u soudu, vyjde najevo, že to viděl špatně tak si má vzít poučení a nedržkovat jak v téhle zemi vládne bezpráví.

Tvrzení "je 50, musíš jet 50" jsem už zde vysvětloval včetně s odkazy, k tomu se snad už vracet nemusíme, ne? Nebo s tím nesouhlasíš? Pokud ano, tak v čem? A pořád si mi neodpověděl na mou otázku co je podle tebe zákon a jakou má funkci, rád bych se to dozvěděl, když se tady o něj tak opíráš. :-)
http://www.tuzingforum.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.infobaden.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;

SubTera

Příspěvek od SubTera »

Libor na minuly strance 8)
vidim to stejne, pokud jedu jinak, nez kaze zakon, jsem pripraven to resit na miste, slusne a s doufam v priznivy vysledek. Bohuzel se mi zda, ze cim mladsi policajt (a ze jich rapidne pribyva), tim horsi domluva.

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

Je to přesně tak,jak to popsal libor. Drážní inspekce je absolutně brutální orgán s nulovou tolerancí,kde se nikdy na ničem nedomluvíš, sazba tam je jasná a jsou to veelke peníze. Takže bych být váma moc neřešil, protože až si jednou půjde po nehodě policajt s notebookem vytáhnout udaje z ECU ,kde bude,kolik jsi jel,jak daleko, kdy jsi začal brzdit a zda si brzdil a jestli jsi měl zapnuté světla. Nebo tě zastaví a podívá se kolik si jel než tě zastavil,tak vás a především tebe keine přestanou bavit psát takové pičoviny,jaké tu píšeš.Ano máš svá práva,ale taky svý povinnosti,takže jestli si stojíš za tím ,co tady píšeš a svá práva chceš, aby byla do puntíku dodržována,tak pojedeš v každé padesátce 50 a každé desítce 10. Protože jestli ne,tak na jednu stranu tady pomlouváš a urážíš policii ,že neplní své povinnosti a na druhou jsi ještě větší kokot než ten nejnasranější policajt,protože porušuješ co se dá a kde se pohneš. A věř .že ta doba,kdy vám to budou kontrolovat krze nějaký soft, tímhle tempem,jakým jde svět do sraček a bude třeba vybírat víc, přijde.

K té dálnici to netřeba komentáře, tohle udělá jen pitomec. A za tu dvojku by takový pitomec měl děkovat bohu. Značek o tom,kde začíná vede a končí dálnice je snad víc,než reklam okolo cest. Navíc každý průměrně inteligentní člověk zná 95% českých dálnic.
ted smrdím po naftě :-)

podporuji: http://www.neo2011.cz/

Libor12
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libor12 »

SubTera píše:Libor na minuly strance 8)
vidim to stejne, pokud jedu jinak, nez kaze zakon, jsem pripraven to resit na miste, slusne a s doufam v priznivy vysledek. Bohuzel se mi zda, ze cim mladsi policajt (a ze jich rapidne pribyva), tim horsi domluva.
To máš pravdu. Jenže zkušenosti jim žádná policejní škola nedá. Buší do nich zákony a modelové situace jak by se policista měl chovat je pomálu. Pokud je někdo dobytek v civilu uniforma mu bohužel nepomůže. Strčí ho na ulici a první případ co bude řešit bude Kein,druhý,třetí taky no a pak už automaticky bude přepokládat problém. Ale i tak to pořád jde. Viděli jste teď zprávy na CT? V Brně každé 4 auto na červenou. Ale žádné těsně před rypakem. Cca 5s. Už jezdí auta z volného směru. Další nejhorší město na přestupky Ostrava. Teď už jsem pochopil ten metr. Nejvíc mne sere to české sevšímvymrdáčkovstvi a to,že taková organizace jakou je řešení pokut vůbec v souladu ze zákonem existuje. Zeptám se jinak,kdo z vás třeba udělal to co Markus? Nelíbí se mu někde značka,vyfoti pošle k přešetření. Ale jsem rád,že tu existují lidé co se umí k svému vědomemu prohřešku postavit čelem. A mimochodem Keine,v Praze mají tzv bukaření zakázáno,opět policejní zdroj musí měřit zhruba v polovině úseku s omezením a rychlost až od 59km/h protože v tu chvíli máš podle kalibrace na tacho zhruba 65.
imfsoft-forum.eu/

SubTera

Příspěvek od SubTera »

Libor: volal mi otec, at prepnu na CT, takze uplnou nahodou videl. K tomu netreba slov.
Ad maRkusovo dokumentovani - nedelam (nicmene obdivuju, ze ma cas, chut a ze to i ma vysledky), nestava se mi, ze bych mel potrebu menit stavajici znaceni a najedu od 200 do 400km denne. Nicmene si v nejakych usecich umim predstavit o +10-30kmh vyssi rychlost bo se po celym dnu vracim s prumernou kolem 90-100kmh a to jaksi nekoresponduje s typem silnic, po kterych jezdim. Ale to z jistotou muzu rict, ze neprojde.

Kein

Příspěvek od Kein »

blázen píše:na druhou jsi ještě větší kokot než ten nejnasranější policajt,protože porušuješ co se dá a kde se pohneš.
Wut? :mrgreen:

Kein

Příspěvek od Kein »

SubTera píše:Libor: volal mi otec, at prepnu na CT, takze uplnou nahodou videl. K tomu netreba slov.
Ad maRkusovo dokumentovani - nedelam (nicmene obdivuju, ze ma cas, chut a ze to i ma vysledky), nestava se mi, ze bych mel potrebu menit stavajici znaceni a najedu od 200 do 400km denne. Nicmene si v nejakych usecich umim predstavit o +10-30kmh vyssi rychlost bo se po celym dnu vracim s prumernou kolem 90-100kmh a to jaksi nekoresponduje s typem silnic, po kterych jezdim. Ale to z jistotou muzu rict, ze neprojde.
Značky měnit netřeba. Stačí, když policajti budou měřit tam, kde to je potřeba a naopak neměřit tam, kde to potřeba není. Například u nás na vsi státní dopravka měřila zásadně na benzince na začátku města za keřem. Před kulturákem, kde je hlavní přechod lidí, přes hlavní cestu jsem je ovšem paradoxně nikdy měřit neviděl. Dopravku chvála bohu, u nás, před pár lety, zrušili, tak už tady nesmrdí.

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

Kdy měřila u benzínky? Potkal jsem je tam 1x za svůj život a to tam jezdím 20x za měsíc.

Libor12
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libor12 »

blázen píše:Kdy měřila u benzínky? Potkal jsem je tam 1x za svůj život a to tam jezdím 20x za měsíc.
Znalec místních poměrů? :) teď alespoň všichni pochopí jak se z 1x dělá precedent. :) asi tak jako z těch 52km. :) dovedu si živě představit dnešní rozdílení práce na policejním oddělení v Ostravě a Brně po včerejší reportáži. Tak my jsme nejhorší!? Tak jim ukážeme jinak nebudou prémie. :)
imfsoft-forum.eu/

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

Ano znám to tam,bydlím 4km od keina. Naopak,policie tady kontroluje vozy přímo ve městě a tam ,kde jde z dálky vidět a žádný radar nemá. A Při kontrole po mne chtěli vidět pouze doklady a nic víc. Další zkušenost jsem měl s kamarádem od městské policie přímo na náměstí, kdy chtěl dát pokutu ženské,která si nekoupila parkovací lístek, bavil sem se sním u jejího vozu dobrých 40 minut, po té se ženská vrátila a tvrdila ,že si jen odskočila pro klíče až že tam stojí 10minut abla bla bla. Na dotaz proč lže se začala rozčilovat a blít takové protivné řeči,že já být na místě toho policisty,tak ji dám nejvyšší možnou pokutu. On ji pustil a na můj dotaz proč mě řekl,že na to nemá nervy a má takových "píp" pokrk. Tímto konči moje zkušenosti s policii tady. Jinak mne za posledních pár let skoro nezastavili a musím se přiznat,že najezdím poměrně dost km i po ostravě a radar jsem už tak 8 možná 9let nikde nepotkal. Jen hlídky bez měření a těch je tu dle mě málo. Naopak bych hlídky posílil. Zejména v ostravě.

Kein

Příspěvek od Kein »

blázen píše:Kdy měřila u benzínky? Potkal jsem je tam 1x za svůj život a to tam jezdím 20x za měsíc.
Vidíš a já tu bydlím a jezdním tudy 2x denně a byli tam odjakživa pořád. Do té doby, než dopravku zrušili. Jinak MP má u nás nový radar, to je vcelku Hlučínské haló, takže se divím, že to nevíš a měří na Vrablovci, přesně v místě, kde končí Hlučín - pole - Vrabl, tak hádej kde se usídlili, přesně tak, na kopci, kde začíná pole (přesně mezi poli mi naměřili 60km/h - když jsem se ptal proč měří zrovna tady, bylo mi odpovězeno, že hluk - wut??). A to jsem se Hlučínské MP, před kámošema zastával, protože poprvé, když ho "zkoušeli" tak měřili před kulturákem, u přechodu a dokonce viditelně s vestama - s čímž nemám nejmenší problém. Jenomže od té doby jsem je tam už nespatřil. Asi to málo neslo.

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

tama moc nejezdím a co jsem jel,tak jsem tou trasou nikoho nepotkal. Ale ty vyžaduješ dodržování svých práv,takže plníš i své povinnosti a tama rychlost dodržuješ, takže ti to vlastně neublíží. Je to tak? Taky víš kde bydlím a kudy asi nejezdím,tak je snadný napsat kde stojí. 8)

Libor12
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libor12 »

Na prázdné silnici si vytvářím své vlastní předpisy,což v samotném důsledku stojí několik tisíc(desítek)když mne u toho chytí. :) v provozu se snažím jezdit defenzivne,počítat s tím že druzí mohou udělat chybu nebo prostě někdo pojede jak debil. Asi už budu mít kolem miliónu bez nehody a doufám že mi to i vydrží nadále. Keine,asi jsem to špatně napsal. Neměnil bych značky,ty za nic nemůžou. Konkrétně ale v Praze bych si dokázal představit na pár místech vyřešit situaci jinak. Ale to nějaký kašpar na úřadu vlády neovlivní. To chce udělat třeba to co udělal Markus a podat žádost na přešetření. Proč třeba ty v situaci kterou jsi popsal(neznám to tam) a naměřili ti 60km a ty jsi přesvědčen že jsi je tam jet mohl,protože ta rychlost omezena na 50km je nesmyslná. Proč nenapíšes(a že to ovládás bravurně) na místní dopravní odbor a nežádáš vysvětlení nebo opravu místního značení?
imfsoft-forum.eu/

LiberaleMiguel

Příspěvek od LiberaleMiguel »

Ono u nesmyslné STOPky to prosetreno může fungovat, ale omezení rychlosti většinou mají svoje opodstatneni(at už nesmyslné nebo ne), takže s tím těžko někdo něco udela
Keep /-/atin'

Cokoliv Polsky, Allegro -> SZ nebo ideálně rovnou Facebook

Skořepiny na míru

gizmi

Příspěvek od gizmi »

Libor: jako napsal kolega.. mam za sebou mraky "obnoveni zeber", mraky presunu znacek, atd (je to dalsi varianta, jak uklidnit blba sefa u PCR vytvorit nejaky spis, za ktery jsou body = premie pro nej) ale rychlost zaridis maximalne snizeni 8)

Libor12
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libor12 »

L M:No to se právě mýlíš viz třeba mnou zminovaná Strakonicka z centra ven,kde byla omezena rychlost na 50 právě z duvodu hluku a ejhle už je tam 80. Takže ono to jde...jen o tom nesmíme plkat tady na foru a začít sami u sebe a konkrétně jednat.
imfsoft-forum.eu/

Libor12
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libor12 »

gizmi píše:Libor: jako napsal kolega.. mam za sebou mraky "obnoveni zeber", mraky presunu znacek, atd (je to dalsi varianta, jak uklidnit blba sefa u PCR vytvorit nejaky spis, za ktery jsou body = premie pro nej) ale rychlost zaridis maximalne snizeni 8)
Ty zabry si pamatuju. Hurá akce někoho z prezidia a magistratu. Namalovali přechod v polovině zastavky tramvaje Ujezd :lol: asi za týden někomu došlo co udělali tak ta část z ostruvku přes tram pás zmizela a takových akci bylo na víc místech,právě přes koleje.Někdo jaksi pozapomněl že chodec před tramvají přednost nemá. Takže co pracně malovali zase dávali pryč.
imfsoft-forum.eu/

Beaver

Příspěvek od Beaver »

LiberaleMiguel píše:Ono u nesmyslné STOPky to prosetreno může fungovat, ale omezení rychlosti většinou mají svoje opodstatneni(at už nesmyslné nebo ne), takže s tím těžko někdo něco udela
Pořád je tu materiální aspekt přestupku. Pokud na stopce nezastavím, ale jen hodně zpomalím, mám rozhled, široko daleko nikdo není a za stopkou mě zastaví PČR, nic jim nedám a jdu se klidně soudit, protože veřejný zájem (ani ničí majetek nebo práva) nebyl poškozen.
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

soudit se asi můžeš,protože výklad značky stůj,dej přednost v jízdě je zcela jasný

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Ano je, máš dát přednost v jízdě. Když není komu, je nesmysl zastavovat :D Konkrétně jezdím křižovatkou, kde za některých měsíců je vidět hovno kvůli vegetaci a tehdy zastavuju. Pokud tam zrovna nebují křoviska, je vidět bez problémů na obě strany a nezastavuju, jen zpomalím, abych měl čas prohlídnout si obě strany. Občas tam stojí hyperkativní hlídka PČR a bedlivě sleduje, jestli každej skutečně absolutně zastavil a běda tomu, kdo víc sleduje provoz než skutečnost, jestli se skutečně jeho kola přestaly otáčet.

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

Ne, máš zastavit ve výhledu a dát přednost v jízdě. Pouze přednost v jízdě přikazuje jiná značka. Takže nenasoudíš krom díry v peněžence nic. Je to případ co už tu byl, nech přešetřit umístění značky.

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Ta značka je tam správně, akorát v určitých mesících roku je zbytečné se jí řídit, protože dostatečný rozhled máš. Proto říkám, že jestliže mám rozhled a na křižovatce jen zpomalím, není tím nikdo poškozen a nepáchám nic proti bezpečnosti nebo plynulosti provozu, ergo nebyl naplněn materiální aspekt přestupku a o přestupku jako takovém tedy nemůže být řeč. Kolem Brněnské přehrady je např. 50km/h a je to omezeno jen na sezónu a jen na čas od devíti ráno no sedmi večer. To je situace, kdy to exaktně stanovit jde, protože prostě v tu dobu a roční období se tam pohybuje větší množství chodců (a bohužel taky cyklistů) a tam to dodržuju, protože vím, že tam ti lidi fakt jsou a občas se nečekaně vynoří z roztodivných míst. Prostě beru vždycky ohled na konkrétní podmínky.

Kein

Příspěvek od Kein »

Libor12 píše:Na prázdné silnici si vytvářím své vlastní předpisy,což v samotném důsledku stojí několik tisíc(desítek)když mne u toho chytí. :) v provozu se snažím jezdit defenzivne,počítat s tím že druzí mohou udělat chybu nebo prostě někdo pojede jak debil. Asi už budu mít kolem miliónu bez nehody a doufám že mi to i vydrží nadále. Keine,asi jsem to špatně napsal. Neměnil bych značky,ty za nic nemůžou. Konkrétně ale v Praze bych si dokázal představit na pár místech vyřešit situaci jinak. Ale to nějaký kašpar na úřadu vlády neovlivní. To chce udělat třeba to co udělal Markus a podat žádost na přešetření. Proč třeba ty v situaci kterou jsi popsal(neznám to tam) a naměřili ti 60km a ty jsi přesvědčen že jsi je tam jet mohl,protože ta rychlost omezena na 50km je nesmyslná. Proč nenapíšes(a že to ovládás bravurně) na místní dopravní odbor a nežádáš vysvětlení nebo opravu místního značení?
No, protože já si nemyslím, že je chyba ve značkách. Konkrétně v mém případě to je "prázdné místo" mezi dvěma částmi obce. Bylo by zbytečné tam dávat na půl kilometrový úsek značku třeba s 60km/h. To co mi vadí je to, že tam ti policajti vůbec jsou, když by mohli být někde, kde jsou potřeba (ghetto OKD). A řekněme, že se zastupitelstvem města, jsem o dopravě už pár dialogů měl. Co mě potom dorazilo, bylo, že při mých otázkách k starostovi a náčelníku MP Hlučín (btw strašný kokot) nařídil starosta vypnout kamery (zasedání zastupitelstva pokaždé natáčí lokální TV), když se starosta sám zamotal do svých odpovědí a dal najevo, že je to kvůli penězům. Nicméně, toto téma zajímá tak málo lidí, že se nezměnilo vůbec nic. Žijem v prostředí jaké si vytvoříme, až bude lidí s podobným názorem více, pak se možná něco změní. Jinak nevím jak v ostatních městech, ale u nás v Hlučíně, chodí na zasedání zastupitelstva extrémně málo lidí cca 20-30 - to je na 15tis město docela ubohé a doufám, že se někdy dožiji toho, kdy průměrný čech přestane švejkovat a začne se učit občanské kuráži a odpovědnosti za svůj vlastní život.

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

to vás chodí ještě dost, ted jsem byl na zasedání v markvartovicích minulý měsíc a byl sem tam sám.

Libor12
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libor12 »

Beaver: tu stopku už někdo u NSS řešil a materiální aspekt přestupku neprošel. Myslím že to bylo na stránkách OSBID ale nemůžu to najít. Argumentovalo se tam tím,že v nějakém časovém úseku tam bylo před umístěním značky x nehod,po umístění tam bylo x nehod,a nerespektováním škoda s nějakou pravděpodobností vzniknout může a z toho důvodu tam ti policajti stojí a bla bla. Ještě pohledám.
imfsoft-forum.eu/

Beaver

Příspěvek od Beaver »

To klidně pohledej, já bych si to v případě soudního sporu samozřejmě nafotil a měl bych naproto jednoznačný důkaz toho, že když tam zrovna něco neroste, tak je tam rozhled min. 100m na obě strany.

Odpovědět

Zpět na „Pokec“