Škoda vs. hyundai II

Pokec nejen o autech...

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma

jajiN

Škoda vs. hyundai II

Příspěvek od jajiN »

Tak prý se opět pustil hyundai do škodovky. Tentokrát se ale zapojila i škodovka a na stránkách kukuku.cz si myslím, že hyundai řádně odpálkovala :D

http://www.skodaoctavia.cz/gallerie/bil ... ho-letiste" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.kukuku.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

8)

co na to říkate?

maRkus
Kontaktovat uživatele:

Re: Škoda vs. hyundai II

Příspěvek od maRkus »

proste opet a zase trapny... konkurence pro hyundai je chevrolet...
AUTOSERVIS, PNEUSERVIS, AUTOSKLO, RYCHLOSERVIS, mechanické práce, klempířina, lakovaní, odtah vozidel. (Praha 5) - SZ nebo 603 909 767, http://www.freshlak.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.flickr.com/photos/130435261@N04/" onclick="window.open(this.href);return false;

TomasUL

Příspěvek od TomasUL »

Nevim nevim...

Kundaj je technicky a vzhledově úplně jinde a kdybych si měl kupovat zase nový auto, tak bych šel do i30 v kombíku.

Škodovka neumí ani vyrobit motor. A jejich dizajn je pořád ve stylu "špatně ořezanej pařez". :lol:

Můj názor samozřejmě. 8)
Autoservis
Autodíly
STK + EM

maRkus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maRkus »

vzhled ok.... maj svuj styl....

ale technicky ???? why ? prosiiiiiiiiiiiiiiiiiim tohle neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, to je joke jako prase
AUTOSERVIS, PNEUSERVIS, AUTOSKLO, RYCHLOSERVIS, mechanické práce, klempířina, lakovaní, odtah vozidel. (Praha 5) - SZ nebo 603 909 767, http://www.freshlak.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.flickr.com/photos/130435261@N04/" onclick="window.open(this.href);return false;

TomasUL

Příspěvek od TomasUL »

To právě joke není... :lol:

Máme v rodině Matrixe II. Najeto 70 000 km.
Tak můžu posoudit.

A kámoš je s i30 taky spokojenej.

Nevidím důvod, proč cpát peníze do nudný a předražený škodovky.
A když si už prodavač v autorizáku dělá ze škodovky prdel, tak asi je něco špatně ne? :D
Autoservis
Autodíly
STK + EM

maRkus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maRkus »

i dacie najede 70.... to neni vypovidajici hodnota... az to bude mit najety dve kila muzeme se bavit dal..... hyundai nema primovstrikovy benzin krom jednoho atd atd.... fakt promin, nemam rad ani skodovku, ani hyundai, ale tuhle sracku cos tu napsal to si snad zaramuju....

a skodovka je drazsi a ona dobre vi proc... ono i blbej nizkorozpoctovej rapid je postavenej dost kvalitne na to abys ho mohl postavit vedle I30 ktera je mirena proti octavii.... a I40 a superb ? dekuju nashledanou

jajiN

Příspěvek od jajiN »

Kdybyste si přečetli ty stránky škodovky tak je to tam stručně napsáno: "NEJSEM TAK BOHATÝ, ABYCH SI KUPOVAL LEVNÉ VĚCI" :pifko:

maRkus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maRkus »

komentar na idnes:
zvedněte si škodovku a hyundai na zvedak a podivejte se jak maj ošetřeny podvozky ted sme nedavno koukali na i40ku a to by člověk plakal......stříknutý gumoasfaltem to sice je....ale podivat se třeba za brzodvý hadičky,záhyby atd, to už jim nějak nejde.....to samý s lakem v zahybech je to skoro bez laku....viděl sem dost korejskych aut na zvedaku a zatim si stojim za tim, že je to navoněná bída, a to rozhodně nejsem fanda škodovek....

TomasUL

Příspěvek od TomasUL »

Zarámuj si co chceš. Ale zatím jsi tu nenapsal nic konkrétního, když teda říkáš, že píšu sračky...

Jó, Rapid - to jsi obhajoval ten 17 let starej podvozek z Oktávky I. Taky dobrý. 8)

Nechci se dohadovat. Třeba nám to vysvětlí nějakej "odborník" :)
Autoservis
Autodíly
STK + EM

MILOMG

Příspěvek od MILOMG »

maRkus píše:komentar na idnes:
zvedněte si škodovku a hyundai na zvedak a podivejte se jak maj ošetřeny podvozky ted sme nedavno koukali na i40ku a to by člověk plakal......stříknutý gumoasfaltem to sice je....ale podivat se třeba za brzodvý hadičky,záhyby atd, to už jim nějak nejde.....to samý s lakem v zahybech je to skoro bez laku....viděl sem dost korejskych aut na zvedaku a zatim si stojim za tim, že je to navoněná bída, a to rozhodně nejsem fanda škodovek....
Mohu potvrdit,dělám s tím každý den,proto raději jezdím škodovkou 8)

maRkus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maRkus »

na netu je tolik dostupnych informaci a fotek ze nemusim nic konkretniho psat... a ano, i ten 17 let stary podvozek co ma rapid (myslis zadni napravu ?, predek je jiny) tak porad funguje dobre, a pro me jako teoretickeho majitele rapida je zakladni informace to ze ten podvozek stoji 4 koruny i s postou kdyz to budu menit.. a to same plati pro cele auto jako celek....

LiberaleMiguel2

Příspěvek od LiberaleMiguel2 »

maRkus píše:proste opet a zase trapny... konkurence pro hyundai je chevrolet...
ne, tímdle Škoda dokázala, že se Hyundaie jako konkurence bojí, jinak by na to jejich rýpaní z vysoka kašlala :-)
JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)

Ivan
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan »

Všechno je to o marketingu - čím více se o Vás mluví, tím lépe. A že to funguje dokazují statistiky prodejů nových aut v ČR, kde se Škoda a Hyundai perou o první příčky. Vím o tom mnohem více informací, ale nemohu je zde zveřejňovat.

dinkin

Příspěvek od dinkin »

Ivan píše:Všechno je to o marketingu - čím více se o Vás mluví, tím lépe. A že to funguje dokazují statistiky prodejů nových aut v ČR, kde se Škoda a Hyundai perou o první příčky. Vím o tom mnohem více informací, ale nemohu je zde zveřejňovat.
tak za tuto informaci jsme opravdu rádi 8)

Kein

Příspěvek od Kein »

jajiN píše:Kdybyste si přečetli ty stránky škodovky tak je to tam stručně napsáno: "NEJSEM TAK BOHATÝ, ABYCH SI KUPOVAL LEVNÉ VĚCI" :pifko:
No nevím. Každý ať si koupí co je mu po chuti, ale vzhledem k tomu, že mám tu možnost nakouknout do fabrik, kde se vyrábějí díly jak do Hjundaje, tak i do VW group včetně škodovky (ano, vše se to dělá v jedný fabrice - překvápko jak prase) tak mohu čistě a objektivně říci, že Hjůndaj si hlídá kvalitu dílů daleko, daleko více, než jeho německý a český rival. Co se týče nového Rapidu a Octávky, ty nebudu komentovat, jelikož jsem v nich ani neseděl, ale subjektivně - Fabie II je nejhorší auto ve kterém jsem kdy seděl. Mám ji jako služebáka a je to neergonomický paskvil a to pomlčím o motoru...o "motoru" 1.4 TDI - už ve felícii mě sral středový tunel kolem rádia, který mě bodal do kolena, nechápu, že to skrze Fabii I přenesli i do Fabie II; kde je ten simply clever vývoj? Roomster je stejný šit, ale je pravda, že v něm je místo (vzadu) a přes tu hromadu, tvrdýho, recyklovanýho plastu, která se nazývá palubní deska, se člověk díky vyšší střeše nepřipadá tak ztracený. O II (i Golf) je taky pěkný dařbuján - projev dízlové dodávky, vevnitř místa tak pro jednoho většího chlapa, nebo dva menší, všechno tam křupe, nafťák drnčí do interiéru a materiály mají výdrž papírové krabice v dešti. Nechápu co na tom lidi vidí....asi ten kufr s tou idiotskou nakládací hranou. Ale TSFI jsou dobrý motory, a když se k nim budete dobře chovat, možná najedou i 100tis.

Připomínám, že nejsem zastánce Hjůndajů, nějak mi po nich srdce neplesá.
http://www.tuzingforum.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.infobaden.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;

SubTera

Příspěvek od SubTera »

markus: zajimavy je, ze se opakovane vyjadrujes k technice H, o ktery vis uplny prd...vlastne jsi napsal strasnou spoustu radku ke znacce, se kterou nemas vubec zadny realny zkusenosti...uplne stejny, jako ty primitovove na diskusich Novinky apod, uplne do puntiku stejny, jen prazdny argumenty...a o globalnim pojeti znacky uz vis tuplem kulovy, o technice, ktera se do Evropy ani nedostane. Cesi stale nepochopili, ze Hyundai je mnohonasobne, skutecne mnohonasobne vetsi spolecnost, nez Skodovka, na kterou vsak na nasem trhu cili, aby ji logicky uzmula kus kolace.

Mickael

Příspěvek od Mickael »

Zpracovani je takovy protoze to strikaj atd. Cesi v cesky tovarne.
Ja,jako clovek ktery si pamatuje ty straslivy hruzy v podobe modelu 90.let,Elantra,Accent,Coupe,apod. na ktery jsme se vsichni museli divat na silnicich,bych za to nedal v zivote ani korunu.

Ale zajimal by me nejaky konkretni priklad,nebo dukaz,proc na to vsichni,vcetne me,po technicke strance nadavaji.
R33 GTST Mspec2 '97

Dacan
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dacan »

já nechápu ty ceny do 100tis km, je tam započítána i pravidelná udržba jako výměna oleju, nebo udržba spotřebních věcí jako destiček apod, nebo to co se zmrví a neuznaj to jako záruku? :?

SubTera

Příspěvek od SubTera »

Rodinou a strycovou firmou proslo od roku 94 cca 50 novych (ano, novych, ne z Rajchu po 48. maiteli s podivnym puvodem) kusu, ktere se prodavaly s najezdem 200-300tkm (ty kolem 200tkm sly zamestnancum nebo mym pratelum). Krome jednoho kusu, na kterem se resil zadreny motorou vinou vyrobni vady, se neresilo nikdy nic, co by zamezilo pohybu vozidla, obvykle jen stabilizacni tycky.
Prave modely Lantra, Elantra byly sice hnusny, ale fungovaly ze vsech nejlip, i bez detskych nemoci, ktery se dnes prevtelily ve stabilizacni tycky a silentbloky v zadnich napravach. Ano, dnes to jsou auta, kterym kvetou zadni lemy jako vsem ostatnim.
A technika? Atmosfericky dvoulitry osvedceny koncepce, spolehlivy, nenarocny, co vic je potreba? Podvozek mi "bodyckem pyco" natre kdejakej strejda v garazi, ale od vyroby mizernej motor a priserne hnusnej interier, ve kterym ani nepoznate, v cem sedite, tezko vyresi. Na svary sere bilej tesak, s chovanim,spolehlivosti a vybavou auta, coz jsou prvorady zalezitosti, to nema vubec nic spolecnyho, to je hezky akorat na ukazovani lidem, kterym je to stejne u zadnice 8)

Dacan: zkus tu otazku polozit tak, aby ji bylo rozumet 8)

Dacan
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dacan »

ok,
na stránkách http://www.kukuku.cz" onclick="window.open(this.href);return false; je pdfko se srovnáním servisních nákladů do 100tis km u 50 nejprodávanějších aut, zajímá mě podle čeho se ty ceny vypočítavají.

Skury
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skury »

Mickael píše:
Zpracovani je takovy protoze to strikaj atd. Cesi v cesky tovarne.
Ja,jako clovek ktery si pamatuje ty straslivy hruzy v podobe modelu 90.let,Elantra,Accent,Coupe,apod. na ktery jsme se vsichni museli divat na silnicich,bych za to nedal v zivote ani korunu.

Ale zajimal by me nejaky konkretni priklad,nebo dukaz,proc na to vsichni,vcetne me,po technicke strance nadavaji.
A škodovky stříkají maďaři v polský továrně na čínským stroji nebo co? Fakt nerozumim tvým myšlenkovým pochodům v první větě...
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun + VW Golf III Variant

Kane13
Moderátor

Příspěvek od Kane13 »

Prosím, kluci, zakažte mi sem psát... Já si tady jinak udělám spoustu nepřátel :lol:
Bad things happen when good people pretend nothing is wrong. - Corey Mother Fuckin´Taylor

Ultima

Příspěvek od Ultima »

Mám u sebe nezveřejnitelnou dokumentaci na kvalitu nosných podélníků pro škodovku. Brrr, kdyby jste to videli tak se osypete. Nikdy bych si (a to nejen z tohoto duvodu) škodovku nekoupil. A že mi hnujdaj prijde jako ubersracka, (ackoliv nasi maji tretiho behem 8 let a absolutne OK) tak je to urcite mensi zlo jak škodovka.

crocjirka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crocjirka »

ultima, tak to posli me a ja to klidne zverejnim...
ex:opel tigra 1.4 16v,opel tigra 1.6 16v,peugeot 106 1.4 sport,seat leon 1.8T 200PS+,ibiza 1.9TDI 6L 170PS, octavia RS combi 1.8T
NOW: family car skoda octavia 2 RS combi 2.0TSI 200 teplejch poniku...
facebook.com/jiriprokopfotograf

maRkus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maRkus »

Dacan píše:ok,
na stránkách http://www.kukuku.cz" onclick="window.open(this.href);return false; je pdfko se srovnáním servisních nákladů do 100tis km u 50 nejprodávanějších aut, zajímá mě podle čeho se ty ceny vypočítavají.

je to tam dole uplne vsechno napsany... 8)

Rostack

Příspěvek od Rostack »

Je to rozporuplný, ale vždycky bych radši volil koncern
life's too short to drive slow

MartyCZe

Příspěvek od MartyCZe »

heh najednou tu je samej expert na karosařinu a motory
Udělejte si úplně primitivní test, kopnete plnou silou do plechu od korejce a pak do koncernu, až uvidíte jak se korejskej plech zmuchlá jak papír tak zkuste něco říkat.
Já osobně koncern moc nepodporuju, u mě vedou japonci, ale ta plechařina/karosařina korejců je fakt k smíchu
Škoda RAPID 1.2 TSI 77kw
Škoda Fabia I. - Hromada Technických Problémů :) - bejvávalo :/

Kein

Příspěvek od Kein »

Podobný test, jsme dělali nedávno s Volvem a Škodovkou. :mrgreen:
http://www.tuzingforum.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.infobaden.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;

LiberaleMiguel2

Příspěvek od LiberaleMiguel2 »

Dva týdny jsem jezdil v nové i30 kombi s 1,4 benzínem. Teď jsem týden a něco jezdil s novou Octou 1,2TSi. Z Hyundaie jsem byl úplně nadšený, ta Octa mě neoslovila ničím, kvůli čeho bych uvažoval o koupi.
A i když mám Hyundaie, tak proti Škodovkám nic nemám, SuperB nebo Yeti se mi hodně líbí, ale Octa, Fabka nebo Rapid jsou fakt děsné shity

Mimochodem krásné srovnání přístupu k marketingu stálo v Havířově před Globusem :D kdy Hyundai měl očividně reklamu s Globusem domluvenou a u každého vchodu stál jeden model, s ceníkem, letáčkama atd a Škodovka akorát píchla olepenou Octu na parkoviště blízko ke vchodu :D
JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)

Bolo1

Příspěvek od Bolo1 »

Ultima píše:Mám u sebe nezveřejnitelnou dokumentaci na kvalitu nosných podélníků pro škodovku. .
Taky jsem se bavil s lima, kteří dělají nosné části pro škodovku a jejich názor byl, že by si škodovku nekoupili. Nechci obhajovat korejce, ale vím o korejské firmě , která dodává jak pro škodu, tak pro hyundai. Je fakt , že to není úplně strategický díl, ale dodává. Mimo to jezdím asi do 5 dodavatelských firem, ke vyrábí díly pro hyundai a nepřijde mi, že by na kontrolu kvality kašlaly. To,z jakých materiálu jsou díly vyráběny je věc druhá. Škodovka má jedinou výhodu a to, že na ni seženeš díly za pár káček a to úplně všechny. Narážky na hyundai nechápu, je to auto, jako každé jiné. Z bodu A do bodu B mě dopraví , každé auto. Životnost je dělaná na 4 roky a nazdar. Spíš by mě zajímalo, proč se někteří vyjařují , že je to hujda/kundaj apod. Jaký je důvod? Osobní zkušenosti z hyundaiem nebo proč? Nebo co je na těch autech špatného?
MartyCZe píše:heh najednou tu je samej expert na karosařinu a motory
Udělejte si úplně primitivní test, kopnete plnou silou do plechu od korejce a pak do koncernu, až uvidíte jak se korejskej plech zmuchlá jak papír tak zkuste něco říkat.
Já osobně koncern moc nepodporuju, u mě vedou japonci, ale ta plechařina/karosařina korejců je fakt k smíchu
OK, renault dělá plastové díly, to musí být ten plech 2mm silný, aby to bylo dobré auto?
Hujdaj a sempl klever

Odpovědět

Zpět na „Pokec“