ano ano, přesně to mi napsal taboo a je to tak. o tom restrikoru vím, jen mě to vůbec nenapadloleon4x4 píše:Také mne napadlo něco proč ti spojka nejde pustit tak rychle jak bys chtěl. OEM výrobci do hydraulického vedení vkládají restriktor průtoku. To znamená, že i když nohu ze spojkového pedálu strhneš bleskurychle, stejně se spojka nesepne. Hydraulika má omezen průtok a to proto aby ti to usnadňovalo rozjezd a omezovalo chcípání motoru z důvodu rychlého puštění spojky. Pokud chceš spojku dostat do plného tlaku rychleji, je třeba tento restriktor vyndat.
Doufejme, že se tu nevypisuji zbytečně, že nemáš spojku ovládanou lankem.........

bohužel tohle je "nová" komplet spojka i se setrvákem, pro kterou jsem byl ve francii až u moře... evidentně byla ale velmi krátce na autě, protože na třecí ploše lamely jsou ještě potisky valeo, ale na setrváku i přítlačáku už se stačily udělat hotspoty. spojka jde ven i s motorem a převodovkou, na autě si vše dělám sám, ale soustruh nemám a jde mi hlavně o to, jestli ty plochy jsou rovné. někdo mi totiž kdysi říkal, že rovné nejsou a když se to stočí do rovna, tak se potom (asi vnitřní obvod) více zahřívá, tím pádem problémy. bohužel nemám radeko nebo nic podobného, čím to zjistit. pokud je to ale normální plocha, nechal bych to obojí stočit a následně zmrazitleon4x4 píše:Nerovnosti nejsou problém, ty by se samotným provozem opět srovnali, ale horší je změna materiálových vlastností. Tím že materiál prošel teplotním stresem se mění jeho pevnost, tvrdost atd...... Tedy i když to stočíš, stejně se to znovu za chvilku začne opět zhoršovat. Takže zkusit můžeš, ale moc tomu nevěřím. Mluvit o tom, že ztenčením se opět ještě zhorší problém s prostupem tepla už je jaksi navíc.
Prostě pokud jde spojka snadno ven, děláš si to sám , čas tě netrápí a máš vlastní soustruh, tak to stoč a třeba to klapne. Pokud za vyndání někomu platíš, za soustružení také, tak se na to vykašli rovnou a kup nový setrvák, lamelu i přítlačák a to včetně ložiska.
novější spojka než tahle neexistuje.