Jak tankovat levnější benzín?

Pokec nejen o autech...

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma

Ivan
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak tankovat levnější benzín?

Příspěvek od Ivan »

Gooder píše:
tholis píše:Kde berete 98/100 octan? Taky ji musim brat a nevim kde je nejlepsi pomer cena/vykon....octane booster jsem si spocital a je drazsi jak prima koupe...LPG sem si spocital a nema to pro me vyznam...
Myslím, že jediný 100 octan u nás má OMV. Údajně by měl být dovážený z Rakouska nebo Německa.
Shell, OMW a Benzina, ale toto není předmětem tohoto příspěvku...

Shorty

Příspěvek od Shorty »

V Albertu maj akci že při nákupu nad 700 Kč máš slevu korunu / litr na Benzině.

P.E.T.R

Příspěvek od P.E.T.R »

mBank má teď akci u Shellu

Zaplaťte Vaší kartou Visa od mBank u čerpacích stanic Shell a získejte slevu:
1 Kč za litr běžných paliv Shell FuelSave
2 Kč za litr výkonných paliv Shell V-Power Nitro+

Pravidla jsou jednoduchá:
1. Natankujte palivo
2. Prokažte se unikátním kódem od své banky
3. Zaplaťte kartou Visa

Kód lze využít až pro 5 tankování při každém z nich můžete načerpat maximálně 70 litrů paliva.

Akce probíhá od 1. 4. do 30. 6. 2014.
Aktuálně: :D
2000 Citroen Saxo VTS 1.6 16V 150hp 791kg
2001 Peugeot 607 3.0 V6 152kW
2000 Citroen Saxo VTS 1.6 16V
1999 Citroen Saxo VTS 1.6 16V
2003 Mercedes-Benz Vito II 2.2CDI 110kW
???? Škoda 120S
podval

JonnY

Příspěvek od JonnY »

podla tohoto testu
http://adam.azet.sk/clanky/16242/exkluz ... padol.html" onclick="window.open(this.href);return false;
maju 98okt benziny na slovensku 100okt.
ci dam menej nez 1.6eura za 98okt, alebo 1.7e za 100okt benzin, ked realne maju oba oktanov rovnako na tom by sa dalo nico usetrit.

len je otazne ci je ta kvalita rovnaka po cely rok...

SubTera

Příspěvek od SubTera »

Benzina ma Vervu100 z distribuce OMV 8)

(viz technicky list co byl k dispozici jeste nedavno na strankach Benziny, nez je predelali)

j3ykobim

Příspěvek od j3ykobim »

V Albertu je to různé podle toho jak to marketing mění, jsou to jen vybrané benzínky pouze 95tka a nafta. Sleva je 1-3kč/litr od 400kč za nákup(částka se mění dle akce). Albert nakupuje od různých předsmlouvaných dodavatelů, který nabídne nejlepší cenu na celý týden tuším.
Trabant, VW Golf, MX 5

Ramir

Příspěvek od Ramir »

http://www.ceskybenzin.cz/aktualni-ceny ... Natural-95" onclick="window.open(this.href);return false; tak nějak u nás

Gooder

Příspěvek od Gooder »

Trošku jiné ceny :D

Jinak u GE na jejich kreditní kartu jsou 3% sleva u Agipu.

FanyT

Příspěvek od FanyT »

Já používám v Androidu aplikaci Pumpdroid a ta už mi ušetřila pěkných pár kaček. Prostě, když někde jsem, tak ji otevřu a ona mi zobrazí nejbližší pumpy od nejlevnější a na tu nejlevnější prostě jedu. Jako třeba když ji otevřu teď, tak nejlevnější je v okolí RobinOil 33,90, nejdražší Benzina 37,30. No a to už je přeci jen rozdíl 3,40 na litru a já mám 2 žravá mondea v benzínu.
Dřív jsem určitě dýl, než 10 let jezdil jenom na Shellku a nikdo by mě jinam heverem nedostal. Dneska už sám sebe nechápu, proč jsem to vlastně dělal. Přes tu aplikaci to takhle provozuju cca 3 roky a nemám žádnej problém. Tankuju N95, ale aplikace samozřejmě umí hledat i 98/100/tamto do kamen/LPG/Bio/E85/CNG...
Citroën-C4 Picasso-1.6 HDi
Mazda-121-1.3

MartyCZe

Příspěvek od MartyCZe »

Než tankovat všude kde je to zrovna nejlevnější, tak si radši udělam zakaznickou kartu u svý kam jezdim furt. Momentálně mám slevu u AGIP 2kč/litr z bodů, což je hodně fajne.
Škoda RAPID 1.2 TSI 77kw
Škoda Fabia I. - Hromada Technických Problémů :) - bejvávalo :/

FanyT

Příspěvek od FanyT »

Jen jsem napsal svůj postup a zkušenosti. Jinak ať si to samozřejmě každej přebere a dělá jak chce. Agip u mně bohužel nic neřeší. Mám nejbližší 25 km a navíc na blbej směr, kam nejezdím. Navíc to ani neřeší situaci, pokud jsem někde jinde a budu třeba klidně 50 km od Agipu, tak tam přeci nepojedu. Aktuální cena na nejbližším Agipu 36,40 a ani se slevou 2 Kč teď prostě RobinOil nevyrovná. Pro mě špatná volba.
Citroën-C4 Picasso-1.6 HDi
Mazda-121-1.3

MartyCZe

Příspěvek od MartyCZe »

Jo to chápu, myslel jsem to tak, že je lepší si zvolit něco osvědčenýho a tam si zkusit domluvit zakaznickou kartu.
Já mam Agip hned za barakem a s cenou 35.20kč/l je to s tou slevou 2kč/l hodně pěkný
Škoda RAPID 1.2 TSI 77kw

Hans231
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hans231 »

2,-/ltr u Agip je docela pěkná sleva :) To mi tam asi nedají jen tak za dobrý slovo že?
BMW 535i

MartyCZe

Příspěvek od MartyCZe »

Zadarmo si uděláš zákaznickou kartičku, kde se ti počítají body, každej natankovanej litr = 1 bod, u premiovyho paliva 1 l/10 bodu (u nás 95 premiova stoji 35.20, takže sem si nafarmil body hodně dopředu). No a za každých 10 bodů ti to hodí 2 koruny dolů na litr.

Takže jednou tankuju plnou za 35.20, podruhy za 33.20. Zároveň je tam hodně blbostí co se dají za ty body pořídit, docela levně tam byla i nějaka autokosmetika, popř. kdo platil GE kartou a měl zároveň zákaznickou, tak se mohl dostat i na 32kč/l, ale to bys tam musel čepovat hodně často.
Škoda RAPID 1.2 TSI 77kw

Gooder

Příspěvek od Gooder »

Škoda, že zákaznickou kartu zrušilo OMV :(

MartyCZe

Příspěvek od MartyCZe »

Gooder píše:Škoda, že zákaznickou kartu zrušilo OMV :(
Jo, to mě taky naštvalo, k OMV sem jezdil dřív a rád, ale po tom co je zrušili to už pro mě nemělo smysl
Škoda RAPID 1.2 TSI 77kw

Libor12
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libor12 »

Ivane: Pokud máš k běžnému účtu vystavenou debetní kartu "Master card Gold" tak při elektronické platbě na Agip se ti pak vrátí 3czk z litru a na ostatních benzinách 2 czk z litru. Karta musí být vydaná gemoney a musíš tam mít obrat min 100000 měsíčně což pro tebe asi nebude problém. Nemusíš sbírat žadne přiblblé body apod,vše je zcela automatické. Normálně zaplatíš a potom ti banka na konto vratí třeba 150czk . To zaplatí Ti méně majetní aby ty jsi mohl bohatnout. :lol:
toyota corolla gti 4a-ge 1.6 "V2" 226hp/9500rpm
IMF Master Ignition Forum - http://
imfsoft-forum.eu/

Válcová zkušebna 4X4 až do 1200HP

AXIman

Příspěvek od AXIman »

Zdravím,
zkuste se případně podívat na: http://www.axigon.cz/axicar/tankovaci-karty/" onclick="window.open(this.href);return false; .

Jsme totiž "Nákupní aliance", která sdružuje tisíce malých podnikatelů a jejich jménem domlouváme slevy u dodavatelů. Naši členové v průměru tankuji pár set litrů měsíčně, ale dohromady jako skupina jsme loni natankovali necelých 1,5 mil litrů. V současnosti spolupracujeme s Shellem a CCS. V minulosti jsme spolupracovali i s Agipem, ale podmínky u Shellu byly nesrovnatelně lepší, takže jsem to odpískali.

Některé výhody tankovacích karet pro naše členy:

- sleva 1 Kč na litr z totémových cen u Shellu (176 čerpaček),
- sleva 1,50 Kč z "plošně vyhlašovaných cen nafty" (Shellka vyhlašuje každé pondělí. S touto slevou se platí stejná cena (tento týden je to 35,20 Kč) jak u nejlevnější Shellky na Praze 10 (dnešní totemová cena 36,60), tak u těch nejdražších u dálnic - dnes cca 39 Kč (?)
- sleva 2,00 Kč na veškerá paliva V-Power Nitro+ (včetně Racing 100!)
- 10% sleva na veškeré provozní kapaliny a myčku na Shellu.
- tuto kartu (euroShell Card) berou i u EuroOilu, Benziny a OMV, ale slevy máme "jenom" u Shellu.

Pro ty, co nechtěji tankovat u Shellu máme kartu Tankefekt, se slevou 0,30 Kč na litr u těch nejlevnějších čerpačkách (TankONO, PapOil atd. dohormady 1600 čerpaček).

Ty slevy jsou trvalé (žádná promo akce), a u Shellky s našimi kartami se dají sbírat a používat i jejich věrnostní bodíky. Karty jsou určeny hlavně pro firmy, ale přemýšlíme, že bychom je "pustili" i mezi lidi. Měli byste případně zájem?
AXIman
http://www.axigon.cz/axicar/tankovaci-karty/" onclick="window.open(this.href);return false;

MartyCZe

Příspěvek od MartyCZe »

Vzhledem k tomu, že měsíčně projedu kolem 2 tis na benalu (motorka denně a občasně auto), tak bych něco plošnýho využil
Škoda RAPID 1.2 TSI 77kw

LiberaleMiguel2

Příspěvek od LiberaleMiguel2 »

Při slevě 2kč/l ušetřit 100kč měsíčně je teda pecka 8)
JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)

AXIman

Příspěvek od AXIman »

LiberaleMiguel2 píše:Při slevě 2kč/l ušetřit 100kč měsíčně je teda pecka 8)
Zdar, právě proto jsou karty určeny hlavně firmám a živnostníkům. V průměru u nás tankují kolem 400 litrů měsíčně, a na úspory se dívají v ročním horizontu (tedy, i při 1 Kč slevě je to 4 800 Kč ročně, plus slevy na provozní kapaliny, myčku...). A když jezdí hodně po republice, pak oproti totémovým cenám u dálnic na jednom tankování do osobáku ušetří cca 200 Kč, a to mi připadá jako poměrně slušná úspora.

Pokud člověk měsíčně natankuje jen 50 litrů a jezdí jenom "kolem komínu" tak má alespoň čas řešit jiný věci než slevu na palivo, ne? :-D
AXIman
http://www.axigon.cz/axicar/tankovaci-karty/" onclick="window.open(this.href);return false;

LiberaleMiguel2

To byla právě reakce na Martyhi, u velkých odběrů to chápu, ale když lítám kolem komína, tak nepojedu na Shellku nebo OMV a natankuju ten stejný N95 třeba u Globusu a hned jsem ušetřil 0,70kč/l(aktuální ceny u nás) a nepotřebuju řešit nějaké karty atp :D
Vzpomněl jsem si u tohle na aktuální reklamu na Air bank, je smutné, jak hodně vystihuje český národ..
JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)

Dacan
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dacan »

já mám teda slevu u agipky korunu a myčky zadarmo když natankuju aspon 30litrů :D

AXIman

Příspěvek od AXIman »

LiberaleMiguel2 píše:To byla právě reakce na Martyhi, u velkých odběrů to chápu, ale když lítám kolem komína, tak nepojedu na Shellku nebo OMV a natankuju ten stejný N95 třeba u Globusu a hned jsem ušetřil 0,70kč/l(aktuální ceny u nás) a nepotřebuju řešit nějaké karty atp :D
Vzpomněl jsem si u tohle na aktuální reklamu na Air bank, je smutné, jak hodně vystihuje český národ..
Souhlas. Jinak, ta reklama je naprostá bomba :-D

AXIman

Příspěvek od AXIman »

Dacan píše:já mám teda slevu u agipky korunu a myčky zadarmo když natankuju aspon 30litrů :D
To je nějaká jejich promo akce, ne? Co já vím, tak ani firmám s měsíční výtočí 300 litrů nechtěli dát korunovou slevu. Jo, ale pak všichni dělají akce "vyměň body za korunovou slevu" nebo nasbírej, natankuj, sněz atd. a dostaneš slevu (a masáž zdarma :-D)

MartyCZe

Příspěvek od MartyCZe »

LiberaleMiguel2 píše:To byla právě reakce na Martyhi, u velkých odběrů to chápu, ale když lítám kolem komína, tak nepojedu na Shellku nebo OMV a natankuju ten stejný N95 třeba u Globusu a hned jsem ušetřil 0,70kč/l(aktuální ceny u nás) a nepotřebuju řešit nějaké karty atp :D
Liberale, ja narozdil od jinych lidí řeším i kvalitu benzínu (hlavně u moto, se kterym najezdim 3 tis. měsíčně). Už jsem zkoušel u mě ve městě všechny benzínky a když natankuju u Agipu (kde mam i zakaznickou kartu) a potom u Globusu nebo Lukoilu, tak je u mě ten rozdil znatelnej (v nižších otáčkách je to líný = musim to víc vytáčet = větší spotřeba = víc projedu) s autem to tolik nehrotim, ale raději si těch par halířů připlatím za benzín, kterej neni jak řepkovej koktejl.
Zas nadruhou stranu, když někdo tohle nabízí zadarmo, byť i malinkou slevu proč to nevzít? Zakaznickejch karet, kde měsíčně kupuju spotřební zboží mám několik a měsíčně mi to přinese znatelný ušetření (nebo můžu kupovat věci po zdražení za stejnou cenu), přinese to ušetření i mojí rodině.
Klidně si mysli, že mám nějakej socialní přístup, ale těmhle lidem se jen směju, za jejich vlastní blbost, kdy odmítaj možnost ročně ušetřit pár tisíců, za který by si mohli udělat radost jinde.
Škoda RAPID 1.2 TSI 77kw

LiberaleMiguel2

Benzín je všude stejný, od Čepra, rozdíl je jenom v aditivech... Zkoušel sis spočítat, jestli by nevyšlo tankovat levnější benzin a aditiva dolívat ? Třeba....
Já projedu měsíčně 2000-2500kč, ale plynu, kde jeho cena je taková, že neřeším spotřebu ani +- korunu na ceně :-)

MartyCZe

Příspěvek od MartyCZe »

LiberaleMiguel2 píše:Benzín je všude stejný...
Nějak nechápu jak nad tím uvažuješ.
Levnější benzín je většinou právě o to víc přesycený aditivy a ty bys ho tankoval a ještě více ředil? Má to smysl? To si myslíš, že levnější benzín = nejsou aditiva?
Je možný, že ty sis na to už zvykl, ale v mým případě poznám špatný (resp. aditivy přesycený palivo) právě na odezvě motoru a jeho výkonostním chodu.
Proto si raději dělám zakaznický karty tam kde vím, že to palivo je pro můj stroj vhodnější/lepší, než u levných paliv.
Tankování premiovy 95 u Agipu mě stoji 33,70 bez jakýhokoliv závazku, ale hold Agip není všude, proto hledám i další možnosti jak načepovat stejně kvalitní palivo jako má Agip za menší cenu, než kdybych tankoval u Ono, Lukoil apod. stanice, ktery mymu stroji evidentně nesvědčí.
Škoda RAPID 1.2 TSI 77kw

Joyride

Příspěvek od Joyride »

Asi trochu OT, protože netankuju benzin, ale naftu. Ale jak je psáno, třeba u Globusu je nafta někdy opravdu zvláštní. Poslední dobou čim dál víc, auto netáhne tolik, je hlučnější.

Spousta lidí tvrdí, že nafta/benzín, je všude stejná, protože všichni berou ze stejného zdroje. Ale opravdu neni všude stejno a neni to případ jen 1 auta :roll: .

AXIman

Příspěvek od AXIman »

MartyCZe píše:Vzhledem k tomu, že měsíčně projedu kolem 2 tis na benalu (motorka denně a občasně auto), tak bych něco plošnýho využil
Ahoj, ty plošný slevy u Shellky jsou určený hlavně pro naftu, ale zdá se mi, že ty si psal, že tankuješ Natural, že? Dle toho, co jsi psal mi připadá, že tobě by se asi více hodila ta sleva 2 Kč na V-Power Nitro+. Když nebudeš tankovat u dálnice, pak budeš mít V-Power Nitro za cenu "normálního" benzínu. Teď připravujeme ještě akci s Shellkou, kdy našim členům během celýho léta budeme ještě vracet dalších 30 haléřů na věrnostní účet (tím se pak dají zaplatit faktury za benzín), takže de facto budou mít V-Power o 30 haléřů levněji než Fule Save z totemu. Kolega hned testoval a říká, že to vypadá na o 10 % delší nájezd na jednu nádrž. Ale prý chce mít jistotu, že se může spolehnout na "výsledky testování" takže bude tankovat V-Power dál :-D

Odpovědět

Zpět na „Pokec“