a psal si, co máš v tý B5?Tam bejvaly ještě starý rotačky 66 a 81kw, v B5,5 u ropy bylo už jen PD ....ze starejch rotaček nemám vůbec strach.Spolehlivej motor, díly za pár korun, dobře se na těch motorech dělá.U 81kw bytelnější spodek, pohodovější ježdění, bohatě stačí.Čerpadlo max prolíná, stačí přetěsnit za pár korun, když už s ním něco je, dá se sehnat za pár korun nebo repas nevýjde nějak draho, vstřiky mechanický, pozlobí max ten řídící, elektronika se nesere...jen chybí citelně 6q převodovka.To je zas u 96kw PD, taky není špatný, ale závad se na těhle motorech vyskytuje o dost víc, navíc oproti starýmu TDI je konstrukčně o dost složitější, má dvě čerpadla, takže víc starostí....nicméně znám lidi, co to maj od novýho nebo dobře zajetýho a jezdijou s tím léta už bez problému.Nicméně auta stále servisujou a žádnej problém...Superb a B5,5 výjde v tomhle nastejno, ta škála motorů byla stejná....nicméně já bych se PD vyhnul.......
Osobně bych se nebál třeba jít do Mondea MKIII TDCI, známej tyhle auta dělá a jsou docela spolehlivý, vstřiky a čerpadlo se serou na všech naftach, repas těhle věcí, aspoň u nás, není nijak drahej.Samozřejmě prvním ročníkům by se člověk měl vyhnout, nejlíp tak až 2003/04...
kony5:asi tak nějak jsem to myslel.Každej má zkušenosti s něčím jiným a podle toho radí.Nejhorší je, když má někdo zkušenost se starou vyběhanou plečkou za pár korun a podle toho soudí celou značku.Co jsem měl problémy na autech,tak většinou šlo o špatně odstraněný závady z dřívějška nebo prostě to konkrétní součástka měla už za sebou.........Nicméně se přiznám, že třeba korejský auto bych si nekoupil už kvůli předsudkům, takže o těch raději mlčím

svět dospělých je pro mne záhadou......