iPhone 6
Moderátor: Rudi
- LiberaleMiguel2
Re: iPhone 6
někteří Androidí výrobci už taky poskytují EU záruku....
Za mě taky +1 pro Lumii 930, mám jí od léta a je to pecka
foťák super(o to víc, jestli rozumíš všemu tomu nastavení a umíš si s tím vyhrát
), displej TOP, výdrž slušná, kovový rámeček tomu dodává dost na eleganci, pár pádů už taky snesla(bez oděrek)
rozdíl mezi WP a Androidem je jednoduchý, WP ti bude aji po roce nebo dvou fungovat stejně jako když jsi telefon vybalil z krabice, o Android když se nebudeš starat, tak se ti po pár měsících zanese sračkama a bude zasekaný (zjednodušeně řečeno)
Za mě taky +1 pro Lumii 930, mám jí od léta a je to pecka

rozdíl mezi WP a Androidem je jednoduchý, WP ti bude aji po roce nebo dvou fungovat stejně jako když jsi telefon vybalil z krabice, o Android když se nebudeš starat, tak se ti po pár měsících zanese sračkama a bude zasekaný (zjednodušeně řečeno)
JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Je mozne, aby 930 mela problem se signalem?Jeden od nas z utvaru ji ma/mel a v nasem kanclu nikdy nemel signal...ikdyz ja tam signal se starou Nokia E5 mam...Muze to byt telefonem nebo spise operatorem?Oba mame virtualniho operatora (podnikovy) od O2...
Audi Coupe Quattro
Michale co píšeš o androidech platí možná u levných modelů nebo u lidí, kteří jsou idioti a s telefonem neumí.
Já mám Xiaomi Mi3 už rok a nemám žádný náznak toho, co si popisoval, jen mi chybí LTE, které sice nabízí Mi4, ale neumí naše frekvence.
Nicméně mě už android sere (celkově ty jeho debilní nástavby, prostředí, etc.)
HTC M8 je k ničemu, velká placka, která má neuvěřitelně široké okraje, kde by se dal displej roztáhnout, bohužel tomu tak není.
Galaxy S5 je taky k ničemu, to ti stačí i S4, mezi těmito modely není rozdíl.
Sony - nemám zkušenost
Lumia 930 - osahal sem si ji, pár dní i půjčenou, za mě rozhodně palec nahoru a šel bych do toho. Intuitivní ovládání, žádné složitosti, jednoduché, přehledné, žádné záseky, zmrazení nebo jakýkoliv problém. Ségře jsem dal Lumii 630 k Vánocům a je to bezvadný (vlastně nejnižší řada a funguje absolutně bez problémů).
Já do té Lumie jdu taky (v černé barvě)
P.S. TO bude vadný kus, ty první modely měly i nějaké problémy. Teď už je vše vyřešené.
Já mám Xiaomi Mi3 už rok a nemám žádný náznak toho, co si popisoval, jen mi chybí LTE, které sice nabízí Mi4, ale neumí naše frekvence.
Nicméně mě už android sere (celkově ty jeho debilní nástavby, prostředí, etc.)
HTC M8 je k ničemu, velká placka, která má neuvěřitelně široké okraje, kde by se dal displej roztáhnout, bohužel tomu tak není.
Galaxy S5 je taky k ničemu, to ti stačí i S4, mezi těmito modely není rozdíl.
Sony - nemám zkušenost
Lumia 930 - osahal sem si ji, pár dní i půjčenou, za mě rozhodně palec nahoru a šel bych do toho. Intuitivní ovládání, žádné složitosti, jednoduché, přehledné, žádné záseky, zmrazení nebo jakýkoliv problém. Ségře jsem dal Lumii 630 k Vánocům a je to bezvadný (vlastně nejnižší řada a funguje absolutně bez problémů).
Já do té Lumie jdu taky (v černé barvě)

P.S. TO bude vadný kus, ty první modely měly i nějaké problémy. Teď už je vše vyřešené.
Renault Laguna III phase 3, Initiale Paris, 110kw
Renault Mégane Grandtour GT, 151kw
Renault Mégane Grandtour GT220 162kw
Opel Vectra B Caravan 92kw
- LiberaleMiguel2
Bobek: To je to, s WP nemusíš umět a nikdy se ti nestane, že bys ho zaplácal nějakým sajrajtem.... Lidi nechcou s telefonem umět, ale koupit ho a používat
Ten signál bych reklamoval, vyreklamoval už jsem větší kraviny
Ten signál bych reklamoval, vyreklamoval už jsem větší kraviny

JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No mam vitr abych nekoupil ten telefon a pak nemel stejny problem, asi by me jeblo 

Audi Coupe Quattro
- LiberaleMiguel2
z reklamace to máš do dvou týdnů 

http://smartmania.cz/forum/viewforum.php?f=198" onclick="window.open(this.href);return false; něco kolem 930 je tady 

objednávej mt přes tydlifon nebo net a vyzvedni osobně nebo kurýrem, pokud budeš mít problémy se signálem nebo nebude vyhovovat vratíš do 14 dnů
ale s tím signálem to byla spíš vada. Já už frčím 5 rokem na androidu a pohoda 

Kachlok (WP) muzu vrele doporucit, tusim od 8.1 kdy je mozne stale pribyvajici appky ukladat na kartu to uz je o necem jinem nez byt omezen pameti telefonu. Cas od casu se na displeji objevi aktualizace, ktera se necha stahnout a je klid, pokud clovek nezapomene heslo k emailu se kterym ma propojeny Microsoft ucet 

-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No vybrat neco je fakt tezky...za ty penize vypada hodne dobre i ten Huawei...takze vyber je vazne tezky....
Audi Coupe Quattro
já bych si hlavně řekl kolik lidí doopravdy potřebuje ten topfoun... k čemu 2gb ram... velký a hezký displej beru to je jasne at vidíš ... taky pořádnou baterku, a dobrý foťák (i když se nehrabe na nejlevnější kompakt) ... a taky a to hlavně aby ten mobil vydržel víc než jedno zklouznutí.... dneska už koukám jen po telefonech po max 4-5 taců.... velký hd displej (full hd je k ničemu zbytečný žrout baterie) procesor 4jádro hlavně ne mediatek
..1gb ram stačí... foták aspo 13 by mít mohl ale zase mín světla a je nepoužitelný (a hlavně mpx je dneska jen reklamní tah) prostě foun na net a hlavně emaily...a hlavně at to vydrží vic jak jeden den.... asi 5x sem si koupil telefon s cenou nad 10k.... asi 4-5 sem měnil displej .... ...a když to dneska spočítám tak mi v šupliku leží asi 50 tacu uplně k hovnu 

huawei si nekupujTom_ píše:No vybrat neco je fakt tezky...za ty penize vypada hodne dobre i ten Huawei...takze vyber je vazne tezky....

a hlavně nebrat telefon z číny.(čínska značka - vím že se všechno dělá v číne..).. zkusil sem dva ... 1x odešel foták , 2x reproduktor, 1x cely displej, a 1x cely system... repro i foták vyměníš sám a stojí to asi 150-200kč a není to nic těžkeho ale kdo by to pořád měnil ....byl to nějahký zopo c2 a .. nějaká kopie htc..
- LiberaleMiguel2
kony5: displej není jenom o rozlišení, Nokia třeba má ClearBlack technologii, což je naprosto super na slunku
foťák...jak píšeš, o MPx to není a ty Top founy mají takový, že to strční do kapsy aji kompakty(samozřejmě kromě zoomu a blesku). A 4 jádro je max tak podmínku u Androidu, i když ani to tam není zárukou plynuleho chodu
WP fungují skvěle aji na 2 jádru
a taky není 4 jádro jako 4 jádro

chtel jsem dat na vlastni zkusenost WP a mam 1020 uz asi 4 mesice a jsem spokojeny, za tu dobu se to ani 1 neseklo a tel vypnu tak 1 za mesic a to se spis uplne vybije...
Ti co maji predsudky proti WP, at si ho nejprv zkusi alespon tyden a ty co potrebuji mit kazdy nesmysl v mobilu, chapu, ze na to budou plivat spinu. 

první telefon s os sem měl windowsphone od htc ... neuvěřitelný mobil
foták 5mpx ale lepší dvojnásboně než dnešní 8mpx ... ram 256mb... ale displej nebyl z toho křehkého skla ale z plastu takže se rychle poškrábal ale nikdy nepraskl (ten telefon vydržel i utopení ve vodě a xy pádů) řešil sem to folii co 2 měsíce sloupnul a dal novou...hlavně ten displej byl dobrý že se dal ovládat čímkoliv... a zespodu telefonu byla taková malá tužka....
pak asi 5 telefonů s androidem uplně od toho nejstaršího až po ten nejnovější... (nejlepší byl asi uplně první a druhý android) ... dneska ač sem wp neměl už android nechci... asi si každý musí projit tím reklamním marasmem a nechat se nachytat aby mu došlo že ten telefon tu hodnotu prostě nemá... ono i ten winphone byl lepší než android... horší je jedině bada od samsungu... možná někomu příjde blbost tahle "rada" ale nějaké one m8 a určite galaxy s5 bych z výběru určitě vypustil....

- LiberaleMiguel2
Na starém HTC to byl Windows Mobile, to byl úplně jiný systém....
A dnešní Nokie se dají díky technologii Super Sensitive Touch taky ovládat čímkoliv
A dnešní Nokie se dají díky technologii Super Sensitive Touch taky ovládat čímkoliv

- phaeton_esc
To bych řekl už úplně neplatí. Xiaomi dělá dobré telefony, to samé Meizu a spousta dalších značek. Já třeba číňana koupil na jaře a stále funguje na výbornou. Jediný problém býval s GPS, ale to je dáno chipsetem od Mediateku (a už to taky dneska neplatí)kony5 píše:a hlavně nebrat telefon z číny
Fiat Stilo MW 1.6 16v LPG & Mazda MX-5 NBfl 1.8
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Nevite někdo jk to bude u 930tky s glanc screenem?Jestli nebude nahodou v nejakem upgradu?
Audi Coupe Quattro
- LiberaleMiguel2
Nebude, je to HW záležitost. Osadili jí displejem bez paměťového modulu. Proč, to nikdo neví
jo to samé když sem tehdy kupoval to zopo...tehdy to bylo dělo za málo peněz hodně muziky recenze nejlepší .... ale prostě uplyne pul rok a něco a odešli repro...pak foták..baterka.... pak poreferuj o tom xiaomi... taky sem uvažoval ale jak říkam nebudu vyhazovat zass 10 tacu z okna když mi tu samou práci udělá mobil za 3jku ... až někdo udělá foun komplet z jednoho kusu duralu s dobrou baterkou a hlavně nerozbitným displejem pak ho vemu...ale už prostě nemám nervy pořád měnit telefony...lítat někde vybírat...nastavovat si ho...stahovat si co potřebuju atd... v mém okolí většina lidí co už měli těch +-5 topsmartphonu už na to kašle....phaeton_esc píše:To bych řekl už úplně neplatí. Xiaomi dělá dobré telefony, to samé Meizu a spousta dalších značek. Já třeba číňana koupil na jaře a stále funguje na výbornou. Jediný problém býval s GPS, ale to je dáno chipsetem od Mediateku (a už to taky dneska neplatí)kony5 píše:a hlavně nebrat telefon z číny
- LiberaleMiguel2
Další krása Windows, nastavíš jenom jeden telefon, u jakéhokoliv dalšího ti stačí se po koupi přihlásit 

Recenzi na Xiaomi ti udělám hned a rychle. Tato značka má svůj vlastní launcher MIUI V5 (později V6), která měla bez zbytečně instalovaných externích app spoustu vychytávek v sobě. Nestávalo se tedy, že by byl telefon zahlcený xy reklam a poté se sekal.
Celkově je to opravdu jedinečné a svižné prostředí. Každý pátek nová aktualizace s novou vychytávkou.
Začínal jsem u Mi2 16gb - na svou dobu opravdu luxusní telefon, který stál doslova pár kaček (mám pocit, že i s DHL jsem se motal kolem 7k) - cože se nedalo srovnávat s S3 a ani s S4, kterým tento telefon opravdu dokázal konkurovat. Z čeho jsem byl doopravdy nadšený, byl 8Mpx fotoaparát, řekneš si, nic moc, ale opak byl pravdou. Fotky z tohoto telefonu lezly opravdu nádherné a kolikrát se lidi divili, že to z telefonu určitě není.
Pak přišel další model Redmi Note PRO, cca 5 tisíc, 8 jádro, 5,5". Na mě už moc velké. Zdálo se mi, že ten procesor to fakt nezvládal. Výhodou byla možnost dvou simkaret, ale to bylo asi vše. Kvůli velikosti šel telefon pryč. Vlastně to nebylo jen kvůli tomu, na displeji v horní a spodní části se začaly objevovat žluté fleky a reklama někde do Číny pro mě nemá smysl.
Další byl Xiaomi Mi3 - koupen rok zpět, opravdu vlajková loď, taky mě stál kolem 7 tisíc a prvotní nadšení bylo opravdu na místě. Telefon doslova letěl, žádná sebemenší chybička. Displej nemohl konkurovat žádnému jinému modelu, vlastně ani fotoaparát. Bez záseků, dlouhého načítání ani nic podobného. Všechno hned a bleskově. Bohužel v poslední době mi připadá, že telefon mele z posledního. Často se zasekává, dlouho načítá, vrže - možná vadný kus, možná krutá realita.
Někdy před půl rokem vyšla nová verze MIUI V6 - nadšení, úplně něco nového, neokoukaného, bohužel po delší užívání jenom zklamání. Xiaomi dělá taková bezvadná vylepšení, které jsou absolutně k ničemu. Připadá mi to, že už prostě neví co by a dělají kravinu za kravinou. Jednu věc přidají, ale další 3 věci zase zkazí a musí se týden čekat na nový update.
Přítelkyni jsem koupil Xiaomi Mi2a, low-end model, levnější Mi2, ze začátku fajn, ale 1gb ram je opravdu málo a na android to prostě nestačí. Systém zasekaný, dlouho nahrává, více spuštěných app je pasé. K dokonalosti přidává ještě fakt, že místy vypadává nesmyslně signál. Tam, kde mají všichni plno, tam má 2a prázdno (podle fora má tento problém více lidí).
Závěrem bych chtěl říct, že Xiaomi je určitě dobrá značka, patří mezi jednu z nejlepších, jakou jsem kdy měl. Bohužel absolutně nezvládají dodávat modely (pamatuji si, že u Mi3 byl předprodej někdy v září a mobily se do ČR dostaly až v lednu - a mít někde v Číně cca 11 tisíc a nevědět, co s nima, tak mě jebne). Tento problém byl i u Mi4 a další high modelů.
Místo, aby se snažili zdokonalit launcher, tak akorát vymýšlí kraviny a už asi neví z které, do které.
V neposlední řadě je to kurz $. Já jsem cca 15 modelů této značky objednával z Číny, protože se to vyplatilo (pouze jeden rok záruka, ale já mobil stejně dýl nemám), nicméně pokud xiaomi, tak teď jenom z ČR (2 roky záruky a cena srovnatelná jako v Číně - cena mobilu + doprava + možné clo).
Ještě mě napadlo, že Xiaomi bohužel nepodporuje frekvence v ČR pro LTE (pouze v Praze a Brně a to jen místy.)
Já teď skočím k jiné značce (nejspíš výše zmiňovaná lumia 930) a možná se časem vrátím zpět.
Pokud by někoho zajímalo víc, tak doporučuji: http://www.miuios.cz
Edit: Michale tohle jde i u Xiaomi, máš jeden účet a jen se přihlašuješ z telefonu na telefon. Co je výhoda, tak se mi na serveru xiaomi zálohují fotky, videa, hudba, čísla, maily, záznamník, poznámky etc. a s přihlášením do nového modelu se dá vše jednoduše synchronizovat.
Celkově je to opravdu jedinečné a svižné prostředí. Každý pátek nová aktualizace s novou vychytávkou.
Začínal jsem u Mi2 16gb - na svou dobu opravdu luxusní telefon, který stál doslova pár kaček (mám pocit, že i s DHL jsem se motal kolem 7k) - cože se nedalo srovnávat s S3 a ani s S4, kterým tento telefon opravdu dokázal konkurovat. Z čeho jsem byl doopravdy nadšený, byl 8Mpx fotoaparát, řekneš si, nic moc, ale opak byl pravdou. Fotky z tohoto telefonu lezly opravdu nádherné a kolikrát se lidi divili, že to z telefonu určitě není.
Pak přišel další model Redmi Note PRO, cca 5 tisíc, 8 jádro, 5,5". Na mě už moc velké. Zdálo se mi, že ten procesor to fakt nezvládal. Výhodou byla možnost dvou simkaret, ale to bylo asi vše. Kvůli velikosti šel telefon pryč. Vlastně to nebylo jen kvůli tomu, na displeji v horní a spodní části se začaly objevovat žluté fleky a reklama někde do Číny pro mě nemá smysl.
Další byl Xiaomi Mi3 - koupen rok zpět, opravdu vlajková loď, taky mě stál kolem 7 tisíc a prvotní nadšení bylo opravdu na místě. Telefon doslova letěl, žádná sebemenší chybička. Displej nemohl konkurovat žádnému jinému modelu, vlastně ani fotoaparát. Bez záseků, dlouhého načítání ani nic podobného. Všechno hned a bleskově. Bohužel v poslední době mi připadá, že telefon mele z posledního. Často se zasekává, dlouho načítá, vrže - možná vadný kus, možná krutá realita.
Někdy před půl rokem vyšla nová verze MIUI V6 - nadšení, úplně něco nového, neokoukaného, bohužel po delší užívání jenom zklamání. Xiaomi dělá taková bezvadná vylepšení, které jsou absolutně k ničemu. Připadá mi to, že už prostě neví co by a dělají kravinu za kravinou. Jednu věc přidají, ale další 3 věci zase zkazí a musí se týden čekat na nový update.
Přítelkyni jsem koupil Xiaomi Mi2a, low-end model, levnější Mi2, ze začátku fajn, ale 1gb ram je opravdu málo a na android to prostě nestačí. Systém zasekaný, dlouho nahrává, více spuštěných app je pasé. K dokonalosti přidává ještě fakt, že místy vypadává nesmyslně signál. Tam, kde mají všichni plno, tam má 2a prázdno (podle fora má tento problém více lidí).
Závěrem bych chtěl říct, že Xiaomi je určitě dobrá značka, patří mezi jednu z nejlepších, jakou jsem kdy měl. Bohužel absolutně nezvládají dodávat modely (pamatuji si, že u Mi3 byl předprodej někdy v září a mobily se do ČR dostaly až v lednu - a mít někde v Číně cca 11 tisíc a nevědět, co s nima, tak mě jebne). Tento problém byl i u Mi4 a další high modelů.
Místo, aby se snažili zdokonalit launcher, tak akorát vymýšlí kraviny a už asi neví z které, do které.
V neposlední řadě je to kurz $. Já jsem cca 15 modelů této značky objednával z Číny, protože se to vyplatilo (pouze jeden rok záruka, ale já mobil stejně dýl nemám), nicméně pokud xiaomi, tak teď jenom z ČR (2 roky záruky a cena srovnatelná jako v Číně - cena mobilu + doprava + možné clo).
Ještě mě napadlo, že Xiaomi bohužel nepodporuje frekvence v ČR pro LTE (pouze v Praze a Brně a to jen místy.)
Já teď skočím k jiné značce (nejspíš výše zmiňovaná lumia 930) a možná se časem vrátím zpět.
Pokud by někoho zajímalo víc, tak doporučuji: http://www.miuios.cz
Edit: Michale tohle jde i u Xiaomi, máš jeden účet a jen se přihlašuješ z telefonu na telefon. Co je výhoda, tak se mi na serveru xiaomi zálohují fotky, videa, hudba, čísla, maily, záznamník, poznámky etc. a s přihlášením do nového modelu se dá vše jednoduše synchronizovat.

Renault Laguna III phase 3, Initiale Paris, 110kw
- LiberaleMiguel2
Ano, Androidy to umí taky, ale jenom v rámci jedné značky, Windows to umí celkově a aji v rámci PC(Windows 8+ a u 10 to bude ještě promakanější). Samozřejmě taky fotky, videa, kontakty, emaily, poznámky, nastavení atd
takže vesměs stejné jako to ZOPO ... první pul rok pecka ani sek a foták ten musím pochválit asi nej co sem kdy měl ...13mpx ale ty tam fakt byly.... lepší jak kompakt skoro
... ale pak se to sesypalo najednou...a vrchol byl když se stáhla aktualizace a nešel foták a system pomalu šel do pr*ele.... známý mi tam ted nahrál párkrát jinou rom a udělal root ale furt se nějak nedaří najít tu spravnou rom asi už odchazí telefon.... mam jiný v reklamaci to zopo mám teď jako záložní.... za mně zatím uplně nejhorší mobil je huawei P6 ten sem po 2 dnech co sem ho měl proklínal protože se neustále sekal a padal systém .. a tehdy stál 11 tk... dřív sem to bral tak že si koupím telefon a tak nějak sním na nějakou dobu počítal .. první smartphone htc mi vydržel přes 2 roky a ty 2 roky sem po jiném ani nekoukal fungoval skvěle měl všechno kdyby neodešel reprák ani bych jiný nechtěl .. (tehdy sem nevěděl že jde repro snadno vyměnit) ... až bude třeba půjdu do nějaké te lumie a beru to tak že víc jak rok prostě nevydrží takže je to takový nájem 300kč měsíčně....

windows 10 nechci ani vidět..vystačím si bohatě se starou 7mičkouLiberaleMiguel2 píše:Ano, Androidy to umí taky, ale jenom v rámci jedné značky, Windows to umí celkově a aji v rámci PC(Windows 8+ a u 10 to bude ještě promakanější). Samozřejmě taky fotky, videa, kontakty, emaily, poznámky, nastavení atd

- LiberaleMiguel2
Na Win 8+ si můžeš normálně přepnout na staré prostředí . A aktualizace budou zdarma
Já zatím taky frčím na 7, bo až 10 přinesou takovou integraci některých služeb aby mi to vyhovovalo. Pak si koupím hybridní notebook(použitelný aji jako tablet) a budu spokojený
Já zatím taky frčím na 7, bo až 10 přinesou takovou integraci některých služeb aby mi to vyhovovalo. Pak si koupím hybridní notebook(použitelný aji jako tablet) a budu spokojený

já bych všechny ty internety a píčotače zakázal ...