Kouření v hospodách/klubech.

Pokec nejen o autech...

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma

Odpovědět

Je v zákaz kouření v hospodách dobrý nápad?

Jsem pro zákaz
40
42%
Jsem zásadně proti zákazu
43
45%
Je mi to jedno, ale chci se hádat
12
13%

Celkem hlasů: 95

woodys

Re: Kouření v hospodách/klubech.

Příspěvek od woodys »

Angličák píše:A furt dokola jak u blbejch :hlazeni
A v čem je problém? Dám ti radu jakou jsem dostal já: Nemusíš sem chodit a číst to :lol: je to tvoje volba. (myšleno že nemusím chodit do kuřáckých restauracích)

Kein

Příspěvek od Kein »

woodys píše:Odpůrci zákona tady píšou ať nekuřáci sedí doma, když jim to vadí. Ale proč nesedí oni doma a tam si mohou hulit jak chcou. Tam jim to nikdo nezakazuje a nekuřákům to vadit nebude.
A jinač souhlas s Ritchma ať tu napíše někdo důvod proč kuřák si nemůže jít zakouřit ven, to přeci nikdo nezakazuje.

Protože o tom kdo bude sedět doma si rozhoduje majitel hospody.
http://www.tuzingforum.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.infobaden.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;

woodys

Příspěvek od woodys »

Kein píše:
woodys píše:Odpůrci zákona tady píšou ať nekuřáci sedí doma, když jim to vadí. Ale proč nesedí oni doma a tam si mohou hulit jak chcou. Tam jim to nikdo nezakazuje a nekuřákům to vadit nebude.
A jinač souhlas s Ritchma ať tu napíše někdo důvod proč kuřák si nemůže jít zakouřit ven, to přeci nikdo nezakazuje.

Jenže stát schválí, jestli tam ta hospoda bude.

Libor12
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libor12 »

Breakthru píše:...a nevyrovnaní jedinci jako Libor a další fanatičtí nekuřáci ať si třeba pláčou, že pojdou na plicní choroby a smrdí jim hadry, protože chodí do míst, kde se kouří...
Já jsem naopak naprosto vyrovnaný - k životu žádnou berličku v podobě jakékoli drogy nepotřebuji. V místě kde sedí jedinci bez vůle,smrdí jako "úkáčko" se žlutými prsty a červeným nosem mne opravdu neuvidíš. Jezdím na soukromou farmu,kde o kuřáka nezavadím,kde vyrábí vlastní pivo atd. tvrdy alkohol takřka nepiju - v 93 jsem si z USA přivezl gallon J.Daniels a ješte tam cca litr mám,většinu stejně vypily navštěvy. Mně kuřáci v hospodě nevadí. Vadí mi tam,kde mají už ted zakázano kouřit. Kvuli ovzduší jsem se odstěhoval z Prahy na čerstvý vzduch. Bohužel ani na menších městech už to není co bývalo a tak jsem začal v tichosti skupovat jednu malou vesnici. Spoustu věcí neovlivním,ale to jak žiju ano. Každý by měl začít u sebe.
Naposledy upravil(a) Libor12 dne 07 úno 2015 18:46, celkem upraveno 1 x.
toyota corolla gti 4a-ge 1.6 "V2" 226hp/9500rpm
IMF Master Ignition Forum - http://
imfsoft-forum.eu/

Válcová zkušebna 4X4 až do 1200HP

Kein

Příspěvek od Kein »

woodys píše:
Kein píše:

A tím máš namysli?

woodys

Příspěvek od woodys »

Kein píše:
woodys píše:
Kein píše:

A tím máš namysli?
Někdo ti snad musí schválit, že tam tu hospodu můžeš provozovat.

Kein

Příspěvek od Kein »

A podle tebe by se tedy mělo, třeba při registraci IČ dívat i na to, zdali chce mít majitel tu hospdou kuřáckou a pokud jo, tak "mu ji neschválit" ano? Já se ptám jen proto abychom si rozuměli.

kony5

Příspěvek od kony5 »

nechápu jak můžeš vůbec tuhle debatu "okořenit" o to že stát musí hospodu povolit... to už je první věc do které by stát neměl vůbec kecat potom by to tu ekonomicky mohlo nějak vypadat...ale jestliže na každou a dneska už je to uplná blbost potřebuješ povolení a kdo ví jaké nesmysly k němu tak se na to každý vykašle a jde někde dělat jak idiot...a ten "idiot" co nic jiného než se nechat zaměstnat nedokáže končí na úřadu práce.... ale aspoň vidím v jakém státě žiju.... přítelkyně nám dělá učto a fakturaci - věc co je naprosto jednoduchá ale spoustu osvč na ni nemá čas ... chtěla to dělat jako osvč .... nedovolili jí to protože nemá prokazatelnou praxi - ani kdyby si udělala kurz nepovolí to pokud nemáš praxi.... ale když máš titul z výšky a je jedno jakého oboru už ti to povolí stejně jako když ti někdo s titulem uplně mimo oboru dělá ručitele.... to je padle nahlavu... člověk co to umí to dělat nemůže ale ten kdo to nikdo nedělal jen se flákal někde na výšce ( a že je jich hodně co mají školu jen proto že jsou líní pracovat) to dělat může a dokonce může něomu ručit . on by samozřejmě nebyl problem někdo kdo by takto ručil ale ta byrokracie ti prostě vezme chuť v tomhle státě cokoliv dělat.... stát se pasoval do role nejvyšího bookmakera... je to taková veřejná mafie jeji členové - (uředníci , politici atd) můžou beztrestně vše a obyčejný póvl jako jsme pro ně my , může jen to co mu dovolí za tučné výpalné.... a k tomu všemu chceš státu dal další pravomoc v pdobě toho že může dělat restrikce kde kdo může kouřit a kde ne ... jako by nestačilo že prodává ovzduší jež mu samozřejmě nepatří.... takový můj tajný sen je se z této republiky odstěhovat...ale nemám na to prostě koule ...

Breakthru

Příspěvek od Breakthru »

Libor12:vadí ti tam, kde mají zakázáno kouřit, a čekáš, že s tím kvůli nějakýmu zákazu přestanou?Já jsem ve svý podstatě kuřák a nezapálím si tam, kde nesmím nebo někoho obtěžuju.Ve svým autě kouřím resp. jsem kouřil, ale pokud jedu s nekuřákem, tak si nezapálím....na druhou stranu znám lidi, co v autě kouří, i když vezou nekuřáka....oboje dle mě má svoji logiku....I přesto, že si u piva nebo kafe zapálím, tak se rozhodně za nějakou spodinu nepovažuju a už vůbec ne za nějakou fetku, která kvůli dávce ukradne babce dvě kila z peněženky....
svět dospělých je pro mne záhadou......

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

Taboo píše: S prominutim, to je porad dokola. Jako se ptat jak velky problem je pro nekoho slapnout na brzdy a dat ti prednost v jizde kdykoliv se tobe zachce projizdet krizovatkou na cervene svetlo, pro ktere ty "nemas pochopeni". Kazdy, kdo ma zelenou ti prece musi ustoupit aby ty jsi mohl vsema krizovatkama projizdet bez jakehokoliv omezeni. Kazdy by mel kvuli tobe zvedat zadek a jit kourit ven jen proto, ze tobe se zachtelo zavitat do kuracke hospody a vymahat si, aby se tam nekourilo. Mozna by se mely kuracke hospody nabarvit zvenci na cerveno a nekuracke restaurace na zeleno. Ja proste nevim, jak to tem utlacovanym nekurakum vysvetlit.. :(
To co si napsal nemá naprosto žádnou souvislost a nedává to ani smysl.
V ČR jsem nebyl čtyři roky, ale když jsem tam byl naposled těch nekuřáckých hospod tam bylo naprosté minimum. Pamatuju si snad jednu jedinou a byla vždy plná.
Build shit car, call everyone haters....
Function > Form

awaj12

Příspěvek od awaj12 »

Jak tu psal, o tom zda kouření povolí, nebo zakážou musí mít vždy provozovatel/majitel hospody. Co to je za pikačovinu aby to určoval kdokoli jiný. Pokad, jak píše Ritchma ta jeho hospoda byla plná, je to tedy vynikající příležitost pro další v okolí a tím vyplnit mezeru na trhu.

A nebo ne vlastně, budem si hrát na komanče a přikazovat ostatním co mají dělat....

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

To je pořád dokola. Tady to tak funguje a všichni jsou happy. Proč by to nemohlo fungovat i jinde? Kuřáci nejsou ohleduplný a je jim ukradený komu kouří pod nos. Majitele hospod neudělají nekuřáckou hospodu, protože ztratí pár potencionálních zákazníků a nebudou riskovat, že se jim nekuřácká nezaplní.
Nemluvě o tom že tady cigerety nonstop zdražujou. Už teď stojí nesmysl. Prostě se toho pomalu snaží zbavit.

Příjde mi že někteří jedinci tady mají pocit, že si někdo otevře hospodu a může si dělat co chce. Těch pravidel a regulací je už teď víc než dost!
Function > Form

LiberaleMiguel2

Příspěvek od LiberaleMiguel2 »

Tady taky jdou cigarety nahoru, krabka už je 80+Kč, ale je to furt levné oproti západní Evropě
JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

Tady to zdražují celkem často. Marlboro jsou $21 krabička. Ty nejlevnější někde kolem $15. Pokud si teda nebalíš sám a nebo nekupuješ někde od asiatů pašovaný cigarety...
Function > Form

awaj12

Příspěvek od awaj12 »

Nejsou to jedincy, je to většina Ritchmo. Máš pravdu, regulací je víc než dost.

Ty máš volbu si zajít na to pivo do nekuřácké hospody-místnosti. Já bych ji s tímhle nařízením neměl a o to mi jde.

A pokud by to bylo jak píšeš, že je v těch nekuřáckých imrvere plno, nebál bych se, že toho někdo nevyužije. Ono to je totiž trochu jinak, je to jak si napsal. Hospodský by přišel o zákazníky, o kuřácké zákazníky, kterých je v hospodách/barech většina (nikoli jedinci) a mě se líbí smysl přímé demokracie (a odpovědnosti každého za sebe kam lezem nebo ne ;) ).

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

To také není pravda. Tady jsou kluby a hospody plné a kuřáků je tam dost. Ono když se to zakáže plošně, tak co si myslíš že se stane? Kuřáci si řeknou, že když už si nemůžou zakouřit kdekoliv v hospodě či klubu, tak si koupí lahváče a zůstanou sedět doma na zadku? To je hloupost.
Prostě tam půjdou, pár týdnů budou nadávat jak je všichni utlačujou a že je naprosto v pořádku, že oni ničí zdraví všem okolo a pak si na to zvyknou a přestanou. A chodit budou dál.

Co se týče té nekuřácké hospody... To jsem napsal proto, protože to je prakticky jediná hospoda o které jsem v Praze v mém okolí věděl.
Function > Form

awaj12

Příspěvek od awaj12 »

Ten poslední odstavec se vztahuje k tomu, proč není takové množství nekuřáckých prostor jak by sis nejspíš představoval - protože si to zákazník nežádá.

Nebyla to rakce na to co se stane, když nařízení začne platit.
S tím nejde než souhlasit.

Ale ta iniciativa musí vzejít od zákazníka a na zodpovědnost hospodského. Né od menšiny přes zodpovědnost státu. To je podle mě špatná cesta.

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

Já jako nekuřák radši zůstanu sedět doma než jít do zakouřeného podniku.
Když budu otravovat majitelé podniků ať udělají kuřáckou místnost a zbytek nekuřácký, vysmějou se mi.
Problém je v tom, že nekuřácké hospody/kluby s kuřáckou místností nebo prostě možností si jít zapálit ven jsou jediný možný kompromis.
Je to prakticky jediná možnost aby byli všichni happy. Takhle jsou zvýhodňování kuřáci a na nekuřáky se kašle. Což je podle mě naprosto špatný přístup.
Function > Form

LiberaleMiguel2

Podle zdejšího hlasování ti přijde 41% jako menšina ?

Třeba ten zákaz bude mít aji další přínosy.... Co takhle lepší fungování kliky v klubech v letních dnech ? Ony ty filtry taky nejsou zadarmo, takže tady třeba hospodští ušetří :-)
JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)

awaj12

Příspěvek od awaj12 »

Nejsem Pražák, věru... ale... U nás, na malém městě máme v každé lepší hospodě nekuřáckou místnost (né není plná) v těch horších, vyloženě nalévárnách, tam je to si myslím úplný nesmysl, tam člověk co si chce posedět s kamarády výjmečně prostě nepujde ať se tam kouří nebo ne.

Nedávno jsem dokonce byl v nekuřádcké hospodě - v sobotu večer, v noci. Je to tam hezké, zajít si ven na cigo nám problém nedělalo ale opět, všechny stoly nebyli plné.

Ta možnost tady je, nepovídej mi, že jsme unikát ;)

Edit: Migueli, ano 41 procent je menšina, co si tím chtěl říct :D

LiberaleMiguel2

Já teda ve 41% vidím spíš "skoro polovinu" :D

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

Jak tam taková nekuřácká místnost vypadá?
Tady je zase problém v tom, že pokud je vše nekuřácké a speciální místnost pro kuřáky případně musí ven, může jít dovnitř skupinka lidí a bavit se spolu. Pokud je speciální místost pro nekuřáky, tak příjde skupinka dovnitř spolu a pak se rozejdou do různých místností? To opět nedává dost dobře smysl. Tady je celá pointa v tom že společné prostory jsou nekuřácké, čili jsou všichni dohromady a kuřák si občas odskočí zakouřit. Jinak je to trošku nesmysl.
Function > Form

awaj12

Příspěvek od awaj12 »

Počkej :D. To jako kámoši spolu pudou do baru a vevnitř si řeknou, hele tak ja kuřím já zas ne, tak si odsednem? No tak bud se pujde do nekuřáckého nebo to nekuřákovi vadit nebude a sedne si do kuřáckého, co v tom je za problém. Ta místnost vypadá tak jakože, 4 stěny a strop :D (moc jsem tě nepochopil).

Ta ´´má pointa´´ spočívá v tom, že tady lidi tu možnost mají zajít si sednout do nekuřáckého, ti majitelé nejsou blbí, chcou si pokrýt co největší spektrum zákazníků.

A ten průser vidím v tom, že mi někdo, koho absolutně nenutím čichat moje smrady a on má tu Volbu zajít si jinam, kde já mu smradět nebudu chce vzít tu mojí Volbu zajít tam kde si smradět můžu.

To je celé.

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

Pokud je jak říkáš hospoda, kde je oddělená místonst pro nekuřáky a zbytek prostor je kuřácký tzn. že když tam půjde skupinka lidí a např. dva z nich nekouří. Tak se uvnitř rozdělí? Nebo půjdou všichni do nekuřácké a kuřáci budou chodit kouřit vedle? V tom případě už jsme téměř u toho, kde by to mělo být, jen by to bylo opačně, že nekuřácká by byla většina a speicální místnost by byla jen pro kuřáky.

Nekuřácké hospody a kluby by naopak mohla být pro majitele podniků výhra, jelikož by tam mohli chodit všichni a ostatní podniky by museli dělat to stejné.

Dotaz na tu místnost byl z důvodu, že jsem viděl už takový šílenosti jako část hospody pro nekuřáky s otevřeným oknem, ale nebyla nijak pevně oddělená od kuřácké, takže tam sice nebyl smrad až tak hrozej, ale pořád to bylo moc. V lepších případech tam byla stěna, ale aby to číčnice měla jednodušší, tak tam nebyly žádný dveře
Function > Form

awaj12

Příspěvek od awaj12 »

Když půjde skupinka lidí, snad se domluví ne? Snad nepotřebují aby za ně rozhodoval někdo jiný no ne? Dyť o tomhle bych se ani nebavil, to je vždycky na domluvě lidí mezi sebou. No polopatě, když je někdo proti, půjde se halt do nekuřácké, nebo když to ten večer přežije tak si u toho píva zapálí, v tom jak se lidi domluví mezi sebou v tom snad nevidíš problém, nebo potřebuješ aby za tebe v kruhu tvojí společnosti rozhodoval někdo jiný?

Že by to mělo být opačně... Rytchmo, proč? Ono to opačně bude... až bude víc lidí chtít posedět v ´´čistém´´. Teď to je tak, že většina lidí sedí v kuřáckém. Jak ten zájem vzroste, ruku v ruce s tím půjde hospodský aby vyšel vstříc, to bych se opravdu nebál, že tomu tak nebude. Už teď, jak jsem psal, tu máme nekuřácké hospody či místnosti. Nabídka určuje poptávku že jo? A já se vrátím k tomu co už jsem napsal, nevidím nejmenší smysl v zásahu ´´vyšší moci´´ do takovýhle věcí, ta zodpovědnost za svůj podnik by měla být na hospodském, kteří alespoň u nás - ve vlastním zájmu - vycházejí vstříc oboum skupinám.

Plošný zákaz je nesmysl. Jenom z principu.

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

To je tvůj názor, já to vidím naprosto opačně. Já radši nikam nepůjdu než abych seděl v zakouřeném prostoru.
Tahle debata nemá smysl. Kuřák nikdy neustoupí. Jsem rád že žiju v zemi, kde mají rozum, je to regulované a všichni jsou spokojený.
Možná kdyby si viděl jak to funguje tady, taky by si změnil názor
Function > Form

awaj12

Příspěvek od awaj12 »

Tím jak si mě označil za ´´neůstupného kuřáka´´, po tom co napíšu, že jsem benevolentní vůči oboum skupinám (a sám jsem v poslední době nekuřáckou hospodu navštívil jak sis přečetl) ta debata opravdu končí :pifko:

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

Ono je to jednoduchý. Bude skupinka lidí. Půjde se do nekuřácké a příště až se bude rozhodovat bude jasno. Minule se šlo do nekuřácký, teď jdeme do kuřácký. Nebo když budeš chodit se skupinkou lidí, kde ne všichni budou kuřáci, budeš vždy chodit do nekuřácké? Nebo ty nekuřáky rovnou vynecháte?
Function > Form

awaj12

Příspěvek od awaj12 »

Ano, ano. Půjdem do kuřácké i když bude proti a když se jim to nebude líbit -serem na ně!! :roll: :wink:

Dobrou 8)

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

No ono to tak bohužel je. Možná ty si vyjímka, ale jinak to tak běžně funguje... Počítám dobrou chuť, já mam akorát oběd 8)
Function > Form

Odpovědět

Zpět na „Pokec“