F.N.T (Jergi) píše:No vidíte, že to jde objektivně....obávám se ale že to tady takhle doposud nevypadalo, spíš to bylo hádání se, jako děti ve školce kdo má lepšího angličáka.... Jak jsem řek, pro někoho je lepší Honda, pro někoho Golf III a každý z těchhle dvou aut neni špatná volba, je to spíš otázka vkusu a potřeb....
No jistě. Když bude chtít vozit rodinu, vybere si 5dv, když nábytek, tak dodávku, když uhlí, tak pickup.
.. když sebe, tak Hondu ... .. ( To je jen vtip )
Honda Civic 1.4iS, 90PS (66kw), Výfuk Laser,0-100 km/h 10,8s (ale asi s jiným řidičem )
F.N.T (Jergi) píše:No vidíte, že to jde objektivně....obávám se ale že to tady takhle doposud nevypadalo, spíš to bylo hádání se, jako děti ve školce kdo má lepšího angličáka.... Jak jsem řek, pro někoho je lepší Honda, pro někoho Golf III a každý z těchhle dvou aut neni špatná volba, je to spíš otázka vkusu a potřeb....
No jistě. Když bude chtít vozit rodinu, vybere si 5dv, když nábytek, tak dodávku, když uhlí, tak pickup.
.. když sebe, tak Hondu ... .. ( To je jen vtip )
Proč vtip, dyť to odpovídá. Já vozím jen sebe, mladou a skládací židle na srazy, takže mi moje auto plně vyhovuje
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm) "Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
Eddie píše:No jasně, asi nikdo nechce kydat hnuj na jinou značku.. třeba takové SCIROCCO se mi pořád zamlouvá a když se pěkně udělá, je to dělo... mě jen prostě rozesmálo to podání ...
Ahoj , chci všem poděkovat za rady a pomoc. Asi to u mě nakonec vyhraje honda. Pomalinku jsem se přesunul z Německa do Japonska. snad neudělám hloupost. stejně je to pro mě aktuální až tak v únoru. ale kdyby jste někdo věděl o Civici V v sedanu s motorem 1.5 16v tak písněte budu rád a kdyby jste náhodou ještě někdo našel nějaký informace o tomhle autě budu taky moc rád. Díky L
no nevim, je to tady hustej střet názorů. Myslim, že na normální ježdění je jasná volba VW. Se rozhlídněte po českejch silnicích VW na každým rohu. TAkže kdyby byl Golf taková sračka, tak je XX% lidí úplně dementních, že jezdí ve VW. VW je slušná volba v poměru cena x kvalita, spolehlivost, užitek...
jde o to co chceš. Jestli z malýho objemu vytřískat co největší výkon, tak ber Hoňdu. Ale nejsem si jist, že by ten motor najel tolik co motor VW.
draba píše:no nevim, je to tady hustej střet názorů. Myslim, že na normální ježdění je jasná volba VW. Se rozhlídněte po českejch silnicích VW na každým rohu. TAkže kdyby byl Golf taková sračka, tak je XX% lidí úplně dementních, že jezdí ve VW. VW je slušná volba v poměru cena x kvalita, spolehlivost, užitek...
jde o to co chceš. Jestli z malýho objemu vytřískat co největší výkon, tak ber Hoňdu. Ale nejsem si jist, že by ten motor najel tolik co motor VW.
Se neiv že jsou na každým rohu, většina jsou dovezený bouračky z Němec, starý křápy a docela bych se bál, že jak se vrchovatě nadává ve stylu "kdy už zmizí čmoudící škodárny", tak až opravdu zmizí, bude se nadávat "ježiši, zase plečkovatej Golf". A proč, no protože kvantitativně nahradí Škodilaky a kvalitativně za tu dobu už budou několikrát za zenitem.
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm) "Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
draba píše:no nevim, je to tady hustej střet názorů. Myslim, že na normální ježdění je jasná volba VW. Se rozhlídněte po českejch silnicích VW na každým rohu. TAkže kdyby byl Golf taková sračka, tak je XX% lidí úplně dementních, že jezdí ve VW. VW je slušná volba v poměru cena x kvalita, spolehlivost, užitek...
Se neiv že jsou na každým rohu, většina jsou dovezený bouračky z Němec, starý křápy a docela bych se bál, že jak se vrchovatě nadává ve stylu "kdy už zmizí čmoudící škodárny", tak až opravdu zmizí, bude se nadávat "ježiši, zase plečkovatej Golf". A proč, no protože kvantitativně nahradí Škodilaky a kvalitativně za tu dobu už budou několikrát za zenitem.
(Jinak já bych šel do toho civika jen kdyby to bylo coupé )
Tady v pv jezdí jedno celkem dost pěkný akorát na 15" kolech
V USA jsem měl kiwika 1.5 16v r.v. 89 s tachem přes 370 000 km.Byla na něm jenom vymeněna spojka.
Každej ti bude cpát svou značku, asi proto že je s ní spokojenej, kdyby nebyl tak jí nemá a má jinou. Je to na tobě, u takhle starýho auta bue záviset spolehlivost skutečně kus o kusu, takže jediné co ti doporučím, projed si 3-4 stejné Golfy, a stejný počet kiviků a vyber si sám, co ti lépe sedne k povaze, postavě, prostě do ruky...
ja jsme si takhle vybíral také staré autíko , prolezl jsm edost, byl jsme dost jednostranně zaujatej chtěl jsme prostě Corrado ( bylo to cca 5 let zpět ) a akždý vůz jsme porovnával s Corradem, a vžd yvyšel spatně, a najednou jsem sedl do Accorda 3D ( ročník 78 ) a byl jsme na vážkách. Nakonec jsme se rozhodl pro accorda ( hlavně kvuli porstoru a nadstandartní výbavě )a kamarádovi jsem nechal corrado. Accord najezdil v mých službách 250tis za necelé dva roky ( celkem ukazoval tacho 540 tis ) když mojí vynou kleknul motor. za celou dobu jsme vyměnil 1x brzdovou hadičku a aložiska zadních jinak jen náplně..
Kamarád s corradem moc štětsí neměl, po najetí cca 15 tis začalo v motoru mlátit a vyběhla klika. Prostě bylo t spíše o tom jak se k tomu předchozí majitel choval.
Jinak co se týče zaujatosti, myslím, že první zaujaté komentáře tu dávali právě golfisti, jinak lidé říkali svuj názor a golfa nikdo nijak více nehaněl...
Navíc pokud někdo píše že Hondu MUSÍŠ točit když chcceš někam dojet je to nesmysl.. to číš, když chceš jet rychle, pokud chceš jet v klidku, tak jedeš uplně stejně jako s golfem.
Prostě skus je a uvidíš..
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz
Kámo,to je hodně široký pojem honda nebo golf,obě auta jsou kvalitní,hodna snad prý víc,já si ,ale myslím,že to vyjde na stejno.Z civica bych řešil motor 1,6 (160ps) 1,4ka žere stejně a jede o hodně méně... u Hondy s tím zprávným motorem mě fascinuje jak se pěkně točí,třeba S2000 je peklo,ale to jsme finančně jinde.No já zas nedopustím na golfa,měl jsem jich hafo,jen si musíš vybrat motor,podle mě nej varianta GTI TDI 20 jahre jubileum ,ale tu u nás seženeš jen s těží... prostě podvozek,brzdy,interiér GTI sound systém s DSP Nokia na 16 kách alu BBS atd. Motor 110PS,jede 200 a průměrně papá kolem 5,5l nafty.A je to držák!!! VR6ku zas koupíš v čr pod cenou,klidně za 90k,ale ....
Podobně jako M3maniac, Honda jenom VTIčko, ostatní nemá cenu. Golf III bych koupil pěknej kousek v dobrý kondici a s dobrou výbavou a jelikož je to taková stavebnice, určitě by došlo na výměnu motoru. 1.8 Turbo nebo 1.9 PD TDI, pakliže by to nebyl zrovna GTI 16V nebo VR6.
Díky za rady, je tady ale malinkej problém. jsem limitovanej tak max 90ti tisícema. jasně, že bych skočil do 160 koňový hondy, nebo do 1.9 od vw ale ty už jsou finančně někde jinde. ta honda třeba ani snad tak ne,ale v sedanu jsem tenhle motor neviděla ni v jednom inzerátu. nepotřebuju zas tak lítat. mě stačí když to solidně pojede. no uvidim na co natrefima a narazim.ale děkuju za nnázory.L
Fabos píše:Díky za rady, je tady ale malinkej problém. jsem limitovanej tak max 90ti tisícema. jasně, že bych skočil do 160 koňový hondy, nebo do 1.9 od vw ale ty už jsou finančně někde jinde. ta honda třeba ani snad tak ne,ale v sedanu jsem tenhle motor neviděla ni v jednom inzerátu. nepotřebuju zas tak lítat. mě stačí když to solidně pojede. no uvidim na co natrefima a narazim.ale děkuju za nnázory.L
Tak zkus ještě trošku šetřit.....
Build shit car,call everyone haters.... Function > Form
to bych neměl čim jezdit a kde bydlet. potřebuju se zbavit auta co mám abych za to ještě něco dostal. a chci se na jaře odstěhovat, tak proto jsem tak limitovanej financema, kdybych nebyl tak už mám něco na leasing. tak asi takhle to je.
jééééé tohle je můj snad první thred. Jinak včera to byl rok co jsem si jí přivrezl domu. Mám najeto novejch 17 000, a jediný co bylo už na sračky když jsem to kupoval a měnilo se byl vejfuck. Jinak je to ok.
Fabos píše:jééééé tohle je můj snad první thred. Jinak včera to byl rok co jsem si jí přivrezl domu. Mám najeto novejch 17 000, a jediný co bylo už na sračky když jsem to kupoval a měnilo se byl vejfuck. Jinak je to ok.
a vcera sem tohle tema procital... mno skoda, moh sem to napsat na vyroci
http://www.odtahnito.cz <<< Půjčovna odtahového speciálu, stačí řidičák sk. B. Nejlevnější způsob převozu vozu svépomocí. Praha, ČR i zahraničí.
Fabos píše:jééééé tohle je můj snad první thred. Jinak včera to byl rok co jsem si jí přivrezl domu. Mám najeto novejch 17 000, a jediný co bylo už na sračky když jsem to kupoval a měnilo se byl vejfuck. Jinak je to ok.
a vcera sem tohle tema procital... mno skoda, moh sem to napsat na vyroci
Nojo no. Jinak do roka bych chtěl obměnit, za stejný,ale bud 1,6 nebo 1,8vti. Uvidíme jak budou penízky.