Přepis auta - polopřevod od 1.1.2015
Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma
Re: Přepis auta - polopřevod od 1.1.2015
Pánové poprosil bych ty, kteří mi dokáží poradit, jak na přepis auta v tomto roce.
Nemám čas projíždět celý topic, takže můj dotaz:
Zítra jedu pro auto do Budějovic (zde budu někdy kolem druhé hodiny), hlásit ho budu v Šumperku. Co všechno je třeba, abych s prodávajícím sepsal, musím si hned dělat pojistku nebo ta může být sepsaná na prodávajícího ještě třeba 14 dní?
Díky za veškeré rychlé odpovědi.
Nemám čas projíždět celý topic, takže můj dotaz:
Zítra jedu pro auto do Budějovic (zde budu někdy kolem druhé hodiny), hlásit ho budu v Šumperku. Co všechno je třeba, abych s prodávajícím sepsal, musím si hned dělat pojistku nebo ta může být sepsaná na prodávajícího ještě třeba 14 dní?
Díky za veškeré rychlé odpovědi.
Renault Laguna III phase 3, Initiale Paris, 110kw
Renault Mégane Grandtour GT, 151kw
Renault Mégane Grandtour GT220 162kw
Opel Vectra B Caravan 92kw
Renault Mégane Grandtour GT, 151kw
Renault Mégane Grandtour GT220 162kw
Opel Vectra B Caravan 92kw
Pokud tam neni otevrenej urad nebo alespon STK . Tak nemusis celkem nic resit , kupni smlouva zacaluj, vem si uplne vsechny doklady a at ti da i zelenou .
Doma si zajedes na evidencku , napises plnou moc ze ho zplnomocnujes k prihlaseni na tvou osobu - overis ji .
A zas mu vsechny doklady s evidenckou a plnou moci posles a on to prehlasi na tebe a posle ti to.
Nebo pokud tam je STK v sobotu tak udelejte evidenci tam , a plnou moc na czechpoint posta a odfr ,ale bez dokladu k autu takze taky blby .
NECHAPU PROC TO NEMUZES PREHLASIT VE SVEM REGISTRACNIM MISTE A ON BY DAL PLNOU MOC TOBE KOKOTINA NA Ntou .
Jo a radsi mu posli i pak tvou zelenou nekde jsou kok....
Doma si zajedes na evidencku , napises plnou moc ze ho zplnomocnujes k prihlaseni na tvou osobu - overis ji .
A zas mu vsechny doklady s evidenckou a plnou moci posles a on to prehlasi na tebe a posle ti to.
Nebo pokud tam je STK v sobotu tak udelejte evidenci tam , a plnou moc na czechpoint posta a odfr ,ale bez dokladu k autu takze taky blby .
NECHAPU PROC TO NEMUZES PREHLASIT VE SVEM REGISTRACNIM MISTE A ON BY DAL PLNOU MOC TOBE KOKOTINA NA Ntou .
Jo a radsi mu posli i pak tvou zelenou nekde jsou kok....
stavitelné podvozky www.DGR-PODVOZKY.cz
DOVOZ-ODTAH-OPRAVY aut
DOVOZ-ODTAH-OPRAVY aut
- SomČarovný
Chci se zeptat, při prodeji skůtru, jak to funguje? Když jdu potom na úřad skůtra přihlásit na budoucího majitele, potřebuji velký tp, evidenčku a plnou moc kupujícího. Potřebuji i malý TP? Jsem z toho zmaten 

7GTD
Malý TP potřebuješ taky, odevzdáš ho a oni vystaví nový, na nového majitele. Pokud ho nepřineses, můžeš nahlásit ztrátu a zaplatíš 50 Kč.
... i když už jsem se setkal i s případem, kdy nechtěli bez malýho TP spolupracovat a ztráta prej neexistuje a podobný píč... Ale bylo to o tom, že dotyčnej byl moc měkkej a nechal se poddat bábou za pultem
.
... i když už jsem se setkal i s případem, kdy nechtěli bez malýho TP spolupracovat a ztráta prej neexistuje a podobný píč... Ale bylo to o tom, že dotyčnej byl moc měkkej a nechal se poddat bábou za pultem

- SomČarovný
nazdar.
Nevíte prosím jak je to ted s přihlášením auta ze zahraničí? Budou mi na úřadě překládat velký techničák? Popřípadě jak dlouho to bude trvat? Potřebuju co nejdřív přihlásit auto z itálie. Díky za odpověd
Nevíte prosím jak je to ted s přihlášením auta ze zahraničí? Budou mi na úřadě překládat velký techničák? Popřípadě jak dlouho to bude trvat? Potřebuju co nejdřív přihlásit auto z itálie. Díky za odpověd
- habitat3
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Dovoz z DE:
Auto spadalo do EURO tuším 3, kde nebylo třeba platit eko. Na STK jsem zaplatil cca 3700 + 800 registr a značky. Nic jiného nebylo třeba
Auto spadalo do EURO tuším 3, kde nebylo třeba platit eko. Na STK jsem zaplatil cca 3700 + 800 registr a značky. Nic jiného nebylo třeba

Na úřadě jsi měl už český techničák nebo německý? SPZku a malý techničák ti hned dali a mohl jsi hned jezdit?habitat3 píše:Dovoz z DE:
Když šel na úřad s autem z dovozu, tak jak mohl mít český techničák?sorrer píše:Na úřadě jsi měl už český techničák nebo německý? SPZku a malý techničák ti hned dali a mohl jsi hned jezdit?

Ja mel cz papiry na druhy den.
Tak po dlouhý době zas nějakej postřeh
.
Výměna SPZ je skutečně za 450 Kč celkem. Perla bylo, když jsem si šel s brněnskejma značkama pro jiný na přepážku. A když jsem chlapovi (to je u nás novinka, jinak vždycky ženský) řek, že výměna SPZ a podal mu techničák, řiká: "Jééééééééé, Brno. Takže to jste ztratil jednu nebo vobě?"
A i když to tu řešíme asi po miliontý. Pokud teď někdo koupí auto, kde je majitelem ZTP (tzn. v TP je poznámka - osvobozeno od ekodaně, ZTP), bude už platit, že jo?

Výměna SPZ je skutečně za 450 Kč celkem. Perla bylo, když jsem si šel s brněnskejma značkama pro jiný na přepážku. A když jsem chlapovi (to je u nás novinka, jinak vždycky ženský) řek, že výměna SPZ a podal mu techničák, řiká: "Jééééééééé, Brno. Takže to jste ztratil jednu nebo vobě?"

A i když to tu řešíme asi po miliontý. Pokud teď někdo koupí auto, kde je majitelem ZTP (tzn. v TP je poznámka - osvobozeno od ekodaně, ZTP), bude už platit, že jo?
- habitat3
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
sorrer píše:Na úřadě jsi měl už český techničák nebo německý? SPZku a malý techničák ti hned dali a mohl jsi hned jezdit?habitat3 píše:Dovoz z DE:
Nikoliv, měl jsem pouze DE TP a trvalo to 3 dny...

Jinak nechápu myšlení lidí. Prodal jsem dva TP na starý JAWY a ticho po pěšině, zpátky mi nedorazil ani TP a nic k přepisu. Nechápu ty lidi

- m.artty
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Je stále možné použít protokol z technické místo protokolu evidenčky při přepisu?
Současnost: Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadettů na díly
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadettů na díly
Ano, lze použít
Jen prej nemá bejt starší 14 dnů.

- habitat3
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Nemáte někdo ke stažení formulář na prodloužení depozita po novém?
Díky
Díky
http://auto.idnes.cz/registr-vozidel-02 ... clanek-box" onclick="window.open(this.href);return false; takže auta v depozitu se nevyřazují nebo jak to teda je?
Zdravim, muze nekdo poradit, co mam udelat, kdyz auto nestihnu dat do doby, kdy se likvidujou auta v poloprevodu, dat do stavu, kdy muzu udelat technickou a nasledovne ho na sebe prepsat?
- m.artty
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
To bych taky potřeboval... ale bojím se, že řešení není.Hasis píše:Zdravim, muze nekdo poradit, co mam udelat, kdyz auto nestihnu dat do doby, kdy se likvidujou auta v poloprevodu, dat do stavu, kdy muzu udelat technickou a nasledovne ho na sebe prepsat?
Na přepis potřebuješ evidenčku a ne technickou. V zásadě by tak řešení bylo naložit to na podval a vzít to tam "ukázat" na kontrolu VINka a spol.
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
na to by mohl existovat nějakej formulář na ouřadě pro odklad, možná ale ne
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK
beaver: to by bylo reseni, ale stala se mensi chyba, kdy to ted neni mozne.....
Odklad ti nikdo nedá, más vozidlo dohlásit do 10ti prac. dnů po koupi. Pokud ho rozdělal nebo už nejezdí, to už nikoho nezajímá. Ministerstvo dopravy na to má řešení -> ekologická likvidace. Jenže to zas taky není tak easy když auto musí být kompletníRudi píše:na to by mohl existovat nějakej formulář na ouřadě pro odklad, možná ale ne

A4 3.0 V6 quattro
Auta v polopřevodu se vyřazují ke konci roku.kony5 píše:http://auto.idnes.cz/registr-vozidel-02 ... clanek-box takže auta v depozitu se nevyřazují nebo jak to teda je?
Auta uložená před tusším 6/2013 se vyřazují až s koncem roku 2015 pokud provozovatel neoznámí místo kde se vozidlo nachází a jeho účel (prostě prodlouží depozit)
A4 3.0 V6 quattro
http://www.hradeckralove.org/file/8706habitat3 píše:Nemáte někdo ke stažení formulář na prodloužení depozita po novém?
Díky
A4 3.0 V6 quattro
hledal jsem vsude mozne, ale nikde sem presne nenasel to co potrebuju 
proste mam auto v odhlasce a tedko sem na nej udelal technickou takze pohoda, ale je v odhlasce na nakyho typka od kteryho sem to ani nekupoval a jen me zajima jestli budu potrebovat taky nejakou plnou moc, nebo to proste dohlasim klasicky podle starejch pravidel? ja myslim ze podle starejch pravidel, ale nejsem si jistej. typek je taky z prahy tak by to snad nemusel bejt takovej problem pokud tam jeste bydli.
druha vec, spz jsou z jinyho kraje, ale chci aby mi zustaly, zustavaj i v tomto pripade nebo si je musim vzit sebou?
a dalsi vec, auto je odhlaseny v roce 2008, takze by se malo dohlasovat bez ekodane, nekdo nejaka zkusenost?
kamarad mi rikal ze znamej znamyho takhle prihlasil auto i po par letech, ale kdo vi..

proste mam auto v odhlasce a tedko sem na nej udelal technickou takze pohoda, ale je v odhlasce na nakyho typka od kteryho sem to ani nekupoval a jen me zajima jestli budu potrebovat taky nejakou plnou moc, nebo to proste dohlasim klasicky podle starejch pravidel? ja myslim ze podle starejch pravidel, ale nejsem si jistej. typek je taky z prahy tak by to snad nemusel bejt takovej problem pokud tam jeste bydli.
druha vec, spz jsou z jinyho kraje, ale chci aby mi zustaly, zustavaj i v tomto pripade nebo si je musim vzit sebou?
a dalsi vec, auto je odhlaseny v roce 2008, takze by se malo dohlasovat bez ekodane, nekdo nejaka zkusenost?

-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Nevite nekdo pls jak to je, kdyz chci vyzvendout znacky z depozitu a v te dobe mi propadla STK, tak mi zenska na ourade rikala, ze mi je neda drive, nez budu mit novou STK/ME ? muze to tak byt? Diky 

Audi Coupe Quattro
jasně, nejdřív stk a pak značky, velký TP máš tak není co řešit
odtah od 7kč/km 731810210
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No horsi je to, ze auto jeste pojizdne neni,a chtel bych ho mit uz na znackach at mi ty RZ nepropadnou
a mam uz pojistku vyrizenou od zitra

Audi Coupe Quattro
odpovez si sam..turquoise píše:hledal jsem vsude mozne, ale nikde sem presne nenasel to co potrebuju
a dalsi vec, auto je odhlaseny v roce 2008, takze by se malo dohlasovat bez ekodane, nekdo nejaka zkusenost?kamarad mi rikal ze znamej znamyho takhle prihlasil auto i po par letech, ale kdo vi..
prihlaseni z poloprepisu podle starejch pravidel jen na smlouvu, spz mi zustaly a bez eko, stacilo ji rict ze je to odhlaseny 2008, docela se mi ulevilo ze ty 2 roky placeni povinnyho k autu ktery v ty dobe ani neexistovalo k necemu byly a usetril sem desitku

- m.artty
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak prej budeme platit i za euro III
Možná by bylo dobré zakázat prodej ojetých aut úplně, prostě můžeš si koupit jen nové a za 5 let ho musíš vyhodit a koupit si zase nové
Hned by se vyřešilo spousta lidí... mimo jiné i zácpy ve městech