Účastníte se "vrchů" - sk. N?
Moderátor: Bohuš
Účastníte se "vrchů" - sk. N?
Kdo z vás se aktivně zúčastňuje závodů do vrchu ve skupině N (tuning/série) pořádaných FMS www.fms.cz ? Nebo kdo o tom uvažuje, že to zkusí? Docela mě zajímají vaše zkušenosti a názory...
- JardaSpider
Jo to by mě taky zajímalo, bych se tam jel možná podívat s otcem by mi to třeba na jeden závod i pučilNo_name píše:A můžou to jet i mladší občané bez řidičáku,jako já?

MÁŠ PRASKLÝ AUTOSKLO? STŘÍPEK AUTOSKLO TO VYŘEŠÍ !
www.AUTOSKLOSTRIPEK.cz - Praha 5 -774 573 375
!!Ke každému čelnímu sklu až 2000Kč poukázka na pohonné hmoty ZDARMA!
- Fiesta
- Kontaktovat uživatele:
Haha....a bude to jako ta skvela pisen co se ni ridi 513 lidi denne...ZATACKA STROM!,KDE SE TU VZAL,SNAD TOHLE NENI KONEC...atd....Trhyy píše:Jo to by mě taky zajímalo, bych se tam jel možná podívat s otcem by mi to třeba na jeden závod i pučilNo_name píše:A můžou to jet i mladší občané bez řidičáku,jako já?
Si zajezdi nejdriv s tatkou na polu a presvedc ho az tam aby ti to pujcil

Neber si to vosobne

VW PASSAT B5
Taky jsem loni absolvoval asi 3 závody, moc se mi to líbí, spravedlivé rozdělení aut, jednoduchá pravidla, závod odsýpá jak na drátkách, dobrá organizace, jenom doporučuji.
Naposledy upravil(a) martin dne 28 led 2005 15:45, celkem upraveno 1 x.
No já už auto umim řídit vod 12 takže si myslim že za těch 3 a půl roku sem se naučil řídit docela dobře, už mě táta pouští i na normální silnici I. třídyFiesta píše:Haha....a bude to jako ta skvela pisen co se ni ridi 513 lidi denne...ZATACKA STROM!,KDE SE TU VZAL,SNAD TOHLE NENI KONEC...atd....Trhyy píše:Jo to by mě taky zajímalo, bych se tam jel možná podívat s otcem by mi to třeba na jeden závod i pučilNo_name píše:A můžou to jet i mladší občané bez řidičáku,jako já?
Si zajezdi nejdriv s tatkou na polu a presvedc ho az tam aby ti to pujcil![]()
Neber si to vosobne![]()

MÁŠ PRASKLÝ AUTOSKLO? STŘÍPEK AUTOSKLO TO VYŘEŠÍ !
Pokud by pršelo tak ti slavkov moc nedoporučuju, za mokra je tam absolutně no-grip, ale za sucha v poho. Platí se 500kč za první 2 víkendy, pak 400 za každý další. Nic dalšího jim neplatíš, vše ostatní je v propozicích na www.fms.cz hlavně helmu ssebou.max.ps píše:Ve Slavkově si to na jaře obhlídnu (teda jsetli bude stejné pořadí a datumy závodů jako v r.2004) a pak Bratrušov a Šternberk bych už "naostro"... Jsem na to moc zvědavej... A ještě otázka: na kolik přijde startovné a je ještě něco potřeba platit? Dík
Dik za info, těch peněz to není moc... Ve Slavkově budu jen jako divák (velmi pozorný divák)martin píše:Pokud by pršelo tak ti slavkov moc nedoporučuju, za mokra je tam absolutně no-grip, ale za sucha v poho. Platí se 500kč za první 2 víkendy, pak 400 za každý další. Nic dalšího jim neplatíš, vše ostatní je v propozicích na www.fms.cz hlavně helmu ssebou.max.ps píše:Ve Slavkově si to na jaře obhlídnu (teda jsetli bude stejné pořadí a datumy závodů jako v r.2004) a pak Bratrušov a Šternberk bych už "naostro"... Jsem na to moc zvědavej... A ještě otázka: na kolik přijde startovné a je ještě něco potřeba platit? Dík

mrkni se na návrh propozic na www.fms.cz Budou Nka a Mka... A protože jsem v Nkách dokázal to co chtěl, letos budu jezdit Mka.
Lander
Lander
- street.racer
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tuhle poznamku bych si odpustil, co Ty vis treba o No_name? Co kdyz treba jezdi zavodne? Hmm...?Fiesta píše:Haha....a bude to jako ta skvela pisen co se ni ridi 513 lidi denne...ZATACKA STROM!,KDE SE TU VZAL,SNAD TOHLE NENI KONEC...atd....Trhyy píše:Jo to by mě taky zajímalo, bych se tam jel možná podívat s otcem by mi to třeba na jeden závod i pučilNo_name píše:A můžou to jet i mladší občané bez řidičáku,jako já?
Neber si to vosobne![]()
Ach ta ceska povaha...

street.racer píše:Tuhle poznamku bych si odpustil, co Ty vis treba o No_name? Co kdyz treba jezdi zavodne? Hmm...?Fiesta píše:Haha....a bude to jako ta skvela pisen co se ni ridi 513 lidi denne...ZATACKA STROM!,KDE SE TU VZAL,SNAD TOHLE NENI KONEC...atd....Trhyy píše: Jo to by mě taky zajímalo, bych se tam jel možná podívat s otcem by mi to třeba na jeden závod i pučil
Neber si to vosobne![]()
Ach ta ceska povaha...

when I grow up, I want to be a racing driver
Znám, byli na závodech FMS v Lanškrouně a skončili dvakrát třetí. Ode mě dostali v sobotu 1,5 vteřiny, v neděli 3 vteřiny. Tam byla velká konkurence, byl to NEJ závod.Slavisimo píše:no muj kamarad jezdi zavody... je mu 14... slavkov a tak... jezdi s suzuki swift...neznate nekdo Vlastimil Suk a Vlastimil Suk ml.???
Lander
Jde o to, že ty Nka se musí omezit. Loni se stávalo, že auta co byly Ačková jezdili v Nkách. A proto Niky (hlavní technický komisař) přišel s omezením ve formě svodů. Tak jak je to i dle pravidel FIA, kde auta kategorie N a A musí mít sériové svody. FMS bude mít tuto sezonu kategorie N a M.max.ps píše:Tak jsem si pročetl ty nové technické řády a jsem teda zklamaný: bod 3.2.12 říká, že vozidlo nesmí mít jiné než seriové svody výfuku... To je tak trochu si myslím diskriminace, to by pak auta co mají sportovní svody museli být v kategorii M... Co na to říkají už zkušení účastníciz minulých ročníků?
Lander
Děkuju za vysvětlení. Jen mám ještě otázku: auta jako mám třeba já (tzn. nesériové svody,ale jinak dá se říct série auto) mají tím pádem úplný útrum se závodem nebo je nějaká šance se zúčastnit? DěkujiAnonymous píše:Jde o to, že ty Nka se musí omezit. Loni se stávalo, že auta co byly Ačková jezdili v Nkách. A proto Niky (hlavní technický komisař) přišel s omezením ve formě svodů. Tak jak je to i dle pravidel FIA, kde auta kategorie N a A musí mít sériové svody. FMS bude mít tuto sezonu kategorie N a M.max.ps píše:Tak jsem si pročetl ty nové technické řády a jsem teda zklamaný: bod 3.2.12 říká, že vozidlo nesmí mít jiné než seriové svody výfuku... To je tak trochu si myslím diskriminace, to by pak auta co mají sportovní svody museli být v kategorii M... Co na to říkají už zkušení účastníciz minulých ročníků?
Lander
2 max.ps: no bohužel to že se propozice začínají řešit a schválí se dva a půl měsíce před prvním závodem je ještě horší než od byrokracie FIA. Pokud se omezení svodů schválí, tak to je smůla.
Ale já to mám ještě horší, stavím 1,3ku závodní motor, ale co když se schválí, že budou 1,4ka kategorie??? Pak můžu hodit auto ze skály, protože stavím nekonkurence schopný motor, protože jaksi 2,5 měsíce před sezonou rozhodovat o objemech, to je síla....
Nevím co více k tomu napsat, do nedávna jsem se trochu podílel na FMS, ale protože jsem poukazoval na věci co se mi nelíbily, tak jsem byl "vyšoupnut". ˇ
Lander
Ale já to mám ještě horší, stavím 1,3ku závodní motor, ale co když se schválí, že budou 1,4ka kategorie??? Pak můžu hodit auto ze skály, protože stavím nekonkurence schopný motor, protože jaksi 2,5 měsíce před sezonou rozhodovat o objemech, to je síla....
Nevím co více k tomu napsat, do nedávna jsem se trochu podílel na FMS, ale protože jsem poukazoval na věci co se mi nelíbily, tak jsem byl "vyšoupnut". ˇ
Lander
2 Lander: tak to ten můj problém je oproti tvému úplný nic... panebože, kdo to tam na FMS řídí?
A copak to je za motor, jestli to není tajné?
Ale nechápu proč omezení 1,4, to nedává smysl... nebo někdo z těch hlavních má fábku a nechce být pokupě s 1,6tkama, já teda nevím... je to celé zamotané a nesmyslné.
Inu do teď jsem nejezdil tak ani nezačnu

Ale nechápu proč omezení 1,4, to nedává smysl... nebo někdo z těch hlavních má fábku a nechce být pokupě s 1,6tkama, já teda nevím... je to celé zamotané a nesmyslné.

v normalnich zavodech do vrchu je taky jenom do 1400ccmmax.ps píše:2 Lander: tak to ten můj problém je oproti tvému úplný nic... panebože, kdo to tam na FMS řídí?A copak to je za motor, jestli to není tajné?

when I grow up, I want to be a racing driver
Registrace? no uvidím
Jo jo, v dnešní době jsou už 14tky, já proti nim jako nejsem, ale to rozhodnutí nemůže přijít až teď. Pokud mám hájit své zájmy, tak jsem pro 14tky od sezony 2006.
A ty svody? Dle Fia jsou sériové svody v Nkách a Ačkách, takže také je to správně... avšak má se FMS přibližovat pravidlům FIA? Toť otázka
Lander
Jo jo, v dnešní době jsou už 14tky, já proti nim jako nejsem, ale to rozhodnutí nemůže přijít až teď. Pokud mám hájit své zájmy, tak jsem pro 14tky od sezony 2006.
A ty svody? Dle Fia jsou sériové svody v Nkách a Ačkách, takže také je to správně... avšak má se FMS přibližovat pravidlům FIA? Toť otázka
Lander
Loni jsem začal jezdit se Suzuki Swift a vyhrál jsem Nka. Na letošní sezonu ho přestavuji na Mkovou skupinu. Motor bude 1,3ka s individuálními škrtícími klapkami (teda pokud budou prachy i na řídící jednotku), ale jinak mi ho staví kamarád, co staví ve Škodě Motorsport motory do Fabie WRC. Bude na něm hodně konstrukčních úprav. Ale mohlo by tam být cca 160 koní, ale dá se z něj vytáhnout i 180 stále při 1,3ce.max.ps píše:2 Lander: tak to ten můj problém je oproti tvému úplný nic... panebože, kdo to tam na FMS řídí?A copak to je za motor, jestli to není tajné?
K tomu 5ti stupňový hewland se samosvorem, podvozek Proflex. Momentálně makám na kastli, která bude hodně prořezaná a odlehčená. Ještě musím zajistit rám.
Lander
2 max.ps: díky moc... uvidím jak to půjde.... motor nebude ještě tak jak bych si ho představoval (ty prachy na řídící jednotku pravděpodobně nedám dokupy) ale ostatní už bude tak jak má, no uvidím, makám na autě každý den a MR2ka (mé druhé auto) jde trošku bokeml
Mé stránky jsou lander.tuning.cz
Lander
Mé stránky jsou lander.tuning.cz
Lander