Účastníte se "vrchů" - sk. N?

Vše o rally,formuli 1,moto gp,dtm atd..

Moderátor: Bohuš

Co na to říkáte...?

Pravidelně se zúčastňuji
0
Žádná hlasování
Párkrát jsem to zkusil
2
14%
Určitě to chci zkusit (letos)
8
57%
Mám strach z rychlé jízdy
2
14%
Vůbec mě to nezajímá
2
14%

Celkem hlasů: 14

max.ps

Účastníte se "vrchů" - sk. N?

Příspěvek od max.ps »

Kdo z vás se aktivně zúčastňuje závodů do vrchu ve skupině N (tuning/série) pořádaných FMS www.fms.cz ? Nebo kdo o tom uvažuje, že to zkusí? Docela mě zajímají vaše zkušenosti a názory...

JardaSpider

Příspěvek od JardaSpider »

loni jsem u FMS začal a letos chci jet celý seriál,ty závody jsou absolutně super a vřele doporučuji 8)
VW Multivan 2.5tdi syncro
Felicia Kit 1.6 16V bergrennwagen

No_name
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od No_name »

A můžou to jet i mladší občané bez řidičáku,jako já? :D

Trhyy
V.I.P.

Příspěvek od Trhyy »

No_name píše:A můžou to jet i mladší občané bez řidičáku,jako já? :D
Jo to by mě taky zajímalo, bych se tam jel možná podívat s otcem by mi to třeba na jeden závod i pučil :D
MÁŠ PRASKLÝ AUTOSKLO? STŘÍPEK AUTOSKLO TO VYŘEŠÍ !
www.AUTOSKLOSTRIPEK.cz - Praha 5 -774 573 375
!!Ke každému čelnímu sklu až 2000Kč poukázka na pohonné hmoty ZDARMA!

Fiesta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fiesta »

Trhyy píše:
Jo to by mě taky zajímalo, bych se tam jel možná podívat s otcem by mi to třeba na jeden závod i pučil :D
Haha....a bude to jako ta skvela pisen co se ni ridi 513 lidi denne...ZATACKA STROM!,KDE SE TU VZAL,SNAD TOHLE NENI KONEC...atd....
Si zajezdi nejdriv s tatkou na polu a presvedc ho az tam aby ti to pujcil :lol:
Neber si to vosobne :lol: :?:
VW PASSAT B5

martin

Příspěvek od martin »

Taky jsem loni absolvoval asi 3 závody, moc se mi to líbí, spravedlivé rozdělení aut, jednoduchá pravidla, závod odsýpá jak na drátkách, dobrá organizace, jenom doporučuji.
Naposledy upravil(a) martin dne 28 led 2005 15:45, celkem upraveno 1 x.

max.ps

Příspěvek od max.ps »

Ve Slavkově si to na jaře obhlídnu (teda jsetli bude stejné pořadí a datumy závodů jako v r.2004) a pak Bratrušov a Šternberk bych už "naostro"... Jsem na to moc zvědavej... A ještě otázka: na kolik přijde startovné a je ještě něco potřeba platit? Dík

Trhyy
V.I.P.

Příspěvek od Trhyy »

Fiesta píše:
Trhyy píše:
Haha....a bude to jako ta skvela pisen co se ni ridi 513 lidi denne...ZATACKA STROM!,KDE SE TU VZAL,SNAD TOHLE NENI KONEC...atd....
No já už auto umim řídit vod 12 takže si myslim že za těch 3 a půl roku sem se naučil řídit docela dobře, už mě táta pouští i na normální silnici I. třídy 8) Takže bych asi zvládnul jezdit do kopce trochu svižnějšim tempem :wink:
MÁŠ PRASKLÝ AUTOSKLO? STŘÍPEK AUTOSKLO TO VYŘEŠÍ !
www.AUTOSKLOSTRIPEK.cz - Praha 5 -774 573 375
!!Ke každému čelnímu sklu až 2000Kč poukázka na pohonné hmoty ZDARMA!

martin

Příspěvek od martin »

max.ps píše:Ve Slavkově si to na jaře obhlídnu (teda jsetli bude stejné pořadí a datumy závodů jako v r.2004) a pak Bratrušov a Šternberk bych už "naostro"... Jsem na to moc zvědavej... A ještě otázka: na kolik přijde startovné a je ještě něco potřeba platit? Dík
Pokud by pršelo tak ti slavkov moc nedoporučuju, za mokra je tam absolutně no-grip, ale za sucha v poho. Platí se 500kč za první 2 víkendy, pak 400 za každý další. Nic dalšího jim neplatíš, vše ostatní je v propozicích na www.fms.cz hlavně helmu ssebou.

max.ps

Příspěvek od max.ps »

martin píše:
max.ps píše:Ve Slavkově si to na jaře obhlídnu (teda jsetli bude stejné pořadí a datumy závodů jako v r.2004) a pak Bratrušov a Šternberk bych už "naostro"... Jsem na to moc zvědavej... A ještě otázka: na kolik přijde startovné a je ještě něco potřeba platit? Dík
Pokud by pršelo tak ti slavkov moc nedoporučuju, za mokra je tam absolutně no-grip, ale za sucha v poho. Platí se 500kč za první 2 víkendy, pak 400 za každý další. Nic dalšího jim neplatíš, vše ostatní je v propozicích na www.fms.cz hlavně helmu ssebou.
Dik za info, těch peněz to není moc... Ve Slavkově budu jen jako divák (velmi pozorný divák) :wink:

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Počítejte že startovné bude dražší..... A já si pilně připravuji se Swiftem na Mkovou skupinu.
Lander
lander.tuning.cz

martin

Příspěvek od martin »

Anonymous píše:Počítejte že startovné bude dražší..... A já si pilně připravuji se Swiftem na Mkovou skupinu.
Lander
lander.tuning.cz
Víš něco podrobnějšího o nových pravidlech? Budou nějaké zásadní změny v pravidlech pro N-ka? A co to bude skupina M.

Návštěvník

mrkni se na návrh propozic na www.fms.cz Budou Nka a Mka... A protože jsem v Nkách dokázal to co chtěl, letos budu jezdit Mka.

Lander

DC
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DC »

tuhle sezónu by snad měl vyjít samostatný závod BMW oldies na Ecce homo, tak pojedu
Shark Racing team

street.racer
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od street.racer »

Fiesta píše:
Trhyy píše:
Tuhle poznamku bych si odpustil, co Ty vis treba o No_name? Co kdyz treba jezdi zavodne? Hmm...?
Ach ta ceska povaha... :roll:

sic

Příspěvek od sic »

street.racer píše:
Fiesta píše:
Trhyy píše: Jo to by mě taky zajímalo, bych se tam jel možná podívat s otcem by mi to třeba na jeden závod i pučil :D
Tuhle poznamku bych si odpustil, co Ty vis treba o No_name? Co kdyz treba jezdi zavodne? Hmm...?
Ach ta ceska povaha... :roll:
:?: :?: :?:
when I grow up, I want to be a racing driver

Slavisimo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slavisimo »

no muj kamarad jezdi zavody... je mu 14... slavkov a tak... jezdi s suzuki swift...neznate nekdo Vlastimil Suk a Vlastimil Suk ml.???
Diesel power :)

max.ps

Příspěvek od max.ps »

Tak jsem si pročetl ty nové technické řády a jsem teda zklamaný: bod 3.2.12 říká, že vozidlo nesmí mít jiné než seriové svody výfuku... To je tak trochu si myslím diskriminace, to by pak auta co mají sportovní svody museli být v kategorii M... Co na to říkají už zkušení účastníciz minulých ročníků?

Návštěvník

Slavisimo píše:no muj kamarad jezdi zavody... je mu 14... slavkov a tak... jezdi s suzuki swift...neznate nekdo Vlastimil Suk a Vlastimil Suk ml.???
Znám, byli na závodech FMS v Lanškrouně a skončili dvakrát třetí. Ode mě dostali v sobotu 1,5 vteřiny, v neděli 3 vteřiny. Tam byla velká konkurence, byl to NEJ závod.

Lander

Návštěvník

max.ps píše:Tak jsem si pročetl ty nové technické řády a jsem teda zklamaný: bod 3.2.12 říká, že vozidlo nesmí mít jiné než seriové svody výfuku... To je tak trochu si myslím diskriminace, to by pak auta co mají sportovní svody museli být v kategorii M... Co na to říkají už zkušení účastníciz minulých ročníků?
Jde o to, že ty Nka se musí omezit. Loni se stávalo, že auta co byly Ačková jezdili v Nkách. A proto Niky (hlavní technický komisař) přišel s omezením ve formě svodů. Tak jak je to i dle pravidel FIA, kde auta kategorie N a A musí mít sériové svody. FMS bude mít tuto sezonu kategorie N a M.

Lander

max.ps

Příspěvek od max.ps »

Anonymous píše:
max.ps píše:Tak jsem si pročetl ty nové technické řády a jsem teda zklamaný: bod 3.2.12 říká, že vozidlo nesmí mít jiné než seriové svody výfuku... To je tak trochu si myslím diskriminace, to by pak auta co mají sportovní svody museli být v kategorii M... Co na to říkají už zkušení účastníciz minulých ročníků?
Jde o to, že ty Nka se musí omezit. Loni se stávalo, že auta co byly Ačková jezdili v Nkách. A proto Niky (hlavní technický komisař) přišel s omezením ve formě svodů. Tak jak je to i dle pravidel FIA, kde auta kategorie N a A musí mít sériové svody. FMS bude mít tuto sezonu kategorie N a M.

Lander
Děkuju za vysvětlení. Jen mám ještě otázku: auta jako mám třeba já (tzn. nesériové svody,ale jinak dá se říct série auto) mají tím pádem úplný útrum se závodem nebo je nějaká šance se zúčastnit? Děkuji

Návštěvník

2 max.ps: no bohužel to že se propozice začínají řešit a schválí se dva a půl měsíce před prvním závodem je ještě horší než od byrokracie FIA. Pokud se omezení svodů schválí, tak to je smůla.
Ale já to mám ještě horší, stavím 1,3ku závodní motor, ale co když se schválí, že budou 1,4ka kategorie??? Pak můžu hodit auto ze skály, protože stavím nekonkurence schopný motor, protože jaksi 2,5 měsíce před sezonou rozhodovat o objemech, to je síla....
Nevím co více k tomu napsat, do nedávna jsem se trochu podílel na FMS, ale protože jsem poukazoval na věci co se mi nelíbily, tak jsem byl "vyšoupnut". ˇ

Lander

Slavisimo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slavisimo »

jjo landere se regni...a jak jezdej kluci dobre?
Diesel power :)

max.ps

Příspěvek od max.ps »

2 Lander: tak to ten můj problém je oproti tvému úplný nic... panebože, kdo to tam na FMS řídí? :( A copak to je za motor, jestli to není tajné?

Ale nechápu proč omezení 1,4, to nedává smysl... nebo někdo z těch hlavních má fábku a nechce být pokupě s 1,6tkama, já teda nevím... je to celé zamotané a nesmyslné.

Inu do teď jsem nejezdil tak ani nezačnu :mad:

sic

Příspěvek od sic »

max.ps píše:2 Lander: tak to ten můj problém je oproti tvému úplný nic... panebože, kdo to tam na FMS řídí? :( A copak to je za motor, jestli to není tajné?

Ale nechápu proč omezení 1,4, to nedává smysl... nebo někdo z těch hlavních má fábku a nechce být pokupě s 1,6tkama, já teda nevím... je to celé zamotané a nesmyslné.

v normalnich zavodech do vrchu je taky jenom do 1400ccm :?:
when I grow up, I want to be a racing driver

max.ps

Příspěvek od max.ps »

sic píše:
v normalnich zavodech do vrchu je taky jenom do 1400ccm :?:
Aha, tak to se omlouvám, to jsem nevěděl :oops: Ale měli to teda oznámit, takovou důležitou skutečnost, dostatečně dopředu... A s těma svodama to pěkně... to, no... nevadí... :?:

Návštěvník

Registrace? no uvidím

Jo jo, v dnešní době jsou už 14tky, já proti nim jako nejsem, ale to rozhodnutí nemůže přijít až teď. Pokud mám hájit své zájmy, tak jsem pro 14tky od sezony 2006.

A ty svody? Dle Fia jsou sériové svody v Nkách a Ačkách, takže také je to správně... avšak má se FMS přibližovat pravidlům FIA? Toť otázka

Lander

Návštěvník

max.ps píše:2 Lander: tak to ten můj problém je oproti tvému úplný nic... panebože, kdo to tam na FMS řídí? :( A copak to je za motor, jestli to není tajné?

Loni jsem začal jezdit se Suzuki Swift a vyhrál jsem Nka. Na letošní sezonu ho přestavuji na Mkovou skupinu. Motor bude 1,3ka s individuálními škrtícími klapkami (teda pokud budou prachy i na řídící jednotku), ale jinak mi ho staví kamarád, co staví ve Škodě Motorsport motory do Fabie WRC. Bude na něm hodně konstrukčních úprav. Ale mohlo by tam být cca 160 koní, ale dá se z něj vytáhnout i 180 stále při 1,3ce.

K tomu 5ti stupňový hewland se samosvorem, podvozek Proflex. Momentálně makám na kastli, která bude hodně prořezaná a odlehčená. Ještě musím zajistit rám.

Lander

max.ps

Příspěvek od max.ps »

2Lander: tak jestli všechno vyjde, tak tohle si nenechám ujít - se podívat na takového sviště! Fandím a držím palce ať se to všechno podaří...

Návštěvník

2 max.ps: díky moc... uvidím jak to půjde.... motor nebude ještě tak jak bych si ho představoval (ty prachy na řídící jednotku pravděpodobně nedám dokupy) ale ostatní už bude tak jak má, no uvidím, makám na autě každý den a MR2ka (mé druhé auto) jde trošku bokeml

Mé stránky jsou lander.tuning.cz

Lander

Odpovědět

Zpět na „Motorsport“