Sportovní kat - emise / STK

Vše o úpravách motorů a vyfuků.

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_

Odpovědět
Tratos
Kontaktovat uživatele:

Sportovní kat - emise / STK

Příspěvek od Tratos »

Ahojda,
poněvadž se mi seriový katalizátor asi brzy odporoučí do pekelný prd*le tak přemýšlím co místo něho. Splním se sportovním katem emise a pak projdu přes legální STK? Musí mít taky ten kat nějakou homologaci pro použítí na veřejných komunikacích nebo jak?

Děkuju T.

Fiesta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fiesta »

No jestli ti jde kat jiz do vecnych lovist tak mas auto tak 5 let stary....a pokud bych mel brat dnesni uvahy o emisich tak by to melo co delat aby jsi ty emise neprekrocil se seriovym katem....jinak sice se to nesmi ale emise jdou udelat i jinym zpusobem.....
Sportovni kat je dobra volba a cena je kolem 2 500,- coz je levnejsi nez original.
VW PASSAT B5

Ivan
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan »

Sportovní kat nemůže mít nikdy tak nízké hodnoty jako kat sériový.

Bulda
V.I.P.

Příspěvek od Bulda »

dej tam rezonator ser na kat.

Fiesta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fiesta »

Ivan píše:Sportovní kat nemůže mít nikdy tak nízké hodnoty jako kat sériový.
jj...Ivan ma pravdu , ale na STK to od normalniho nepoznaji....

Jinak se dnes dela i rezonator ve tvaru katu... 8)
VW PASSAT B5

Ivan
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan »

Jasně, není problém schovat průchozí trubku do obalu od katu,ale to se na emisích pozná zcela jasně :-)

Tratos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tratos »

Díky za odpovědi, radši bych tam aspoň něco měl než jen trubku. Našel jsem sportovní katy firmy Dynomax (v obchodě tady člena dynomax :D) ta se považuje za kvalitní značku?
T.

dynomax
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dynomax »

us katalyzatory Dynomax maji o 26% vetsi propustnost a lepsi tepelnou odolnost nez seriove katalyzatory, stavene jsou do vykonu 300 koni, vice informaci mate primo na http://www.dynomax.com/super.stm vcetne aplikaci a instalaci, v CR neni tato znacka tolik znama, v USA je dost oblibena pro svoji kvalitu , zivotnost, i priznivou cenu
www.sportovniautodoplnky.cz - prodej sportovních autodoplňků, dovoz tuningových dílů z USA

tom2racekiller

Příspěvek od tom2racekiller »

Fiesta píše:No jestli ti jde kat jiz do vecnych lovist tak mas auto tak 5 let stary....a pokud bych mel brat dnesni uvahy o emisich tak by to melo co delat aby jsi ty emise neprekrocil se seriovym katem....jinak sice se to nesmi ale emise jdou udelat i jinym zpusobem.....
Katalyzátor vydrží zcela jistě dost dlouho, 200 000 km žádný problém, pokud se mechanicky nepoškodí nebo ho někdo nedokurví jinak - třeba tuzingem, odpojením lambdy a jinýma kokotinama.

---

"...a pokud bych mel brat dnesni uvahy o emisich tak by to melo co delat aby jsi ty emise neprekrocil se seriovym katem..."

- to jako proč?

Pokud tam máš sériový katalyzátor, který tam patří, není dokurvenej, tak jsou samozřejmě emise v pořádku.

Fiesta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fiesta »

byl jsem ted na emisich s Toledem r. v. 2000....majitel si to pral poctive...a auto emise neudelalo....celkem me to zarazilo , ale je to tak....a kat byl v poradku.....proste stary technologie...na kamionu mame Euro 3 a nevim jak by mohl za 5 let projit Eurem 4
VW PASSAT B5

tom2racekiller

Příspěvek od tom2racekiller »

Fiesta píše:byl jsem ted na emisich s Toledem r. v. 2000....majitel si to pral poctive...a auto emise neudelalo....celkem me to zarazilo , ale je to tak....a kat byl v poradku.....proste stary technologie...na kamionu mame Euro 3 a nevim jak by mohl za 5 let projit Eurem 4
To Toledo mohlo mít špatný emise z mnoha důvodů.
Mechanický poškození katalyzátoru, špatná řídící elektronika motoru atd.

Životnost katalyzátoru rozhodně není jen několik desítek tisíc km.

---
Při měření emisí musí naměřené hodnoty vyhovět údaji výrobce, nikoli nejnovější normě limitu emisí.

Mám katalyzátor origo z fabriky, najeto nejmíň 165 000 km a emise jsou vždy v limitu, přestože už katalyzátor nemá ani vnější plášť.

Fiesta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fiesta »

No....nevim....ja menil na sluzebni octavce kat po 100 000 a byl vyslehanej...ale jak se rika...vijimky potvrzuji pravidlo :)
VW PASSAT B5

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

Já byl loni na emisích - sport. konec, střed nikde a kat. netušim jak na tom je. Auto je r.v. 97 a emise prošlo legálně. Sice pak neprošlo stk, takže mi bez tak prošli a museli se dělat znova ani nevim jestli prošlo i podruhý, ale vim že poprvé prošlo v pořádku :D
Build shit car, call everyone haters....
Function > Form

frost

Příspěvek od frost »

A jaký vliv má katalyzátor na spotřebu? Mé výfukové vedení je v pořadí....lambda...kat... střed....koncák. Mám doma 2 katalyzátory...jeden upravenej "děravej" druhej novej. Po namontování nového se mi zdá, že výkon malinko klesnul a spotřeba se nezmenila. Je to možné? Ještě jsem s tím moc nejezdil, ale tohle je muj dosavdaní dojem.
Ford Focus 1.6. Jestli to nemá vliv na spotřebu tak znovu nahodim kat trubkového stylu abych nepřicházel o cenné koníky.

Georgeos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Georgeos »

Mám sportovní katalyzátor Dynomax a nemám žádné problémy !
Obrázek
Jinak spotřeba je pořád stejná. Na výkonu sem nepoznal nic.
http://fimosperky.cz - obchod s ručně vyráběným zbožím :)

dynomax
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dynomax »

Georgeos píše:
Mám sportovní katalyzátor Dynomax a nemám žádné problémy !
Obrázek
Jinak spotřeba je pořád stejná. Na výkonu sem nepoznal nic.[/quot

at ti dobre slouzi 8)
www.sportovniautodoplnky.cz - prodej sportovních autodoplňků, dovoz tuningových dílů z USA

obadal.rada
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od obadal.rada »

známý co mi dělá výfuk má nějaký sportovní kat a chce za něj 6500 to bude asi dost dobrý ne??

honza 2.0 16v
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honza 2.0 16v »

no nevim hrabat 3 roky starý téma..ale budiž..... když vidím na netu rádoby sporotvní katy v cenový relaci do 8tisíc, tak je mi nějak nevolno-co to asi je za ksindl, když na wrcech a mistrovskejch autech s ejezděj katy v cenový relaci 10kkč+ -emisní normy splňujou a nijak neomezujou výkon motoru -hlavně maj taky úplně jinak tvarovanej obal.. většina levnejch sporotvních katů vypadá jako klasickej kat a to je špatně...

semysak
Kontaktovat uživatele:

Re: Sportovní kat - emise / STK

Příspěvek od semysak »

ja mam v aute tenhle

http://www.car-sound.com/02product/disp ... rsal=59959

proti reseni bez katalyzatoru auto o hodne min smrdi, emise nevim jestli by to proslo spis mozna by to bylo hodne na hranici, vykon rekl bych se pri vlozeni katu nesnizil, zvuk nezmenil

nez sem mel katalyzator tak sem mel pocit pri stani na miste ze mam prasklej vlnovec jak to smrdelo jak blazen i do kabiny

JechyCZ
Kontaktovat uživatele:

Re: Sportovní kat - emise / STK

Příspěvek od JechyCZ »

Na STK ti sporotvoní katalizátor neudělá nic to nepoznaji, pokud nekoupíš nějakej pochybnej za pár tisíc.
Jinak na výkonu cca 2% nárůst z celkového výkonu motoru.
Obrázek
Vectra GTS 2,0T foto: www.jechy.cz

Odpovědět

Zpět na „Tuning motoru + výfuky“