Sportovní kat - emise / STK
Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_
Sportovní kat - emise / STK
Ahojda,
poněvadž se mi seriový katalizátor asi brzy odporoučí do pekelný prd*le tak přemýšlím co místo něho. Splním se sportovním katem emise a pak projdu přes legální STK? Musí mít taky ten kat nějakou homologaci pro použítí na veřejných komunikacích nebo jak?
Děkuju T.
poněvadž se mi seriový katalizátor asi brzy odporoučí do pekelný prd*le tak přemýšlím co místo něho. Splním se sportovním katem emise a pak projdu přes legální STK? Musí mít taky ten kat nějakou homologaci pro použítí na veřejných komunikacích nebo jak?
Děkuju T.
- Fiesta
- Kontaktovat uživatele:
No jestli ti jde kat jiz do vecnych lovist tak mas auto tak 5 let stary....a pokud bych mel brat dnesni uvahy o emisich tak by to melo co delat aby jsi ty emise neprekrocil se seriovym katem....jinak sice se to nesmi ale emise jdou udelat i jinym zpusobem.....
Sportovni kat je dobra volba a cena je kolem 2 500,- coz je levnejsi nez original.
Sportovni kat je dobra volba a cena je kolem 2 500,- coz je levnejsi nez original.
VW PASSAT B5
us katalyzatory Dynomax maji o 26% vetsi propustnost a lepsi tepelnou odolnost nez seriove katalyzatory, stavene jsou do vykonu 300 koni, vice informaci mate primo na http://www.dynomax.com/super.stm vcetne aplikaci a instalaci, v CR neni tato znacka tolik znama, v USA je dost oblibena pro svoji kvalitu , zivotnost, i priznivou cenu
www.sportovniautodoplnky.cz - prodej sportovních autodoplňků, dovoz tuningových dílů z USA
Katalyzátor vydrží zcela jistě dost dlouho, 200 000 km žádný problém, pokud se mechanicky nepoškodí nebo ho někdo nedokurví jinak - třeba tuzingem, odpojením lambdy a jinýma kokotinama.Fiesta píše:No jestli ti jde kat jiz do vecnych lovist tak mas auto tak 5 let stary....a pokud bych mel brat dnesni uvahy o emisich tak by to melo co delat aby jsi ty emise neprekrocil se seriovym katem....jinak sice se to nesmi ale emise jdou udelat i jinym zpusobem.....
---
"...a pokud bych mel brat dnesni uvahy o emisich tak by to melo co delat aby jsi ty emise neprekrocil se seriovym katem..."
- to jako proč?
Pokud tam máš sériový katalyzátor, který tam patří, není dokurvenej, tak jsou samozřejmě emise v pořádku.
To Toledo mohlo mít špatný emise z mnoha důvodů.Fiesta píše:byl jsem ted na emisich s Toledem r. v. 2000....majitel si to pral poctive...a auto emise neudelalo....celkem me to zarazilo , ale je to tak....a kat byl v poradku.....proste stary technologie...na kamionu mame Euro 3 a nevim jak by mohl za 5 let projit Eurem 4
Mechanický poškození katalyzátoru, špatná řídící elektronika motoru atd.
Životnost katalyzátoru rozhodně není jen několik desítek tisíc km.
---
Při měření emisí musí naměřené hodnoty vyhovět údaji výrobce, nikoli nejnovější normě limitu emisí.
Mám katalyzátor origo z fabriky, najeto nejmíň 165 000 km a emise jsou vždy v limitu, přestože už katalyzátor nemá ani vnější plášť.
Já byl loni na emisích - sport. konec, střed nikde a kat. netušim jak na tom je. Auto je r.v. 97 a emise prošlo legálně. Sice pak neprošlo stk, takže mi bez tak prošli a museli se dělat znova ani nevim jestli prošlo i podruhý, ale vim že poprvé prošlo v pořádku 

Build shit car, call everyone haters....
Function > Form
Function > Form
A jaký vliv má katalyzátor na spotřebu? Mé výfukové vedení je v pořadí....lambda...kat... střed....koncák. Mám doma 2 katalyzátory...jeden upravenej "děravej" druhej novej. Po namontování nového se mi zdá, že výkon malinko klesnul a spotřeba se nezmenila. Je to možné? Ještě jsem s tím moc nejezdil, ale tohle je muj dosavdaní dojem.
Ford Focus 1.6. Jestli to nemá vliv na spotřebu tak znovu nahodim kat trubkového stylu abych nepřicházel o cenné koníky.
Ford Focus 1.6. Jestli to nemá vliv na spotřebu tak znovu nahodim kat trubkového stylu abych nepřicházel o cenné koníky.
Mám sportovní katalyzátor Dynomax a nemám žádné problémy !Ivan píše:Sportovní kat nemůže mít nikdy tak nízké hodnoty jako kat sériový.

Jinak spotřeba je pořád stejná. Na výkonu sem nepoznal nic.
http://fimosperky.cz - obchod s ručně vyráběným zbožím 

Mám sportovní katalyzátor Dynomax a nemám žádné problémy !Georgeos píše:Ivan píše:Sportovní kat nemůže mít nikdy tak nízké hodnoty jako kat sériový.

Jinak spotřeba je pořád stejná. Na výkonu sem nepoznal nic.[/quot
at ti dobre slouzi

www.sportovniautodoplnky.cz - prodej sportovních autodoplňků, dovoz tuningových dílů z USA
-
- Kontaktovat uživatele:
- honza 2.0 16v
- Kontaktovat uživatele:
no nevim hrabat 3 roky starý téma..ale budiž..... když vidím na netu rádoby sporotvní katy v cenový relaci do 8tisíc, tak je mi nějak nevolno-co to asi je za ksindl, když na wrcech a mistrovskejch autech s ejezděj katy v cenový relaci 10kkč+ -emisní normy splňujou a nijak neomezujou výkon motoru -hlavně maj taky úplně jinak tvarovanej obal.. většina levnejch sporotvních katů vypadá jako klasickej kat a to je špatně...
Re: Sportovní kat - emise / STK
ja mam v aute tenhle
http://www.car-sound.com/02product/disp ... rsal=59959
proti reseni bez katalyzatoru auto o hodne min smrdi, emise nevim jestli by to proslo spis mozna by to bylo hodne na hranici, vykon rekl bych se pri vlozeni katu nesnizil, zvuk nezmenil
nez sem mel katalyzator tak sem mel pocit pri stani na miste ze mam prasklej vlnovec jak to smrdelo jak blazen i do kabiny
http://www.car-sound.com/02product/disp ... rsal=59959
proti reseni bez katalyzatoru auto o hodne min smrdi, emise nevim jestli by to proslo spis mozna by to bylo hodne na hranici, vykon rekl bych se pri vlozeni katu nesnizil, zvuk nezmenil
nez sem mel katalyzator tak sem mel pocit pri stani na miste ze mam prasklej vlnovec jak to smrdelo jak blazen i do kabiny
Re: Sportovní kat - emise / STK
Na STK ti sporotvoní katalizátor neudělá nic to nepoznaji, pokud nekoupíš nějakej pochybnej za pár tisíc.
Jinak na výkonu cca 2% nárůst z celkového výkonu motoru.

Jinak na výkonu cca 2% nárůst z celkového výkonu motoru.

Vectra GTS 2,0T foto: www.jechy.cz