Práce na supřičce pokračuje
Moderátor: Zemi
no ted jste mne překvapili, supra je hotová již skoro dva týdny a teprve ted si toho někdo všiml,je proavda moc jsme to neanouncoval, protže jsem mylse že vyjde článek, kterej jsme miloshovi poslal ale tak teda tadyje pár fotek ( celkem jich bylo kolem 200 a přes 280MB ).
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz
takže začnu takovým overview co se dávalo nové ..
rekapitulace :
nová spojka, napínací kladka ( rozvodák byl skoro novej ) , těsnění pod hlavou, dve ojnice, ložiska kliky, ložiska ojniční, spojka, řemeny, filtry..

stejně to na te fotce není všechno , protože jsem to nakupoval postupně v rozmezí 2 měsícu a vždy jsem si vzpomněl ještě na něco co někde bylo a našlo se to..
takže začali jsme uložením nových ložisek kliky..

posazení kliky se podařilo na podruhé ( na podruhé šla klika volně protáčet s vynaložením jen slabé síly )..

klika je uložena - omluvte kvalitu ale už jsem nevěděl jak obrázek zmenšit aby šel sem stáhnout

Usazení olejové pumpy..

Nové těsnění pod hlavou

Hlava a motor

hlava nasazena, utažena na "poupravený" moment od SOGI ( cca 98Nm )

ventilová víka..

ted pár momentek s motorem a převodovkou ( nelekněte se mého kníru jako moje kamarádka, která mne ten den viděla a řekla: "fuj, co to máš na tváři?"
:

a na závěr cpaní do auta - to jsem nevěděli že od natočení nás děli dalších 29h práce..

rekapitulace :
nová spojka, napínací kladka ( rozvodák byl skoro novej ) , těsnění pod hlavou, dve ojnice, ložiska kliky, ložiska ojniční, spojka, řemeny, filtry..
stejně to na te fotce není všechno , protože jsem to nakupoval postupně v rozmezí 2 měsícu a vždy jsem si vzpomněl ještě na něco co někde bylo a našlo se to..

takže začali jsme uložením nových ložisek kliky..
posazení kliky se podařilo na podruhé ( na podruhé šla klika volně protáčet s vynaložením jen slabé síly )..
klika je uložena - omluvte kvalitu ale už jsem nevěděl jak obrázek zmenšit aby šel sem stáhnout
Usazení olejové pumpy..
Nové těsnění pod hlavou
Hlava a motor
hlava nasazena, utažena na "poupravený" moment od SOGI ( cca 98Nm )
ventilová víka..
ted pár momentek s motorem a převodovkou ( nelekněte se mého kníru jako moje kamarádka, která mne ten den viděla a řekla: "fuj, co to máš na tváři?"

a na závěr cpaní do auta - to jsem nevěděli že od natočení nás děli dalších 29h práce..
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.
fáze 2 - den 6-7 :
mtor je usazen a supra zaíná být nedočkavá..

zapojování ruzných zbytečností, které jen zabíraj místo a zvyšujou váhu, ale ZATÍM se bez nich neobejdeme ( alternáror, servo, nějaké roury - asi svody.. atd
)

Ehm, neví někdo kam patří tohle? do motorového prostoru se to nevejde..

Ty potovro proč nechceš chytit??

jedno blbé uzemnění a hned se rozeběhla
takže ještě přeleštíme..

sakra proč neukazuje tlak oleje , že by bylo vše v prdeli a klika špatně uložená?? .. chvilkama mne polévalo horko, ale po ověření že tlak oleje je sakra vysoký - praskla spona hadice k olejovému chladiči - to jsme si zaklouzali po dílně..
asi jsme tedy nezapojili čidlo tlaku oleje ale kde je?? Hlavně prosím nestartovat, nebo mne budete sbírat po dílně..

heuréka - nalezeno

hotovo, jen mám takový pocit.. Nezdá se vám taky že tomu auto něco chybí???
Tady už mne znají , ajkmile se vesnicí prožene auto s randálem a bez kapoty každý ví že jsem zase něco rozchodil

tak letím na hotel, reakce si přečtu zítra
[/img]
mtor je usazen a supra zaíná být nedočkavá..
zapojování ruzných zbytečností, které jen zabíraj místo a zvyšujou váhu, ale ZATÍM se bez nich neobejdeme ( alternáror, servo, nějaké roury - asi svody.. atd

Ehm, neví někdo kam patří tohle? do motorového prostoru se to nevejde..
Ty potovro proč nechceš chytit??
jedno blbé uzemnění a hned se rozeběhla

sakra proč neukazuje tlak oleje , že by bylo vše v prdeli a klika špatně uložená?? .. chvilkama mne polévalo horko, ale po ověření že tlak oleje je sakra vysoký - praskla spona hadice k olejovému chladiči - to jsme si zaklouzali po dílně..
asi jsme tedy nezapojili čidlo tlaku oleje ale kde je?? Hlavně prosím nestartovat, nebo mne budete sbírat po dílně..
heuréka - nalezeno

hotovo, jen mám takový pocit.. Nezdá se vám taky že tomu auto něco chybí???
Tady už mne znají , ajkmile se vesnicí prožene auto s randálem a bez kapoty každý ví že jsem zase něco rozchodil

tak letím na hotel, reakce si přečtu zítra

-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
/album_pic.php?pic_id=6002 takle fotka vypada zajimave
hlavne od Supristy
jinak koukam, ze bud pracujes v zahranici, nebo jsi v dilne
snad taky nekdy budu moc videt i se zucastnit rozebirani a repasi motoru

jinak koukam, ze bud pracujes v zahranici, nebo jsi v dilne

http://www.odtahnito.cz <<< Půjčovna odtahového speciálu, stačí řidičák sk. B. Nejlevnější způsob převozu vozu svépomocí. Praha, ČR i zahraničí.
Tojebordel, kdo mne zná ví, že ke mně je zván každej kdo má rád kárky a nebojí se práce, nebo i pokecu, výměny zkušeností atd.. Pracuji pro nadnárodní společnost, k tomu mám vlastní firmu a co se týče zahraničí .. občas se zajedu pracovně nebo za zábavou vyvenčit, ale musím říci že tyhle dva týdny ( mluvím o dvou týdnech v garáži pod Suprou ) byla moje nejlepší dovolená za posledních 5 let
jinak dnes letím kolem 18hod z Bruselu do čech už se docela těším na všechny moje mazlíčky - Kryszulku, Brendu , Chipa-notora, Supřičku i Projecta 
na mimoni se objevím v sobotu na skok - s Projectem, jinak ta hnusná věc pod nosem mne poslední dny montáže dost srala ale už je pryč
- dodrželjsem slib, hend jak supra vrčela, jsme se šel oholit.. Kryszulka to taky uvítala už nelochtám 

na mimoni se objevím v sobotu na skok - s Projectem, jinak ta hnusná věc pod nosem mne poslední dny montáže dost srala ale už je pryč

Naposledy upravil(a) Idaho dne 26 srp 2005 09:28, celkem upraveno 1 x.
trošku jsem nepochopil jak to myslíš...
jinak tato fotka byla focená kolem 5hod ráno

myslí že tahle fotka nejlépe vystihuje jak jsme se to ráno cítili.. ( btw . ten den jsme měli za sebou 20 hodin práce s pauzou na dve jídla..)
Asi takhle - na turbu je ovládací prvek wastegate. Ten prvek se dá ochcat tím, že pod každej šroub co ho drží u housingu lupneš 1 až 3 podložky a tím dosáhneš zvýšení plnícícho tlaku. Víc jak 3 podložky se nedoporučujou, protože hrozí, že to nevydrží těsnění pod hlavou a že ti vylítají hadice od intercooleru.Zemi píše:Kdyz je to tu samej suprar tak se chci zeptat... Konkretne na supristu... Co v tom kurva ma? Jede mu to nejak moc silene...
No a Suprista má prostě pod každým šroubkem ty podložky 4. Takže asi tak

Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
- Zemi
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Beaver píše:Asi takhle - na turbu je ovládací prvek wastegate. Ten prvek se dá ochcat tím, že pod každej šroub co ho drží u housingu lupneš 1 až 3 podložky a tím dosáhneš zvýšení plnícícho tlaku. Víc jak 3 podložky se nedoporučujou, protože hrozí, že to nevydrží těsnění pod hlavou a že ti vylítají hadice od intercooleru.Zemi píše:Kdyz je to tu samej suprar tak se chci zeptat... Konkretne na supristu... Co v tom kurva ma? Jede mu to nejak moc silene...

(nejen) UK (United Kingdom - Anglie) DOVOZ VOZIDEL - DÍLŮ
> DOVOZ - ODTAH - PROVĚŘENÍ vozidel v celé EU <
tel. 608 372 848
tel. 608 372 848
Suprista:Beavere,nemáš pravdu,podložek je tam 6,a ještě mám Boost controler,upravený poměr palivo/vzduch (chystá se větší turbo a intercooler)Zemi píše:Beaver píše:Asi takhle - na turbu je ovládací prvek wastegate. Ten prvek se dá ochcat tím, že pod každej šroub co ho drží u housingu lupneš 1 až 3 podložky a tím dosáhneš zvýšení plnícícho tlaku. Víc jak 3 podložky se nedoporučujou, protože hrozí, že to nevydrží těsnění pod hlavou a že ti vylítají hadice od intercooleru.Zemi píše:Kdyz je to tu samej suprar tak se chci zeptat... Konkretne na supristu... Co v tom kurva ma? Jede mu to nejak moc silene...

Zemi neboooj, mě to taky dobře jedééé
turbo to není, ale i Supristovi se to líbilo , že?
jinak pokud mi něco vyjde tak bduu mít turbínkovou supru na experimenty, takže by to mohlo být také zaujímavé

jinak pokud mi něco vyjde tak bduu mít turbínkovou supru na experimenty, takže by to mohlo být také zaujímavé

- Zemi
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Idaho píše:Zemi neboooj, mě to taky dobře jedéééturbo to není, ale i Supristovi se to líbilo , že?

(nejen) UK (United Kingdom - Anglie) DOVOZ VOZIDEL - DÍLŮ
tel. 608 372 848
tel. 608 372 848
- Suprista 7M-GTE
To víš že jo,žádnej problém.V pobočce Idaho/Suprista Service Depo se ti dostane správné péče.AccentH.dave píše:Idaho.....![]()
![]()
![]()
![]()
kluci ste fakt machri. Hele az si jednou koupim prelude nebo celicu nebo nejaky jiny delo..... a posere se to tak ti dam vedet jo?? Helpnes mi..?? Za prachy samozdrejme.
![]()
![]()
![]()
![]()
Jinak vazne super.![]()
SUPRISTA

..suprist amoje řeč.. btw.. tento víkedn je u mne menší dýchánek.. kde s ebude řešit klasikovi brzdy a výměna motoru v CA5 ( včera jsem se s tím popral a už vysí "jen " na poloosách..
- DaveS
- Kontaktovat uživatele:
Hele mam malej dotaz: vim ze to do tyhle sekce nepatri, ale vy ste psali, ze ze supra automat menite za manual... de to i u jinyho auta?? Treba jako: videl sem preludku s AT, a to je takova mensi zaruka ze to auto nebude utahany...... sel by tam dat manual?? ..... premyslim do budoucna. dik
Honda prelude 2.0i 16V - minulost .....BMW e46 320D - pritomnost..... KTM exc 200-2001-35KW....
určitě to jde, přestvby se dělají běžně.. jen n asupru máme návody na webu atd.. u preludky to jistě pujde ale bude to experimentování.. ale jít to musí 

- Suprista 7M-GTE
Zemi píše:Idaho píše:Zemi neboooj, mě to taky dobře jedéééturbo to není, ale i Supristovi se to líbilo , že?
úúúúž s eto blíží , držte mi palce

neboj drzimeIdaho píše:Zemi píše:Idaho píše:Zemi neboooj, mě to taky dobře jedéééturbo to není, ale i Supristovi se to líbilo , že?
úúúúž s eto blíží , držte mi palceod soboty možná buzdou u mne párkovat supry dvě

- DaveS
- Kontaktovat uživatele:
Re: Práce na supřičce pokračuje
jj Idaho, prubezne nas informuj. Doufam ze to das do kupy.
Honda prelude 2.0i 16V - minulost .....BMW e46 320D - pritomnost..... KTM exc 200-2001-35KW....
Re: Práce na supřičce pokračuje
to je fakt natom bude prace uz se tesimDrGis píše:hafani to ohlídají, ne?SkejT píše: neboj drzime,jen bych to mozna tolik neventiloval,kvuli zlodejum
2JZ chci jááááááá, snad se zadaříViolator píše:držim palec a doufám že tam časem implantuješ když ne 2JZ aspoň 1JZ

Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)