Práce na supřičce pokračuje

Moderátor: Zemi

Odpovědět

Co dal se Suprickou??

GO motoru 7M , vyroba svodu na zakazku + bastl noveho typu turbo
7
28%
GO motoru 7M , kooupe kitu turba
6
24%
Prestavba na 1JZ
12
48%

Celkem hlasů: 25

Velbloud
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Velbloud »

Naprosto úžasný... že mě svezeš až bude hotová? NÁDHERNÝ AUTO
Obrázek Corsa B Sport 1.4 16V (X14XE) - Hyundai Getz 1.5 16V CRDI VGT Champion

SkejT

Příspěvek od SkejT »

take jsem zvedavej,na ten Vas vytroR :o)

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

no ted jste mne překvapili, supra je hotová již skoro dva týdny a teprve ted si toho někdo všiml,je proavda moc jsme to neanouncoval, protže jsem mylse že vyjde článek, kterej jsme miloshovi poslal ale tak teda tadyje pár fotek ( celkem jich bylo kolem 200 a přes 280MB ).
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

takže začnu takovým overview co se dávalo nové ..
rekapitulace :
nová spojka, napínací kladka ( rozvodák byl skoro novej ) , těsnění pod hlavou, dve ojnice, ložiska kliky, ložiska ojniční, spojka, řemeny, filtry..

Obrázek

stejně to na te fotce není všechno , protože jsem to nakupoval postupně v rozmezí 2 měsícu a vždy jsem si vzpomněl ještě na něco co někde bylo a našlo se to.. :)

takže začali jsme uložením nových ložisek kliky..

Obrázek

posazení kliky se podařilo na podruhé ( na podruhé šla klika volně protáčet s vynaložením jen slabé síly )..

Obrázek

klika je uložena - omluvte kvalitu ale už jsem nevěděl jak obrázek zmenšit aby šel sem stáhnout

Obrázek

Usazení olejové pumpy..

Obrázek

Nové těsnění pod hlavou
Obrázek

Hlava a motor

Obrázek

hlava nasazena, utažena na "poupravený" moment od SOGI ( cca 98Nm )

Obrázek

ventilová víka..

Obrázek

ted pár momentek s motorem a převodovkou ( nelekněte se mého kníru jako moje kamarádka, která mne ten den viděla a řekla: "fuj, co to máš na tváři?" :):
Obrázek
Obrázek
Obrázek

a na závěr cpaní do auta - to jsem nevěděli že od natočení nás děli dalších 29h práce..
Obrázek
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

fáze 2 - den 6-7 :

mtor je usazen a supra zaíná být nedočkavá..
Obrázek

zapojování ruzných zbytečností, které jen zabíraj místo a zvyšujou váhu, ale ZATÍM se bez nich neobejdeme ( alternáror, servo, nějaké roury - asi svody.. atd :) )

Obrázek

Ehm, neví někdo kam patří tohle? do motorového prostoru se to nevejde..
Obrázek

Ty potovro proč nechceš chytit??
Obrázek

jedno blbé uzemnění a hned se rozeběhla :o) takže ještě přeleštíme..
Obrázek

sakra proč neukazuje tlak oleje , že by bylo vše v prdeli a klika špatně uložená?? .. chvilkama mne polévalo horko, ale po ověření že tlak oleje je sakra vysoký - praskla spona hadice k olejovému chladiči - to jsme si zaklouzali po dílně..
asi jsme tedy nezapojili čidlo tlaku oleje ale kde je?? Hlavně prosím nestartovat, nebo mne budete sbírat po dílně..
Obrázek

heuréka - nalezeno :)
Obrázek

hotovo, jen mám takový pocit.. Nezdá se vám taky že tomu auto něco chybí???
Tady už mne znají , ajkmile se vesnicí prožene auto s randálem a bez kapoty každý ví že jsem zase něco rozchodil :)

Obrázek

tak letím na hotel, reakce si přečtu zítra :)[/img]

Velbloud
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Velbloud »

FUJ, co to máš na TVÁŘI??? :lol:

Teda fakt jste si s tím vyhráli, klobouk dolů a blahopřeju....
Obrázek Corsa B Sport 1.4 16V (X14XE) - Hyundai Getz 1.5 16V CRDI VGT Champion

Wilda

Příspěvek od Wilda »

pecka fakt supr 8) mate muj obdiv.....................co to mas za paco pod nosem :lol:

Bordel
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bordel »

/album_pic.php?pic_id=6002 takle fotka vypada zajimave :lol: hlavne od Supristy :D

jinak koukam, ze bud pracujes v zahranici, nebo jsi v dilne 8)
:ja_nic: snad taky nekdy budu moc videt i se zucastnit rozebirani a repasi motoru :pray: :cheesburger:
http://www.odtahnito.cz <<< Půjčovna odtahového speciálu, stačí řidičák sk. B. Nejlevnější způsob převozu vozu svépomocí. Praha, ČR i zahraničí.

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Tojebordel, kdo mne zná ví, že ke mně je zván každej kdo má rád kárky a nebojí se práce, nebo i pokecu, výměny zkušeností atd.. Pracuji pro nadnárodní společnost, k tomu mám vlastní firmu a co se týče zahraničí .. občas se zajedu pracovně nebo za zábavou vyvenčit, ale musím říci že tyhle dva týdny ( mluvím o dvou týdnech v garáži pod Suprou ) byla moje nejlepší dovolená za posledních 5 let :) jinak dnes letím kolem 18hod z Bruselu do čech už se docela těším na všechny moje mazlíčky - Kryszulku, Brendu , Chipa-notora, Supřičku i Projecta :)

na mimoni se objevím v sobotu na skok - s Projectem, jinak ta hnusná věc pod nosem mne poslední dny montáže dost srala ale už je pryč :) - dodrželjsem slib, hend jak supra vrčela, jsme se šel oholit.. Kryszulka to taky uvítala už nelochtám :)
Naposledy upravil(a) Idaho dne 26 srp 2005 09:28, celkem upraveno 1 x.

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

tojebordel píše:/album_pic.php?pic_id=6002 takle fotka vypada zajimave :lol: hlavne od Supristy :D

:pray: :cheesburger:
trošku jsem nepochopil jak to myslíš...

jinak tato fotka byla focená kolem 5hod ráno :) porot ty zničené výrazy a mám ještě jednu podobnou, která to líp vystihuje..

myslí že tahle fotka nejlépe vystihuje jak jsme se to ráno cítili.. ( btw . ten den jsme měli za sebou 20 hodin práce s pauzou na dve jídla..)
Obrázek

Zemi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zemi »

Kdyz je to tu samej suprar tak se chci zeptat... Konkretne na supristu... Co v tom kurva ma? Jede mu to nejak moc silene...
(nejen) UK (United Kingdom - Anglie) DOVOZ VOZIDEL - DÍLŮ

> DOVOZ - ODTAH - PROVĚŘENÍ vozidel v celé EU <

tel. 608 372 848

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Zemi píše:Kdyz je to tu samej suprar tak se chci zeptat... Konkretne na supristu... Co v tom kurva ma? Jede mu to nejak moc silene...
Asi takhle - na turbu je ovládací prvek wastegate. Ten prvek se dá ochcat tím, že pod každej šroub co ho drží u housingu lupneš 1 až 3 podložky a tím dosáhneš zvýšení plnícícho tlaku. Víc jak 3 podložky se nedoporučujou, protože hrozí, že to nevydrží těsnění pod hlavou a že ti vylítají hadice od intercooleru.

No a Suprista má prostě pod každým šroubkem ty podložky 4. Takže asi tak :lol:
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

Zemi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zemi »

Beaver píše:
Zemi píše:Kdyz je to tu samej suprar tak se chci zeptat... Konkretne na supristu... Co v tom kurva ma? Jede mu to nejak moc silene...
Asi takhle - na turbu je ovládací prvek wastegate. Ten prvek se dá ochcat tím, že pod každej šroub co ho drží u housingu lupneš 1 až 3 podložky a tím dosáhneš zvýšení plnícícho tlaku. Víc jak 3 podložky se nedoporučujou, protože hrozí, že to nevydrží těsnění pod hlavou a že ti vylítají hadice od intercooleru.

Obrázek

tel. 608 372 848

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Zemi píše:
Beaver píše:

Obrázek
Suprista:Beavere,nemáš pravdu,podložek je tam 6,a ještě mám Boost controler,upravený poměr palivo/vzduch (chystá se větší turbo a intercooler) :) a slicky udělaj svý :)))))

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

kamikaze tuning :smich: ale jede ti to moc moc 8)
tojebordel

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Zemi neboooj, mě to taky dobře jedééé :) turbo to není, ale i Supristovi se to líbilo , že?

jinak pokud mi něco vyjde tak bduu mít turbínkovou supru na experimenty, takže by to mohlo být také zaujímavé :)

Zemi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zemi »

Idaho píše:Zemi neboooj, mě to taky dobře jedééé :) turbo to není, ale i Supristovi se to líbilo , že?

jinak pokud mi něco vyjde tak bduu mít turbínkovou supru na experimenty, takže by to mohlo být také zaujímavé :)
8)

tel. 608 372 848

DaveS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DaveS »

Idaho..... 8) :poklona: 8) :poklona: 8) kluci ste fakt machri. Hele az si jednou koupim prelude nebo celicu nebo nejaky jiny delo..... a posere se to tak ti dam vedet jo?? Helpnes mi..?? Za prachy samozdrejme. 8)
:lol: :lol: :lol:
Jinak vazne super. :D 8)
Honda prelude 2.0i 16V - minulost .....BMW e46 320D - pritomnost..... KTM exc 200-2001-35KW....

Suprista 7M-GTE

Příspěvek od Suprista 7M-GTE »

AccentH.dave píše:Idaho..... 8) :poklona: 8) :poklona: 8) kluci ste fakt machri. Hele az si jednou koupim prelude nebo celicu nebo nejaky jiny delo..... a posere se to tak ti dam vedet jo?? Helpnes mi..?? Za prachy samozdrejme. 8)
:lol: :lol: :lol:
Jinak vazne super. :D 8)
To víš že jo,žádnej problém.V pobočce Idaho/Suprista Service Depo se ti dostane správné péče.
SUPRISTA 8)

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

..suprist amoje řeč.. btw.. tento víkedn je u mne menší dýchánek.. kde s ebude řešit klasikovi brzdy a výměna motoru v CA5 ( včera jsem se s tím popral a už vysí "jen " na poloosách..

DaveS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DaveS »

Hele mam malej dotaz: vim ze to do tyhle sekce nepatri, ale vy ste psali, ze ze supra automat menite za manual... de to i u jinyho auta?? Treba jako: videl sem preludku s AT, a to je takova mensi zaruka ze to auto nebude utahany...... sel by tam dat manual?? ..... premyslim do budoucna. dik
Honda prelude 2.0i 16V - minulost .....BMW e46 320D - pritomnost..... KTM exc 200-2001-35KW....

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

určitě to jde, přestvby se dělají běžně.. jen n asupru máme návody na webu atd.. u preludky to jistě pujde ale bude to experimentování.. ale jít to musí :)

Suprista 7M-GTE

Příspěvek od Suprista 7M-GTE »

Jo to jde,možná líp než u Supry,mam s tim už skušenosti.

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Zemi píše:
Idaho píše:Zemi neboooj, mě to taky dobře jedééé :) turbo to není, ale i Supristovi se to líbilo , že?

8)

úúúúž s eto blíží , držte mi palce :) od soboty možná buzdou u mne párkovat supry dvě :)

SkejT

Příspěvek od SkejT »

Idaho píše:
Zemi píše:

8)

úúúúž s eto blíží , držte mi palce :) od soboty možná buzdou u mne párkovat supry dvě :)
neboj drzime 8) ,jen bych to mozna tolik neventiloval,kvuli zlodejum

DaveS
Kontaktovat uživatele:

Re: Práce na supřičce pokračuje

Příspěvek od DaveS »

jj Idaho, prubezne nas informuj. Doufam ze to das do kupy.

DrGis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DrGis »

SkejT píše: neboj drzime 8) ,jen bych to mozna tolik neventiloval,kvuli zlodejum
hafani to ohlídají, ne? :wink:
TOYOTA CELICA ST165 & ST205

Bulda
V.I.P.

Re: Práce na supřičce pokračuje

Příspěvek od Bulda »

DrGis píše:
SkejT píše: neboj drzime 8) ,jen bych to mozna tolik neventiloval,kvuli zlodejum
hafani to ohlídají, ne? :wink:
to je fakt natom bude prace uz se tesim

Violator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Violator »

držim palec a doufám že tam časem implantuješ když ne 2JZ aspoň 1JZ
až bude FAJFKA chtít.......tak všem ujedu Obrázek

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Violator píše:držim palec a doufám že tam časem implantuješ když ne 2JZ aspoň 1JZ
2JZ chci jááááááá, snad se zadaří :wink:
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

Odpovědět

Zpět na „Honda Club & Japan Cars“