Motor se dusí netáhne:-(

Máš nebo jsi měl problém s autem? Zde ti ho pomůžeme vyřešit :)

Moderátor: Idaho

Odpovědět
Lukees
Kontaktovat uživatele:

Motor se dusí netáhne:-(

Příspěvek od Lukees »

Lidičky všichni co vidíte do motorů vic než já poradtě,začal mě zlobit motor při jízdě se skoro pořád dusí a vůbec nejede a nedrží volnoběh když prudce šlápnu na plyn tak se hned dusí a sem tam střelí do sání ale když sešlápnu pomalu tak má snahu se rozjet ale i tak to netáhne jak má netušíte kde by mohl být problém jde o GIII?????

YANEK
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od YANEK »

:D katalyzátor možná , ale asi předstih spíš :(
:silly:Obrázek
www.astra-g.cz BAD TOYS FOR FAT BOYS
www.cartechgroup.cz Vše pro vaší káru
www.autovit.cz Servis vozidel opel

frost

Příspěvek od frost »

Tak přesně ten samý problém mám já a o víkendu se to stalo i kolegovi v práci. On zajel do servisu, tam mu vymenili svíčky a je to O.K. Já jsem svíčky taky vymenil, ale furt stejný. Ještě vyměnim kabely.... to prej taky pomáhá. Ale v tvém případě to nejspíš budou ty svíčky. Popisuješ to uplně stejně jak ten kolega. Ještě bych tě poprosil jestli by jsi zkusil odpojit při zahřátém motoru volnoběžný ventil (jestli víš kde ho máš) ..... já když ho odpojim tak mi to chcípne...dřív to nedělalo.

Lukees
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukees »

Dneska mě napadlo když to střílí do sání tak je chudá směs tudíž nedostatek paliva ale čerpadlo dává kdyby ne,tak to vubec nenatočím takže jsem dneska koupil palivový filtr který je u čerpadla a ten vyměním doufám že to zabere :roll:

Lukees
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukees »

Tak jsem ho vyměnil je to mnohem lepší ale ještě to není ono,začínám sázet ne benzínové čerpadlo asi nestíhá dodávat potřebné palivo poněvadž při plynulé jízdě jede normálně když sundám nohu z plynu a pak chci znova přidat už se dusí tak nechám třeba 3vteřiny volnoběh pak přidám a zas to šlape už jsem z toho na mrtvici :( :roll: :(

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

nazdarek.....tak ja som riesil nieco podobne na honde civic asi mesiac a bol som na testoch,menil som teplotne cidlo a nic az ked mi jeden mudry pan povedal ze odpoj lamda sondu.... a auto ide to znamena ze je zla takze treba odpajat a experimentovat...v servisoch aj tak nic nevedia,. hlavne ze beru peniaze

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Anonymous píše:nazdarek.....tak ja som riesil nieco podobne na honde civic asi mesiac a bol som na testoch,menil som teplotne cidlo a nic az ked mi jeden mudry pan povedal ze odpoj lamda sondu.... a auto ide to znamena ze je zla takze treba odpajat a experimentovat...v servisoch aj tak nic nevedia,. hlavne ze beru peniaze
Nic novýho, je to furt to samý :mad:
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

Lukees
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukees »

V servisu jsem byl jednou a to jsem chtěl jen vyměnit rozvodák takový banaální úkol a ještě to zmrvili nový rozvodák posunuli o zub :? to jsem opravdu nechápal...............

david
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od david »

Lukees píše:V servisu jsem byl jednou a to jsem chtěl jen vyměnit rozvodák takový banaální úkol a ještě to zmrvili nový rozvodák posunuli o zub :? to jsem opravdu nechápal...............
když je podle tebe výměna rozvodů tak banální záležitost tak proč si to neuděláš sám,neni to nic moc jednoduchýho,samozřejmě sou motory u kterejch je to "jednoduchý" ale taky motory u kterejch je to neskutečnej problém.

yarisek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yarisek »

měl jsem tenhle problém a pmohlo mi restartování ŘJ (odpojením baterky na nějkou dobu, po připojení nechta běžet motor a po ohřítí to normálně projet)
, ale ještě před tím vyčisti váhu vzduchu těma tamponkama co jsou do uší :-)
Mě to hoodně pomohlo a v servisu si mě chtěli nechat týden a testovat čím to může bejt.... :?:

Lukees
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukees »

david píše:
Lukees píše:V servisu jsem byl jednou a to jsem chtěl jen vyměnit rozvodák takový banaální úkol a ještě to zmrvili nový rozvodák posunuli o zub :? to jsem opravdu nechápal...............
když je podle tebe výměna rozvodů tak banální záležitost tak proč si to neuděláš sám,neni to nic moc jednoduchýho,samozřejmě sou motory u kterejch je to "jednoduchý" ale taky motory u kterejch je to neskutečnej problém.

Protože na to nemám odpovídajíci vybavení...u GIII to určitě těžký není

Lukees
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukees »

yarisek píše:měl jsem tenhle problém a pmohlo mi restartování ŘJ (odpojením baterky na nějkou dobu, po připojení nechta běžet motor a po ohřítí to normálně projet)
, ale ještě před tím vyčisti váhu vzduchu těma tamponkama co jsou do uší :-)
Mě to hoodně pomohlo a v servisu si mě chtěli nechat týden a testovat čím to může bejt.... :?:
Jo s tou váhou vzduchu to zkusím dík za tip

david
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od david »

Lukees píše:
david píše:

Protože na to nemám odpovídajíci vybavení...u GIII to určitě těžký není
No pokud tam máš nějakou 1,4 tak to tak těžký neni,ale jestli tam máš třeba 1,8 16V,2,0 16V nebo snad VR6 tak tam to neni jednoduchý.
Samozřejmě souhlasim že mechanik udělal chybu ale nemám rád když někdo mluví o něčem o čem toho moc neví.

Lukees
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukees »

No tak mám 1.8 8V je fakt že mechanik nejsem ale lecos si dokážu udělat na autě sám,když ale svěříš své auto do servisu s perfektním doporučením a spoléháš se že auto je v dobrých rukách a pak si pro něho přijdeš a startuješ na 3 válce a on ti řekne že to bylo v pořádku tak co si pak máš myslet....

Klasik

Příspěvek od Klasik »

Zkus ty kabely ke svíčkám, měl jsem stejnej problém.

Lukees
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukees »

Klasik píše:Zkus ty kabely ke svíčkám, měl jsem stejnej problém.

O.k. taky zkusím jsem rád za každý tip dík

frost

Příspěvek od frost »

Řekl bych že to jsou to na 90% kabely nebo svíčky. Jestli to zmákneš tak vyšroubuj svíčku a koukni na odtrh.....

OndrejGTi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndrejGTi »

No mne presne toto robila Lada a stacilo dat do servisu nastavit karburator + predstih...... ale tebe to vsetko riadi RJ, je tak?
ZAMETAC INZERCIE Na nevhodne OT/pokec v INZERECII ma upozornite stlacenim modreho tlacidla.

Lukees
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukees »

Svíčky jsou o.k. kabely jsem vyměnil a dělá to pořád prostě chvilku to jede normálně a pak to začne blbnout :roll:

Alfoun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alfoun »

Chtelo by to vic info. Zacalo ti to delat kdy?? S autem se nic nedelalo? Nemyl jsi motor?Takhle tezko radit. Na vw mi nefungovali 4bodovy svicky.
http://forum.corradoclub.cz
FB Corrado R32T
Corrado R32 turbo 509BHP/640NM
Yamaha YZF-R1 4XV 150hp

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Zkusil bych se jeste mrknout na rozdelovac, jestli treba neni vypalenej palec ;)

frost

Příspěvek od frost »

Já to samé.... svíčky new....kabely new....a furt blbne. Dnes jedu pro cívku co dává proud do svíček a jestli to nebude ono tak už pude do servisu....

Ještě jeden poznatek.... když odpojim u cívky kabel vedoucí ke svíčkám tak se každý válec projeví jinak. Když odpojim 4. válec tak to téměř vůbec necvaká a nehází jiskru..jen malounkou... a když odpojim 2. válec tak to hází jiskru 10cm od cívky (mám od toho pořádně pošlehanou ruku) takže se mi zdá že by to mělo všude házet pořádnou jiskru... a ne jako u toho 4. kde to hodí jiskru až když je kabel těsně u vývodu cívky. Uvidim až se vrátim s novou cívkou....

frost

Příspěvek od frost »

Takže problém u mě vyřešen!!! Zajel jsem na vrakáč a koupil cívku... nahodil ji... a motor šlape super jako dřív. Nejspíš byl přepálený jeden okruh cívky a na tom místě přeskakovala jiskra a tudíž už se nedostávalo na jiskru svíčky. Nová cívka neorigo stojí 3500Kč.... já ji koupil za 500,-. Miluju Ford ceny :)

Odpovědět

Zpět na „Poruchy, závady, rady, tipy“