Koupě 200 SX

Pokud sháníte auto nebo chcete poradit co vše je potřeba při dovozu ze zahraničí či při koupi nového auta, pak jste zde správně.

Moderátoři: Berry, Tommy1978, Rudi

Krang

Koupě 200 SX

Příspěvek od Krang »

Čau lidi,
mám možnost koupit Nissana 200 SX 1.8T za 80k. Je to rok 92 a má nalítáno 125000km.

Zajímalo by mě jaký na to má kdo názor, co si zkontrolovat před koupí, na co si dát pozor, jak je to třeba s korozí, spotřebou atd. Zajímá mě úplně všechno. Můžete sem i házet linky na nějaký stránky kde se o něm píše.

Předem děkuji za všechny info

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Pepe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepe »

No nevím za ty prachy koupíš něco mnohem mlačího a i v TDI ! To je jen muj nazor !

Maya_Man
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maya_Man »

tady se o tom nissanovi dozvis vse , ale je to anglicky

http://www.sxoc.co.uk
http://www.sxoc.co.uk/vbb/index.php?

Nebylo by lepsi trosku usetrit a koupit radeji S14 misto S13ctky ?

Lukaash
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukaash »

Pepe píše:No nevím za ty prachy koupíš něco mnohem mlačího a i v TDI ! To je jen muj nazor !
teda Pepe, to snad nemyslis vazne :( ...

Krang

Příspěvek od Krang »

Anonymous píše:precti si tohle :wink:
http://doublejay.wz.cz/navody.htm#parrad
Super stranka se spoustou info. Díky moc:)

Fazeey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fazeey »

Lukaash píše:
Pepe píše:No nevím za ty prachy koupíš něco mnohem mlačího a i v TDI ! To je jen muj nazor !
teda Pepe, to snad nemyslis vazne :( ...
:lol: to sem taky nepobral
V8 fbiturbu fautomatu hrabeto žeretojakkokot if ekomodu

Krang

Příspěvek od Krang »

Mno de mi taky o to jakou mám šanci že s timdle autem za tuhle cenu ujedu po koupi aspoň 10.000km aniž bych musel cokoliv opravovat nebo měnit. Nepočítam věci jako olej (ať už v motoru nebo převodovej), filtry apod. Jo a to auto by bylo z bazaru. Dik

Maya_Man
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maya_Man »

To ti nikdo nemuze presne rict natoz zarucit. SR18DET (S13) a vykonejsi SR20DET (S14, S15) potrebuji o hodne vic nez jen dolejvat benzin a obcas tam cvrnknout nejakej olej, sou to motory o ktery se musis starat a pokud to nedelal majitel pred tebou tak tech 10 000 km nemusis ani ujet a budes neco menit ale pokud se o tyhle motory staras a i o to auto celkove tak si s nim uzijes hodne zabavy, takze ti nikdo nerekne a nezaruci jestli tohle konkretni auto vydrzi 10 000.
Na druhou stranu 125 000 najeto je uz pomerne dost takze s nejakejma mensima vymenama bych radeji pocital.

Krang

Příspěvek od Krang »

Maya_Man píše:To ti nikdo nemuze presne rict natoz zarucit. SR18DET (S13) a vykonejsi SR20DET (S14, S15) potrebuji o hodne vic nez jen dolejvat benzin a obcas tam cvrnknout nejakej olej, sou to motory o ktery se musis starat a pokud to nedelal majitel pred tebou tak tech 10 000 km nemusis ani ujet a budes neco menit ale pokud se o tyhle motory staras a i o to auto celkove tak si s nim uzijes hodne zabavy, takze ti nikdo nerekne a nezaruci jestli tohle konkretni auto vydrzi 10 000.
Na druhou stranu 125 000 najeto je uz pomerne dost takze s nejakejma mensima vymenama bych radeji pocital.
Jo to je jasny ze mi to nikdo nezaruci, slo mi spis tak nejak o pravdepodobnost. Asi to bylo docela blba otazka.
Co znamená že se o ten motor musim vic starat, nejak nevim co všechno ještě můžu pro motor udělat a si mam pod timhle pojmem predstavit :oops:
Na kolik tak přijdou nějaký náhradní díly, nechci si právě koupit auto za 80k a za 14dní do nacpat dalsich 30k za opravy. Dik

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

pravdpodonost nejde určit, lze podel určitých bodu dosledovat jak s e ktomu choval předchozí majitel a to to dost ovlivní ale nikd yot není 100pro..
já koupil supru - skoro vrak ( motorově ) a celkové daní do kupy mne vyšlo n méně než koupti supru v pruměrném stavu... .. chce se to jen ne
bát a makat :o)
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz

Krang

Příspěvek od Krang »

Idaho píše:pravdpodonost nejde určit, lze podel určitých bodu dosledovat jak s e ktomu choval předchozí majitel a to to dost ovlivní ale nikd yot není 100pro..
já koupil supru - skoro vrak ( motorově ) a celkové daní do kupy mne vyšlo n méně než koupti supru v pruměrném stavu... .. chce se to jen ne
bát a makat :o)
V podstate souhlasim ze je lepsi koupit to v horsim stavu za levno a pak to dat do kupy ale u me je celkem problem ze jednak na to neni moc casu, jednak nemam garaz nebo misto kde by se to mohlo delat a navic nejsem zrovna schopnej automechanik. Nejaky veci na aute sem sice schopnej udelat ale abych komplet rozebral motor, opravil ho a zase dal kupy... no nevim nevim :oops: to neni nic pro me

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Krang : to je klasické alibi každého človíčka..

nebudu tu rozebírat svuj případ, ale pokud človek namá zájem tak to prostě neudělá..
není to o tom, umět al echtít, sehnat si informace,někoho kdo ti pomuže atd už to jde samo.. jen prostě chtít...

neber to nějak osobně al epokud bys chtěl a snažil tak něco najdeš.. věř mi.. také jsme jeden čas bydlel v paneláku..
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz

tamo

Příspěvek od tamo »

http://www.200sx.cz/forum/ tu najdes vsetko o 200 sx

Krang

Příspěvek od Krang »

Idaho píše:Krang : to je klasické alibi každého človíčka..

nebudu tu rozebírat svuj případ, ale pokud človek namá zájem tak to prostě neudělá..
není to o tom, umět al echtít, sehnat si informace,někoho kdo ti pomuže atd už to jde samo.. jen prostě chtít...

neber to nějak osobně al epokud bys chtěl a snažil tak něco najdeš.. věř mi.. také jsme jeden čas bydlel v paneláku..
Osobně to neberu, v pohodě. Když budu chtít tak to určitě pude, to jo, ale chci si spíš koupit auto tak nějak bez daších investic a bez další ohromný spousty práce, menší opravy samozřejmě akceptuju ale kompletně rekonstruovat motor se mi nechce

Maya_Man
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maya_Man »

No jo ale to by si musel kapnout na hodne slusnou udrzovanou S13 s tak 70 000 km na tachometru a to u nas nesezenes, ber to z te druhe stranky kdyz by si musel davat novy vnitrnosti do motoru budes ho mit v poradku a na delsi dobu bez investic (-: nepocitam samozrejme oleje atd

jim.vw
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jim.vw »

Krang píše:
Anonymous píše:precti si tohle :wink:
http://doublejay.wz.cz/navody.htm#parrad
Super stranka se spoustou info. Díky moc:)
To sem psal já, byl sem ve skole a nechtel sem se prihlasovat.
Taky tak nejak pokoukavam po S13.
Jen se bojim tech nákladů, taky ale záleží za kolik se mi podaří prodat golfa :?
Snad bych se ani nebál hrabnout do motoru jsem na tom asi stejne jako byl Idaho, jde jen o to že v garaži na to nejsem přizpusobenej :cry:
každopádně už ted o tom autě shánim co se dá. Kdybyste treba nekdo měl nějakej servsní manual, nebo neco podobnýho v PDF, tak bych byl vdecnej :wink:
.slow Obrázek
head&shoulders power...

Tom_
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom_ »

ale jime co to slysim :lol: :lol:
Audi Coupe Quattro

DaveS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DaveS »

JIM: konecne si uvedomil ze Golf neni to pravy orechovy co?? :lol: :lol:
Jinak dobra volba...... 200SX se mi taky libi. 8)
Honda prelude 2.0i 16V - minulost .....BMW e46 320D - pritomnost..... KTM exc 200-2001-35KW....

jim.vw
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jim.vw »

OktávijeTDí: co by... vždyt už to víš, ne? :lol:
prostě chci konečně auto, se kterym mě bude bavit jezdit a hrabat se v něm i kdybych s nim měl jezdit jen o víkendu abych ho uživil.
S golfem je nuda, sice moc nežere, ale taky moc nejede a nemá cenu do něj cokoli investovat :roll: jinak je to ale pohodový autí :wink:
.slow Obrázek
head&shoulders power...

DaveS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DaveS »

JIM: :potlesk: spravne !! :potlesk: presne tak !!! :potlesk: Myslim ze s turbem a nahonem na prdel a 124KW bude srandy vic nez dost 8) :?:
Nemuzu si pomoct, ale konecne nekdo pochopil ze tyhle nadupany sportaky - JAPONSKY - 8) sou proste nej..... a clovek bude radsi jezdit jen o vikendu, ale bude mit pozitek z jizdy..... takovej s linym VW v nafte a navic jeste bez turba nikdy nebude. Takze podle me.... dobry rozhodnuti 8) :lol: :lol:
Honda prelude 2.0i 16V - minulost .....BMW e46 320D - pritomnost..... KTM exc 200-2001-35KW....

Martin_534
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin_534 »

tak jak už se tu psalo: www.200sx.cz/forum tam se scházíme a je tam spousta informací :-)
servisní manuál www.200sx.cz/temp/manual.zip cca 30mb
jinak je to naprostu super autíčko, s bezkonkurenčnim poměrem cena/výkon, relativně levnějma náhradníma dílama, kde většina stojí míň než na evropský auta, nízkou pořizovací cenou, ve kterym si jízdu vyloženě vychutnáš, ale je to vykoupený, poměrně drahejma provozníma nákladama, co si budemem povídat, troško to papá, kdo by s nim chtěl taky jezdit pomalu, že :-) olej je vhodný měnit po 4-5000km, auto za studena nehonit a před vypnutim nechat vychladnout a vzhledem k tomu, že to auto je 12-15 let starý, tak je vhodný se o něj náležitě starat

takže jestli se chceš jenom vozit a lejt do toho benzín, možná i vodu a olej, tak si dvoukilo rozhodně nekupuj, neni to auto pro tebe

největšim problémem dvoukila bejvá špatněj motor/turbo a kastle, která je často bouraná, takže když si dobře vybereš a budeš se o něj dobře starat, sem tam opravíš nějakou drobnost, tak se ti náležitě odmění
'89 Nissan 200 SX S13
'99 BMW 530D touring
www.200sx.cz

Maya_Man
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maya_Man »

Ale pozor na prechod z Golfa na S13 bude to chtit zezacatku dost opatrnosti nez si zvyknes zadni nahon obcas na mokru nebo sterku prekvapi a neni to asi nic prijemnyho.

jim.vw
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jim.vw »

AccentH.dave: tak jak si to ty napsal to vůbec není, neber to tak, že zavrhnu vw a budu všude vychvalovat japonce :nono: ale za tyhle prachy nic lepsiho nekoupis.

Martin_534: 200sx forum znam a důkladně ho studuji :D
samozřejmě nečekám, že do něj budu jen lejt benzín a jezdit jak prase.
Honit za studena ho nebudu, a turbo necham po jizde hezky vychladnout, neboj :wink: chci aby mi dlouho vydrželo. Ale ještě není nic jistý, musim nejdřiv prodat to co mám a podle toho potom se zacit koukat po nějakym SX. Není to levná sranda a toho se bojim :roll: jinak bych neváhal ani chviličku. Ale nedam do hromady moc peněz. Nevim jestli se vejdu do 135 000 abych to dostal do dobrýho stavu :roll:
Strašně rád bych si koupil na zimu aspon motor a zkusil se v něm doma pohrabat, ale musel bych to dělat asi v obyvaku na koberci :lol:

Maya_Man: to si uvědomuju, a to je i ten důvod proč to auto chci :wink:
.slow Obrázek
head&shoulders power...

Laky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Laky »

Krang: nemas ho mit od nekoho z okoli Melnika, nedavno sem mel tu samou nabidku a uvazoval sem nakonec sem z toho upostil :), az budu mit vic zkusenosti a znalosti klido se do toho pustim v nynejsi situaci i kdyz by nato bylo radej ne.
Fabia=68kW 1.4 16V@engine by Seat // Renault Laguna II r.v. 2004 110kW/150PS/320Nm
http://www.xparfemy.cz
http://www.xhardware.cz
http://www.xparby.cz

Krang

Příspěvek od Krang »

Laky píše:Krang: nemas ho mit od nekoho z okoli Melnika, nedavno sem mel tu samou nabidku a uvazoval sem nakonec sem z toho upostil :), az budu mit vic zkusenosti a znalosti klido se do toho pustim v nynejsi situaci i kdyz by nato bylo radej ne.
Ne ne je to z bazaru u Hradce Králové

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

S13 vlastnim taky a koupil sem jej za 30k dnes mě stál se vším co bylo nutno opravit a vyměnit cca 55k a můžu ti říct že je to mnohem lepší koupit s KO motorem a dobrou kastlou a dát to přes zimu dohromady, bude to levnější a navíc po komplet GO zajedeš a budeš lítat,.. lepší káru sis ani nemoh vybrat, ikdyž má náročnější údržbu tak to svezení opravdzu stojí za to. má to brutální zátah,...tak se těš .... blázen (ne tak moc velký zase..)

Maya_Man
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maya_Man »

Kolik je zhruba v cechach 200sx (S13,S14) ? mate to nekdo vysledovany ?

Martin_534
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin_534 »

ne, ale rozhodně jich budou stovky
'89 Nissan 200 SX S13
'99 BMW 530D touring
www.200sx.cz

Maya_Man
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maya_Man »

az tak moc ? tak to sem cekal min

Odpovědět