Ondrášovy svody 3->1

Vše o úpravách motorů a vyfuků.

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_

Odpovědět
Ondras
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Ondrášovy svody 3->1

Příspěvek od Ondras »

Dnes jsem si zajel do Ojczyzny nechat namontovat minulý týden objednané svody. Montáž byla součástí ceny za sovdy. Věnoval se tomu jeden člověk 3 hodiny. Výsledkem je kromě vyměněných svodů i "poklizený" výfuk, jelikož uhnité šroubovací přiruby, které servis v česku nahradil svarem, byly opětovně navařeny. Pozitivní side efect je, že mám i kat na šoruby, takže můžu snadno experimentovat s jeho de/montáží.

Svody jsou 3->1. Nemusel jsem špekulovat mezi 4->2->1 a 4->1. Tady prostě není debat :). Paroží se spojuje pod olejovou vanou.

Obrázek

Pro srovnání OEM svody:

Obrázek

Svody jsou stříklé jakýmsi ochranným lakem, který se teplem vypaluje a loupe, takze ted svody vypadají, že mají lepru. Až to všecko odpoadá, tak to bude čistý nerez.

Obrázek

Obrázek

Zatím jsem s tím moc nenajezdil, takže hodnocení je ovlivněno silně psychoefektem, ale zdá se, že auto táhne lépe. Nad 4000 ot. výrazně lépe Zvuk zase trošku dospěl a když se tomu naloží, tak je pěkně hluboký s takovým jemným drnčením. Se musí slyšet.

Obrázek

Obrázek

Zase jsem se přesvědčil, že ač na ně mnoho lidí nadává, tak moje zkušenosti s polskými servisy a obecně se službami okolo aut jsou vynikající. Budu se na ně obracet nadále. Za svody vč. montáže (1 člověk 3h práce) jsem dal 4400Kč.

Více fotek tu: http://matiz.uragan.cz/headers.php
|\/| /\ '|' | '/. ~ < | \/ | < ~ \/ | |< <> |\|

Taszi

Příspěvek od Taszi »

8)

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Teda ty svody vypadají, žes někomu ukrad polovičku svodů z šestiválce do Véé :o) Ale dle fotky oproti těm sériovým bych to viděl na lepší tah ve vyšších otáčkách - jsou výrazně delší do místa kde se to spojuje, takže tvůj pocit asi nebude placebo efekt.
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

Georgeos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Georgeos »

tak to je velice hezká cena. Já na svojí mazdu 626 GD nenašel svody dodnes
http://fimosperky.cz - obchod s ručně vyráběným zbožím :)

Ondras
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

Beaver píše:Teda ty svody vypadají, žes někomu ukrad polovičku svodů z šestiválce do Véé :o)
To víš, na půlauto půlsvody :)
Georgeos píše:tak to je velice hezká cena. Já na svojí mazdu 626 GD nenašel svody dodnes
Tihle poláci dělají za sedmičku svody na čtyřválce na míru, ale auto tam zůstává 2 dny a pro tebe je to asi dost z ruky :(

Georgeos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Georgeos »

sem z Jižních čech :-(

Anděl
Moderátor

Příspěvek od Anděl »

Georgeos píše:sem z Jižních čech :-(
Nejvíc rozkopaný město, co si kdy viděl :lol:
Mitsubishi Eclipse GSX 4x4 turbo r.v 1992 - Prodám
Eagle Talon FWD turbo - Prodám
Škoda Felicia Pick-UP r.v. 2001 50kw
Honda VF 750C Magna 65kw

Petr_S13
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr_S13 »

Georgeos píše:tak to je velice hezká cena. Já na svojí mazdu 626 GD nenašel svody dodnes
jestli máš F2 tak tady neco mají 8)
Obrázek
http://www.mrspeed.biz/f2psheaders.aspx

MarauderZ28
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MarauderZ28 »

Chevy Camaro Z28, LT4 383cui, Powerdyne supercharger, Edelbrock nitro etc. & Chevy Impala SS, LT1 350cui, K&N intake, Hooker exhaust etc. & Chevy Corvette C5 Z51

"forget the gym, Camaro has all the muscle you need"

MarauderZ28
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MarauderZ28 »

Chevy Camaro Z28, LT4 383cui, Powerdyne supercharger, Edelbrock nitro etc. & Chevy Impala SS, LT1 350cui, K&N intake, Hooker exhaust etc. & Chevy Corvette C5 Z51

"forget the gym, Camaro has all the muscle you need"

Tom_
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom_ »

TO ondras: kde si to presne kupoval? sem z tesina takze to mam do Polandu kousek.Nevis jestli prodavaji neco na felicie jako vacky,svody atd.... diky
Audi Coupe Quattro

Ondras
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

octaviaTDi píše:TO ondras: kde si to presne kupoval? sem z tesina takze to mam do Polandu kousek.Nevis jestli prodavaji neco na felicie jako vacky,svody atd.... diky
Je to kousek - v Źorach. http://www.michael-tuning.pl . Svody na Felinu ti udělají asi za 7600 (100pln), možná i míň, pokud už mají hotový mustr. Vačky asi nebudou mít. Viděl jsem tam ale ostré vačky na Malucha :)

Fiesta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fiesta »

tak ted si uz stebou odmitam dat i rychlostni sprintik :lol:
VW PASSAT B5

Ondras
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

Fiesta píše:tak ted si uz stebou odmitam dat i rychlostni sprintik :lol:
:?: Na Vmax mě dostaneš. Pětku v omezovači mám při tacho 172. A dostávám se tam dloooouho, ale dostanu se :)

CCCO 1.8T

Příspěvek od CCCO 1.8T »

Přesuňte to do sekce "Modely aut" :lol:
real tuning by Taboo 8) Mitsubishi 3000GT VR4, Mitsubishi Eclipse GSX, AUDI A3-S3kit,

CharlitoCZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CharlitoCZ »

to by tam mohli udělat i svody na bmw co?
BMW 320i Saloon 110kW/190Nm Obrázek
hledam spolubydlici (holku), info na sz/mejlu

futura

Příspěvek od futura »

Koukam dobre, ze lambda je na vetvi jednoho valce a ne po spojeni? Mate s tim nekdo zkusenosti, je hodne velky rozdil to dat treba na spojeni dvou vetvi proti vsem ctyrem, neovlivni to moc udaje?

Georgeos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Georgeos »

ty svody co ste sem dali jsou buď na 2,2 12V nebo na GE
Potřebuju 2.0 8V v modelu GD

Ondras
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

futura píše:Koukam dobre, ze lambda je na vetvi jednoho valce a ne po spojeni?
Ciste teoreticky predpokladam, ze to nevadi. Lambda sonda meri pomer palivo / vzduch a ten by mel byt ve vsech valcich / vetvich stejny.

futura

Příspěvek od futura »

No jo, ja to prave mam nejak obdobne, akorat mi to meri 2 vetve , ne, ze bych si moc stezoval, ale kdyz vezmu, ze lambda meri zbytkovej obsah kysliku ve vejfukovych plynech a podle toho upravuje pomer vzduch, benzin, mohlo by se stat, ze kdyby zrovna vetev, na ktery lambda je nemela z nejakeho duvodu korektni hodnoty, odskakaly by to vsechny valce. Porad si pohravam s myslenkou, ze by mohlo bejt lepsi, kdybylambda vychazela z nejakyho prumeru vsech spalin ze vsech valcu, ze by to mohlo byt o neco realnejsi. Ale bohuzel jsem taky v teorewticky rovine.Ale az to budu zase kuchat, zkusim ji dat za spojeni vsech a porovnat chovani.

Beaver

Příspěvek od Beaver »

futura píše:No jo, ja to prave mam nejak obdobne, akorat mi to meri 2 vetve , ne, ze bych si moc stezoval, ale kdyz vezmu, ze lambda meri zbytkovej obsah kysliku ve vejfukovych plynech a podle toho upravuje pomer vzduch, benzin, mohlo by se stat, ze kdyby zrovna vetev, na ktery lambda je nemela z nejakeho duvodu korektni hodnoty, odskakaly by to vsechny valce. Porad si pohravam s myslenkou, ze by mohlo bejt lepsi, kdybylambda vychazela z nejakyho prumeru vsech spalin ze vsech valcu, ze by to mohlo byt o neco realnejsi. Ale bohuzel jsem taky v teorewticky rovine.Ale az to budu zase kuchat, zkusim ji dat za spojeni vsech a porovnat chovani.
Uvažuješ správně, naprostí profící mají měřák teploty výfukových plynů na všech svodech - už jsem viděl fotku Supry a maník měl v kastlíku 6 měřáků vedle sebe. Naprosto přesně pak zjistíš, kterej válec zlobí (třeba kvůli mírně odlišnýmu vstřikovači). Lambdu ovšem nikdo nebude osazovat 6x, stačí jedna průměrná hodnota, pokud by jeden válec "topil víc", zvedne to i průměr, tudíž stačí dát ji za spojení větví. On je ale problém třeba u motorů co mají děsivě dlouhý svody, co se spojujou až někde hluboko pod autem - je to blbě přístupný a je tam už i odlišná teplota (pokud to má teda vliv). Tak potom vznikají různý podobný kompromisy s tím, že "se to snad neposere" :D
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

futura

Příspěvek od futura »

Tak takovej profik opravdu nebudu, ale tu sondu zkusim soupnout za to spojeni, blby je, ze to je uz pod autem a je tam malo mista. Zespoda to nejde, urazil bych ji pri prvni jizde. Diky za nazor.

Ondras
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

A jak je to teda s tou lamdou? Predpokladam spravne, ze postaci, ze je v jedinne vetvi svodu?

futura

Příspěvek od futura »

Podle toho, co tu zaznelo tak postaci,ale neni to uplne korektni, pac rizeni smesi ve vsech valcich zavisi na vysledku spalovani v tom jednom, kde je sonda.Takze osobne se priklanim k sonde za spojenim vsech vetvi, udaje budou nejakej prumer .Zajimalo by me, jak jsou vedeny signaly lambdy u aut, ktery maj svody 4-2-1 a maji dve sondy, kazdou pro dva valce.

Odpovědět

Zpět na „Tuning motoru + výfuky“