Zkušenosti s upravou hlavy - pro Zemi a další
Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_
Zkušenosti s upravou hlavy - pro Zemi a další
Zajímalo by mne jaké upravy jste na hlavách dělalil a jak se to projevilo.
Mám nabídku na slícování sacích i výfukových kanálu, odelhčení ventilu, upravení sedel, rozšíření kanálu, a srovnání lavy s ubráním o co si řeknu. v ceně je složení hlavy včetně nových gufer atd..
Zajímalo by mne, pokud jste někdo něco podobného dělal jak se to ve finále projevilo. Stav před a po, pokud máte třeba i graf z brzdy, konkrétní hodnoty výkonu, kroutáku, zrychlení, změna času na 400m apod.
Mám to nabídnuto za zajímavou cenu ( možná není zajímavá pro vás ale já čekal min. 2x tolik ) od profíku co staví závodní speciály a vozy WRC ( reference maji dobré, mimo jiné vývoj fabky WRC v Ml. Boleslavi.. atd..)
Mám nabídku na slícování sacích i výfukových kanálu, odelhčení ventilu, upravení sedel, rozšíření kanálu, a srovnání lavy s ubráním o co si řeknu. v ceně je složení hlavy včetně nových gufer atd..
Zajímalo by mne, pokud jste někdo něco podobného dělal jak se to ve finále projevilo. Stav před a po, pokud máte třeba i graf z brzdy, konkrétní hodnoty výkonu, kroutáku, zrychlení, změna času na 400m apod.
Mám to nabídnuto za zajímavou cenu ( možná není zajímavá pro vás ale já čekal min. 2x tolik ) od profíku co staví závodní speciály a vozy WRC ( reference maji dobré, mimo jiné vývoj fabky WRC v Ml. Boleslavi.. atd..)
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz
Čekal bych plynulejší průběh krouťáku, lepší nástup motoru, možná možnost točit víc. Pokud se vzdáš přeplňování a půjdeš do zvýšení komprese snížením hlavy, tak nárust výkonu a hlavně krouťáku. Vzhledem k tomu, že ti neřeknu žádný konkrétní hodnoty a napsal jsem to, co víš sám, tak vlastně můžeš tenhle příspěvek ignorovat
Akorát jestli to budeš dělat na 7M-GE tak bych možná hlídal kompresi, abys pak neměl BHG častějc než turboverze.

Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
- honza 2.0 16v
- Kontaktovat uživatele:
chlapek co mi bude delat motor zjistil (no spis nabrzdil na jednom motoru /VW 1600/ s ruznejma zde popsanejma stupnema uprav hlavy) ze provedenim vetsiny uprav se docili plynulejsiho prubehu kroutaku a vyssiho vykonu (nejvic nameril +11PS oproti seriovy hlave ) ve vrsku...
pak z nej vylezlo ze vetsinou dela jen upravu sedel ventilu a ventily , pak jeste u atmosfery zvysuje kompresi , na kanaly a spalovaci prostory krom skodovek moc nesaha
pak z nej vylezlo ze vetsinou dela jen upravu sedel ventilu a ventily , pak jeste u atmosfery zvysuje kompresi , na kanaly a spalovaci prostory krom skodovek moc nesaha
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím šecky.Neznáte náhodou někdo někoho z ostravska či sev.moravy, kdo by se zabýval snižováním hlav.Pokud ano rád uvítám kontakt na něj, popř."za kolik".dadaak@centrum.cz Dikes
- Zemi
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No ja to mam porad polotovar nic se na tisiciny milimetru nelicovalo... Na 400m jsem se zlepsil dost (uprava hlavy + 4-1 svody + komplet pruchozi potrubi)... Zrychleni kolem 6,5s hovori za vse... Ale jak rikam rozdily jsem subjektivne poznal az po aplikaci svodu... Ja s tim proste experimentuju a nedokazu rict presny pocity... Bohuzel jsem k hovnu.
Kdybych tehdy mel Gtech tak bych porovnal udaj vykonu na kolech... Ted mam 110whp jestli to pomuze... Netusim kolik ma serie CRX. 

(nejen) UK (United Kingdom - Anglie) DOVOZ VOZIDEL - DÍLŮ
> DOVOZ - ODTAH - PROVĚŘENÍ vozidel v celé EU <
tel. 608 372 848
tel. 608 372 848
Není to obecně blbost, ale je to blbost u některých motorů, kde ubráním materiálu začneš tu hlavu spíš mrvit. Odfiknout 1 mm materiálu u Favorita, kde to má vliv relativně pozitivní (relativně vzhledem ke stavu motoru, palivu a dalším úpravám) neznamená, že totéž je možné provést například u Hondy. Taboo pravděpodobně Favoritem nikdy nejel, takže tomu nerozumíKlasik píše:Poprosil bych trochu rozvést odpověď - děkuji.Taboo píše:Zamerne snizovani hlavy motoru za ucelem zvyseni komprese je blbost s mnoha negativnimi dusledky.

Ad ten Renault konkrétně - pokud to je atmosférickej motor, měl by sis napřed zjistit, jak na tom tenhle motor je s úpravama a jestli už to někdo prováděl a s jakým výsledkem. Mimo jinýho by nebylo od věci zjistit jaký komprese máš teď. Pokud to je turbomotor, je zvyšování komprese naprostá blbost, protože ač to chvilku pojede jak z praku, bude to jízda pravděpodobně poslední, jelikož upečeš písty - za předpokladu, že ti nevyletí těsnění zpod hlavy nebo něco nepraskne.
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Hlava by se vždy měla udělat celá, vše spolu souvisí, svody jsou na nic když nemáe motor jak naplnit což znamená že musí být vačka.Bohužel je velmi těžké sehnatna hondy vyjma VTi vačky což je můj případ.Znám člověka co by tu vačku udělal a cena by byla tak 7000 možná by šla předelat i seriová a cena by byla menší......

Predtim, nez se nekdo rozhodne snizit jeho hlavu motoru o 10 mm, tak musi zjistit, jak opravdu moc tu hlavu muze vzhledem k vzdalenosti otevrenych ventilu k pistum snizit. K tomu je samozrejme nutne ponechat aspon nejakou rezervu za roztazitelnost pistu a ventilu + bezpecnosti rezervu zejmena pro vysoke otacky, kde muze dojit k castecnemu valvefloat anebo vybracim ventilu v sedlech. V dnesnich modernich motorech jsou vetsinou ty vzdalenosti ventilu od pistu uz natolik male, ze nejake opravdu radikalni snizeni hlavy motoru neprichazi vubec v uvahu. Na druhou stranu, snizovani hlavy jen o 1mm se projevi uplne zanedbatelnym zvysenim kompresniho pomeru a bez pouziti nastavitelnych kol vacek (cam sprockets) je jakykoliv HP zisk zase nulovan. Co teda ziskate/ztratite snizenim hlavy? Tady to je:Klasik píše:Poprosil bych trochu rozvést odpověď - děkuji.Taboo píše:Zamerne snizovani hlavy motoru za ucelem zvyseni komprese je blbost s mnoha negativnimi dusledky.
- Snizeni vzdalenosti ventilu od pistu (stejne jako s vackou s vyssim zdvihem).
- V mnoha pripadech nemoznost pouziti vacky s vyssim zdvihem v budoucnosti.
- Ztrata originalniho casovani vacky (anebo vacek), coz se da napravit pouzitim adjustable cam sprockets.
- Zvyseni "valve shrouding" a tim ztrata originalnich charakteristik spalovacich komor, coz v mnoha pripadech nasledovne negativne ovlivnuje plneni valcu vztupni smesi.
- Ztrata moznosti tu hlavu v budoucnu prebrousit bez toho, aby jste taky museli pouzit silnejsi tesneni hlavy (ktere nejsou v mnoha pripadech pro kazdy motor k dostani a musi se proto nechat udelat na zakazku). Pokud v te hlave mate soucasne taky investovano nekolik stovek hodin venovane uprave kanalu, tak ji samozrejme nechcete vyhodit jen proto, ze se vam prehral motor a ta hlava se musi nechat srovnat, coz po jejim vetsim snizeni nemusi byt dobre dost mozne bez toho, aby jste s normalnim tesnenim neomlatily ventily o pisty.
- Ztrata licovani pruchodu chladici kapaliny a oleje, coz se da ale vetsinou napravit.
- Ztrata samotne hmoty hlavy, ktera prispiva k chlazeni motoru - i presto, ze tento aspekt je dost zanedbatelny.
I pote, co opravite ztratu originalniho casovani vacek pomoci adjustable cam sprockets, pokud zmerite, o kolik se ten objem spalovacich komor po snizeni hlavy jen o 1mm snizil, vezmete kalkulator a vypocitate nasledovny kompresni pomer, tak zjistite, ze ty rozdily jsou naprosto zanedbatelne. Jestli nejake male 130HP prditko ma 9.5:1 anebo 9.55:1 kompresi, tech par HP, ktere by tim mohlo pripadne ziskat je stejne nulovano tim zvysenim valve shrouding a ztratou spravneho casovani vacky (anebo vacek). Navic, my tady mluvime o staticke kompresi, ktera neni az natolik dulezita a pro samotne zvyseni vykonu motoru toho sama o sobe moc nedela, protoze motor s 9.6:1 statickou kompresi muze mit nizsi dynamickou kompresi, nez ten samy motor s 9.5:1 statickou kompresi s jinymi vackami.
Zvyseni staticke komprese je mozno mnohem efektivneji dosahnout i jinak - a to bez bez vymeny pistu, snizovani hlavy a jakychkoliv negativnich nasledku, ktere se snizovanim hlavy souviseji.
IQ stylingem nenahradis.
- MarAt
- Kontaktovat uživatele:
Svatá pravda,kompresní poměr je jen jeden z aspektů ovlivňujících pracovní tlak válce(výkon) a většího zvýšení pracovního tlaku válce dosáhnete například lepším přívodem vzduchu nebo agresivnějším časováním vaček,které má navíc jednu nemálo podstatnou výhodu.Kompresní poměr s otáčkami klesá,čili největší riziko detonace představují paradoxně nížší otáčky.Agresivně časovaná vačka v nízkých otáčkách dynamický kompresní poměr sníží(pozdě se zavírá) a ve vysokých naopak zvýší(větší přísun vzduchu),výsledkem je optimálnější průběh komprese během pracovního cyklu ať již vzhledem k výkonu,tak i k detonacím. Když už bych měnil statický KP,tak vyšším pístem/zdvihem(klika).
crx 4x4 boosted- 10.23s
8x národní rekord ve sprintu na 1/4míle
exige gt3,gsx,mr2,200sx aj.
www.marat.cz
8x národní rekord ve sprintu na 1/4míle
exige gt3,gsx,mr2,200sx aj.
www.marat.cz
-
- Kontaktovat uživatele:
Ta R5tka1.8GTX je zatím bez jediného zásahu na motoru.Je to 1bod vstřik
.Má najeto kolem150tis.
Když by teda sešlo se snižování hlavy,co byste mi doporučili?zatím mám jen otevřené sání a průchozí výfuk samozř bez katu apod. ze sériovými svody.Nechci do něj přehnaně investovat ani ho měnit za 1.4turbo nebo 1.8 16v.Od spodu jede velmi dobře páč je to lehounké autko ale nad4tis už mu nevoní.chci ho aspoň vytáhnout do otáček.momentálně má přibližně 98Ps.
Uvažuju o vačce nebo turbu.

Když by teda sešlo se snižování hlavy,co byste mi doporučili?zatím mám jen otevřené sání a průchozí výfuk samozř bez katu apod. ze sériovými svody.Nechci do něj přehnaně investovat ani ho měnit za 1.4turbo nebo 1.8 16v.Od spodu jede velmi dobře páč je to lehounké autko ale nad4tis už mu nevoní.chci ho aspoň vytáhnout do otáček.momentálně má přibližně 98Ps.
No pár zkušeností s úpravami hlav mám ale každopádně jsou to úpravy které se dělají jako poslední věc co se udělat dá ale v kombinaci s jinýma vačkama většíma ventilama atd. jinak efekt nebude ani znát.
DOVOZ A MONTÁŽ TUNINGOVÝCH, ZÁVODNÍCH DÍLŮ OD VŠECH JAPONSKÝCH FIREM, INDIVIDUÁLNÍ ÚPRAVY A DOVOZ AUTOMOBILŮ Z JAPONSKA.

- honza 2.0 16v
- Kontaktovat uživatele:
Jaky mas v tom VTi motor? (U nas se toho o EDM Hondach moc neviČejda píše:Hlava by se vždy měla udělat celá, vše spolu souvisí, svody jsou na nic když nemáe motor jak naplnit což znamená že musí být vačka.Bohužel je velmi těžké sehnatna hondy vyjma VTi vačky což je můj případ.

Ono to je asi dost trapne prirovnani

To neni tak uplne pravdafajfka píše:No pár zkušeností s úpravami hlav mám ale každopádně jsou to úpravy které se dělají jako poslední věc co se udělat dá ale v kombinaci s jinýma vačkama většíma ventilama atd. jinak efekt nebude ani znát.

IQ stylingem nenahradis.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Zemi
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zkušenosti s upravou hlavy - pro Zemi a další
Ja si fakt asi sezenu ten B16A2...
Je to 1,6ka a navic pri 900kg tech 160PS bude bohate stacit... Jen ji natrefit za dobrou cenu... Jenze to je spis takovej napad pac mam Hachi a ta potrebuje vetsi peci jak CRX. 

(nejen) UK (United Kingdom - Anglie) DOVOZ VOZIDEL - DÍLŮ
tel. 608 372 848
tel. 608 372 848
Ta R5tka1.8GTX je zatím bez jediného zásahu na motoru.Je to 1bod vstřik .Má najeto kolem150tis.
nejak te nechapu...proc riskovat a laborovat s cizim turbem, kdyz mnohem jednodussi a levnejsi reseni je osvedcenej 1,4GT Turbo...
nejak te nechapu...proc riskovat a laborovat s cizim turbem, kdyz mnohem jednodussi a levnejsi reseni je osvedcenej 1,4GT Turbo...
-
-
- Kontaktovat uživatele:
Levnější???v čem?sežeň mi motor z 1.4Turba v super stavu za super cenu.Lukaash píše:Ta R5tka1.8GTX je zatím bez jediného zásahu na motoru.Je to 1bod vstřik .Má najeto kolem150tis.
Takhle koupím nějaké starší ale slušné turbo a můžu vesele laborovat.Ten motor-ačkoliv není4bod-má nějaký potenciál.A kdybych ho trošku probudil,byl bych rád.já se 1.4turbu nebráním,ale pak bych měl levnější si pořídit celé takové auto než přestavovat to moje.
Re: Zkušenosti s upravou hlavy - pro Zemi a další
kdyz myslis ze jen sezenes "nejaky T" a hotovo, tak to pak jo...preji hodne uspechu...
wheelseller... http://picasaweb.google.com/LukaashCR/Wheels
- honza 2.0 16v
- Kontaktovat uživatele:
doporucuju prolizt web ..je toho hodne a malokomu se povedlo puvodne NA motor ozivit s turbem a aby neco vydrzel a melo to pozadovany vykon...
napr kamos ozivil (rozumnej nastartoval a ujel par km) feli 1.3 turbo (podle clanku na skoda techwebu..) , ale aby mu to poradne fungovalo a neco vydrzelo musle by udelat dost razanti upravy do konstrukce a elektroniky , motor sice jezdi dal ale bez turba- chtel to jen zkusit ..i ja sem koketoval stouhle myslenkou to narvat na fiatackyho NA 2litra....nakonec sem zjistil ze nej je sehnat motor kterej se delal turbem a na tom pracovat... no a na motoru se 150tkm to je jista smrt...
napr kamos ozivil (rozumnej nastartoval a ujel par km) feli 1.3 turbo (podle clanku na skoda techwebu..) , ale aby mu to poradne fungovalo a neco vydrzelo musle by udelat dost razanti upravy do konstrukce a elektroniky , motor sice jezdi dal ale bez turba- chtel to jen zkusit ..i ja sem koketoval stouhle myslenkou to narvat na fiatackyho NA 2litra....nakonec sem zjistil ze nej je sehnat motor kterej se delal turbem a na tom pracovat... no a na motoru se 150tkm to je jista smrt...
-
- Kontaktovat uživatele:
To si nemyslím.Měl jsem možnost podělit se o zkušenosti např. v škodě 105, při montáři turba z renaultu5 a byl to opravdu úžasný zážitek.Octávka 1.8 20v,byla pro něj hračka a to mohl točit maximálně do 4500 protože nestíhalo čerpadlo paliva.Tento můj motor je o dost odolnější a z nějakým slabším turbem by to jelo "velmi pěkně".
Spíš soupeřím z myšlenkou-jestli se mi do toho vůbec chce.Uvidím až dám motor na jaře komplet do kupy a udělám s ním vše co mám v plánu.Když nebudu spokojen z výsledkem budu řešit turbo.
Spíš soupeřím z myšlenkou-jestli se mi do toho vůbec chce.Uvidím až dám motor na jaře komplet do kupy a udělám s ním vše co mám v plánu.Když nebudu spokojen z výsledkem budu řešit turbo.
-
- Kontaktovat uživatele: