Tuning za 100 000Kč
Tuning za 100 000Kč
Zdravím všechny a mám na všechny velkou prosbu. Chceme s bratrem tunigovat Octavku 1.6 (tu nejslabší:(, ale aspoň něco:) ). Máme na to 100000,- Co všechno by jste doporučili, aby tam bylo a aby to nevypadalo blbě. Nikdy jsme se o to s bráchem nějak nezajímali, ale teď...
Beru všechny rady a návrhy. Dik...
P.S.: zatím jsme v tunigu uplny lamy...
Beru všechny rady a návrhy. Dik...
P.S.: zatím jsme v tunigu uplny lamy...
- Fiesta
- Kontaktovat uživatele:
Re: Tuning za 100 000Kč
no tak to bych si nechal neco stranou a koupil zatim pekny kola a nakej podvozek
VW PASSAT B5
- Fiesta
- Kontaktovat uživatele:
zalezi kolik do podvozku chces investovat...kola jsou na tobe...
VW PASSAT B5
No kolik. Já nemám ani představu na kolik to může vyjít. Chtěli by jsme, aby to outo dobře vypadalo z venku a zevnitř (styling) a taky třeba trochu zlepšit jízdní vlastonsti, ale nějak nemám představu kolik by to mohlo stát. Co jsme se dívali na net, tak do vzhledu tak 60tis a zbytek do jízdních vlastností...nebo tak nějak
pošli mi sz s tím odkud jste..
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz
na úpravy nespěchej nic ti neuteče, čti prohlížej, dělej si poznámky a za dva tři měsíce už budeš mít slušnou představu co na kolik vyjde a co je důležitější, jestli je důležitější podvozek a brzdy a kola atd anebo styling a všechno ostatní je vedlejší, ale můj názor je ten,
1. co neubrzdíš to neukecáš
2. pokud tě nepodrží tlumiče a kola v zatáčkách, tak ty plasty stejně orveš
3. zdravá kastle - delší život
4. věnuj se autu ono ti věnuje pocit z jízdy
5. a teprve ted tam rvi plasty a muziku
já bod 5 moc nepoužívám v tomto znění já používám a teprve ted začni honit koníky pod kapotu
1. co neubrzdíš to neukecáš
2. pokud tě nepodrží tlumiče a kola v zatáčkách, tak ty plasty stejně orveš
3. zdravá kastle - delší život
4. věnuj se autu ono ti věnuje pocit z jízdy
5. a teprve ted tam rvi plasty a muziku
já bod 5 moc nepoužívám v tomto znění já používám a teprve ted začni honit koníky pod kapotu
IQ sice stylingem nenahradíš, taboo ti ho taky nezvedne, ale dokáže rozšířit brutálně obzory 
http://www.odtahove-sluzby.cz

Na tom něco je, asi s Tebou souhlasím. Ale jezdím v tom už pěkně dlouho a nikdy nebyl s jízdními vlastnostmi prblém. Je to hlavně tím, že dodržuji všechny předpisy a jezdím fakt opatrně (řeklo mi to už víc lidí), takže do různých úprav brzd, tlumičů atd nevćhci vrážet extra moc peněz. Něco jo, ale né nejvíc.
- kujon
- Kontaktovat uživatele:
V jednoduchosti je síla - pěkný kola, kvalitní pneu, sport pružiny, pokud bys sehnal bzdy z RS, tak ty bych dal, ale jestli jezdíš podle předpisů tak to je víceméně jedno. Potom bych dal jinou masku, vejfučík, nárazník z RS (mě osobně se moc líbí), xenony, rádio, repráčky. Jestli ti vyhovuej výkon tohodle motoru tak třeba lehce zvednou chipem, tim vejfučkem, filtrem, atd a jestli né, tak jinej motor 

Pug 106 S16 - splašená francouzská krabička 
A také něco většího německého.

A také něco většího německého.
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:

Jestli je tohle tvuj styl, tak nejlepsi bude, kdyz zajdes s bratrem do nejakyho stajlink ent tunynk centra, kde ti udelaj takovy veci na zakazku, a pak uz jen udelat zbytek plastu predelat do podobnyho designu, aby to, jak je mezi tuningari rozsireno "vypadalo"
k tomu pak koupit nejaky velky pekny kola, nejlepe s limcem a chromovany, ale ne asi kazdy k tomu vytribenymu vzhledu padnou, protoze, jak se rika: "Velky,chromovany a tezky kola delaj auto", takze opatrne, na znacce ani vaze zas moc nezalezi
s podvozkem je to horsi, oktavka treba na okruhy nebo sprinty je absolutne nevhodna, takze na radu by prisel nejaky "erajt" jenze jeho cena by pokryla tvoje celkove naklady
k zadi vozu by to chtelo nejaky kridlo, je vic moznosti bud jen ksilt, nebo poradny krydlo jako maj WRC auta

na predni kapotu by to chtelo vydechy, mozna jsou u tohodle motoru zbytecne, ale treba nee

pak nejaky prahy, k to mu celkovymu designu narazniku by to ctelo nejaky agresivnejsi nez tyto, nebo je zase moznost nechat je nekde upravit

kdyz uz budes mit chomovany kola tak by to chtelo lehce zustat ve stope a pridat sportovni M3 zrcatka (ty maj jen nejsilnejsi modely bmw rady 3)

no a nakonec, k celemu dilu dej nejaky chromovany zadni ciry lampy, ale jen chromovany, abys nenarusil stredni a spodni linie auta

a nezapomen na vejfuk, treba ti prida nekolik koni, ale hlavne, hlavne se za tim autem kazdej diky zvuku, otoci
chtelo by tam dat dva, na kazdou stranu jeden

http://www.odtahnito.cz <<< Půjčovna odtahového speciálu, stačí řidičák sk. B. Nejlevnější způsob převozu vozu svépomocí. Praha, ČR i zahraničí.
Kujon: Přeně, ten výkon mi stačí. Je to obyč ježdění a ne na závodění, ale nad tím chiptuningem docela uvažujeme, přeci jen nějakej koník navíc se neztratí:)
Danecek: Fakt dik za nápady.. Dobrý rady. Zkusím se na ty věci na zakázku zeptat. My to děláme hlavně na vzhled. Nikde s tím nechceme nějak brutálně řádit. Jezdíme fakt v klidu, žádná agrese. Takže hlavní je vzhled (i když lepší jízdní vlastnosti jsou prostě lepší:))
Waci:To auto prodat nemůžeme - je rodičů:) a my ho můžeme pouze vylepšit. A i kdyby tak to prodám tak za 150000, přidám 100000 a na cenu RS se nemám nejmenší šanci dostat:) Ale máš pravdu, RS vypadá moc dobře:)
Danecek: Fakt dik za nápady.. Dobrý rady. Zkusím se na ty věci na zakázku zeptat. My to děláme hlavně na vzhled. Nikde s tím nechceme nějak brutálně řádit. Jezdíme fakt v klidu, žádná agrese. Takže hlavní je vzhled (i když lepší jízdní vlastnosti jsou prostě lepší:))
Waci:To auto prodat nemůžeme - je rodičů:) a my ho můžeme pouze vylepšit. A i kdyby tak to prodám tak za 150000, přidám 100000 a na cenu RS se nemám nejmenší šanci dostat:) Ale máš pravdu, RS vypadá moc dobře:)
takže pokud nelítáš, tak si odlož dvacku, na případný opravy podvozku a vraz to do stylingu, ale pokud v tobě hlodá, byt nekde zatím v palcích u nohou, sem tam na to šlápnu, vyberu to když pojedu rychleji atd atd , tak použij mých pět bodů
IQ sice stylingem nenahradíš, taboo ti ho taky nezvedne, ale dokáže rozšířit brutálně obzory 

- Ivan
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Kámo, naprosto souhlasím s wacim, ale jestli toužíš vrazit 100.000 Kč do Octavie 1,6, tak proč ne, jsou to Tvoje peníze... 

- Fiesta
- Kontaktovat uživatele:
mozna by neuskodilo, kdyby jsis na netu nasel fotky Octav a ukazal nam jakej styl se ti presne libi...
VW PASSAT B5
Tak co jsem se zatím díval, tak nejvíc se mi líbí octávka od Spidiho, která je tady taky docela zmiňovaná
http://www.octaviaclub.cz/fotogalerie/c ... m=21&pos=0
ta je fakt dost dobrá, ale to neznamená, že ji chci okopírovat. mě by se líbil třeba trochu agrasevnější spojler...
http://www.octaviaclub.cz/fotogalerie/c ... m=21&pos=0
ta je fakt dost dobrá, ale to neznamená, že ji chci okopírovat. mě by se líbil třeba trochu agrasevnější spojler...
nebo tohle
http://www.foto.skodaoctavia.cz/pop.php ... g=lang.ini
přijde mi to dost dobrý, ale ne přeplácaný... takový "decentní"
http://www.foto.skodaoctavia.cz/pop.php ... g=lang.ini
přijde mi to dost dobrý, ale ne přeplácaný... takový "decentní"
Naposledy upravil(a) jakudo dne 10 bře 2006 22:12, celkem upraveno 1 x.
a tys vrazil do tý nexie kolik hm?Ivan píše:Kámo, naprosto souhlasím s wacim, ale jestli toužíš vrazit 100.000 Kč do Octavie 1,6, tak proč ne, jsou to Tvoje peníze...
Fiat Panda 1.2 >> AR 155 2.0 TS >> BMW E30 318i >> AR Giulietta 2.0 TD >> Ford Sierra 2.0i DOHC >> Saab 9000 CSE 2.0t >> AR 164 2.5 TD >> Ford Sierra 2.0i >> Lancia Lybra 2.4jtd
to jakudo: nechci ti šahat do svědomí, ale můžu se zeptat proč to všechno???
Přiznáváš, že 1,6 stačí, klidná jízda, denní ježdění a v autech,resp. v TUNINGU se nevyznáš - co se stalo že jsi najednou začal? Opravdu to neber jako útok na svou osobu, ale neni mi moc jasný co vede lidi k tomu, že si jednoho krásnýho dne řeknou - a teď budu tuner! Je to móda, časopisy nebo co k tomu lidi(co nemaj šajnu o autech) vede? Nikdo tady znáš není vševědoucí, proto je tady to forum...
Na tvou otázku - jak začít se dá mluvit hodiny a hodiny. Máš 100 koliků, jsou kola, za který můžeš takovej obnos utratit, ale to asi nechceš že, ale takových věcí je víc.
Má rada zní - poznej své auto, jak jezdí, jak ho vnímáš, co očekáváš apod., pak uvažuj co bys rád vylepšil a pak jdi utrácet.
Přiznáváš, že 1,6 stačí, klidná jízda, denní ježdění a v autech,resp. v TUNINGU se nevyznáš - co se stalo že jsi najednou začal? Opravdu to neber jako útok na svou osobu, ale neni mi moc jasný co vede lidi k tomu, že si jednoho krásnýho dne řeknou - a teď budu tuner! Je to móda, časopisy nebo co k tomu lidi(co nemaj šajnu o autech) vede? Nikdo tady znáš není vševědoucí, proto je tady to forum...
Na tvou otázku - jak začít se dá mluvit hodiny a hodiny. Máš 100 koliků, jsou kola, za který můžeš takovej obnos utratit, ale to asi nechceš že, ale takových věcí je víc.
Má rada zní - poznej své auto, jak jezdí, jak ho vnímáš, co očekáváš apod., pak uvažuj co bys rád vylepšil a pak jdi utrácet.
Proč to všechno. Každej z vás s tím někdy začal. To, že o tom nic nevím nic neznamená. Občas si koupím časák o aoutech. Na netu o tom taky něco přečtu a hodně se mi to líbí. Proč zrovna teď? Protože brácha studuje na automobilní škole. Původně chtěl nějakou motorku, kterou jsem mu rozmluvil (je to nebezpečnější, snad i dražší a snad i nepraktičtější). Takže jsem ho "překecal" k tuningu. Já z toho mám maximálně to, že budu mít aouto, který se mi fakt líbí, protože tuněný aouta se mi moc líbí a taky takový chci. Ale hlavně brácha z toho má hodně. Kromě toho, že budeme mít skvělý auto (snad), tak se na tom hodně naučí. Jelikož nechceme jen vzhled, ale i trochu upravit podvozek, uvnitř chce brácha nějaký dobrý audio, tak se to na tom může dobře učit... Takže proto. To, že to je zrovna teď je taky z toho důvodu, že nám to konečně naši dovolii. Takový věci, jako nějaký křídlo na auto jsem chtěli už dřív, ale naši nám to nedovolii. Teď je to jinak:)
...jo a převážně to bude dělat brácha, já se o to zajímám převážně teoreticky, abych mu do toho pak mohl kecat:D
...jo a převážně to bude dělat brácha, já se o to zajímám převážně teoreticky, abych mu do toho pak mohl kecat:D