Racing pneu

Pneumatiky, elektrony, plecháče, podložky, šrouby, štefty, změna rozteče...

Moderátoři: Rudi, m.artty

dark
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dark »

T-O-M píše:Tak, teď jsme si pověděli kdo na čem jezdí po silnici a zpátky k těm závodním

Tak mi rekni, na co je chces pouzivat, a ja ti zkusim neco doporucit.

Moje spotreba pneu je obcas i 1 sada za 14 dni :D takze uz jsem jich par ozkousel. Na okruhu to mizi rychle, kdyz spatne zvolis, ikdyz jde jen o jizdy verejnosti .....
Radeji bejt druhej, nez mrtvej.
Honda Civic Vtec na kopce - ST

HTTP://WWW.ALIENPOWER.CZ
HTTP://WWW.DARK-CZ.COM

T-O-M

Příspěvek od T-O-M »

dark píše:
T-O-M píše:Tak, teď jsme si pověděli kdo na čem jezdí po silnici a zpátky k těm závodním

Tak mi rekni, na co je chces pouzivat, a ja ti zkusim neco doporucit.

Moje spotreba pneu je obcas i 1 sada za 14 dni :D takze uz jsem jich par ozkousel. Na okruhu to mizi rychle, kdyz spatne zvolis, ikdyz jde jen o jizdy verejnosti .....
Mě šlo hlavně o názory a zkušenosti, a až bych kupoval novou sadu gum, tak jestli by bylo lepší koupit nějaký poloracing, nebo normál silnici a slicky mít jako druhou sadu.

Mosťa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mosťa »

A co Pirelli P Zero NERO? Silně o nich uvažiju...
www.walachmotors.com
TUNING CLUB VSETÍN

Leonardo, Michelangelo, Donatello,..........................................PUNTO!!!

sejki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sejki »

Mosťa píše:A co Pirelli P Zero NERO? Silně o nich uvažiju...
Kazdej nema na takove gumy:(
Nissan Skyline R32 '92 - byvale auto

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

sejki píše:
když koukám na auto co má v avataru, pokud by byli na to auto :D tak asi záleží i na rozměru že :) v tvém rozměru bude cena uplne jiná než v jeho :D
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz

OXiDE.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OXiDE.cz »

Idaho píše:
sejki píše:
když koukám na auto co má v avataru, pokud by byli na to auto :D tak asi záleží i na rozměru že :) v tvém rozměru bude cena uplne jiná než v jeho :D
... pokud v tom rozměru ten model dělaji.
Felda forever

dark
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dark »

T-O-Me, tohle je vazne tezky rict.

1) Co se tyce bezneho jezdeni, nejlepsi vysledky mam s Eagle F1, drzi jako beton a hlavne jejich bocni stena je velmi pevna, takze jsou pekelne rychle na odezvu volantu. To, ze mi vydrzely asi 5x min nez normalni gumy ale bohuzel fakt diky kteremu bych je na normalni jezdeni moc nedoporucoval. Dalsi vyborne zkusenosti jsou s Dunlup SP01, Bridgestone Potenza(opet se ale hodne rychle sjizdeji), rozhodne NEBRAT Toyo proxes, prisernej blaf :( . Od yokohamy jsem zkousel poloslicky - Advany, jsou certifikovany pro beznej provoz a chovaji se jako zavodni kola, bezkonkurencni zalezitost.

2) kdyz se obcas jedu vyblbnout na okruh nebo se pokousim o nejakej ten zavod do vrchu v amaterske tride, obouvam Dunlopy nebo Pirellky(P zero corsa) v mekke smesi na vrchy a sprinty, a v TVRDE smesi na okruhy. Jejich pracovni teplota je 20-60 stupnu celsia u mekkych - tzn nemusis je predem prakticky vubec ohrivat, uz v prvni zatacce drzi, a u tvrdych sice prvni 1-2 kola jedes opatrne, ale pak zase drzi tak ze pokud nejsi vul, neutavis je - pracovni teplota nejtvrdsich smesi je az 150 stupnu celsia. Jednou jedinkrat jsem zkusil vzit mekkou smes na okruh, a doted lituju ze jsem si znicil 1 sadu temer novych slicku vlastni hlouposti.

Se slickama je par dalsich uskali, na ktery je potreba davat si pozor. Kazda guma ma individualni pracovni tlak - nejen kvuli pevnosti pneumatiky a prilnavosti na vozovku, ale take kvuli mnozstvi vzduchu a s tim spojenou rychlosti jejiho ohrivani !

Dalsi problem je, ze slicky te prakticky nevaruji dopredu, ze jses moc rychlej. Kdyz to prepisknes, utrhne se to, a pokud nemas bleskove reflexy, letis do kacera ....

No zkratka je spousta pro a proti. Jestli se chces vyblbnout, jdi do tech Eaglu, je to velmi velmi dobra guma. Jestli chces zavodit, zajdi si na nejaky profi zavody do vrchu a poptej se v boxech jestli se chce nekdo zbavit temer sjetejch slicku - to co profici povazuji za neprilis pouzitelne je pro amatery idealni na ozkouseni si chovani slicku, a 1 guma te bude stat tak petikilo.
Radeji bejt druhej, nez mrtvej.
Honda Civic Vtec na kopce - ST

HTTP://WWW.ALIENPOWER.CZ
HTTP://WWW.DARK-CZ.COM

Mosťa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mosťa »

Chci něco na normální ježdění, blbnout nemám moc kde, v okolí žádné letiště ani okruh. Občas v neděli ráno někde svižně zmrskám oblíbenou okresku, ale pilu nemám kde jezdit. Na léto půjdou 7x16" OZ Superturismo, ale to, co je na nich obuté teď, už má to nejlepší za sebou a na mokru by to bylo o strach. Takže prostě uvažuju o:
Pirelli P ZERO NERO 195/45 R16 84V XL
Rád si vyslechnu všecky názory, příp. doporučení. Moje nové autí je Punto GT, takže 16" motor zvládne 8)
www.walachmotors.com
TUNING CLUB VSETÍN

Leonardo, Michelangelo, Donatello,..........................................PUNTO!!!

RubicK

Příspěvek od RubicK »

Maranelo píše:TOYO R888 8)

Obrázek
Ty vypadají docela dobře :wink:
Ja sem ten největší n00b tady na fóru

eric
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eric »

jednu otazku lehce OT:
jak muže bejt 195ka širší než jiná 195ka??vim o jedný možnosti-nazout na širší ráfek,ale jinak to snad neni možný ne :twisted:

KFJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KFJ »

Maranelo píše:TOYO R888 8)

Obrázek
jo, to je good guma, jezdime s tim vytrvalostni... ale na vode je to o drzku :D
Pozvu na oběd každého, kdo rozkope Paroubkovi neúmyslně vejce

KFJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KFJ »

eric píše:jednu otazku lehce OT:
jak muže bejt 195ka širší než jiná 195ka??vim o jedný možnosti-nazout na širší ráfek,ale jinak to snad neni možný ne :twisted:
stava se to, ale je to tak malej rozdil ze na kolech to neresis... u slicku (podle znacek) je to take "trochu" jinak... Treba Matador pro příklad: 210/605 R16 je jako 230 bezne pneu... (605 je pumer pneu v mm)
Pozvu na oběd každého, kdo rozkope Paroubkovi neúmyslně vejce

eric
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eric »

KFJ píše:
stava se to, ale je to tak malej rozdil ze na kolech to neresis... u slicku (podle znacek) je to take "trochu" jinak... Treba Matador pro příklad: 210/605 R16 je jako 230 bezne pneu... (605 je pumer pneu v mm)
diky za vysvětlení :wink:

MarAt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MarAt »

T-O-M píše: Mě šlo hlavně o názory a zkušenosti, a až bych kupoval novou sadu gum, tak jestli by bylo lepší koupit nějaký poloracing, nebo normál silnici a slicky mít jako druhou sadu.
Jestli ti to peněženka dovolí,udělej to tak..
crx 4x4 boosted- 10.23s
8x národní rekord ve sprintu na 1/4míle
exige gt3,gsx,mr2,200sx aj.
www.marat.cz

luke.bean
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od luke.bean »

Sezen si nekde Uniroyal Rain sport ve 195,vedle ni si postav nejakou Continetalku nebo Michelinku taky 195,podivej se na to a hned uvidis rozdil... :wink:
QUATTRO 309 kW

T-O-M

Příspěvek od T-O-M »

to dark -
díky, něco takovýho jsem chtěl vědět, na silnici mam moc dobrý zkušenosti s Pilotama Sport od Mišáka

Odpovědět

Zpět na „Disky + Pneumatiky“