Výfuková soustava

Vše o úpravách motorů a vyfuků.

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_

Odpovědět
marek_ov

Výfuková soustava

Příspěvek od marek_ov »

Měl bych jeden (možná blbý) dotaz. Na autě mám zatím kat, střeďák a sport.koncový tlumič. Rád bych věděl jaký bude mít vliv odstranění katalyzátoru nebo středového tlumiče, popř co je lepší dát pryč. Možná bych i uvítal aby byl zvuk o něco hlasitější než je teď - to bych měl dát spíše pryč střeďák,ne? Díky za odpovědi.

Alfoun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alfoun »

Trochu zaexperimentuj.Nejdriv vyhod katalyzator i stredni dil. Pokud bys to mel moc hlasity tak bych tam vratil stredni dil. Katalyzator je nejvetsi brzda.Kdybych chtel zachovat katalyzator tak bych koupil sportovni s vetsi pruchodnosti.Co mas za auto??

honza 2.0 16v
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honza 2.0 16v »

Alfoun píše:Trochu zaexperimentuj.Nejdriv vyhod katalyzator i stredni dil. Pokud bys to mel moc hlasity tak bych tam vratil stredni dil. Katalyzator je nejvetsi brzda.Kdybych chtel zachovat katalyzator tak bych koupil sportovni s vetsi pruchodnosti.Co mas za auto??
jsem stejnýho názoru , kat urcite ven nebo dat s vetsi pruhodnosti , pokud necches mit nejaky problemy , stredak je na mym aute delanej jako absorbcni pruchozi tlumic, takze na vykonu moc nebere, an hlucnosti diky velikosti taky ne - vyndal jsme ho na coupe a rozdil cca 7-10db , u tebe muze stredak byt jine kontrukce...

marek_ov

Příspěvek od marek_ov »

No ale zase když vyhodim kat tak jak pak s emisema na STK??? Co jsem se zatim dival, tak se dost často montují místo středáku rezonátory - ty by měly trošku zrychlit odvod spalit a taky trošku zvýšit zvuk. Jinak mám Suzuki Baleno 1.6, 72kW.

Alfoun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alfoun »

Ale davat puvodni kat s rezonatorem je nesmysl. Dej si na to tedy kat s vetsi pruchodnosti plus rezonator a mas po starostech. Kdyz chces mit rezonator...Ale pokud chces jenom "trosku hlasitejsi zvuk" tak ti bude rezonator misto stredaku stacit...
Btw. na emise chodis jednou za dva roky.Pred kontrolou staci katalyzator vratit zpatky. A je to 8)

Mirek999
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek999 »

hele nevim co je na tom pravdy ale jeden kluk rikal ze kdyz u felicie vyndas katalizator ze to spise tomu motoru ubere na vykonu nevim co je na tom pravdy co myslite vy?

Alfoun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alfoun »

MIRECKU JDI VIS KAM. :x :x

Mirek999
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek999 »

takze to neni pravda teda jo?Ja jsem se puze ptal

Alfoun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alfoun »

Tak si zaloz vlastni tema...Proc se ptas tady. :?: :?:

Mirek999
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek999 »

protoze je zbytecny tema zakladat dalsi delal jsem v servise a prijel tam kluk na vymenu kulaku a stojim pod autem a ptam se ho proc tam ma kataizator byla to felicie on rekl ze proste u felicie to ubere naopak vykon ale nevim co je na tom pravdy proto se tu ptam

marek_ov

Příspěvek od marek_ov »

no tak asi dam zatim jenom ten rezonator misto stredaku a potom dam ten kat s vetší pruchodnosti. Bude třeba trošku přišetřit, protože ty katy stojí tak 4 - 5 tis.

Alfoun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alfoun »

marek_ov píše:no tak asi dam zatim jenom ten rezonator misto stredaku a potom dam ten kat s vetší pruchodnosti. Bude třeba trošku přišetřit, protože ty katy stojí tak 4 - 5 tis.
Dobra volba :wink:

marek_ov

Příspěvek od marek_ov »

Alfoun píše:
marek_ov píše:no tak asi dam zatim jenom ten rezonator misto stredaku a potom dam ten kat s vetší pruchodnosti. Bude třeba trošku přišetřit, protože ty katy stojí tak 4 - 5 tis.
Dobra volba :wink:

Dík za rady 8)

xenon04
Kontaktovat uživatele:

Re: Výfuková soustava

Příspěvek od xenon04 »

měl jsem na hondě kat + střed + průchozí konec
středovej tlumič jsem prorazil a zajel ho nechat vyndat... když už drželi tu novou trubku v ruce, říkam vyndejte i kat
takže mám rouru + průchozí konec
jedete to o poznání líp, taky to pěkně řve a v určitejch otáčkách (3000 - 3200) to má "prdivej" zvuk :( - u mě samozřejmě
jenom podotknu, že ten kat je ok, není vysypanej... mám ho v garáži... měl jsem podezření na ten tlumič...
ale po najetí x km se vrátim k origo koncovýmu tlumiči... ten rámus(dunění) mi vadí... rezonuje interiér a na dlouhý cesty je to o bolehlav
nevim kolik najezdíš, jestli Ti to bude vyhovovat (myslim ten hluk)
HONDA Civic Sedan - 1.5 VTEC TURBO MT

Sly
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sly »

Ja mel puvodni potrubi udelane nasledovne: Svody, rezonator (misto katu), stred ven, koncovy tlumic. Kdyz jsem dal rezonator misto katu a nechal stredovy tlumic, nemelo to absolutne zadny ucinek. Myslim zvukovy. Stredak ten rezonator proste utlumil.
Live4Ride Syndicate

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Mirek999 píše:protoze je zbytecny tema zakladat dalsi delal jsem v servise a prijel tam kluk na vymenu kulaku a stojim pod autem a ptam se ho proc tam ma kataizator byla to felicie on rekl ze proste u felicie to ubere naopak vykon ale nevim co je na tom pravdy proto se tu ptam
U Feldy prý motor bez katu ztratí výrazně spodek. Pro běžný ježdění to potom není výhodný.
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

sejki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sejki »

mno to s tim katem je pravda... ne u kazdeho motoru plati to ze kdyz vyndas katalizator ze ti to pojede lepe. Dalsi vec ohledne rezonatoru to ze ti urychli odvod spalin atd sou jen vymyslene sracky, vyrobce to delaj jenom proto, protoze to chtej zakaznici, funguje to jen jako tlumic vyfukovych plynu. Jinej ucinek to nema, pokud chces kone je dobre pouzit uz ladene svody, trubka az do zadu a plne pruchozi tlumic, jde o to co na to Verejna bezpecnost :) Pokud nechces takovej randal a furt chces kone tak do prostred dej jeste jeden plnepruchozi tlumic ( rezonator ). Na turbo motoru to je jasny pipedown, truba do zadu a plnepruchozi tlumic:) to je nej co muzes pro motor udelat, jeste dodatek k atmosfere, kone ti to neprida jen to nebude tak uduseny. Ono ti tam stejne nepuje vetsi mnoztvi pac ti to nepusti filtr, saci kanaly, kratke otevreni ventilu, vyfukove kanaly. Tohle vsechno ti omezuje:) pokud chces kone, musis dat sport filtr, zvetsit kanaly jak saci tak vyfukove a ostrejsi vacku, pak uz ti je nejakej lepci vyfuk k necemu platnej. To same se da rict o sportovnich filtrech, do atmosfery malejma kanalkama stejne vic vzduchu nenatlacis:) vsechno je pekne na sobe zavysle a jedno bez druheho nema efekt. To same se zapalovacima svickama, k cemu chces na seriovej motor davat lepci svicky kdyz ti sou stejne k prdu pac jsou na vetsi teploty a svicky dodane varobcem jsou pro seriovej motor nej pac na ty teploty stacej:) Ale tohle je na dlouhe vecerni vypravovani u piva...

Nekteri lidi to furt nechapu, skoda.

Pokud ti jde jen o zvuk, 1) vymen koncovej tlumic, pokud ti to nestaci, misto stredniho dilu dej taky plne pruchozi (rezonator). Svody a katik zachovej...Ale pri vymene stredniho dilu uz je riziko snizeni vykonu.... Vetsi spotreby atd, neni to tim ze to lip jede ale ze tomu vic slapes pac to prave naopak nejede:)
Nissan Skyline R32 '92 - byvale auto

Mirek999
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek999 »

Beaver píše:
Mirek999 píše:protoze je zbytecny tema zakladat dalsi delal jsem v servise a prijel tam kluk na vymenu kulaku a stojim pod autem a ptam se ho proc tam ma kataizator byla to felicie on rekl ze proste u felicie to ubere naopak vykon ale nevim co je na tom pravdy proto se tu ptam
U Feldy prý motor bez katu ztratí výrazně spodek. Pro běžný ježdění to potom není výhodný.
Diky konecne mi to nekdo rekla a ne ze me tu posilali do prdele jsem rad ze je to pravda. :idea:

Alfoun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alfoun »

Diky konecne mi to nekdo rekla a ne ze me tu posilali do prdele jsem rad ze je to pravda.

Myslim,ze kazdy pochopil jak to myslim. Vim moc dobre jak tema vypada,kdyz se do toho vlozis. Chtel jsem aby se ten kluk dozvedel neco k veci a ne aby hledal v ostatnich prispevcich to co ho vubec nezajimalo.Mimochodem pokud vyndas katalyzator u kteryhokoliv auta tak urcite zjistis,ze tomu ten spodek chybi.

Chevron
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chevron »

Sly píše:Ja mel puvodni potrubi udelane nasledovne: Svody, rezonator (misto katu), stred ven, koncovy tlumic. Kdyz jsem dal rezonator misto katu a nechal stredovy tlumic, nemelo to absolutne zadny ucinek. Myslim zvukovy. Stredak ten rezonator proste utlumil.
predpokladam ze mas NA motor 1600 ne...Jak se ti zmenil prubeh vykonu motoru ? Neztratilo to vykon v nizkych otackach ? A jak moc to rvalo to tvoje "puvodni" potrubi ?
WWW.CHEVRON-RACING.COM - Tuningové a náhradní díly - velkoobchod, maloobchod, e-shop.

EBC BRAKES - LOWTEC - NOVITEC - PIPERCROSS - POWERFLEX - RAGAZZON - SUPERSPRINT

eric
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eric »

mam od seriovych 4-2-1 svodu 45mm trubku az k pruchozimu koncovymu tlumici.Subjektivni dojmy : jde to lepe do otacek :lol: ,zmereny nic nemam,randal je to festovej,aplikace silenceru neco utlumi,jak zvuku,tak trochu vykonu. 1600 vtec civic

M&R
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od M&R »

Čauky, jak by jste vyřešili výfuk na Astra G? Zatím tam mám obyč, ale šel bych do něčeho sportovního. Ale zase, jezdí s tím i manželka a tak nechci až moc hlučnej. Sice sportovní, ale ne řev. Teda pokud taková varianta existuje.
Dyž nende o život, tož ta to de o ....

marek_ov

Příspěvek od marek_ov »

Stačí když jenom vyměníš koncový tlumič. Pak záleží jakou délku toho tlumiče zvolíš. Čím kratší tím více to bude řvát. Já měl na 72kW motoru 50cm dlouhy tlumič (original) a dal jsem 40cm Laityng s jednoplášťovou koncovkou a jsme plně spokojený. Po monáži to nebylo ani poznat, ale až se výfuk trošku "zajede" (cca 500 - 1000km), tak to má krásný jemný neuřvaný zvuk. :-) ....toť má zkušenost

M&R
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od M&R »

marek_ov píše:Stačí když jenom vyměníš koncový tlumič. Pak záleží jakou délku toho tlumiče zvolíš. Čím kratší tím více to bude řvát. Já měl na 72kW motoru 50cm dlouhy tlumič (original) a dal jsem 40cm Laityng s jednoplášťovou koncovkou a jsme plně spokojený. Po monáži to nebylo ani poznat, ale až se výfuk trošku "zajede" (cca 500 - 1000km), tak to má krásný jemný neuřvaný zvuk. :-) ....toť má zkušenost
Ok. Díky za radu.
Dyž nende o život, tož ta to de o ....

Odpovědět

Zpět na „Tuning motoru + výfuky“