power box nebo chiptuning???
Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_
power box nebo chiptuning???
prosim kdo poradi jestli mam dat chiptuning nebo power box jak nabizi firma probass http://www.probass.cz/?pg=chiptuning powerbox a racing box maji rozdil?? mam teda mercedes c 220 cdi a je takovej linej ze uz nevydrzim.diky
Re: power box nebo chiptuning???
¨vietnamec píše:prosim kdo poradi jestli mam dat chiptuning nebo power box jak nabizi firma probass http://www.probass.cz/?pg=chiptuning powerbox a racing box maji rozdil?? mam teda mercedes c 220 cdi a je takovej linej ze uz nevydrzim.diky
Hele o cipovani jsem toho hodne precetl a mam ho i ve svym faru.Rozhodne je lepsi mit Chiptuning,nez nejaky krabicky,ktery mneni signal do ridici jednotky.
Chiptuning,Ti meni kolem 20 map co mas v aute.A powerbox meni tak maximalne jen naftu.
U Chiptuningu se zvysuje mnozstvi paliva, predvstrik , jednotlive faze vstriku, tlak turba, omezovac tlaku , palivo pri akceleraci , mnozstvi paliva v zavislosti na teplote motoru, omezovace krouticiho momentu v zavislosti na otackach/zatezi.
Tohle podle me powerbox neni.
Nekoukej jen na cenu,podivekj se kolik Ti stoji faro.
Ja mam Octavku II 77kW a uz to mam nafouknuty asi rok a je vse v pohode.Hlavne me to nekouri,toho jsem se bal,abych nemusel cistit porad naraznik.
Delali mi to v www.xtuning.cz
sporťák:plně souhlasim!!!!!Pokud by byl zájem umíme chipovat....pokud chceš,mrknu se na parametry po přečipování.....
edit:ze 122na156PS 300-342nm
143-190 315-385
umíme obě výkonové varianty.Kdyby byl zájem přes icq je možno kontaktovat a domluvíme se.
edit:ze 122na156PS 300-342nm
143-190 315-385
umíme obě výkonové varianty.Kdyby byl zájem přes icq je možno kontaktovat a domluvíme se.

krosmen motorsport .....
specializovaný servis japonsko a itálie......
jasne ale....
jasne ale porad je otazka jestli nahodou me posere ridici jednotka???davaji na to zaruku? teda nezalezi na cene ale na kvalite.co potom me reknou v delerskym servisu mercedes ?budou moct zistit problemy u ostanych zarizeni ?jednou me rekl jeden chlap ktery pracuje v firme ktera dodava powerbox ze po chipovani stane se nekdy ze airbag ne vylitne pri nehode...poradte prosim
Re: jasne ale....
Ridici jednotka se Ti nepose... nic se tam netoci!.o)Je to jen elektronika.vietnamec píše:jasne ale porad je otazka jestli nahodou me posere ridici jednotka???davaji na to zaruku? teda nezalezi na cene ale na kvalite.co potom me reknou v delerskym servisu mercedes ?budou moct zistit problemy u ostanych zarizeni ?jednou me rekl jeden chlap ktery pracuje v firme ktera dodava powerbox ze po chipovani stane se nekdy ze airbag ne vylitne pri nehode...poradte prosim
V servise to nepoznaji,protoze se tam meni jen urcite mapy a diagnostika se hlasi jako seriova,hm jinak by me padla zaruka!A uz jsem tam s tim byl a napichli to a nic nerikali.
Airbag nevvylitne,hm teda nevim kam ten powerbox davaji!.o)Ze by na airbagovou jednotku?:o)
To jsem nikdy neslysel
Re: jasne ale....
nesmysl......to by museli jedině něco pokurvit.....vietnamec píše:jasne ale porad je otazka jestli nahodou me posere ridici jednotka???davaji na to zaruku? teda nezalezi na cene ale na kvalite.co potom me reknou v delerskym servisu mercedes ?budou moct zistit problemy u ostanych zarizeni ?jednou me rekl jeden chlap ktery pracuje v firme ktera dodava powerbox ze po chipovani stane se nekdy ze airbag ne vylitne pri nehode...poradte prosim
krosmen motorsport .....
- SkylineGTR
- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem na to koukal,je to takovy maly flasher,ze si sam upravujes auta.Jen Ty programy si tam musis zaplatit.Takze vsechny tyhle programy stoji treba pres 20tis+ten hardware.vietnamec píše:vite neco o vyrobek power gate co nabizi firma BitPower? prej ze ma 4 rezimy jizdy optimum easy, extra power atd......co to je???
Hele stejne budes porad jezdit na jeden.Kdyz jsem videl jak se upravuje software,tak se tak na jedny ose mas otacky a na druhy zatizeni,jak slapnes na plyn.Kdyz s tim jedes do 50 procent tak jedes na puvodni hodnoty (seriove) prislapnes vic a jedes na upraveny.
Melo by to byt tak,aspon co jsem vycetl z toho co maj na webu.
http://www.xtuning.cz/jednotky/vstik2.jpg
http://www.xtuning.cz/technika.html tam je jak se upravuje software.
Takhle jednoduchý to není (teda aspoň by se to tak dělat nemělo). Ty mapy v ECU jsou vlastne multidimezionální pole a jedno souvisí s druhým - nemůžeš ladit závislost něčeho na něčem, aniž bys bral v úvahu ostatní faktory (údaje z MAP, MAF..)sportak píše:Taky jsem na to koukal,je to takovy maly flasher,ze si sam upravujes auta.Jen Ty programy si tam musis zaplatit.Takze vsechny tyhle programy stoji treba pres 20tis+ten hardware.vietnamec píše:vite neco o vyrobek power gate co nabizi firma BitPower? prej ze ma 4 rezimy jizdy optimum easy, extra power atd......co to je???
Hele stejne budes porad jezdit na jeden.Kdyz jsem videl jak se upravuje software,tak se tak na jedny ose mas otacky a na druhy zatizeni,jak slapnes na plyn.Kdyz s tim jedes do 50 procent tak jedes na puvodni hodnoty (seriove) prislapnes vic a jedes na upraveny.
Mazda3 2.0i 150PS/6000ot. & 187Nm/4500 ot.
No jasne,ale neladis jen jednu mapu,ladis jich mnohem vice,tak pak tam souvislost je.Pak by to mohlas byt jen zavislot v jedny mape otacky/zatizeni.Kolem 20 map mas v aute (Nafta)BlackHole píše:Takhle jednoduchý to není (teda aspoň by se to tak dělat nemělo). Ty mapy v ECU jsou vlastne multidimezionální pole a jedno souvisí s druhým - nemůžeš ladit závislost něčeho na něčem, aniž bys bral v úvahu ostatní faktory (údaje z MAP, MAF..)sportak píše:Taky jsem na to koukal,je to takovy maly flasher,ze si sam upravujes auta.Jen Ty programy si tam musis zaplatit.Takze vsechny tyhle programy stoji treba pres 20tis+ten hardware.vietnamec píše:vite neco o vyrobek power gate co nabizi firma BitPower? prej ze ma 4 rezimy jizdy optimum easy, extra power atd......co to je???
O tech powerboxech,hm uz se tu tu psalo,powerboxem nezmenis 20 map.A ruku na srdce,kolikrat si tu krabicku budes odelavat?
V servise Ti nezjisti ze to mas upraveny!Na diagnostice se hlasi jako seriovka.
to krosman.Krosmen píše:celej soft řj se archivuje po dobu jednoho roku a samo že na program je záruka......pokud se ti něco stane vlivem špatnýho softu,....záruka....pokud by byl problém u mercedesu,nahraje se původní soft spátky.....
Ty ladis softwary sam?Nebo je od nekoho prekupujes?Popripade od koho,abych vedel jestkli jsou softy kvalitni a ze to nehuli a jede?
Doufam,ze nejsi jako fura lidi co si nekde koupila kwp2000 za par tisicovek a dela fara?
Umis i auta starsi od roku 2000,kde jsou co jsem zjistil neprepisovatelne pameti,kde se musi letiovat?
A co novy typy ridich jednotek?EDC16?Nova octavkaII,Passat apod.
Jen me to zajima z pohledu potencialniho zakaznika.
Hehe tak po přečtení toho druhýho linku sem se hoooodně zasmálsportak píše:Taky jsem na to koukal,je to takovy maly flasher,ze si sam upravujes auta.Jen Ty programy si tam musis zaplatit.Takze vsechny tyhle programy stoji treba pres 20tis+ten hardware.vietnamec píše:vite neco o vyrobek power gate co nabizi firma BitPower? prej ze ma 4 rezimy jizdy optimum easy, extra power atd......co to je???

A jak tam píšou,že ECU oktávky 74kw má 20map tak to NENI PRAVDA!!
V jednotce jsou stovky map.¨
Za tuhle upravu bych nedal 10litrů,i když sou u nás firmy ,které za obdobný tuning ba i horší účtují víc.
Jinak k Powergatu-vyhozený prachy
A k chipům od Krosmena podle toho co sem koukal na jejich stránky tak zřejmě používají upravený softy od Bitpowers
To Vietnamec:Ozvu se ti nejspíš bych věděl jak pomoc tvému autu.
čao
Jo v sofwaru muzes mit hodne map,ale upravujes jen ty co potrebujes ne?Je tam napsano,ze u vetsiny aut se upravuje kolem 20 map a ne stovky,vis jak dlouho by jsi s tim stravil,kdybys upravoval 130map?_:o)Dukes píše:Hehe tak po přečtení toho druhýho linku sem se hoooodně zasmálsportak píše:Taky jsem na to koukal,je to takovy maly flasher,ze si sam upravujes auta.Jen Ty programy si tam musis zaplatit.Takze vsechny tyhle programy stoji treba pres 20tis+ten hardware.vietnamec píše:vite neco o vyrobek power gate co nabizi firma BitPower? prej ze ma 4 rezimy jizdy optimum easy, extra power atd......co to je???
http://www.xtuning.cz/technika.html tam je jak se upravuje software.U těch bych si to načipovat nenechal!Po upravení touto firmou pomocí tohoto programu se určitě nejedná o profi chiptuning.
A jak tam píšou,že ECU oktávky 74kw má 20map tak to NENI PRAVDA!!
V jednotce jsou stovky map.¨
Za tuhle upravu bych nedal 10litrů,i když sou u nás firmy ,které za obdobný tuning ba i horší účtují víc.
Jinak k Powergatu-vyhozený prachy
A k chipům od Krosmena podle toho co sem koukal na jejich stránky tak zřejmě používají upravený softy od Bitpowers
To Vietnamec:Ozvu se ti nejspíš bych věděl jak pomoc tvému autu.
čao
Tam je Superb 74kW a ne Octavka 74kW,tak zrovna v tomhle je treba min map,ja tomu nerozumim,a je mi to na jednu stranu jedno,kdyz s autem uz mam nalitano dost km a nekouri a jede!.o)A nic se mi tam nevys...
Co jsem zjistil tak softwary se ladi bud ve WIOLSu a nebo co maji na webu ECM2001 tak mi nerikej ze v tomto programu se to neda naldit,aby to bylo profi!.o)Ty ty softy ladis?
Hele jsou tu firmy jak jsi napsal,jen naladi naftu a hotovo a delaji ze je to nachipovany!.o)
Sorry ,ale já z tohohle "Toto je pouze informativní,zde jsou vidět jen 3 mapy,většina aut má kolem 20 map."pochopil,že podle nich má ecu jenom 20map.
Já si pod pojmem profi chiptuning představuju úpravu kdy se zkouší na autě i několik verzí softu a věř,že pokud se jedná o profi tak se upravuje spoousta map
Podle toho ecm co mají oni vyobrazený určitě neuděláš profi úpravu.Jen tak pro zajímavost se koukni na ten poslední obrázek ,neni to mapa omezovače otáček,ale omezovače kroutícího momentu.
Samozřejmě při lehkém zvednutí hodnot těch 3map odjíždí zákazník spokojený,ale nejedná se o profi chiptuning a motor klidně může vydržet 300tkm.

Podle toho ecm co mají oni vyobrazený určitě neuděláš profi úpravu.Jen tak pro zajímavost se koukni na ten poslední obrázek ,neni to mapa omezovače otáček,ale omezovače kroutícího momentu.

Samozřejmě při lehkém zvednutí hodnot těch 3map odjíždí zákazník spokojený,ale nejedná se o profi chiptuning a motor klidně může vydržet 300tkm.
- sejki
- Kontaktovat uživatele:
O kom vim ze je fakt profik a zabyva se tim nekolik let uz tak ho kontaktuj na teto adrese.
http://www.bmwpower.cz/kontakt.htm
Nedela jen baworaky ale spoustu i jinejch aut. Navic ti na aute vyzkousi nekolik programu a ty si pak vyberes kterej ti nejvic vyhovuje. Lidi co k nemu jezdej jsou maximalne spokojeny. Vrele ho doporucuji.
http://www.bmwpower.cz/kontakt.htm
Nedela jen baworaky ale spoustu i jinejch aut. Navic ti na aute vyzkousi nekolik programu a ty si pak vyberes kterej ti nejvic vyhovuje. Lidi co k nemu jezdej jsou maximalne spokojeny. Vrele ho doporucuji.
Nissan Skyline R32 '92 - byvale auto
Jasný,ale píšu při LEHKÉM zvednutí to znamená nárust cca 15koní,při většim zvednutí už mohou nastat problémy větší či menšísuskyin píše:a votom to jeDukes píše: Samozřejmě při lehkém zvednutí hodnot těch 3map odjíždí zákazník spokojený,ale nejedná se o profi chiptuning a motor klidně může vydržet 300tkm.

Re: power box nebo chiptuning???
Mám fabku 1,9 TDi PD, chci jí trochu pošuchlit čipečkem,sem si myslel že z toho budu aspon trochu chytrej, opak je pravdou. No nic asi si hodím korunou a pak sem písnu jak to dopadlo.
no ja z toho pochopil ze se meni kolem 20 map,hm kazdej na to kouka jinak!.o)Dukes píše:Sorry ,ale já z tohohle "Toto je pouze informativní,zde jsou vidět jen 3 mapy,většina aut má kolem 20 map."pochopil,že podle nich má ecu jenom 20map.Já si pod pojmem profi chiptuning představuju úpravu kdy se zkouší na autě i několik verzí softu a věř,že pokud se jedná o profi tak se upravuje spoousta map
![]()
Podle toho ecm co mají oni vyobrazený určitě neuděláš profi úpravu.Jen tak pro zajímavost se koukni na ten poslední obrázek ,neni to mapa omezovače otáček,ale omezovače kroutícího momentu.![]()
A kolik jich se meni treba u toho superba,kdyz do toho tak vidis.
No ja nevim,ale kdybych byl majitel tak na web asi nevystavim vsechny mapy,jak se meni,aby to nekdo opalil,v tomhle remeslu asi je nejdulezitejsi know-how!.o)
Vice softu,hm to jo,ale pokud je upravujou tak mi nerikej ze to neladi na auto primo?Nevim zda Ty softy prekupujou nebo ladi,me tam dali jeden a byl jsem s tim spokojenej tak jsem to neresil.Chci aby mi faro vydrzelo nejaky km a ne aby me odeslo po par km,kdy to pojede jak sfi...!:o)