Nissan Skyline-najlepšie auto sveta???

Vše o úpravách motorů a vyfuků.

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_

Odpovědět
StreetFighter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od StreetFighter »

blázen píše:ta růžová popelnice zanim ten most taky přeskočila :lol:
to nebyla popelnice, ale Hóóónnnddááááá :lol:
Radši budu druhej než mrtvej!

Honda Civic D16A6 - Sweatheart
Chrysler GrandVoyager 2,5TD - Daily Driver
Honda Civic IV.gen - prodám veškeré díly - více SZ
Alfa Romeo GTV - Under Construction
Yamaha YFM350X Warrior RWD - Free Time Machine

petoGT

Re: Nissan Skyline-najlepšie auto sveta???

Příspěvek od petoGT »

MarauderZ28 píše:ok no problem :o)

a co Camaro ZL-1 ? jen aby jsme odbočili od Japonců a Němců třeba ...
tak myslím si,že amerika ako bol a aj je mustang,dodge a camaro nikdy nemôžu byť zlé,len mi vadí jedna vec na nich....a zároven ma aj fascinuje,
ide o ich obrovské motory,proste si neviem predstaviť sedieť za takým monštrom...tí amíci sú proste blázni ale ked u nich stojí benzín trošku mene a ešte stále jazdia prevažne na 85 oktánový benzín ...

MarauderZ28
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MarauderZ28 »

jenže víš co je "problém", že ten Mustang, Camaro, Corvette apod maj spotřebu nižší max stejnou jako Supra, S2000, Skyline apod ...
Chevy Camaro Z28, LT4 383cui, Powerdyne supercharger, Edelbrock nitro etc. & Chevy Impala SS, LT1 350cui, K&N intake, Hooker exhaust etc. & Chevy Corvette C5 Z51

"forget the gym, Camaro has all the muscle you need"

Jergi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jergi »

petoGT píše:
F.N.T (Jergi) píše:
MarauderZ28 píše:je to blbost jasně je to super kára, ale podobnejch aut by se našlo dost, to že má úžasnej potenciál se dá napsat o X jinejch motorech taky ....
Jestli to nebude tim, že tady na foru obdivovat a vychvalovat Skyline je tak říkajíc nutností, aby ses zalíbil ostatnim tjunerům....někdy mi to tak připadá. Zrovnatak markantní je to vždycky v tématu "moje auto snů" nikdo tam nedá to který by fakt chtěl ale to co mu zajistí dostatečný uznání od ostatních.... neřikám že je to případ všech ale pár takovejch lidí se tu najde. Neřikám že je Skyline špatný auto, to rozhodně neni, ale zase bych nezacházel do takovejchle extrémů.
tak to ti dík,teraz mi povedz ktoré najrozšírenejšie auto sa používa v japonsku v motorsporte a prečo,ktoré auto už nikdy nebude vyrobené v pôvodnom a koľko ich skončilo po viac ako 800 konovom upravení...ked si toto všetko zrátaš vyjde ti,že myslím,že si to zaslúži právom...a dakujem,že ma radíš k dalším tupcom čo sa chcú len zvyditeľniť...nikoho som nežiadal aby sem svoje drýsty písal...ani ty si sa sem nemusel pridať...ja len toľko
Já nepsal nikoho konkrétně to ať si každej přebere ve svym svědomí, jak to cejtí....mě jenom zarazil ten název "nejlepší auto světa" to je prostě tak moc sebevědomý tvrzení, až to působí trapně, jinak nic proti....
VW Vento 1.9 TD
VW Passat 1.9 TDi

petoGT

Příspěvek od petoGT »

MarauderZ28 píše:jenže víš co je "problém", že ten Mustang, Camaro, Corvette apod maj spotřebu nižší max stejnou jako Supra, S2000, Skyline apod ...
toto už neviem posúdiť...no čo už....ked chce niekto nadupanú káru musí mať aj na benzín...preto ju ja nemám :-)

petoGT

Příspěvek od petoGT »

F.N.T (Jergi) píše:
petoGT píše:
F.N.T (Jergi) píše: Jestli to nebude tim, že tady na foru obdivovat a vychvalovat Skyline je tak říkajíc nutností, aby ses zalíbil ostatnim tjunerům....někdy mi to tak připadá. Zrovnatak markantní je to vždycky v tématu "moje auto snů" nikdo tam nedá to který by fakt chtěl ale to co mu zajistí dostatečný uznání od ostatních.... neřikám že je to případ všech ale pár takovejch lidí se tu najde. Neřikám že je Skyline špatný auto, to rozhodně neni, ale zase bych nezacházel do takovejchle extrémů.
tak to ti dík,teraz mi povedz ktoré najrozšírenejšie auto sa používa v japonsku v motorsporte a prečo,ktoré auto už nikdy nebude vyrobené v pôvodnom a koľko ich skončilo po viac ako 800 konovom upravení...ked si toto všetko zrátaš vyjde ti,že myslím,že si to zaslúži právom...a dakujem,že ma radíš k dalším tupcom čo sa chcú len zvyditeľniť...nikoho som nežiadal aby sem svoje drýsty písal...ani ty si sa sem nemusel pridať...ja len toľko
Já nepsal nikoho konkrétně to ať si každej přebere ve svym svědomí, jak to cejtí....mě jenom zarazil ten název "nejlepší auto světa" to je prostě tak moc sebevědomý tvrzení, až to působí trapně, jinak nic proti....
ved pohoda,dám ti otázku,ok
ako upútaš pozornosť v takom hustom prostredí článkov,hm ....
myslím si,že ten názov upútal až príliš dobre[/b]

Breakthru

Příspěvek od Breakthru »

MarauderZ28 píše:heh tak o Total Reccal si to asi myslíš leda tak Ty, že to je "podpapírák", snowborďáci mě rozhodně taky nevaděj, Pošťák a Vodní svět mi určitě nijak zvlášť taky nevaděj, je rozhodně daleko víc stupidních filmů než jsi tu napsal ...
Kdysi se mi líbil, ale nevím, klidně se na něj kouknu ale nežeru ho.Jinak těch filmu je tolik, ale mě napadli jen tyhle.........
svět dospělých je pro mne záhadou......

Breakthru

Příspěvek od Breakthru »

MarauderZ28 píše:Blbě řadíš, bez meziplynu.".......dlouho sem hledal poctatu tý ptákoviny a asi k ní nikdy nedojdu........

co na tom nechápeš ? všechny ty japonský srágory maj tak lehký setrváky, že když řadiš bez meziplynu klesnou tomu šíleně otáčky a pak se to zakuskává takže to holt musíš furt točit :o)
:lol: :lol: 8) no tak asi jo..........když to říkáš, ale meziplyn se dává když nemáš u auta synchrony a při podřazováni viz. stará oktávka.Při sprintu by tě meziplyn jen zdržoval, tam jde o rychlost a za jak dlouho zařadíš s meziplynem?Tak dvakrát pomalejc.....

MarauderZ28
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MarauderZ28 »

dá se řadit rychle, jako trénik doporučuju na ledu u auta odpojit abs a pak se ho snažit nohou nasimulovat za chvilku máš takovej tik v noze že meziplyn tam foukneš rychlostí rybího pšouku :o)
Chevy Camaro Z28, LT4 383cui, Powerdyne supercharger, Edelbrock nitro etc. & Chevy Impala SS, LT1 350cui, K&N intake, Hooker exhaust etc. & Chevy Corvette C5 Z51

"forget the gym, Camaro has all the muscle you need"

Jergi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jergi »

petoGT píše:
F.N.T (Jergi) píše:
petoGT píše: tak to ti dík,teraz mi povedz ktoré najrozšírenejšie auto sa používa v japonsku v motorsporte a prečo,ktoré auto už nikdy nebude vyrobené v pôvodnom a koľko ich skončilo po viac ako 800 konovom upravení...ked si toto všetko zrátaš vyjde ti,že myslím,že si to zaslúži právom...a dakujem,že ma radíš k dalším tupcom čo sa chcú len zvyditeľniť...nikoho som nežiadal aby sem svoje drýsty písal...ani ty si sa sem nemusel pridať...ja len toľko
ved pohoda,dám ti otázku,ok
ako upútaš pozornosť v takom hustom prostredí článkov,hm ....
myslím si,že ten názov upútal až príliš dobre[/b]
Když to bereš takhle, tak je to asi v pořádku :-D
VW Vento 1.9 TD
VW Passat 1.9 TDi

Breakthru

Příspěvek od Breakthru »

MarauderZ28 píše:dá se řadit rychle, jako trénik doporučuju na ledu u auta odpojit abs a pak se ho snažit nohou nasimulovat za chvilku máš takovej tik v noze že meziplyn tam foukneš rychlostí rybího pšouku :o)
No tak to se mi nezdá, člověk by musel mít v noze Parkinsona, aby to udělal hodně rychle.Navíc při řazení, ne podřazování, a se synchronama to je si myslím trochu zbytečný....Možná fakt jak říkáš tak to platí snad jen na ty motorpřetáčiví japončíky jak říkáš..... :)

MarAt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MarAt »

Total recall je dobrej film,klasika a basta. Jedinej komu se nemůže líbit je nekonvenční baťůžkářka,která se chystá na přijímačky na fildu a chodí na jen na festivaly etnické hudby do alternativního klubu...
crx 4x4 boosted- 10.23s
8x národní rekord ve sprintu na 1/4míle
exige gt3,gsx,mr2,200sx aj.
www.marat.cz

Breakthru

Příspěvek od Breakthru »

MarAt píše:Total recall je dobrej film,klasika a basta. Jedinej komu se nemůže líbit je nekonvenční baťůžkářka,která se chystá na přijímačky na fildu a chodí na jen na festivaly etnické hudby do alternativního klubu...
Balím bágl a jdu tancovat za cikánama......... :P

Chevron
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chevron »

MarAt píše:Total recall je dobrej film,klasika a basta. Jedinej komu se nemůže líbit je nekonvenční baťůžkářka,která se chystá na přijímačky na fildu a chodí na jen na festivaly etnické hudby do alternativního klubu...
to je zas nazor jako pod na me z boku... :lol:

Ten film je naprostej propadak....spatny herecky vykony, tema uplne wo nicem atd .... podivej se treba na nejvetsi filmovej server www.csfd.cz ... myslim ze 99 % lidi tomu filmu nedalo vic jak dve hvezdicky :?:

MarAt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MarAt »

Chevron píše:
to je zas nazor jako pod na me z boku... :lol:

Ten film je naprostej propadak....spatny herecky vykony, tema uplne wo nicem atd .... podivej se treba na nejvetsi filmovej server www.csfd.cz ... myslim ze 99 % lidi tomu filmu nedalo vic jak dve hvezdicky :?:
Přesně to je typ serveru,kterej sdružuje lidi o jakých jsem psal ve svém threadu... :D
Je to silný OTčko,nebudu už další komentáře přidávat. :wink:
crx 4x4 boosted- 10.23s
8x národní rekord ve sprintu na 1/4míle
exige gt3,gsx,mr2,200sx aj.
www.marat.cz

barbucha

Příspěvek od barbucha »

No mě zrovna Total Recal přišel docela dobrej, rozhodně lepší než Arnieho Conan Ničitel, Rudá Sonja a spousta dalších. Jinak jeho nejlepší film je pro mě Barbar Conan. A k tomu ten dokonalej soundtrack 8)

Chaindler
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chaindler »

Total Recal je natocen na motivy knizky Philipa K Dicka coz je uzasny spisovatel
Mitsubishi Eclipse 92 - 2.0 16V - Denso Iridium Power - už jen motor
Mitsubishi Eclipse 93 - bez motoru
Mitsubishi Eclipse 93 - 2.0 16V Turbo - jenom motor

Uvidíme co z toho poskládám :)

Beaver

Příspěvek od Beaver »

petoGT píše:
MarauderZ28 píše:proč se omezuješ jen na Japonsko ? Co Supra ?
už neviem ani čítať- supra v poho,je trošku lepšia ako skyline v sériovom stave to uznávam...
jej maximálka je 240 čo je o 60 viac ako má sky. a aj väčší zdvihový objem,teda 3 litre a trošku viac koníkov(320 koní) a tak
No to je zas příspěvek zobecněnej jako prase. Skyline má díky 4x4 jistý výhody oproti Supře, naopak Supra má o půl litru obsahu navíc a silnej a odolnej blok atd. Ty údaje o rychlosti jsou co ? Kilometry za hodinu ? Supra Mk.IV totiž jede podstatně víc jak 240 (240 udělá i sériová Mk.III). A těch 280 koní u Skyline je papírová hodnota, na motoru by mělo být koní reálně víc.

Mě vždycky strašně pobaví, jak někdo kdo nemá všechny informace dokáže hodit nějakou "profi" hlášku :o)
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

DaveS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DaveS »

Me se teda libil Terminator..... kdyz uz tady rozebirate toho skylina.... :lol: :lol:
Honda prelude 2.0i 16V - minulost .....BMW e46 320D - pritomnost..... KTM exc 200-2001-35KW....

PJ
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PJ »

Chaindler: souhlas neco sem od nej cet a super 8)
No nazi, no red, just pure Skinhead. "diesel je víceméně stále neslušné slovo"

barbucha

Příspěvek od barbucha »

Beaver píše:
petoGT píše:
už neviem ani čítať- supra v poho,je trošku lepšia ako skyline v sériovom stave to uznávam...
jej maximálka je 240 čo je o 60 viac ako má sky. a aj väčší zdvihový objem,teda 3 litre a trošku viac koníkov(320 koní) a tak
No to je zas příspěvek zobecněnej jako prase. Skyline má díky 4x4 jistý výhody oproti Supře, naopak Supra má o půl litru obsahu navíc a silnej a odolnej blok atd. Ty údaje o rychlosti jsou co ? Kilometry za hodinu ? Supra Mk.IV totiž jede podstatně víc jak 240 (240 udělá i sériová Mk.III). A těch 280 koní u Skyline je papírová hodnota, na motoru by mělo být koní reálně víc.

Mě vždycky strašně pobaví, jak někdo kdo nemá všechny informace dokáže hodit nějakou "profi" hlášku :o)
No jestli má Skyline něco odolnýho, tak je to právě těžkej litinovej blok. I nejsilnější kousky kolem 1000ps často používají sériovej. Limity ostatních částí motoru se udávají rozdílný, písty ojnice do 650koní, klikovka 900koní. Ale je fakt že spousta lidí, hlavně anglánů jede výkon až 800koní na kompletně sériovejch střevech, převodovce a diffu. Výdrž už samozřejmě nebude ideální, ale jde to. Nemyslím že by měla Supra díky 4deckám navíc nějakou převahu, RB26 zase využívá vysokejch otáček(sériový rb má omezovač na 8200) a zkus porovnat hlavu, respektive ventily a kanály u obou motorů, u skye by jsi nima skoro prostrčil ruku. Obojí jsou to prostě motory stavěný na vysokej výkon akorát u každýho na to šli jinak. A co se týče samotnejch aut, tak ty jsou každý úplně jiný. Supra byla stavěná jako luxusní sporťák kterej měl konkurovat hlavně tehdejším evropskejm GTčkům. Sky (R32) je vzhledově neotesanej, vevnitř strohej jak trabant, při jízdě nepohodlnej a žere jako čuně. Ale zase je rychlej :lol:

petoGT

Příspěvek od petoGT »

Beaver píše:
petoGT píše:

tak to je super,ked sa bavíš :D a chcem vydieť kde máš napísané,že sky má viac koní...ja sa nehádam ale je obmedzovaý elektronicky.....takže z neho v sérii nedostaneš viac.....a sory,supra mk4 má maximálku 250....sekol som sa o 10 km/h a to bolo len skúšobné porovnanie týchto super áút....takže dík a ktomu 4*4 supra fičí na zadnom pohone a u skyja je to,že najprv sa zapojí zadná náprava až potom predná,nieje to synchronické(teda rovnaké,dúfam,že správne slovíčko :D )

sejki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sejki »

Vsichni tady pekne kecate... Nejrychlejsi je Avia, vzdycky je prvni a nikdo ji nemuze predjet :lol:
Nissan Skyline R32 '92 - byvale auto

DaveS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DaveS »

Liaz je rychlejsi :lol: :lol:
Honda prelude 2.0i 16V - minulost .....BMW e46 320D - pritomnost..... KTM exc 200-2001-35KW....

Alfoun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alfoun »

Pekny sracky. IFA 60 je the best :)
Muzu sem hodit foto ,kdyz bude zajem :D
more info http://www.ifa-4x4.de/forum/index.php
Naposledy upravil(a) Alfoun dne 16 dub 2006 11:38, celkem upraveno 1 x.

DaveS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DaveS »

tak pak karosa LC 735 :)

Beaver

Příspěvek od Beaver »

petoGT píše:
Beaver píše:
petoGT píše: už neviem ani čítať- supra v poho,je trošku lepšia ako skyline v sériovom stave to uznávam...

tak to je super,ked sa bavíš :D a chcem vydieť kde máš napísané,že sky má viac koní...ja sa nehádam ale je obmedzovaý elektronicky.....takže z neho v sérii nedostaneš viac.....a sory,supra mk4 má maximálku 250....sekol som sa o 10 km/h a to bolo len skúšobné porovnanie týchto super áút....takže dík a ktomu 4*4 supra fičí na zadnom pohone a u skyja je to,že najprv sa zapojí zadná náprava až potom predná,nieje to synchronické(teda rovnaké,dúfam,že správne slovíčko :D )
Elektronický omezení bych vůbec neuvažoval, bavme se o limitech sériovýho motoru bez přiškrcení nějakým zákonným prostředkem. Mk.IV určitě pojede alespoň 260 km/h a dá se dokopat až někam ke 300 km/h (což už ale vyžaduje pár menších úprav, např. plnící tlak). O tom že Skye má víc koní jsem nic neříkal, ale říkal jsem, že má víc než je udáváno.

barbucha: Špatně jsem to napsal, mělo to být ve smyslu, že Supra má taky odolnej blok, ale ještě ty 4 deci navrch. V Toyotě zkoušeli kde co, než se dostali k motoru 2JZ, jeho předchůdce 1JZ byl něco na způsob Skye (2.5, dvě turba, šestiválec, 280 koní) a byl navrženej tak aby měl výš položený otáčky (má menší zdvih než vrtání, oproti 2JZ kde je vrtání i zdvih shodnej). Je samozřejmě pravda, že ty motory jsou navržený odlišně a přitom oba jdou po výkonu. To že Supra je GT je svatá pravda, taky do ní naládovali tolik nejrůznější výbavy, že to potom kompenzovali všude možně jak se dalo (včetně lehkých koberců do interiéru), ale to zas záleží na každým jak se chce v autě cítit, já třeba když nasednu, tak jsem tam jako doma :D Což je ale taky jedna z věcí, proč nejde napsat e to nebo ono auto je nejlepší, že... :o) Hlavně že máme co jsme chtěli :lol:
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

petoGT

Příspěvek od petoGT »

sejki píše:Vsichni tady pekne kecate... Nejrychlejsi je Avia, vzdycky je prvni a nikdo ji nemuze predjet :lol:
máš pravdu....avia je vždz tá najrýchlejšia na čele kolóny :-)

petoGT

Příspěvek od petoGT »

Beaver píše:
petoGT píše:
Beaver píše: No to je zas příspěvek zobecněnej jako prase. Skyline má díky 4x4 jistý výhody oproti Supře, naopak Supra má o půl litru obsahu navíc a silnej a odolnej blok atd. Ty údaje o rychlosti jsou co ? Kilometry za hodinu ? Supra Mk.IV totiž jede podstatně víc jak 240 (240 udělá i sériová Mk.III). A těch 280 koní u Skyline je papírová hodnota, na motoru by mělo být koní reálně víc.

Elektronický omezení bych vůbec neuvažoval, bavme se o limitech sériovýho motoru bez přiškrcení nějakým zákonným prostředkem. Mk.IV určitě pojede alespoň 260 km/h a dá se dokopat až někam ke 300 km/h (což už ale vyžaduje pár menších úprav, např. plnící tlak). O tom že Skye má víc koní jsem nic neříkal, ale říkal jsem, že má víc než je udáváno.

barbucha: Špatně jsem to napsal, mělo to být ve smyslu, že Supra má taky odolnej blok, ale ještě ty 4 deci navrch. V Toyotě zkoušeli kde co, než se dostali k motoru 2JZ, jeho předchůdce 1JZ byl něco na způsob Skye (2.5, dvě turba, šestiválec, 280 koní) a byl navrženej tak aby měl výš položený otáčky (má menší zdvih než vrtání, oproti 2JZ kde je vrtání i zdvih shodnej). Je samozřejmě pravda, že ty motory jsou navržený odlišně a přitom oba jdou po výkonu. To že Supra je GT je svatá pravda, taky do ní naládovali tolik nejrůznější výbavy, že to potom kompenzovali všude možně jak se dalo (včetně lehkých koberců do interiéru), ale to zas záleží na každým jak se chce v autě cítit, já třeba když nasednu, tak jsem tam jako doma :D Což je ale taky jedna z věcí, proč nejde napsat e to nebo ono auto je nejlepší, že... :o) Hlavně že máme co jsme chtěli :lol:
ale to sú všetko len dohady koľko by ten motor dal...ja sa radšej držím tých papierových alebo odskúšaných,bohužiaľ o supre mk4 to neviem povedať...to auto som ešte ani na vlastné oči nevidel a skylina už niekoľko krát...a s tým skylinom neviem čo tým myslíš bud konkrétnejší :D

sejki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sejki »

No vidis ja MKIV potkavam casto, ale MKIII sem nevidel jeste ani jednu, teda jednu jo, Beavera a asi 5 minut a rikal sem si co to je jen za auto:-D Pak kdyz psal ze ma supru mi to docvaklo :-D
Nissan Skyline R32 '92 - byvale auto

Odpovědět

Zpět na „Tuning motoru + výfuky“