Snížení vybrací

Vše o muzice v autě - rady, postupy jak na to, možnost přidávat i fotky instalací.

Moderátoři: Bohuš, Kane13, Dacan

Svobík
Kontaktovat uživatele:

Snížení vybrací

Příspěvek od Svobík »

Chtěl bych se zeptat,mam v kufru bassbox a mam zavařený kufr,jenže pod vlivem toho bassboxu se mi trochu propadá kit na tom zavaření...Je nějaká možnost jak ty otřesy snížit aby se přestal propadat???nějak to vytlumin nebo něco takovýho???

Johanik
Kontaktovat uživatele:

Re: Snížení vybrací

Příspěvek od Johanik »

Urcite jakekoli tlumenni, nejlevnejsi asi tappajomat - www.tappaja.com a z tech drazsich potom treba Dynamat

Muzika mně neživí, ale baví :-)

Vícemistr Evropy 2006 - EMMA ESPL 4 woofer
Mistr ČR 2006 - EMMA ESPL 4 woofer
Mistr ČR 2005 - EMMA ESPL 4 woofer

www.johanik.cz
www.tuningclub-ul.com

fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fancarhifi »

To není přímo určené pro autohifi tak bych se přiklonil k tomu Dynamatu.A s tou cenou bych to neviděl tak dramaticky.

Svobík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Svobík »

Takže když celej kufr potáhnu tim dynamatem,tak se sníží ty vybrace o hodně???A musí bejt teda na kazdym kousku tý plochy???

FD_Ondra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FD_Ondra »

No čím víc volných míst, tím víc míst co vibrujou... Záleží na tom co od toho očekáváš... :)
Renault Clio '99 RSi | "Cléopatre" :evil:
Renault Laguna II 1.8i 16V | manželčin rodinný kočár :)

FD-CustomStyle.cz - Elektronický Obchod

fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

S tím můžeš počítat na 100%.Existuje i speciální sada Dynamat pro vytlumení zavazadlového prostoru.Toho bohužel ted´z hlavy nevím cenu.Pláty EXTREME XT3 mají rozměr 81,2x45,7 a jeho cena je 850,- včetně DPH.
Jako levnější variantu bych než Tescosound doporučil nějaké bitumenové pláty např. SinusLive, Alfatec nebo Zealum.Možné jsou i antivibrační gely a pasty např.Alfatec nebo Brax.Při aplikaci je lepší prcovat s těmito materiály v teplotě okolo 20°C aby při lepení dobře přilnuly a lépe se tvarovaly s povrchem např. podběhů apod.Polepením se výrazně sníží i hluk přenášený od kol a samozřejmě i vybrace.

Paul T.

Příspěvek od Paul T. »

no nevim jestli se to propadá vlivem vibrací?spíš bych to tipoval na velkou vrstvu kitu na těch svárech a uspěchanou přípravu podkladu.to je můj názor ale můžu se plést

Svobík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Svobík »

Paul T. píše:no nevim jestli se to propadá vlivem vibrací?spíš bych to tipoval na velkou vrstvu kitu na těch svárech a uspěchanou přípravu podkladu.to je můj názor ale můžu se plést
No bych neřek...Protože se to propadlo jen na místě kde je ten basík,ale jinde ne...

Svobík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Svobík »

fancarhifi píše:S tím můžeš počítat na 100%.Existuje i speciální sada Dynamat pro vytlumení zavazadlového prostoru.Toho bohužel ted´z hlavy nevím cenu.Pláty EXTREME XT3 mají rozměr 81,2x45,7 a jeho cena je 850,- včetně DPH.
Jako levnější variantu bych než Tescosound doporučil nějaké bitumenové pláty např. SinusLive, Alfatec nebo Zealum.Možné jsou i antivibrační gely a pasty např.Alfatec nebo Brax.Při aplikaci je lepší prcovat s těmito materiály v teplotě okolo 20°C aby při lepení dobře přilnuly a lépe se tvarovaly s povrchem např. podběhů apod.Polepením se výrazně sníží i hluk přenášený od kol a samozřejmě i vybrace.
jinak musim to přímo teda aplikovat na plech a na co nevíc místech jo??

fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

Přímo na plech karoserie a v čím větším rozsahu tím líp.

Goldies
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Goldies »

JJ presne tak!
Japonci na konci
Nissan Pathfinder - jen tak na práci
Honda Civic 8g 1.8 V-tec - jen tak pro ženu
Toyota MR2 ZZW30 2ZZ - jen tak pro radost
Yamaha Majesty 250 - jen tak na lítačku

Svobík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Svobík »

Myslíte že Doronel - doromat XS by byl dobrej,neni drahej a vypadá dobře,ale nevim jak je účinej...

Svobík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Svobík »

Pls,nebo jakej doporučujete materiál?nevim jestli pude vylepit celej kufr,ale snad jo...

VlaK

Příspěvek od VlaK »

ROzhodne se klonim na stranu Dynamatu. Tlumeni se nemeni po roce jako repro, proto tam dej rovnou neco, co je bez kompromisu. Rozdil v cene uz neni zase takovej.

Svobík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Svobík »

A máš nějakej odkaz kde ho přímo prodávaj...bych ho potřeboval co nejdřív...

Cenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cenda »

http://www.ryves.cz/montazni-material/tlumeni/

co me zarazi je, ze se nikdo nezeptal, co mas za komponenty. Dynamat je sice super, ale taky neco stoji. Pokud mas levnou instalaci, muze te tlumeni Dynamatem stat vic, nez tvoje cela instalace :D

Osobne bych doporucil Plastodent, www.serviselektro.cz , pokud nemas "spickove" komponenty.
pouze "hifík"

Svobík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Svobík »

Já mam repro a 1 zesilovač od blaupunktu,1 zesilovač od McHammera a rádio pionner,ale vyhazovat to nechci a ten kufr potřebuju vytlumit co nejlíp..takže za nějakou slušnou cenu,aby to nebylo 5000

VlaK

Příspěvek od VlaK »

Cenda píše:http://www.ryves.cz/montazni-material/tlumeni/

co me zarazi je, ze se nikdo nezeptal, co mas za komponenty. Dynamat je sice super, ale taky neco stoji. Pokud mas levnou instalaci, muze te tlumeni Dynamatem stat vic, nez tvoje cela instalace :D

Osobne bych doporucil Plastodent, www.serviselektro.cz , pokud nemas "spickove" komponenty.
Jenze jemu to cely drnci a v tomhle pripade si myslim nezalezi jestli tu vibraci vyvola Focal nebo McFun. Proste poradny material a je klid. Ovsem pokud sem hodil 5000 a jiste tu castku myslel jako hodne prestrelenou pres to, co by chtel dat, at tam da tappajomat a neni potreba o tom dal diskutovat - za 1000 Kc dynamatem nevylepi nic.

Cenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cenda »

Utlumeni vibraci zvlada nejen Dynamat. Jde o to s jakou ucinnosti a jakou poskytuje aj "protihlukovou" ochranu - velky prinost Dynamatu Extreme. 1m2 Plastodentu jsem kupoval za 500 a svou praci, co se tyce rezonanci, odvadi naprosto vyborne.
Je nesmyslny doporucit tlumeni za 5t, kdyz komponenty staly 12.
pouze "hifík"

Svobík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Svobík »

komponenty mi stáli 20,tak nevim co tam mam dát aby to bylo dobrý...Nakolik by mě teda přišel tak nějak ten dynamat???

Georgeos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Georgeos »

Dobrá a teď jinak. Mám celý auto vytlumený tecsoundem (aka tappajomat) a blatníky Doronelem Doromax. Nic nedrnčí, nic nerezonuje, spokojenost maximální. Ale pořád se mi zdá vnitřek zbytečně hlučnej. Čím snížit hluk. A hlavně čím vylepit třeba kaotu proti hluku nebo dveře (nemam doorboardy ale ze dveří taky hluk do kabiny půjde).

A nemusí to být přámo od dynamatu. Klidně i něco levnějšího proti hluku.
http://fimosperky.cz - obchod s ručně vyráběným zbožím :)

Cenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cenda »

Svobík píše:komponenty mi stáli 20,tak nevim co tam mam dát aby to bylo dobrý...Nakolik by mě teda přišel tak nějak ten dynamat???
pokud bys tlumil dvere + kufr levnejsim Originalem, muzes bez problemu pocitat cca 5-6t
pouze "hifík"

Svobík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Svobík »

LuckyR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LuckyR »

Já sehnal od známýho čalouníka asi 8mm materiál jako je na www.tappaja.com a přilepil sem to oboustranoulepící páskou, je to perfektní, mám udělaný zadní plato a chtěl bych jít na dveře, kam to mam všude nalepit? sundam tapec a?
Španělští hřebci zemřeli..teď jezdím na německých konících
When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story.

choze
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od choze »

Osobně bych se nebál tecsoundu, protože to má hodně lidí i na dražší aparatůrách a pohoda.
Ten dynamat je gut ale cena je úplně jinde.

Cali16v
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cali16v »

Dynamat je zbytečně drahej ten tecsound bude bohatě stačit nebo sikadamp kvalita jako dynamat a je levnější ale pokud tam nemáš nějakou extrem instalaci tak kup tecsound je za rozumné peníze a to co od něj požaduješ to udělá.
Calibra 2.0 16v Ecotec
PASSAT B5.5 2.5Tdi 110Kw

Celica2.0GTI

Příspěvek od Celica2.0GTI »

Nebo kup ipu je to ještě levnější!!!! To žes to lepil oboustrankou byl doufám vtip?

All
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od All »

Stejný vtip jako to, že kvalita tecsoundu nebo sikadampu je stejná jako Dynamatu.
To že má tecsound stádo lidí ještě neznamená, že je dobrý. Znamená to jen jediné, že ho lidi kupují kvůli ceně. To o jeho pohltivosti nebo odrazivosti nevypovídá naprosto nic. Také to nic nevypovídá o jeho zpevňovacích schopnostech. Nechci ho hanět ale nikdy jsem neviděl žádné grafy a žádné testy tohoto materiálu. Na rozdíl od Dynamatu kde lze něco málo dohledat.

Sagi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sagi »

ja mam takovou mensi muziku,ale koupil sem basak a Kadetoj drncej plechy fest :( Vevnitr to je celkem v pohode,ale kdyz vylezu z auta,tak to je hruza...Asi sem si teda vybral Tecsound. Kolik toho mam vzit?Mam 3 dverovyho Kadeta a budu tlumit celej kufr...jedna deska ma 1x2m...Dik
VW Passat Variant 1,8 T

LuckyR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LuckyR »

Celica2.0GTI píše:Nebo kup ipu je to ještě levnější!!!! To žes to lepil oboustrankou byl doufám vtip?
Eeee ne, čim se to lepí normálně? normálně se to asi koupi už s lepící stranou ne? Já nemam nějak extra muziku, tak nepotřebuju žádnou super kvalitu..
Španělští hřebci zemřeli..teď jezdím na německých konících
When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story.

Odpovědět

Zpět na „Autohifi“