Už dlouhou jsem chtěl mít výkon svého plechového miláčka podložený nějakým papírem a sháněl jsem, kde bych si mohl nechat výkon změřit. Souhlasim s tím, že člověk musí být při úpravách výkonu a odhadu nárůstu výkonu svého vozítka nohama pevně na zemi.
Proto jsem se na srazu v Příbrami rozhodl nechat si výkon změřit.
Nebudu tu rozebírat, jakým způsobem to probíhalo, kdo to viděl, pochopí to a kdo chce, můžu mu nějakým způsobem poslat video, které jsem při tom natočil. Nebo tu pak hodim odkaz, kde se dá stáhnout.
Po hodině a půl mi naměřili 113 koní na kolech a 137koní na motoru. Jo, i to se někdy může stát...
Ale nechápu to, že jsem vyhrál sprint na 400m na Mimoňských válkách v kategorii do 1600ccm s výkonem 113koní na kolech.
Dal jsem za změření 1000,- Kč a zjistil jsem, že motor má ztrátu cca 23 koní oproti sérii, kde má papírových 118kW (160koní).

Motor má najeto cca 12 tis. km po generálce, tlaky ve válcích přesně podle tabulek. Mám tam filtr J&R, odstraněný katalyzátor, místo něj rezonátor, výfukové potrubí s průměrem 63mm a skoro průchozí koncový tlumič OTTO Racing z USA. A podle motorové brzdy mi výkon klesl o 23 koní.
Ta úroveň měření, jaká byla teď na Mimoni, byla sice hrozná, ale asi o 1000% lepší, než byla v Příbrami. Je vidět, že se zlepšují, ale existuje nějaká záruka, že naměřené hodnoty jsou opravdu správné???!!! A jak by to asi mělo být s reklamací?? Existuje vůbec nějaká?? Jak byste reagovali vy??
Dokáže 960kg vážící auto se 113 koni na kolech zajet 400m za 14,429s ?????