no vidis, ja pouzivam fotak se 4mpix a sem spokojenej, na ukazku nalevo vyrez 1:1 z 2464x1632 je to foceny 70-200mm F2.8 zhruba ze 40ti metru
nevim, kdo ti rekl cim vic MPix tim lepsi kvalita...
nevim proc resis 13sn/s u videa, kdyz chces fotak...
nevim proc resisime 3x 4x 10x zoom... (kdyz jsi ani nenapsal co se chystas fotit)
nevim proc resis svetelnost u kompaktum, kdyz 99% kompaktu ma na konci zoomu vzdy horsi svetelnost nez na zacatku
a pak mi hlava nebere proc tohle resit, kdyz mas strop 7000 minus cca 1000 za kartu - xxx kc za baterky, pouzdo..... a pises "Neplánuju se sice focením zabývat nějak hlouběji "
a myslim, ze na velikosti displeje nezalezi, me by spis zajimalo jesli ten fotak umi tu fotku zobrazit ve 100% velikosti a ne jen v 50% i presto, ze ma o 2cm vetsi nez ten druhej...
ale pokud chces opravdu resit svetelnost, externi blesk, vymnenu objektivu, zoom...., tak si kup Nikona D50, zatim vychazi jako nejlepsi pomer cena/kvalita cipu, kup si k nemu blesk Sb-800 a objektiv 17-55 F2.8 a 70-200mm F2.8 VR (se stabilizatorem) jako mam ja a nemusis nic resit a na video si kup nejlevnejsi DV kameru