Škoda favorit

Vše o úpravách motorů a vyfuků.

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_

honza 2.0 16v
Kontaktovat uživatele:

Re: Škoda favorit

Příspěvek od honza 2.0 16v »

jetšě dodám- základem je dobrej spodek motoru, jinak nenajedeš ani 100km...

BALI

Příspěvek od BALI »

nikdo ti ho nepjistí...!
VW Touran '08 DSG
BMW E10 '02
Seat Cordoba SDI
NÁHRADNÍ DÍLY, DIAGNOSTIKA, PNEUSERVIS, AUTOSERVIS. STK, DOVOZ AUT - MOST 777525325

xer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xer »

Lolek píše:No říkáte že stříkačky jsou líný ale já mam stříkačku 40kW a kámoš má karbec 50 kW. On má najeto 150 000 a já už přes 300 000km a dam ho s tim v pohodě
v praxi jsem s tím nelaboroval pač ho mám krátce.
50kw karbec není (46kw nebo tak nějak) ale u karburatoru zaleží na seřízení jak výkon tak spotřeba.. ale u 40kw je rozhodně menší maximálka jak u 50kw .. víc jak 155 jsme z toho nedostal a při 150 je to viceméne neřiditelné auto :lol:
Š Favorit (Fanda94) a JAWA 21 sport (Pinďa77)
...každá voda steče dolů a Kuba si veme Stázinu...

xer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xer »

jinak nevím proč chceš rvát peníze do auta na noviny ... si radši uprav to saxo a to nech zrezavět a dojet :lol:

za 20 je teměř nemožné koupit s dobrou kastlí :roll:
Š Favorit (Fanda94) a JAWA 21 sport (Pinďa77)
...každá voda steče dolů a Kuba si veme Stázinu...

Georgerob
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Georgerob »

50kw karbec právě že je, vim to..protože mi stojí před barákem :D motor se označoval právě 136x výkon 50 kw a krou´ták největší ze všech motorů...105 Nm.
Třeba vačka toho motoru 136x je shodná s motorem Felicia MPI 50kW do 8/97.
Grafický servis | www.georgerob-design.cz

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

honza 2.0 16v píše:jetšě dodám- základem je dobrej spodek motoru, jinak nenajedeš ani 100km...
No jo ale to nepoznám asi jinak než že to rozeberu až po koupi ne?
Build shit car, call everyone haters....
Function > Form

Georgerob
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Georgerob »

Lolek píše:No říkáte že stříkačky jsou líný ale já mam stříkačku 40kW a kámoš má karbec 50 kW. On má najeto 150 000 a já už přes 300 000km a dam ho s tim v pohodě
záleží možná v jakym stavu ten motor je a jakej je to rok výroby, do favoritů se dávaly 2 různý stálý převody

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

BALI píše:nikdo ti ho nepjistí...!
To sem si myslel :cry:
Function > Form

BALI

Příspěvek od BALI »

Ritchma píše:
BALI píše:nikdo ti ho nepjistí...!
To sem si myslel :cry:
je to na havarijní pojištění starý... ale jsou třeba i vyjjímky,jako já,kt. pojistit jdou... auto je psaný na dědu a ten je věrný zákazník ČP a nikdy nezavinil nehodu,tak mi (jemu) nabídli... :)
VW Touran '08 DSG
BMW E10 '02
Seat Cordoba SDI
NÁHRADNÍ DÍLY, DIAGNOSTIKA, PNEUSERVIS, AUTOSERVIS. STK, DOVOZ AUT - MOST 777525325

BALI

Příspěvek od BALI »

Obrázek
VW Touran '08 DSG
BMW E10 '02
Seat Cordoba SDI

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Ritchma píše:
honza 2.0 16v píše:jetšě dodám- základem je dobrej spodek motoru, jinak nenajedeš ani 100km...
No jo ale to nepoznám asi jinak než že to rozeberu až po koupi ne?
Poznas, nesmi to delat nejakej randal a vibrovat s celym autem.

Kupovat Favoucha je kazdopadne dilema - 136ky lip jedou, ale bejvaji shnily, protoze se davaly jen do auto do roku cca 1991 myslim. Novy modely maji lepsi vyztuhy, trochu min hnijou (resp. hnijou na jinych mistech) a je tam lepsi interier a odhlucneni.

S upravama neni problem, snizit hlavu (pripadne hlavu z Feldy 50 kW a snizit - ma vetsi saci kanly), pretryskovat karbec (nebo karbec ze Skody 136, Webery a uprava na otevirani obou komor soucasne silene zvedne spotrebu), ostrou vacku (daj se sehnat nekdy opravdu za smesny penize) atd. Favo se seriovyma brzdama brzdi celkem slusne, zato podvozek neni nic moc a ty HPcka na ostrejsi jizdu by se urcite hodily.
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

PJ
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PJ »

Padlo tu pár nepřesností o motorech jako třeba s tim že strikacky byli az od 93 a predtim jenom karbeci a pod. takze motory byli tyhle:
136 -první motor, 1989-1991(červenec) měl 46kW-5000rpm a kroutak 100Nm pri 3000rpm, karbeci puvodne Pierburg 2 E 3 později Jikov 28-30 LEKR
136X -od března 93 do září 94, 50kW pri 5500rpm a 105Nm pri 3500rpm, karbeci stejny Jikovy
135 -nižší komprese, 43kW pri 5000rpm (s nerizenym katem 42kW) a 94Nm pri 3000rpm a stejny Jikovy
135E -elektronicky rizenej karbec Pierburg 2 E-E s řízenym katem 40kW pri 5000rpm a 90Nm pri 3000rpm -co sem slyšel nejhorší možnost do fava
135B -strikacka BMM 40kW-5000rpm a 94Nm-3250rpm
136B -strikacka BMM 50kW-5500rpm a 100Nm- 3750rpm sme meli a slapal slusne
No nazi, no red, just pure Skinhead. "diesel je víceméně stále neslušné slovo"

vodnik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vodnik »

Kdyz to tak tady sleduju, tak musim pripsat svoje. Jak jiste par z lidi vi, mel jsem pred misakem Favouse. Byl to rok 90 a prave mel jsem tam 136ku a za tim typem byla jeste * nevim co to znamena a asi nic, ale je to prave ten motor, kterej je silnejsi a hlavne diky karbecu snadnejsi upravy a lepsi odpich ( ja mel ale jikov ), strikacka je fakt na hovno, slapnes na to a stejne vse ridi jednotka, takze se to rychleji nerozjede.
Ale mel jsem na karbeci Greena kterej byl primo pro favo a musim uznat ze to bylo znat. I ten kluk co ho ode mne kupoval, ten filtr nakonec nechtel a pak se strasne divil, kdyz odjizdel, ze pred tim to jezdilo a ted se to spis plazi. jinak pretryskovani karbecu bylo nekde na netu.
Hlavne pokud jde o upravu motoru ve smru klika, vacka atd. je o stejny.

Vega

Příspěvek od Vega »

Hele ja to nejak moc nepobiram, nejdriv napises ze chces neco jako spolehlivyho pracanta a pak zase ze do toho budes cpat ostrou vacku apod. Nejak mi tyhle veci nejdou dohromady... :kissmyass:
Obrázek

Lolek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lolek »

Georgerob píše:
záleží možná v jakym stavu ten motor je a jakej je to rok výroby, do favoritů se dávaly 2 různý stálý převody
no kámoš má 92 a já 94.

jinak k tý rychosti: já dam konečnou kolem 180 podle tacha a kámoš nějakejch 160.

Asi bych v tom mohl mít tu delší převodovku ale to by mě měl dát zas na sprinty ne? Třeba je to fakt tim že on může mít ten motor vylágrovanej

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

No tak bylo by to na práci ale i sem tam na popojetí. Prostě i to saxo případně může rozvážet. takže jestli to všechno jde takhle tak ostřejší vačku, lehčí setrvák, hlavu z MPi, výufk, filtr, něco s karbecem což zatim teda nevim co, podvozek a volant + rozpěry+se mi líbí ta maska s velkou dírou = aspoň praktický. Příjde mi že je to dost levný a tak bych si rád pohrál, nejenom že bych ho měl na práci, ale vždycky sem si přál auto na kterym si můžu zkurvit co chci a ničemu to nebude vadit. Na saxo se bojim šáhnout protože je všechno drahý jako kráva. tady mi bude jedno jestli bude něco orezlýho, nebo jestli praskne nárazník, prostě aby to jelo :D Teď budu mít zase o něco větší příjem, takže to nějak snad utáhnu, navíc si budu hledat ještě jednu brigádu takže bych si hrál no
Function > Form

NeviM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NeviM »

hele vole nechces tam dat rovnou celej jinej motor? treba ja mam navic 2.5 litr petivalec Volvo/Renault, ma to 170 koni, bude to zrat min nez ten tvuj pred upravama a cena bude takova ze oproti uprave fackovskyho motoru ti jeste zbyde na podvozek :) a hlavne 2x vetsi vykon nez tvuj favo motor + upravy za 15 litru :wink:
Renault Safrane BITURBO Baccara Quadra 262hp (long-term reconstruction)
Renault Safrane V6-24v Baccara manual 190hp (daily car)

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

NeviM píše:hele vole nechces tam dat rovnou celej jinej motor? treba ja mam navic 2.5 litr petivalec Volvo/Renault, ma to 170 koni, bude to zrat min nez ten tvuj pred upravama a cena bude takova ze oproti uprave fackovskyho motoru ti jeste zbyde na podvozek :) a hlavne 2x vetsi vykon nez tvuj favo motor + upravy za 15 litru :wink:
No jo ale i s úpravama mi to projde technickou s timhle motorem ne a navíc na tenhle motor pak každá blbost stojí pakatel, na tamten motor hovno, navíc těžký prachy za to ho tam nabastlit, znamenalo by to daleko účinější brzdy, nejspíš pořádně vyztužit, prostě nesmysl podle mě
Function > Form

NeviM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NeviM »

Ritchma píše:
NeviM píše:hele vole nechces tam dat rovnou celej jinej motor? treba ja mam navic 2.5 litr petivalec Volvo/Renault, ma to 170 koni, bude to zrat min nez ten tvuj pred upravama a cena bude takova ze oproti uprave fackovskyho motoru ti jeste zbyde na podvozek :) a hlavne 2x vetsi vykon nez tvuj favo motor + upravy za 15 litru :wink:
No jo ale i s úpravama mi to projde technickou s timhle motorem ne a navíc na tenhle motor pak každá blbost stojí pakatel, na tamten motor hovno, navíc těžký prachy za to ho tam nabastlit, znamenalo by to daleko účinější brzdy, nejspíš pořádně vyztužit, prostě nesmysl podle mě
no technickou to s tim neprojde urcite, to mas pravdu (ale normalni facko podle me nejspis taky ne :lol: ), cenu nahradich dilu na facku dozenes jejich poctem, udelat tomu doma nejakej pomocnej ram no problemo, brzdy ti dam klidne k tomu :lol:
ale samozrejme chapu ze to je pro tebe blbost, sem jenom myslel, kdyby sis chtel hrat trochu vic, melo by to hrani mnohem lepsi vysledky :)

PJ
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PJ »

Nevi nekdo orientacne ceny za tu hlavu s vackou a rozvodnejma tyckama z ty 50kW MPička? Nebo jestli by nevysel levnejs rovnou celej motor?

Georgerob
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Georgerob »

Narazil sem na další zajímavou věc, o který sem nevěděl. Existovala prej verze Favorit Sprint, teď cituju: "byla to speciální varianta vyráběná v roce 1992 a především určená na vývoz, u které byl změnami na vačkách a úpravami zvýšen výkon na 70k, především ale byla odstraněna zmíněná tupost favoritích motorů ve větších otáčkách"
je to vodsaď: http://www.dfens-cz.com/oldschool/clane ... 2003112201
O tý variantě sprint sem věděl, ale o tom jaký měla úpravy a výkon ne. To by taky nemusela bejt špatná úprava.

PJ
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PJ »

A co tohle to by asi taky nebylo spatny http://www.imfsoft.com/hardware/produkt ... nition.asp
Navíc to má i různý výstupy takze to muze fungovat i jako imobilizer, shift ligh, a prepinani krivek coz by bylo dobry pri natankovani treba 98-100oktan benalu misto 95ky, ma s tim nekdo zkusenosti? jak tezky to muze bejt nastavit?

PJ
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PJ »

PS: tak sem na tech strankach ve FAQ nasel tohle:
Je možné použití indukční cívky z vozu Škoda Favorit?

Cívka ze Škody Favorit má odpor 1,2 ohmu. Podmínka pro použití cívky je odpor 2,5 ohmu a větší, proto tuto cívku použít nelze.

tak by me zajimalo jestli by tam sla soupnout jina civka nebo je to na favo bez sance??

bob ash
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bob ash »

Ritchma píše: No jo ale i s úpravama mi to projde technickou s timhle motorem ne a navíc na tenhle motor pak každá blbost stojí pakatel, na tamten motor hovno, navíc těžký prachy za to ho tam nabastlit, znamenalo by to daleko účinější brzdy, nejspíš pořádně vyztužit, prostě nesmysl podle mě
IMHO je nesmysl koupit si fako jako pracovní auto a pak ho začít zběsile tunit. Pokud chceš něco co jede, nekupuj si takovej krám. Pokud chceš něco levnýho na práci, tak si ten krám taky nekupuj, kup si 205 nebo 309 v naftě a hotovo ...

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

bob ash píše:
Ritchma píše: No jo ale i s úpravama mi to projde technickou s timhle motorem ne a navíc na tenhle motor pak každá blbost stojí pakatel, na tamten motor hovno, navíc těžký prachy za to ho tam nabastlit, znamenalo by to daleko účinější brzdy, nejspíš pořádně vyztužit, prostě nesmysl podle mě
IMHO je nesmysl koupit si fako jako pracovní auto a pak ho začít zběsile tunit. Pokud chceš něco co jede, nekupuj si takovej krám. Pokud chceš něco levnýho na práci, tak si ten krám taky nekupuj, kup si 205 nebo 309 v naftě a hotovo ...
Však už sem to sem psal, chci auto který bude moct rozvážet a pokud se tam něco vysype, bude to stát pár kaček. Prohlížel sem díly na fáčko a stojej zlomek toho co na saxíka. Nechci žádnou 205 nebo 309 to je jak saxo, něco se vysype a těžký prachy v háji. To auto co jede je pro mě saxo, tohle bude prostě na blbnutí, myslim že rozhodnutí nezměnim
Function > Form

PJ
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PJ »

Kuva co rikate na to co sem sem hodil, hodte sem nejakej nazor nebo se rozcilim :lol:

NeviM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NeviM »

PJ píše:Kuva co rikate na to co sem sem hodil, hodte sem nejakej nazor nebo se rozcilim :lol:
ja tomu nejak nechapu a asi je nas tu takovejch vic, tak se nerozciluj :lol:

bob ash
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bob ash »

Nevím, asi nepochopím, proč mít ostrou verzi levnýho městskýho autíčka a abych jí neničil, pořídit si k tomu ještě naprostou plečku a vyhazovat peníze za to, aby nejezdila tak pomalu jako v sérii.
Speed kills. Drive Ford and live forever.

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

bob ash píše:Nevím, asi nepochopím, proč mít ostrou verzi levnýho městskýho autíčka a abych jí neničil, pořídit si k tomu ještě naprostou plečku a vyhazovat peníze za to, aby nejezdila tak pomalu jako v sérii.
To nechápe moc lidí :lol:
Function > Form

PJ
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PJ »

Myslim ze pochopit to ani nebyl zamer tematu, ten byl jak nato.

Odpovědět

Zpět na „Tuning motoru + výfuky“