Honda 1,6 s výkonem 521 koní - nevěříte?

Vše o úpravách motorů a vyfuků.

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_

Beaver

Re: Honda 1,6 s výkonem 521 koní - nevěříte?

Příspěvek od Beaver »

Milan II píše:Taboo:
nějak jsi mě nepochopil. Netvrdím, že jsem machr přes konstrukci motorů! Tím, že vím kde bych začal, jsem myslel spíš na výměnu auta, ze kterého by se pak dalo něco vymáčknout. Základ je základ. S tím určitě souhlasíš, ne? Samozřejmě, že bych si pak takový motor nechal udělat u odborníků. A taky nejsem taková naivka, abych si myslel, že se dá z nějakých braků postavit F1. To určitě ne.
Jeden takovej uz tady taky byl, s Mitsubishi EVO a moc dobre to nedopadlo, viz DVD TuningMagazine :lol:
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

kentoya

Příspěvek od kentoya »

jinak já ty papíry viděl
IQ sice stylingem nenahradíš, taboo ti ho taky nezvedne, ale dokáže rozšířit brutálně obzory :D
http://www.odtahove-sluzby.cz

sandokan

Příspěvek od sandokan »

Beaver píše:
nějak jsi mě nepochopil. Netvrdím, že jsem machr přes konstrukci motorů! Tím, že vím kde bych začal, jsem myslel spíš na výměnu auta, ze kterého by se pak dalo něco vymáčknout. Základ je základ. S tím určitě souhlasíš, ne? Samozřejmě, že bych si pak takový motor nechal udělat u odborníků. A taky nejsem taková naivka, abych si myslel, že se dá z nějakých braků postavit F1. To určitě ne.
Jeden takovej uz tady taky byl, s Mitsubishi EVO a moc dobre to nedopadlo, viz DVD TuningMagazine :lol:
LOL, ja na to prvne nechtel reagovat, ale ted jsi to vystihl :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zemi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zemi »

Ondras píše:
Milan II píše:Hmm, vypadá to fakt věrohodně a profesionálně! Nic ve zlým, ale tu sjetinu pořád nevidím. BMW Z3 má nárůst výkonu nějakých 50k a ta zázračná Honda má nárůst rovnou 300%???
Sjetinu možná ukáže MarAt. Ad nárůst u Hondy - ono panáčku, je kapku rozdíl N/Ačko a turbo...
To je vocas... Jinak video nuda ty voe. :lol:

Jinak kdo si chce ten nesmysl poslechnout tak at si v "mym" videu naladi cas 0:34 ... Je to tam hezky slyset... A to jeste bylo sucho tak se to aspon na trojku chytlo...

viewtopic.php?t=41063
(nejen) UK (United Kingdom - Anglie) DOVOZ VOZIDEL - DÍLŮ

> DOVOZ - ODTAH - PROVĚŘENÍ vozidel v celé EU <

tel. 608 372 848

Mosťa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mosťa »

Ač pravidelně nas... neupravované dvoulitrové atmosféry a turbotraktorové 1.9, tomuto se budu vždy rád klidit z cesty. Je za tím určitě nemálo peněz, ale především času a ztracených nervů. Za takové věci by se měly dávat vysokoškolské tituly. Ať se brzo najde nový vhodný a pevnější diferák a zbytek auta to dokáže taky vydržet.

Až budu jednou tím milionářem a budu se nudou kopat do zadku, kdví, co všecko snese 1.4 T v Puntu... :D
www.walachmotors.com
TUNING CLUB VSETÍN

Leonardo, Michelangelo, Donatello,..........................................PUNTO!!!

kentoya

Příspěvek od kentoya »

"""Až budu jednou tím milionářem a budu se nudou kopat do zadku, kdví, co všecko snese 1.4 T v Puntu... """

sory za ot, třeba to punto snese vejce :lol:
IQ sice stylingem nenahradíš, taboo ti ho taky nezvedne, ale dokáže rozšířit brutálně obzory :D

KFJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KFJ »

Beaver píše:
zeptej se MarAta kolik ho to do dnes stalo motoru, ty v tom vidis problem? Upalene pisty se resit daji, "odbornici" musi zjistit proc se to stalo a jede se dal, a za jejich many... To je vyvoj... (jinak by me zajimalo co jsi z pozice co pises ty udelal na svem aute? ted se tlemim ja, az me boli bricho, vzpomel jsem si na ty tvoje reci jak ta tvoje supra nakope evu prdel :lol: :lol: :lol: )... Znam racing team ktery si nechal od "odborniku" z HKS dovezt motor z japanu... prileteli tri sikmovoky mechousi s jednim sikmovokym ladicem a jednim motorem za 950.000,- Kc netto, den to skladali do auta a kdyz to konecne zacalo vrcet tak se to co? tak se to cele pekne rozletelo... Tak si zabalili fidlatka a motor a za mesic prileteli znova... A pritom motor od HKS by mel byt v pohode ne? :lol: :lol: :lol: PS: frajeri meli z prdele kliku ze se to rozletelo hned, to vysvetlovani a dohady po mesici si umim predstavit :?:
Pozvu na oběd každého, kdo rozkope Paroubkovi neúmyslně vejce

TF

Příspěvek od TF »

zeptej se MarAta kolik ho to do dnes stalo motoru, ty v tom vidis problem? Upalene pisty se resit daji, "odbornici" musi zjistit proc se to stalo a jede se dal, a za jejich many... To je vyvoj... (jinak by me zajimalo co jsi z pozice co pises ty udelal na svem aute? ted se tlemim ja, az me boli bricho, vzpomel jsem si na ty tvoje reci jak ta tvoje supra nakope evu prdel :lol: :lol: :lol: )... Znam racing team ktery si nechal od "odborniku" z HKS dovezt motor z japanu... prileteli tri sikmovoky mechousi s jednim sikmovokym ladicem a jednim motorem za 950.000,- Kc netto, den to skladali do auta a kdyz to konecne zacalo vrcet tak se to co? tak se to cele pekne rozletelo... Tak si zabalili fidlatka a motor a za mesic prileteli znova... A pritom motor od HKS by mel byt v pohode ne? :lol: :lol: :lol: PS: frajeri meli z prdele kliku ze se to rozletelo hned, to vysvetlovani a dohady po mesici si umim predstavit :?:[/quote]

Můžu se zeptat jakej to byl racing team? V čr???

Breakthru

Příspěvek od Breakthru »

kentoya píše:"""Až budu jednou tím milionářem a budu se nudou kopat do zadku, kdví, co všecko snese 1.4 T v Puntu... """

sory za ot, třeba to punto snese vejce :lol:
:smich: :smich: :smich2: teď sem spad smíchem pod stůl.....

jo, MarAte, moc krásný auto.... 8) 8)
svět dospělých je pro mne záhadou......

Mirek999
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek999 »

Prosimte Marate kolik to turbo tlaci dik.
Optimismus pramení z nedostatku informací :o)

kentoya

Příspěvek od kentoya »

1,8 bar pokud se nemýlím

MarAt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MarAt »

Jo,na ten výkon to tlačí 1.8,ale vydrží to i 2.5(nechtě jsem s tím při vyřazené wastegate tak asi 700km jezdil)..
Jinak je pravda,že hlavně v našich podmínkách je konstrukce takového motoru chtě nechtě spojena s prořezem,ostatně i z automobilky mnohdy vyjede zmetek (z některých nejezdí nic kloudnýho už dlouhá léta :D),na druhou stranu,když si některá firma troufne na medializaci své práce,tak se to dá za lehké faux pas považovat ;)
crx 4x4 boosted- 10.23s
8x národní rekord ve sprintu na 1/4míle
exige gt3,gsx,mr2,200sx aj.
www.marat.cz

Gusto
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gusto »

Zacinam byt velmi zvedavy na ten graf...
Osobne tipujem, ze ten vykon bude skoro nepouzitelny a kvalitne urobene 300 konove auto s plynulym priebehom krutaku aj vykonu bude v realnom svete rychlejsie, ale necham sa prekvapit :D

semysak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od semysak »

Gusto: aby to hlavne tahlo hodne vocpoda, to se totiz nejvic pocita

Gusto
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gusto »

semysak píše:Gusto: aby to hlavne tahlo hodne vocpoda, to se totiz nejvic pocita
Ked nemas nic k veci, tak neries. Ja som vyjadril svoj nazor, podporeny urcitymi znalostami a skusenostami. Ty len prudis - asi toho o motoroch vela vies, inteligente :)
Dovolim si pouzit male prirovnanie: WRC je dvoliter s obmedzenim na 220 kW. To znamena, ze by malo byt ovela pomalsie, nez 521 PS Civic - lenze problem. WRC ma okolo 550-600 Nm v pomerne sirokom pasme otacok a v realnom svete sa mu ZIADNY civic (bez urazky, marate) svojou rychlostou ani nepriblizuje...
Kazdopadne uz len rozsah prestavby je obdivuhodny - cisla na grafe vsak nie su vsetko, velmi dolezity je aj priebeh, od ktoreho vo finale zavisia vysledky.

kentoya

Příspěvek od kentoya »

gusto je pravděpodobné, že víš o čem píšeš, jen taková připomínka, ono krouták 1000 Nm, při výkonu dejme tomu 10 kw je nanic, tzn že si nemyslím, že by 600Nm při 220kW bylo to pravé ořechové, to jen tak mimo mísu, a za druhé ten dvoulitr je z výroby a marat motor vyvinul sám, navíc je to hodně profíků na jednoho českého samouka, takže si myslím že i kdyby (jakožto že nebude) byl ten graf z tvého pohledu špatný, tak ti nezbyde nic jiného než poprosit motoristického boha o odprošení, že jeden malý český člověk z motoru 1,6 udělal dělo větší jak profíci ze subaru z dvoulitra,

závěrem jen tak mimo mísu si spočti jakej má to subaru litrovej výkon a litrový Nm a potom to porovnej s maratovou 1,6, srovnáváš koncepčně nesrovnatelný věci, ale jestli chceš tak můžem porovnat např MCLren F1 s tvojí subaru, aby to stálo za to

MarAt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MarAt »

Gusto píše:
semysak píše:Gusto: aby to hlavne tahlo hodne vocpoda, to se totiz nejvic pocita
Ked nemas nic k veci, tak neries. Ja som vyjadril svoj nazor, podporeny urcitymi znalostami a skusenostami. Ty len prudis - asi toho o motoroch vela vies, inteligente :)
Dovolim si pouzit male prirovnanie: WRC je dvoliter s obmedzenim na 220 kW. To znamena, ze by malo byt ovela pomalsie, nez 521 PS Civic - lenze problem. WRC ma okolo 550-600 Nm v pomerne sirokom pasme otacok a v realnom svete sa mu ZIADNY civic (bez urazky, marate) svojou rychlostou ani nepriblizuje...
Kazdopadne uz len rozsah prestavby je obdivuhodny - cisla na grafe vsak nie su vsetko, velmi dolezity je aj priebeh, od ktoreho vo finale zavisia vysledky.
No myslel jsem,že grafy z mé brzdy už viděli všichni,ale protože tomu tak není,nascenuju to v dohledné době a postnu to sem.
Jinak bez urážky, každý má nárok na svůj názor :D Roman Kresta se byl osobně podívat na brždění mého motoru a když pominu fakt,že údaje,které uvadíš celkem silně nekorespondují s reálnými atributy současných WRC,tak mohu jen podotknout,že s tou čistou rychlostí to bude spíš naopak :wink: Jen mě z tohoto titulu mrzí,že jsem nedokázal zajet během letošní sezony tomu adekvátní čas,každopádně příští rok jsem hotov takové tvrzení dokázat :D
crx 4x4 boosted- 10.23s
www.marat.cz

Gusto
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gusto »

kentoya píše:gusto je pravděpodobné, že víš o čem píšeš, jen taková připomínka, ono krouták 1000 Nm, při výkonu dejme tomu 10 kw je nanic, tzn že si nemyslím, že by 600Nm při 220kW bylo to pravé ořechové, to jen tak mimo mísu, a za druhé ten dvoulitr je z výroby a marat motor vyvinul sám, navíc je to hodně profíků na jednoho českého samouka, takže si myslím že i kdyby (jakožto že nebude) byl ten graf z tvého pohledu špatný, tak ti nezbyde nic jiného než poprosit motoristického boha o odprošení, že jeden malý český člověk z motoru 1,6 udělal dělo větší jak profíci ze subaru z dvoulitra,

závěrem jen tak mimo mísu si spočti jakej má to subaru litrovej výkon a litrový Nm a potom to porovnej s maratovou 1,6, srovnáváš koncepčně nesrovnatelný věci, ale jestli chceš tak můžem porovnat např MCLren F1 s tvojí subaru, aby to stálo za to

Halo, ja sa nechem hadat, pred ludmi ako je marat smekam a je mi uplne jedno, ci je z CR, SR, alebo z Uzbekistanu :)
Vies, podla teba 220kW/600 Nm nie je prave orechove, ale s Loebom, Gronholmom alebo Solbergom by si sa o tom asi hadat nechcel, alebo ano? Oni s tym ti kluci totiz v kuse vyhravaju, a ak aj nie - jazdi im to neskutocne 8)
Okrem toho - nechcem ta podcenovat, ale naozaj si myslis, ze napr. STi ma 280 koni preto, lebo viac z toho v Subaru nevedeli dostat? :D :D :D
Preco myslis, ze porovnavam neporovnatelne? Iba kvoli objemu? Aj EVO9 alebo STi ma zazihovy preplnany stvorvalec s variabilnym casovanim ventilov, tak ake neporovnatelne?
Pravdou je, ze Honda ma dost nevhodny motor na preplnanie - uz len ten hlinikovy blok (som zvedavy, kolko ten maratov vydrzi, ked do toho bezne fuka 1,7 bar). Preco asi maju vsetky naozaj silne preplnane motory liatinove bloky?
O to vacsie uznanie si vsak marat zasluzi, vo tom zadna. Podla mna si vsak mal vybrat ine auto - kludne by stacila Sierra Cosworth 8)

raddy

Příspěvek od raddy »

Myslim ze chapem co sa snazi Gusto naznacit....Daj sem graf a mozeme podebatovat o priebehu krutiaceho momentu, mna to tiez zaujima, cele je to velmi zaujimavy prispevok, a ako kazdy musim uznat ze vysledky tvojej prace su impozantne....

kentoya

Příspěvek od kentoya »

gusto mě nejde loeba ani o kohokoliv jiného, je mi jedno jestli ví v subaru kolik by šlo z motoru dostat, já vím, jak dostat z dvoukila 600 koní a nemám je tam, špatně jsi mě pochopil

jde o to že podle mě
1,(graf ti to potvrdí) je subaru slabší brácha maratova civica
2,krouták není vše
3,ten výkon má při 1,8 bar, ale motor mu udrží i 2,5 bar tudíž při tomto tlaku je výkon někde u 700 kobyl, jenomže životnost motoru je mu přednější, prostě ví co dělá
4,nemám pocit, že by hliník byl horší materiál jako litina co se týká bloku motoru, záleží na konstrukci
5,myslím si že motory honda jsou vhodné na přeplnování, jen se musí znát hranice

kentoya

Příspěvek od kentoya »

gusto mě nejde loeba ani o kohokoliv jiného, je mi jedno jestli ví v subaru kolik by šlo z motoru dostat, já vím, jak dostat z dvoukila 600 koní a nemám je tam, špatně jsi mě pochopil

jde o to že podle mě
2,krouták není vše
3,ten výkon má při 1,8 bar, ale motor mu udrží i 2,5 bar tudíž při tomto tlaku je výkon někde u 700 kobyl, jenomže životnost motoru je mu přednější, prostě ví co dělá
4,nemám pocit, že by hliník byl horší materiál jako litina co se týká bloku motoru, záleží na konstrukci
5,myslím si že motory honda jsou vhodné na přeplnování, jen se musí znát hranice

kujon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kujon »

To sou stouni - Paint it black ty joudo :)
Pug 106 S16 - splašená francouzská krabička :afro:
A také něco většího německého.

Gusto
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gusto »

kentoya píše:gusto mě nejde loeba ani o kohokoliv jiného, je mi jedno jestli ví v subaru kolik by šlo z motoru dostat, já vím, jak dostat z dvoukila 600 koní a nemám je tam, špatně jsi mě pochopil

jde o to že podle mě
2,krouták není vše
Ok, fandim mu.
Len mi nie je jasne, ktore konkretne subaru ma byt ten slabsi bracha maratova civica :? Seriove - to ano, ale ak upravene, tak ktore? Nejake konkretne? Nechapem :(
Pockam si na graf a uvidime, kazdopadne stojim si za jednym: rychlost auta v realnom svete najviac ovplyvnuje PRIEBEH vykonu a krutiaceho momentu. Prednedavom som sa viezol v EVO8 - skoro seria, je tam iba Motec, sanie od HKS a kompletny vyfuk tusim Invidia. Urcite nemalo viac ako 350 PS, ale malo absolutne rovnomerny zatah od 3000 az pomaly po 7000 otacok. V zakrute sa v podstate nedalo akcelerovat bez toho, aby sa neodtrhavalo. Iste, mas pravdu krutak nie je vsetko, pre jazdu je dolezity tvar tej krivky, nie hodnoty ktorych sa dotkne.
Samozrejme - pokial to ma byt jednoucelovy stroj na drag a pripadne nejaku Dyno-ligu, je to jedno.

Ondras
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

OT: Gusto, připadáš si zajímavý, když používáš blue+bold?
|\/| /\ '|' | '/. ~ < | \/ | < ~ \/ | |< <> |\|

Gusto
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gusto »

Ondras píše:OT: Gusto, připadáš si zajímavý, když používáš blue+bold?
Niekoho zaujima obsah, niekoho forma :D
Doteraz to nikde nikomu nevadilo... a narazky si odpust, pripadne protestuj cez SZ - ak nemas co napisat k teme.. :x

MarAt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MarAt »

Ještě jedna technická poznámka: Když kdysi povolili aktivní podvozky u super1600 (atm. FWD),tak se také díky váhové diferenci zcela setřela hranice s wrc (2T AWD). Každopádně Gusto tvoje nepodložené vyjádření o tom,že rychlostí nebudu stíhát 1350kg těžké auto s restriktorem omezeným výkonem, bylo minimálně odvážné,graf dodám,ale není to žádná exponenciála,jak si možná myslíš..;)
crx 4x4 boosted- 10.23s
www.marat.cz

kentoya

Příspěvek od kentoya »

Dovolim si pouzit male prirovnanie: WRC je dvoliter s obmedzenim na 220 kW. To znamena, ze by malo byt ovela pomalsie, nez 521 PS Civic - lenze problem. WRC ma okolo 550-600 Nm v pomerne sirokom pasme otacok a v realnom svete sa mu ZIADNY civic (bez urazky, marate) svojou rychlostou ani nepriblizuje

začal jsi s tímto subaru, tak třeba tohle, jinak graf není exponenciálně stoupavý, ale ani lineární, vypadal dobře tak asi tak, podle grafu celkem průběžný zátah bez výkyvů, a stavěl to kromě pro sprinty i na normální cestu

Odpovědět

Zpět na „Tuning motoru + výfuky“