MarAt píše:Ještě jedna technická poznámka: Když kdysi povolili aktivní podvozky u super1600 (atm. FWD),tak se také díky váhové diferenci zcela setřela hranice s wrc (2T AWD). Každopádně Gusto tvoje nepodložené vyjádření o tom,že rychlostí nebudu stíhát 1350kg těžké auto s restriktorem omezeným výkonem, bylo minimálně odvážné,graf dodám,ale není to žádná exponenciála,jak si možná myslíš..
Zatial si nemyslim nic a aj keby - je to jedno, som len skratka zvedavy na ten graf. Umyselne som nespominal jazdne ani trakcne vlastnosti WRC vs. zvysok sveta, to nema s vykonom motora priamu suvislost. JWRC ziskavali na nizkej hmotnosti - ale len za idealnych podmienok, na suchom asfalte, na to nezabudaj.
Mozem vediet, aky najlepsi cas na 1/4 mile si dosiahol na hodnovernej casomiere?
btw, kentoya - madarsky sampion v dragrace jazdi s fiatom 126 2,0 TDI, 316 PS/650 Nm. 403 metrov dal uz pod 10 sekund. Si si isty, ze krutak nie je vsetko?
kentoya píše:Dovolim si pouzit male prirovnanie: WRC je dvoliter s obmedzenim na 220 kW. To znamena, ze by malo byt ovela pomalsie, nez 521 PS Civic - lenze problem. WRC ma okolo 550-600 Nm v pomerne sirokom pasme otacok a v realnom svete sa mu ZIADNY civic (bez urazky, marate) svojou rychlostou ani nepriblizuje
začal jsi s tímto subaru, tak třeba tohle, jinak graf není exponenciálně stoupavý, ale ani lineární, vypadal dobře tak asi tak, podle grafu celkem průběžný zátah bez výkyvů, a stavěl to kromě pro sprinty i na normální cestu
kdyby marat strčil ten motor do CRXka, kde je váha uplně jinde než na civicu, tak by na tom byl podobně jako madar s lehkým fiatem, váha je důležitější jak krouták, a pokud máš na autě i 1000nm neznamená to, že je to lepší jak 600,
čistě teoreticky TDi s 1000Nm při 4000 točkách a výkonu 500kobyl při tom samém je na tom hůř jako 600 Nm při 10000 točkách a výkonu 600 kobyl při stejné váze a stejné trakci
a že porovnáváš nesrovatelné bylo kromě objemu i trakce u čtyřkolky a předohrabu
IQ sice stylingem nenahradíš, taboo ti ho taky nezvedne, ale dokáže rozšířit brutálně obzory
http://www.odtahove-sluzby.cz
subaru WRC tuším jezdí solberg nebo jak se jmenuje a toho jsi jmenoval, a tak jsem předpokládal že ty omezené kobyly bereš ze subaru, ale mohla to být fabie WRC, xsara WRC atd, ale jestli solberg nejezdí subaru tak se omlouvám, ale na 97% jsem si jist že jezdí
IQ sice stylingem nenahradíš, taboo ti ho taky nezvedne, ale dokáže rozšířit brutálně obzory
http://www.odtahove-sluzby.cz
Nejel jsem letos na hodnověrné časomíře zasucha
jinak na sprint je samozřejmě mnohem důležitější průběh a použitelné spektrum výkonu,pak váha jak píše Kentoya...příští rok zajedu s letošním motorem nízkých 10s,pokud nepřijde nějaká pohroma
crx 4x4 boosted- 10.23s
8x národní rekord ve sprintu na 1/4míle
exige gt3,gsx,mr2,200sx aj.
www.marat.cz
Jinak moje auto si viděl gusto rozdělané v Blažovicích před lety,když jsi psal o Nyxově civicu,už tehdy jsem tam to turbo bastlil a být už hotový exteriér,možná bys o něm už tehdy něco napsal...sem na tebe nezapoměl
crx 4x4 boosted- 10.23s
8x národní rekord ve sprintu na 1/4míle
exige gt3,gsx,mr2,200sx aj.
www.marat.cz
Gusto: uz sa na ten graf tesim
asi zalezi od viac veci na co to MarAt chce . na sprinty staci dost uzky rozsah otaciek. a ak by vsetko islo dobre, tak si myslim ze na MarAta pri sprinte wrc proste nema.
a do beznej premavky? obavam sa, ze ak by bolo maximum krutaku polozene nizko, tak by auto mohlo byt dost tazko pouzitelne. takto si moze pohodlne jazdit
GReddy píše:konecne si na to prisel....
co sa do toho seres, ked ani nemas co povedat k teme?
Pánové, dal jsem si tu práci a promazal některé Vaše příspěvky, které jsou úplně mimo téma. Vaše vzájemné urážky si pište v soukromých zprávách, nikoho to tady nezajímá. A uvědomte si, že když se Váš názor neshoduje s názorem někoho jiného, že ten dotyčný nemusí být hned debil, jak zde u některých vztahovačných členů fora děje.
Gusto píše:Zacinam byt velmi zvedavy na ten graf...
Osobne tipujem, ze ten vykon bude skoro nepouzitelny a kvalitne urobene 300 konove auto s plynulym priebehom krutaku aj vykonu bude v realnom svete rychlejsie, ale necham sa prekvapit
Gusto píše:
semysak píše:Gusto: aby to hlavne tahlo hodne vocpoda, to se totiz nejvic pocita
Ked nemas nic k veci, tak neries. Ja som vyjadril svoj nazor, podporeny urcitymi znalostami a skusenostami. Ty len prudis - asi toho o motoroch vela vies, inteligente
Ja sice nevim, jake jsou ty tve znalosti a zkusenosti se stavbou a lazenim turbo Honda motoru (= domnivam se, ze naprosto zadne), ale z tech mych te mohu ujistit, ze vetsina z nich ma velice priznivy prubeh krouticiho momentu, ktery je vetsinou velice rovny od nejakych 5K RPM (kdy typicke turba pouzivane k dosazeni 550-650HP dosahnou plneho tlaku) az do redline (vetsinou 9.5-10K RPM). U "typickeho" 540HP 1.6L turbo motoru se ten kroutici moment vetsinou pohybuje mezi 300 a 350 lb-ft - a to po dobu az 5K RPM - a jeho prubeh vykonu je taky velice plynuly.
V "realnem svete" se z tvych prispevku taky zda, ze v oblasti efektu krouticiho momentu a HP na akceleraci mas velky zmatek...
Přesně tak ........ právě mi psal Šwéd kterému jsem prodával Supru že by na brzdě a naměřili mu 680HP....... a já s takovým autem zajel nejlepší čas 11,66s a na to abych zajel 12,12s mi stačí s jiným (téměř sériovým) autem méně než 400HP.
Takže k čemu je výkon když není trakce
BTW: Supra měla full boost kolem 4000RPM a držela stabilní tlak + zátah až do 8000RPM kde jsem měl nastavenou redline kvůli použití některých sériových dílů motoru.
PS: A to nepočítám ten fantastický závod v Brně kde mi naměřili 10.885s
Tvorba elektroinstalací závodních vozů
Instalace programovatelných ECU
Ladění sériových ECU Mistubishi Lancer EVO a Subaru Imprezza WRX a STi http://www.advracing.cz" onclick="window.open(this.href);return false; http://shop.ecumaster.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Gusto píše:Zacinam byt velmi zvedavy na ten graf...
Osobne tipujem, ze ten vykon bude skoro nepouzitelny a kvalitne urobene 300 konove auto s plynulym priebehom krutaku aj vykonu bude v realnom svete rychlejsie, ale necham sa prekvapit
Gusto píše:
Ked nemas nic k veci, tak neries. Ja som vyjadril svoj nazor, podporeny urcitymi znalostami a skusenostami. Ty len prudis - asi toho o motoroch vela vies, inteligente
Ja sice nevim, jake jsou ty tve znalosti a zkusenosti se stavbou a lazenim turbo Honda motoru (= domnivam se, ze naprosto zadne), ale z tech mych te mohu ujistit, ze vetsina z nich ma velice priznivy prubeh krouticiho momentu, ktery je vetsinou velice rovny od nejakych 5K RPM (kdy typicke turba pouzivane k dosazeni 550-650HP dosahnou plneho tlaku) az do redline (vetsinou 9.5-10K RPM). U "typickeho" 540HP 1.6L turbo motoru se ten kroutici moment vetsinou pohybuje mezi 300 a 350 lb-ft - a to po dobu az 5K RPM - a jeho prubeh vykonu je taky velice plynuly.
V "realnem svete" se z tvych prispevku taky zda, ze v oblasti efektu krouticiho momentu a HP na akceleraci mas velky zmatek...
Přesně tak ........ právě mi psal Šwéd kterému jsem prodával Supru že by na brzdě a naměřili mu 680HP....... a já s takovým autem zajel nejlepší čas 11,66s a na to abych zajel 12,12s mi stačí s jiným (téměř sériovým) autem méně než 400HP.
Takže k čemu je výkon když není trakce
BTW: Supra měla full boost kolem 4000RPM a držela stabilní tlak + zátah až do 8000RPM kde jsem měl nastavenou redline kvůli použití některých sériových dílů motoru.
PS: A to nepočítám ten fantastický závod v Brně kde mi naměřili 10.885s