Stavitelna vackova kola - Honda D16

Vše o úpravách motorů a vyfuků.

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_

Odpovědět
Sly
Kontaktovat uživatele:

Stavitelna vackova kola - Honda D16

Příspěvek od Sly »

Adjustable cam gears. Jsou totozne tyto 3 verze remenicek nebo je kazda jina? D16, B16, ZC? Zkousel jsem hledat na eBay.com a nasel pouze B16. Jelikoz D16 jsou v usa jednovacky (v evrope dvouvacky) a ZC by mela byt obdoba evropske D16 (avsak po problemech se ZC ojnicemi v D16 motoru uz si nejsem tak zcela jisty), zajima me, jestli muzu na motor D16A9 poridit remenicky ze serie B16, pripadne ZC. Eventuelne kde jsou k dostani na D16A9?

Nebo kdo zvladne vyrobit ze 4 seriovych 2 stavitelne.

diky
Live4Ride Syndicate

Ryba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ryba »

taky by mě to zajímalo, zatím co sem se tak pročítal na http://www.thezcr.com/ viz třeba tohle téma, tak asi uplně totožný to s B16 nebude http://www.thezcr.com/forums/showthread ... +cam+gears

Přikládám sem též svůj dotaz jak je to se s totožností motoru ZC1(crx1g,integra1g) s D16....
ITB Power

Zemi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zemi »

Ryba píše:Přikládám sem též svůj dotaz jak je to se s totožností motoru ZC1(crx1g,integra1g) s D16....
Ty se na to vyser a koukej tam narvat B16. :D Jinac ZC1 ma vyssi hlavu - jinej rozvodak... Ono to nebude tak stejny jak by se zdalo... Ale nebudu kecat.
(nejen) UK (United Kingdom - Anglie) DOVOZ VOZIDEL - DÍLŮ

> DOVOZ - ODTAH - PROVĚŘENÍ vozidel v celé EU <

tel. 608 372 848

Ryba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ryba »

Zemi píše:
Ryba píše:Přikládám sem též svůj dotaz jak je to se s totožností motoru ZC1(crx1g,integra1g) s D16....
Ty se na to vyser a koukej tam narvat B16. :D Jinac ZC1 ma vyssi hlavu - jinej rozvodak... Ono to nebude tak stejny jak by se zdalo... Ale nebudu kecat.
neboj B16 bude, ale kdy, to je otazka, ted musim sehnat nakou poradnou praci abych nato taky mel.-)
ITB Power

Bidrin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bidrin »

Kdysi dávno jsem měl doma vačky s rozvodovejma kolama na několik druhů Honda motorů. Zjistil jsem, že všechny DOHC rozvodový kola jsou stejný - mají stejný počet zubů, průměr i orientaci drážky pro pero.
Když nějaká firma dělá seřizovatelný kola, tak se dopst často používají sériový kola a upraví se přidáním "plovoucího" náboje - tak to dělá i Spoon.
Nový e-shop - www.bidrinperformance.com/shop

Zkrácené řazení, Blow Off Valve, Oil Catch Tank, Boost Controllers (MBC), řadící páky, rozpěrné tyče, odlehčené řemenice a další specialitky pro vaše auto.

Sly
Kontaktovat uživatele:

Re: Stavitelna vackova kola - Honda D16

Příspěvek od Sly »

Chapu-li to dobre, zaver zni: Serizovatelna rozvodova kola jsou na jednotlibve serie B16, D16 a ZC ruzna, nejdou pouzit napr. z B16 na D16 apod.

Bidrin> Umel by jsi vyrobit serizovatelna kola na D16A9? Pokud ano, jaka by byla cena? Dekuji.
Live4Ride Syndicate

Bidrin
Kontaktovat uživatele:

Re: Stavitelna vackova kola - Honda D16

Příspěvek od Bidrin »

Sly píše:Chapu-li to dobre, zaver zni: Serizovatelna rozvodova kola jsou na jednotlibve serie B16, D16 a ZC ruzna, nejdou pouzit napr. z B16 na D16 apod.

Bidrin> Umel by jsi vyrobit serizovatelna kola na D16A9? Pokud ano, jaka by byla cena? Dekuji.
Když jsem psal, že na všech DOHC motorech jsou stejná rozvodová kola, tak jsem myslel třeba i 1,6 DOHC ze Civica a 2,0 DOHC z Prelude - měl jsem doma několik vaček i s kolama a kromě třeba použitého materiálu a počtu loukotí byly kola stejné. Označení motorů si už nepamatuju.

Rozvodový kola nedělám a jak jsem psal, ani Spoon je nedělá - jenom vysoustruží větší díru a našroubujou tam náboj, který se dá seřizovat vůči věnci - používají stejné výkovky jako má Honda jako stock.
Nový e-shop - www.bidrinperformance.com/shop

Zkrácené řazení, Blow Off Valve, Oil Catch Tank, Boost Controllers (MBC), řadící páky, rozpěrné tyče, odlehčené řemenice a další specialitky pro vaše auto.

Odpovědět

Zpět na „Tuning motoru + výfuky“