Corsa B - kotouče vzadu???

Moderátoři: Berry, m.artty

Velbloud
Kontaktovat uživatele:

Corsa B - kotouče vzadu???

Příspěvek od Velbloud »

Mám otázku, dělaly se na nějaký verzy kotouče vzadu?? Zatím co jsem hledal, tak myslím, že i gsi mělo vzadu bubny, že? :roll:

Jak moc by bylo těžké předělat zadní brzdy na kotoučové??? Co všechno bych k tomu potřeboval?

Zatím jak jsem se tak díval, tak je to asi dost složitý, co?
Obrázek Corsa B Sport 1.4 16V (X14XE) - Hyundai Getz 1.5 16V CRDI VGT Champion

Termik

Příspěvek od Termik »

Vyřeší se to jinou nápravou, třeba z Astry F :) . A budeš to mít i rozšířený :D ... ale mám pocit že Ozzy má kotouč... :? :?
BMW...V8...

YANEK
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od YANEK »

:lol: nebo kadetta :?: mám tu doma zadek z gsi 16v :lol:
:silly:Obrázek
www.astra-g.cz BAD TOYS FOR FAT BOYS
www.cartechgroup.cz Vše pro vaší káru
www.autovit.cz Servis vozidel opel

Mike Mad
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Corsa B - kotouče vzadu???

Příspěvek od Mike Mad »

no hlavne bloude corsa je mala a lehka, takze kdyz koupis ATE bubny a Ferodo pakny tak to bude brzdit naprosto dostacujicim zpusobem. Jinak je to jen na stajlink :lol: ... na jare budu kupovat ATE Powerdisc drazkovany dopredu plus oblozeni Ferodo dopredu i do zadu a bude to vic nez dostacujici. 8)
Volkswagen Jetta Mk2 Coupe US&A 2.0 16V ABF ... reconstruction
Volkswagen Bora Variant 1.9TDI ARL ... daily

Termik

Příspěvek od Termik »

YANEK píše::lol: nebo kadetta :?: mám tu doma zadek z gsi 16v :lol:

Ten budu shánět, ale tak na jaře :D
BMW...V8...

Velbloud
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Velbloud »

klucí děkuju ;o)

mno ptám se už dopředu, protože přes zimu chci pod kapotu nahnat pár koníku... a už teď když jsem zkoušel na dálnici jednou rychlost přes 180 a pak brzdění na 120, tak při tý stodvacítce brzdy už byly úplně mrtvý...

zatím mám vzadu origo a vepředu kotouče lockheady a destičky feroda, ale chtěl bych dopředu drážkovaný zimermany a jelikož ty přední kotouče mám jetý jen tak 5000 km, je mi líto je ...nevyužít :lol:

jak by bylo těžký vyměnit tu nápravu za tu kadeťáckou?? to rozšíření by se mi líbilo :lol:

Termik

Příspěvek od Termik »

Velbloud píše:klucí děkuju ;o)

mno ptám se už dopředu, protože přes zimu chci pod kapotu nahnat pár koníku... a už teď když jsem zkoušel na dálnici jednou rychlost přes 180 a pak brzdění na 120, tak při tý stodvacítce brzdy už byly úplně mrtvý...

zatím mám vzadu origo a vepředu kotouče lockheady a destičky feroda, ale chtěl bych dopředu drážkovaný zimermany a jelikož ty přední kotouče mám jetý jen tak 5000 km, je mi líto je ...nevyužít :lol:

jak by bylo těžký vyměnit tu nápravu za tu kadeťáckou?? to rozšíření by se mi líbilo :lol:
No když se ti podaří sundat tu co tam máš teď tak už to takovej problém nebude :) . Yanku, nevíš přesně šířku? Já myslim že to je snad 5cm na každý straně :D
BMW...V8...

Velbloud
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Velbloud »

Hmmm to vypadá celkem dobře..docela mě to zajím.. mno sundat jí by snad neměl být takovej problém, protože - pokud nekecam kraviny a správně si pamatuju když jsem měnil podvozek - zadní náprava je chycená pouze na jednom bodě na každý straně plus tlumiče, že??

ale pak by chtělo zjistit, zda by seděly tlumiče a pružiny ....plus vyřešit lemy a dorazy k tlumičům...

YANEK
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od YANEK »

:lol: nevim nemám nápravu mám komplet brzdey :lol:

Mike Mad
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike Mad »

jj. urcite je lepsi nez bastlit napravu dat jen kotouce+naboje, naboje snad i pasujou bez nejakych uprav na diry na naprave corsy. pak uz jen vyresit rucku a overit dimenzovani brzdovyho valce, aby tam nedelal malej tlak dozadu.

Termik

Příspěvek od Termik »

To rozšíření by bylo nějak jako na obrázku. Tlumiče a pružiny by sedět mohly, konstrukčně to je snad stejný (pokud tam teda neni něco větší/mohutnější). Lemy a dorazy si myslím už takový problém nebudou.
S uchycením na dvou bodech máš myslím pravdu ale taky si nejsem jistej, nápravu jsem neštudoval už hodně dlouho :D . Jo teď si to trochu vybavuju, uprostřed určitě žádný uchycení není takže jen na stranách. Ale chtělo by to najet někam na rampu a přeměřit všechno. Kdybys to měnil dřív než já tak určitě házej fotos a poznatky, já do toho musím jít taky (s C20XE se současný nápravy nezadaj :driver: ) 8)
BMW...V8...

Termik

Příspěvek od Termik »

Tady ty obrázky
Přílohy
845_4.jpg
845_4.jpg (42.13 KiB) Zobrazeno 3087 x
845_2.jpg
845_2.jpg (57.68 KiB) Zobrazeno 3087 x
BMW...V8...

Velbloud
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Velbloud »

Mike Mad: Miku, myslíš, že by stačilo na současný nápravy dát jen náboje a brzdy??? jednodužší by to bylo, ale nevím jak proveditelný....

Termik: Ty budeš měnit za C20XE?? ;o)) tak to klobouk dolů.. to určitě pořiď fotodokumentaci, to mě hodně zajímá ;o) mno já když se do toho půstím tak určitě nejdřív koncem jara.. a nejdřív půjdou určitě jiný kotouče dopředu ;o)

já prostě potřebuju aby mi to umělo dobře a rychle ubrzdit cca 120 koníků... což v současným stavu je na hraně i u tý sériových 90 ...

Velbloud
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Velbloud »

Termík... hůůůůůů teda ty mi děláš chutě ;o) já slintám... a konečně vidím jak budou vypadat světla co jsem si pořídil na černý ;o) přijdou před vánocema.. tak se těéééšímm ;o)

Mike Mad
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike Mad »

ty we to je trosku moc ne, ty kola venku myslim. s tim bych nechtel jezdit. to je o papiry a o hubu

YANEK
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od YANEK »

:lol: no když ti budou stačit jenm brzdy dej vědět udělám ti cenu :lol: mám to i s nábojema samo :?:

Termik

Příspěvek od Termik »

jj, C20XE, už po nějakým koukám abych ho nejdřív pořádně hardwarově upravil a ať je tam funglovka :) .. Chci aby to trochu jelo :?: :D . Pokud vše půjde jak má tak bych tam rád nacpal i 4*4 ale to je spíš sen.. Ale uvidíme, důležitý je finanční rozpočet :obchod: .. Fotodokumentace určitě bude, takový změny se dokumentovat musí :) .. No těšim se na prvního sprintíka :nx: .

120 koníku v Corsičce bude taky rachot 8) 8) ... a brzdy jsou základ 8) . Na co ti je silný auto když z něj pak nevylezeš :( .

Ta Corsína co jsem tady dal, to je taková moje předloha :D . Už mám objednanej ten samej bodykit.. Pak se to takhle roztáhne.. Do toho pořádnej motor..... jééééééé :) ... No příští rok se snad někde potkáme a zasprintíme (a navzájem okouknem svý vozítka!) 8)
BMW...V8...

Mike Mad
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike Mad »

termik> tak pokud budes davat 2litra tak se ti bude hodit tohle http://www.mathijssentechnics.nl/ ... maji tam vsechny dily potrebne ke konverzi, doporucuju prohlidnout a kouknout na ceny :lol:, jen komponenty od nich ktery jsou potreba vyjdou tak na 6-7tis Euro :twisted: , ale pokud mas nekoho sikovnyho kdo umi delat rukama tak aspon vidis na fotkach co mam jak vypadat. 8)

ja na vykon seru, doopravim auto, koupim naraznik prahy a kola a fuck. 2008 jaro si koupim BMW e46touring 325i a corsamobil poslu do srotu :lol:

lama> mam pocit ze naboje z kadetta by meli jit, mozna tam bude max jinak nejaka dira, ala tak nechas udelat bud prirubu kterou privaris nebo udelas mezikus 8) ... pak bych ale dal i vetsi brzdice dorpedu z GSI vectry treba nebo turbo calibry, a samo pak musis dat i vetsi brzdovej valec, aby ti vyvyjel dostatecnej tlak na brzdice, resp. desticky.

btw> termiku ta cerna neni roztazena, ma jen kola s malym nebo minus ET. nebo mas o ni snad nejaky info?
Naposledy upravil(a) Mike Mad dne 24 lis 2006 10:07, celkem upraveno 1 x.

Termik

Příspěvek od Termik »

loool takovy palky. Nemusim mít všechno značkový s atestem :lol:
BMW...V8...

Mike Mad
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike Mad »

to nemusis, ale minimalne by byla dobra ta prirucka co a jak pri konverzi na 2l. a hlavne jsou tam fotky, takze vius co a jak vypada. az prijde semka Erik tak urco nahodi nejaky odkazy 8)

Velbloud
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Velbloud »

Tak to rozhodně.. koukám že máme stejný plány ;o) já už přes zimu sháním díly, zítra jdu mazlíka zazimovat a na jaře se bude dělat ;o)

Hele nechtěl bys do Corsa Clubu?? Snažíme se s MiniMike tady něco rozjet.. on už udělal základ docela dobrejch stránek.. a určitý nápady už máme... zatím v čr žádnej není.. a bylo by dobrý si sdělovat nápady a informace ;o)

Co se týče Mazlíka tak jsem taky přemýšle o dvoulitru... ale pak jsem se raději rozhodl pro snížení váhy a vytáhnutí co největšího výkonu z tý x14xe co tam mám.. což by prozatím stačily svody (mám vyhlídnutý od lexmaulu) a powerbox od Mantzelu... ale vše záleží na financích ;o)

Termik

Příspěvek od Termik »

Mike Mad píše:to nemusis, ale minimalne by byla dobra ta prirucka co a jak pri konverzi na 2l. a hlavne jsou tam fotky, takze vius co a jak vypada. az prijde semka Erik tak urco nahodi nejaky odkazy 8)
Určitě, proti tomu nemám námitek 8) a Eriku, kdepak síííí? :) :D :wink:
BMW...V8...

Termik

Příspěvek od Termik »

Velbloud píše:Tak to rozhodně.. koukám že máme stejný plány ;o) já už přes zimu sháním díly, zítra jdu mazlíka zazimovat a na jaře se bude dělat ;o)

Hele nechtěl bys do Corsa Clubu?? Snažíme se s MiniMike tady něco rozjet.. on už udělal základ docela dobrejch stránek.. a určitý nápady už máme... zatím v čr žádnej není.. a bylo by dobrý si sdělovat nápady a informace ;o)

Co se týče Mazlíka tak jsem taky přemýšle o dvoulitru... ale pak jsem se raději rozhodl pro snížení váhy a vytáhnutí co největšího výkonu z tý x14xe co tam mám.. což by prozatím stačily svody (mám vyhlídnutý od lexmaulu) a powerbox od Mantzelu... ale vše záleží na financích ;o)
Corsa Club? Tam už jsem se i koukal. Jestli mi zbyde jen trošku času tak bych tam mohl být :D . Takový věci se vždycky hodí a při přestavbě budu rady a nápady moc potřebovat. Navíc proč si nepokecat s Corsaři 8) . Mít X14XE tak si ho taky nechám :?: :wink: . Je to peckovej motor! No jsem zvědav jak se nám povede. Doufám že se plánování převede do skutečnýho výsledku a to bude bombice 8) . Takový diktátorsky Corsy :rock: :lol: .
BMW...V8...

Velbloud
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Velbloud »

Termik píše:
Corsa Club? Tam už jsem se i koukal. Jestli mi zbyde jen trošku času tak bych tam mohl být :D . Takový věci se vždycky hodí a při přestavbě budu rady a nápady moc potřebovat. Navíc proč si nepokecat s Corsaři 8) . Mít X14XE tak si ho taky nechám :?: :wink: . Je to peckovej motor! No jsem zvědav jak se nám povede. Doufám že se plánování převede do skutečnýho výsledku a to bude bombice 8) . Takový diktátorsky Corsy :rock: :lol: .
:lol: :lol: :lol: přesně tak... mno já už se rozhod..prostě chci auto někam dotáhnout.. a hlavně CHCI nějakej pohárek.. PROSTĚ CHCI CHCI A CHCI.. a na třetí místo mi vždy chyběla vteřina.. tak si myslím, že při přidání 1/4 výkonu navíc, by to na tu vteřinu mohlo stačit :lol: :lol:
A hlavně při výměně motoru jsem už v jiný kategorii.. a to bych si neškrtnul už vůbec.. :lol:

Mno právě tak jsme to mysleli s tím corsa clubem.. jenže to chce rozjet, abychom tam nebyli sami ;o) myslím, že corsiček už je docela dost a je škoda, tak hezký a dobrý auta opomíjet, když klub má už skoro každý jiný.. ;o) u mě je to prostě koníček.. přes zimu chci dotáhnout vnitřek, kterej na jaře namontuju.. tzn. dodělat tapecy, potáhnout zadek, palubku dostříkat detaily, už mám v pácu pár chromových detailů, atd. ;o)))

Mike Mad
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike Mad »

corsa club je fajn napad. pokud se to rozhejbe tak se prihlasim 8)

o vyplate objednavam darek k vanocum, alcatrazz :) ... celej intos pujde do modro cerny ocalounit
koupil jsem uz barvu, ted jen shanim lakyru co mi to postrika barvou. tim budu mit opravy za sebou, na jaro koupim novy cerny predni lampy, rieger prahy a predek. kdyz bude dobra konstelace hvezd a financi tak budou snad uz konecne RSL Cult 7x14 :twisted:...a jeste sii k vanocum koupim rozpery od Sandtlera, mame v TCT slevu 15 procent, takze jedna mne vyjde na cca 1000kc. jeste furt nevim jestli koupit i predni spodni nebo jen horni a zadni. mam strach ze ta spodni bude moc nizko a budu za to fsude drhnout
a tim koncim

Velbloud
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Velbloud »

Mike Mad: tak to je super ;o) to se rychle rozrůstáme.. tak to už jsme čtyři a myslím, že budeme přibývat ;o) jsem rád že jsi nezklamal ;o))

Jinak díval jsi se na ebay? byly tam RSLka za docela hodně zajímavou cenu.. a ty prahy od riegera maj v Carbonii jetý za slušnou cenu .. a možná půjdou i níž.. mě už prahy přišly ;o) je to takovej "clean style" tak jsem na to zvědavej.. o těch rozpěrách jsem také přemýšlel.. a máš pravdu, že mě nenapadlo to že bud dřít... ty víš přesně kam se dává?? já jsem nikde foto nenašel....
Jinak do zadu jsem se rozhod že si udělám na míru hliníkovou trubku (tlustší) která půjde na místo kde byly přišroubovaný zadní sedačky.. protože jak jsem je vyndal, tak se to fakt docela dost kroutí... ;o(( a co se týče přední horní.. tak musím najít takovou který nebude vadit Mantzel powerbox...

Erik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Erik »

Nazdarek kluci, proc me neptate hnedka? :)

Jedinou co pasuje primo na Corsa B, jsou komplet kotouce od Corsa C 1.8 GSi.
Ale s tim pak mas kola na oboj stranu o 10mm vice ven.
A zatim je tenhle system jeste moc drahe.

Od Kadett a Astra F to nepasuje, musis presvarit jnake veci.
Jestli mas komplet zadni naprav tak to muzes udelat takle:

Obrázek
Obrázek

Ale ja mam ten vec co u Corsa nasvaris od Mathijssen Technics, to je trochu otocene, a pak nemas problemi s schroubama, vsak se podivejte:
Mtech nascannovane.pdf

Nevim jak to vse se jmenuje, ale myslim ze obrazky rikaji vice nes 100 slov haha.

Pak je plus u Kadetta, ze tam jsou tech lozisky, proste tech kulecky, aby to vse tocilo jednoduche, oni jsou zvlast, tak tam muzes levne dat nove.
Na Astra F to je celej naboj komplet, draha vec, ale jestli jnake mas, ktere jsou jeste v pohode, tak v pohode.

Ja mam i miry na ten vec od Mathijssen Technics, ten zeleznej s dirama, kdyby nekdo hi chtel.

Kotouce jsou spis na krasu, kdyz mas min nes 180 koni!
Ja mam min, a jeste me to brzdy super.
Dulezitejsi je vepredu, dejte tam aspon s 2.0 16v Astra treba, kdyz bude menit brzdy, to je uz mnohem lepsi!
Ja mam s Calibra turbo, to pak potrebujes ale specialni kotouce s 4 diry stat 5. Ale tech najdes v Nemecku, tady, nebo v UK.
To ti brzdy moc dobre, i na Nurburgringu 8)

Ja uz delam asi 3 roky, zadni kotouce.
Uz mam 3 roky tech co drizy desticky, s Zafira OPC.
Jnak 2 roky tech Mtech zelezo, uz tak rok zadni naprav, a zacinal jsem tak pred mesic haha...
Presvarit, zmenit jnake drzaky atd, to je jeste jinak nes u Kadett a Astra F.
A pak pozinkovat:

Obrázek

Necham ho ale s coating udelat na cerno, aby nebilo videt haha.

Ale as v lete s tim zacinam asi, protoze od unora budu pul roku v Brne :idea:

Douvam ze neco s tohle pochopite haha :D

Erik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Erik »

Od kamoca na Corsa A, ale to je jinak stejne jak Corsa B:

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Na levo ten origos s Corsa a na pravo s Kadettu.
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Tohle jsem myslel s toho, ze tech schroubu tam skoro nepasuje, ale to muzes treba predelat aby to bilo vice ven...
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Muzete pouzivat origos lano od Corsu prej, ja jsem to neskoucel, u me to urcite nejde s Zafira kotouce, jsou tam jine spoje.

:D

Erik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Erik »

Na Tigra:

Obrázek

Od Kadetta: (Ruzni brzda je bubna ktere je v kotouc dane)
Obrázek

Astra G a Zafira: (A Corsa C je podobne)
Obrázek

:)

Erik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Erik »

Mike Mad píše:http://www.mathijssentechnics.nl/ ... maji tam vsechny dily potrebne ke konverzi, doporucuju prohlidnout a kouknout na ceny :lol:, jen komponenty od nich ktery jsou potreba vyjdou tak na 6-7tis Euro :twisted:
Kecas :shock:

Komponenty jsou tak 1000 euro max, pak jen motor a mas ho tam.
Pak musis jeste dodat co chces, a za kolik chces, ale to neni k potreba...

Za 6-7 tisic tam mas 2.0 16v Turbo :lol:

Odpovědět

Zpět na „OPEL Cars“