Kamarád mě požádal, abych se zeptal, jak je možné realizovat "šlehání plamenů" z výfuku. Kdysi jsem o tom něco četl ale už si to vůbec nepamatuju. Myslím že to bylo o oturbených motorech. Chtěl by to na motor z Favorita. Prosím odpusťte si OT

chudák turboJonnY píše:tuuuuuziiiiing
ehm teda.
bohata zmes sama o sebe ti bude prd platna.
v pripade turbomotorov sa posuva zapalovanie tak, aby zmes horela pri otvorenom vyfukovom ventile. "v domacich" podmienkach asi nerealizovatelne, obvykle znacny narast namahania vyfuku.
znacne znizenie protitaku vo vyfuku by malo nasledok strielanie do vyfuku. plamene asi nie.
ak chces naozaj FaF tuzing efekt, tak zemny plyn a ventil pred konec vyfuku....
nechces si uz vyhazet ty linky z podpisu?mc-otka píše:kámoš má golfa 1,8 turbo chip a pryč kat a při přeřazení plamen tak 5cm spíš to tak blafne.a kámoš fiat coupé 16vt to stejný jenže tak 30cm plameny.záleží co máš za auto
ono taky docela roli hraje jakej system BOV se používá pokud se uzavřená verze předělá na vypouštění do atmosfery tak je to znát.......mc-otka píše:kámoš má golfa 1,8 turbo chip a pryč kat a při přeřazení plamen tak 5cm spíš to tak blafne.a kámoš fiat coupé 16vt to stejný jenže tak 30cm plameny.záleží co máš za auto
Termik píše:Panda píše:ježiši takový píčoviny, neboj, z toho vyrosteš, já to dřív taky hrozně chtěl![]()
ale já to nechcijá teď řešim přestavbu na dvoulitra
mno četl jsem to jen zezačátku aleAnděl píše:Jsou prakticky možné jen dva způsoby.
První je, že bude hodně bohata směs.
Druhá je, vstřikování benzínu do výfuku.
Jinak je tu funkce hledat. Už se to tu řešilo.
Nemyslíš náhodou tohle?Termik píše:Nevím kam to zařadit, je to spojené s motorem tak snad tady.
Kamarád mě požádal, abych se zeptal, jak je možné realizovat "šlehání plamenů" z výfuku. Kdysi jsem o tom něco četl ale už si to vůbec nepamatuju. Myslím že to bylo o oturbených motorech. Chtěl by to na motor z Favorita. Prosím odpusťte si OT.. Je to vůbec realizovatelné, popřípadně jak? Děkujeme
Lolek píše:Sorry za OT ale k tomu dvoulitru. Jeden maník má u nás corsu a nejprve v tom měl snad 1.7 GSI z Astry a ted tam má 2.0 T z Calibry - jede mu to fakt slušně