Poraďte PDA

Vše co se točí kolem počítačů, her, mobilů a elektroniky

Moderátor: Rudi

P@wel
Kontaktovat uživatele:

Poraďte PDA

Příspěvek od P@wel »

mohli byste hodit prosím nějaký rady, zkušenosti a tak...
chtěl bych si pořídit PDA nejlépe s Wifi a GPS
Škoda Favorit -> Peugeot 205 1.9GTi -> Škoda Favorit -> FORD SCORPIO :o) by www.autohificentrum.com
tuningclubliberec
furt se jede

rozumik

Příspěvek od rozumik »

ja mam acer n311 a je super. Vykonove zadna spicka, ale filmy jedou v pohode, s obcasnym nestihnutim prekresleni obrazu, ale nic vazneho. hry jdou v pohode, displej je proste paradni.. wifi, bt, super design.. Ale musis se smirit s tim ze to je acer :D
CA18DET inside Obrázek

Alfoun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alfoun »

Pokud bych nemel Fujitsu-Siemens N500 tak bych si poridil N560..... :wink: Jinak ti doporucuji navstivit toto forum http://www.ce4you.cz/forums/
http://forum.corradoclub.cz
FB Corrado R32T
Corrado R32 turbo 509BHP/640NM
Yamaha YZF-R1 4XV 150hp

Ivan
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Poraďte PDA

Příspěvek od Ivan »

Mám HP iPAQ 4700 a jsem nadmíru spokojen. Jen by to mohlo mít i GPS a byl bych spokojen naprosto.

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

No přidám se, doporučte PDA na ctení PDf a navigaci - takže nejlépe když bude mít GPS integrovaný, wifina není podmínkou , pokud do toho pujdou dostat data jinou cestou :) klidne i jety, čím větší display, tím lépe..
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz

P@wel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od P@wel »

nejvíc uvažuju mezi Fujitsu-Siemens N560 a acer n311
oboje s Wifi a GPS...cena podobná. je něco, na co bych si měl dát při výběru pozor? nebo na co bych se měl soustředit?
jinak všem díky za ohlasy
Škoda Favorit -> Peugeot 205 1.9GTi -> Škoda Favorit -> FORD SCORPIO :o) by www.autohificentrum.com
tuningclubliberec
furt se jede

dejff
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejff »

Co rikate tady na toto, mate s tim nekdo zkusenosti?

http://t-mobile.cz/Web/Residential/Tele ... elefon/323

Alfoun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alfoun »

P@wel píše:nejvíc uvažuju mezi Fujitsu-Siemens N560 a acer n311
oboje s Wifi a GPS...cena podobná. je něco, na co bych si měl dát při výběru pozor? nebo na co bych se měl soustředit?
jinak všem díky za ohlasy
Poradne si procti tyhle clanky( http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35959 http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36429 ) a zjistis,ze acer nema integrovany GPS a N560 je drazsi,ale zase ma vykonnejsi procesor....Pokud ti nezalezi na tom kolik zaplatis,tak si vyber N560....To same plati i pro Idaha :wink: Oba uvedene typy maji VGA displej a N560 ma kapitko vetsi display
FB Corrado R32T
Yamaha YZF-R1 4XV 150hp

100RM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 100RM »

Mam MIO P550 a som max. spokojny, mozes sa mrknut aj na to ...

vagi

Příspěvek od vagi »

ja teda nemam moc zkusenosti s PDAckama, ale na nekterejch jsem nastavoval wifi a myslim ze to byly fujitsu-siemens ktery nepodporovaly automaticky prideleni DNS.. IP adresa sla, ale DNS ne.. tudiz pekne na ***
jak to jde vam co je mate?

Generics
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Generics »

HP iPaq h3970, externi GPS, 2GB karta..pokud si jej zitra nevyzvedne budouci majitel, bude na prodej
japonec a korejec....

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Idaho píše:No přidám se, doporučte PDA na ctení PDf a navigaci - takže nejlépe když bude mít GPS integrovaný, wifina není podmínkou , pokud do toho pujdou dostat data jinou cestou :) klidne i jety, čím větší display, tím lépe..
Hehe, já PDF čtečku i navigaci mám v mobilu. GPS externí mi přijde zítra :D
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

P@wel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od P@wel »

Beaver píše:
Idaho píše:No přidám se, doporučte PDA na ctení PDf a navigaci - takže nejlépe když bude mít GPS integrovaný, wifina není podmínkou , pokud do toho pujdou dostat data jinou cestou :) klidne i jety, čím větší display, tím lépe..
a to já právě nechci. telefon člověk požívá pořád. takže kdyby se nedej Bože něco stalo, můžu přijít o hodně...zato když půjdu do hospody, tak si founa můžu vzít a PDA nechám doma
tuningclubliberec
furt se jede

Ivan
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan »

Je lepší mít phone a PDA jako samostatná zařízení. Přesně, jak píše P@wel. Někdy stačí u sebe mít jen phone.

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

P@wel píše:
Beaver píše:
a to já právě nechci. telefon člověk požívá pořád. takže kdyby se nedej Bože něco stalo, můžu přijít o hodně...zato když půjdu do hospody, tak si founa můžu vzít a PDA nechám doma
to práve nechci, já mám tohle vše v N9500
ale chci neco s vetsím displejem na navigaci , takže ne telefon :(
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Ivan píše:Je lepší mít phone a PDA jako samostatná zařízení. Přesně, jak píše P@wel. Někdy stačí u sebe mít jen phone.
V tom případě ano, ale mě by se třeba nechtělo tahat s PDA (mám na bundě pouze malé kapsy), mít extra nabíječky pro to a ono zařízení, kupovat dva druhy paměťových karet atd. Teďka k Nokii s GPS modulem Nokia nepotřebuju už v podstatě nic, dokonce GPS modul se dodává s nabíječkou do auta, takže pokud mi jedno ze zařízení začne hlásit nedostatek šťávy, přehodím jen kabel z modulu do telefonu nebo naopak. Záleží holt na individuálních potřebách.

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Jediné co mi na N9500sere tak je ten malej display kterej ji ciní nepoužitelnou na navigaci :(

P@wel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od P@wel »

četl jsem, že je lepší mít GPS zvlášť než integrovanou, že integrovaná občas dělá neplechu a občas je nepřesná
tuningclubliberec
furt se jede

Alfoun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alfoun »

P@wel píše:četl jsem, že je lepší mít GPS zvlášť než integrovanou, že integrovaná občas dělá neplechu a občas je nepřesná
Toz to je pravda. Ale nejde o to,ze by bzla nepresna. (Pokud je fixnuta na satelity).Problem je v tom,ze ma mensi citlivost. Ve mestech mezi panelakama muzes nachvili ztratit signal. Ale neni to zas takova hruza. Me osobne to neva....Krome auta pouzivam navigaci i na kole a starat se jeste o napajeni gps prijimace by se mi nechtelo.
FB Corrado R32T
Yamaha YZF-R1 4XV 150hp

P@wel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od P@wel »

Alfoun píše:
P@wel píše:četl jsem, že je lepší mít GPS zvlášť než integrovanou, že integrovaná občas dělá neplechu a občas je nepřesná
Toz to je pravda. Ale nejde o to,ze by bzla nepresna. (Pokud je fixnuta na satelity).Problem je v tom,ze ma mensi citlivost. Ve mestech mezi panelakama muzes nachvili ztratit signal. Ale neni to zas takova hruza. Me osobne to neva....Krome auta pouzivam navigaci i na kole a starat se jeste o napajeni gps prijimace by se mi nechtelo.
v tom případě jsem téměř rozhodnut...Fujitsu-Siemens N560
teď si ještě počkat jestli po vánocích nesleze cena nebo ho zkusit někde v bazaru

když jsi v tom takovej sběhlej...nevíš jak je to s mapama? jejich sehnáním a tak?
tuningclubliberec
furt se jede

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Alfoun píše:Krome auta pouzivam navigaci i na kole a starat se jeste o napajeni gps prijimace by se mi nechtelo.
No problemo. BT GPS modul Nokie má pochopitelně normální baterku, někam ho prdneš, aby nebyl nějak šíleně odstíněnej a o zbytek se nestaráš.

Co se týká velikosti displeje, s tím já problém nemám :D

Obrázek

Obrázek

Alfoun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alfoun »

Beaver píše:
Alfoun píše:Krome auta pouzivam navigaci i na kole a starat se jeste o napajeni gps prijimace by se mi nechtelo.
No problemo. BT GPS modul Nokie má pochopitelně normální baterku, někam ho prdneš, aby nebyl nějak šíleně odstíněnej a o zbytek se nestaráš.

Jsem mel na mysli dobijeni. Pro pda mam akorat externi dobijec na tuzkove baterie...Jak dlouho ti vydrzi v provozu gps modul na jedno nabiti? Jinak display na mlokii je samo pro navigaci dostatecny....
FB Corrado R32T
Yamaha YZF-R1 4XV 150hp

Alfoun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alfoun »

P@wel píše:
Alfoun píše:
v tom případě jsem téměř rozhodnut...Fujitsu-Siemens N560
teď si ještě počkat jestli po vánocích nesleze cena nebo ho zkusit někde v bazaru

když jsi v tom takovej sběhlej...nevíš jak je to s mapama? jejich sehnáním a tak?
Muzes zkusit ze tri moznosti navigace,ktera ti bude nejvic vyhovovat a to TomTom,Navigon a nebo iGo. Az je budes potrebovat tak mi posli SZ.
FB Corrado R32T
Yamaha YZF-R1 4XV 150hp

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Beaver píše:

Obrázek

Obrázek
Sorry ale 9500 má displej mnohem větší ale čum na nej za jízdy - chci navigaci kterou nebudu muset držet v ruce a 20cm před očima abych přečetl název ulice na mapě - což nesplnuje nai ten tvuj mobil :D

tady sice videt je ale clovek s e musí kurva soutředit aby něco přečetl na větší vzdálenost coč se ti při řízení muže vymstít....

Alfoun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alfoun »

to Idaho No jediny co potrebujes pri jizde videt je kdy a kam zatocit. Hlasi ti to predem ze musis zatocit nebo jak mas projet kruhakem atd. Hlavne jde o to videt sipku a vyznacenou trasu a na to takhle veliky displej staci bohate. Stejne pri jizde nemas cas sledovat nazvy ulic.
FB Corrado R32T
Yamaha YZF-R1 4XV 150hp

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Alfoun píše:to Idaho No jediny co potrebujes pri jizde videt je kdy a kam zatocit. Hlasi ti to predem ze musis zatocit nebo jak mas projet kruhakem atd. Hlavne jde o to videt sipku a vyznacenou trasu a na to takhle veliky displej staci bohate. Stejne pri jizde nemas cas sledovat nazvy ulic.
hmm to jepravda, jenž edíky umístení dipsleye uvnitř- otvírací - neexistuje držák co by mi to nekde držel a šipku jsem videl :)

Alfoun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alfoun »

Idaho píše:
Alfoun píše:to Idaho No jediny co potrebujes pri jizde videt je kdy a kam zatocit. Hlasi ti to predem ze musis zatocit nebo jak mas projet kruhakem atd. Hlavne jde o to videt sipku a vyznacenou trasu a na to takhle veliky displej staci bohate. Stejne pri jizde nemas cas sledovat nazvy ulic.
hmm to jepravda, jenž edíky umístení dipsleye uvnitř- otvírací - neexistuje držák co by mi to nekde držel a šipku jsem videl :)
Myslis neco takovyho? http://www.klubkomunikator.cz/default.a ... art_ID=222
http://obchod.sunnysoft.cz/scripts/deta ... &Level=292
FB Corrado R32T
Yamaha YZF-R1 4XV 150hp

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Alfoun to vypadá zajímavě, jen ješte mít GPS receiver a navigační software :(

Alfoun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alfoun »

Idaho píše:Alfoun to vypadá zajímavě, jen ješte mít GPS receiver a navigační software :(
No jediny s cim ti pomuzu je software. Gps modul ti kupovat nebudu :wink: Bluetooth modul poridis tak za 2500 tis. maybe i za min
FB Corrado R32T
Yamaha YZF-R1 4XV 150hp

Generics
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Generics »

GPS Nokia jsem sehnal za 2099 +SIM O2 Go zdarma. Ostatni GPS se pohybuji ruzne, ale vetsinou pres 2500Kc, nebo hledat v inzerci a na aukci.Urcite je lepsi mit externi GPS, PDAcko muzes mit polozeny trebas na sedacce a GPSko nekde na palubce, aby videlo ven. A to samy doma, GPSko na parapet a PDAcko na stole, kdyz planujes trasu nebo neco hledas.
japonec a korejec....

Odpovědět

Zpět na „IT sekce“