WIFI router

Vše co se točí kolem počítačů, her, mobilů a elektroniky

Moderátor: Rudi

Ondras
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: WIFI router

Příspěvek od Ondras »

aha, to by mohlo (mělo) fungovat. Router je defacto taky počítač, takže to má naději na úspěch.
|\/| /\ '|' | '/. ~ < | \/ | < ~ \/ | |< <> |\|

Hans
Kontaktovat uživatele:

Re: WIFI router

Příspěvek od Hans »

Ondras píše:aha, to by mohlo (mělo) fungovat. Router je defacto taky počítač, takže to má naději na úspěch.
něco podobného jsem řešil u strejdy ve firmě, tam ale byl nejprve pc napojeny přímo na přijímač. Pak si koupil druhý pc, a tak jsem to propojil routerem, kteremu jsem nastavil ip adresu tu, kterou dostal přidělenu od providera. Funguje to naprosto bez problemu.

Teď je to trochu něco jiného, protože mezi přijímačem a pc je jejich router, ale v zásadě by to mělo být stejné, ne? Alespoň takhle jsem si to představoval, jenom jsem nějak nepřemýšlel a koupil adsl router, což byla píčovina na n-tou. Tak mě zajímalo, jestli by se to nedalo nějak jednoduše obejít, ale jak vidím, tak asi ne.
Audi A3 8L, 1.9TDI

HUMMER - Like nothing else

Smyk překvapí pouze toho, kdo v něm právě není...

Šíša

Příspěvek od Šíša »

Hans píše:nevím, možná tomu nerozumím, ale podle mě stačí koupit normální router s wifi. Na routeru spustím dhcp a bude přidělovat adresy zařízením za ním. Dále pak musím nastavit ip adresu routeru (což bude ip adresa mě přidělená providerem). Tím pádem jejich router bude komunikovat s mým a je mu jedno jestli je to router či pc, důležité je, že se bude hlásit tou danou adresou. A router pak bude obsluhovat zařízení za ním a bude překládat jejich privátní adresy a tu veřejnou, mě přidělenou.

Abych odpověděl na vaše dotazy, ip adresu nastavuju v kompu na tvrdo.
Jistě, paklize si dokoupis dalsi router, tak to bude ok. Samotnej switch v pripade, kdy si ip pridelenou nastavujes na PC a ne v "blackboxu" providera by nepomohl.Je to sice inteligentni zarizeni, ale ne zas tak moc.

Az budes resit ten normos router s wifi, tak si najdi slusneho prodejce, ktery ti ho za zalohu, napr., pujci na test. Prece jen kdyby neco... :D

Hans
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hans »

Šíša píše:
Hans píše:nevím, možná tomu nerozumím, ale podle mě stačí koupit normální router s wifi. Na routeru spustím dhcp a bude přidělovat adresy zařízením za ním. Dále pak musím nastavit ip adresu routeru (což bude ip adresa mě přidělená providerem). Tím pádem jejich router bude komunikovat s mým a je mu jedno jestli je to router či pc, důležité je, že se bude hlásit tou danou adresou. A router pak bude obsluhovat zařízení za ním a bude překládat jejich privátní adresy a tu veřejnou, mě přidělenou.

Abych odpověděl na vaše dotazy, ip adresu nastavuju v kompu na tvrdo.
Jistě, paklize si dokoupis dalsi router, tak to bude ok. Samotnej switch v pripade, kdy si ip pridelenou nastavujes na PC a ne v "blackboxu" providera by nepomohl.Je to sice inteligentni zarizeni, ale ne zas tak moc.

Az budes resit ten normos router s wifi, tak si najdi slusneho prodejce, ktery ti ho za zalohu, napr., pujci na test. Prece jen kdyby neco... :D
jasan, je t u kolegy v shopu, takže to nebude problém...díky za pomoc
Audi A3 8L, 1.9TDI

Hans
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hans »

Co říkáte na D-Link DI-624?
Audi A3 8L, 1.9TDI

JirkaT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JirkaT »

Hans píše:Co říkáte na D-Link DI-624?
Ja myslim,ze to je dobra volba... 8) 8) 8)

Hans
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hans »

JirkaT píše:
Hans píše:Co říkáte na D-Link DI-624?
Ja myslim,ze to je dobra volba... 8) 8) 8)
Hlavně konečně správná :lol:
Díky 8)
Audi A3 8L, 1.9TDI

Odpovědět

Zpět na „IT sekce“