WIFI router
Moderátor: Rudi
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: WIFI router
aha, to by mohlo (mělo) fungovat. Router je defacto taky počítač, takže to má naději na úspěch.
|\/| /\ '|' | '/. ~ < | \/ | < ~ \/ | |< <> |\|
Re: WIFI router
něco podobného jsem řešil u strejdy ve firmě, tam ale byl nejprve pc napojeny přímo na přijímač. Pak si koupil druhý pc, a tak jsem to propojil routerem, kteremu jsem nastavil ip adresu tu, kterou dostal přidělenu od providera. Funguje to naprosto bez problemu.Ondras píše:aha, to by mohlo (mělo) fungovat. Router je defacto taky počítač, takže to má naději na úspěch.
Teď je to trochu něco jiného, protože mezi přijímačem a pc je jejich router, ale v zásadě by to mělo být stejné, ne? Alespoň takhle jsem si to představoval, jenom jsem nějak nepřemýšlel a koupil adsl router, což byla píčovina na n-tou. Tak mě zajímalo, jestli by se to nedalo nějak jednoduše obejít, ale jak vidím, tak asi ne.
Audi A3 8L, 1.9TDI
HUMMER - Like nothing else
Smyk překvapí pouze toho, kdo v něm právě není...
Jistě, paklize si dokoupis dalsi router, tak to bude ok. Samotnej switch v pripade, kdy si ip pridelenou nastavujes na PC a ne v "blackboxu" providera by nepomohl.Je to sice inteligentni zarizeni, ale ne zas tak moc.Hans píše:nevím, možná tomu nerozumím, ale podle mě stačí koupit normální router s wifi. Na routeru spustím dhcp a bude přidělovat adresy zařízením za ním. Dále pak musím nastavit ip adresu routeru (což bude ip adresa mě přidělená providerem). Tím pádem jejich router bude komunikovat s mým a je mu jedno jestli je to router či pc, důležité je, že se bude hlásit tou danou adresou. A router pak bude obsluhovat zařízení za ním a bude překládat jejich privátní adresy a tu veřejnou, mě přidělenou.
Abych odpověděl na vaše dotazy, ip adresu nastavuju v kompu na tvrdo.
Az budes resit ten normos router s wifi, tak si najdi slusneho prodejce, ktery ti ho za zalohu, napr., pujci na test. Prece jen kdyby neco...

jasan, je t u kolegy v shopu, takže to nebude problém...díky za pomocŠíša píše:Jistě, paklize si dokoupis dalsi router, tak to bude ok. Samotnej switch v pripade, kdy si ip pridelenou nastavujes na PC a ne v "blackboxu" providera by nepomohl.Je to sice inteligentni zarizeni, ale ne zas tak moc.Hans píše:nevím, možná tomu nerozumím, ale podle mě stačí koupit normální router s wifi. Na routeru spustím dhcp a bude přidělovat adresy zařízením za ním. Dále pak musím nastavit ip adresu routeru (což bude ip adresa mě přidělená providerem). Tím pádem jejich router bude komunikovat s mým a je mu jedno jestli je to router či pc, důležité je, že se bude hlásit tou danou adresou. A router pak bude obsluhovat zařízení za ním a bude překládat jejich privátní adresy a tu veřejnou, mě přidělenou.
Abych odpověděl na vaše dotazy, ip adresu nastavuju v kompu na tvrdo.
Az budes resit ten normos router s wifi, tak si najdi slusneho prodejce, ktery ti ho za zalohu, napr., pujci na test. Prece jen kdyby neco...
Audi A3 8L, 1.9TDI