Hyundai Coupe

Na čem pracují členové TF

Moderátoři: Fáboš, Kane13, Tom_, tholis

Odpovědět
LiberaleMiguel

Re: Hyundai Coupe

Příspěvek od LiberaleMiguel »

Nechcu fejky :roll:
Kámošovi na Audibe ABS s temadle brzdama funguje, co udělal špatně ?
Keep /-/atin'

Cokoliv Polsky, Allegro -> SZ nebo ideálně rovnou Facebook

Skořepiny na míru

Bufik

Příspěvek od Bufik »

Já teda nevím jak vy, ale já při krizovým brždení zadupávám pedál tak mermomocí že mám kola zablokovaný i se sériovejma brzdama (ABS mám odpojené) a ve vhodný vzdálenosti od překážky pedál uvolním a vyhýbám se překážce. Zatím bohudík vždy bylo kam :) To že budou zbytečně jedovatý je mu asi jasný, ale tak třeba mu to bude vyhovovat, kdo ví. :roll:
The Ultimate Driving Machine. (OO=[][]=OO)

LiberaleMiguel

Tak blokovat kola při krizovém brzdění určitě ve zvyku nemám, ono se pak auto může lehce stočit kam nechci ;-)
Ale s davkovanim brzdného účinku podle potřeby problém nemam, nemam dřevěnou nohu ;-) Navíc mam kvalitní obutí
Keep /-/atin'

Skořepiny na míru

bóďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bóďa »

awaj12 píše:Když už tak komplet.

http://auto.bazos.cz/inzerat/26435582/N ... otoucu.php
co jako jako je? :D ty kotouče to jsem ještě neviděl... jak to "funguje" a kam se to dává? vzdyť tomu musí vadit brzdič ne? jako jasný, brzdič se může sundat viď... nebo je to jenom na "starší auto co má ještě vepředu bubny"? :smich:
3x Renault Safrane Hartge Biturbo

fereros2

Příspěvek od fereros2 »

píše to tam, je to na zadek přímo na buben a na to se nalepí fejkovej třmen a ten se bude točit dokola jak kolotoč :lol:

Bufik

Příspěvek od Bufik »

Ono když máš v cajku brzdy a gumy tak ta kára jede i se zablokovanejma kolama rovně. Moje starý tolcko šlo taky šejdrem, ale ta kára byla na hranici životnosti, takže jsem to neřešil. Občas se divím z čeho všeho jsem vyváznul se zdravejma plechama i kůží :D

tom406
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tom406 »

LiberaleMiguel píše:Tak blokovat kola při krizovém brzdění určitě ve zvyku nemám, ono se pak auto může lehce stočit kam nechci ;-)
Ale s davkovanim brzdného účinku podle potřeby problém nemam, nemam dřevěnou nohu ;-) Navíc mam kvalitní obutí
Hochu tak to je pěkná p.....na jelikož v krizové situaci nejsi schopen něco dávkovat dle toho jak se ti to hodí. A právě na tyto situace jsou dělané brzdy z výroby včetně ABS. Já měl jednou na STI na sériových brembech pouze jiné desky a to ze sintrované kovokeramiky a po 10km jem je vyhodil, jelikož v běžném provozu jsem si několikrát po sobě málem rozbil držku. To bylo tak šíleně přebržděné, že v tu chvíli to nemělo s ABS nic společného. Pořád jsem brzdil na hraně ať jsem chtěl nebo ne. Prostě přirovnání ke keramické spojce pouze režim ON - OFF.
http://www.goldfren.cz/images/produkty/ ... -rally.JPG" onclick="window.open(this.href);return false;
Jako OK dát si přehnané brzdy na lehké auto, ale mě zaráží, že většina podceňuje zadek, který pak ztrácí smysl při obrovských předních brzdách. Další věcí je, že ten kdo koupí obrovské třmeny, pak už nemá peníze na kvalitní kotouče a desky. Tím se dostávám k jádru věci a to, že sice pro tebe "jen" cca 3kg na kotouči masa navíc, ale to je jako bys dal do kufru 45kg pytel cementu navíc se rapidně zhorší ovládání vozu v zatáčkách vlivem nárustu hmoty na větším průměru a to už se nebavím, že s velkýma brzdama prostě musí být i velké kola.
Závěrem jaký kotouč máš v sérii? 300mm ani ne si myslím a teď chceš dát 355mm? Šílenost bez řádného doladění např. regulátorem tlaku.

kucik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kucik »

Mě jen fascinuje, jak lze koutouče z různých aut takhle zaměňovat. Třmeny dejme tomu, udělají se adaptery a přišroubujou k origo držáku, ale kotouče? To jako kotouč z audi, nebo z čeho to je,bude pasovat na hyundaie? Vždyť musí být jiná jiná rozteč, středová díra, výška kotouče (tím pádem se změní "ET") nebo se pletu?
mazda MX-6 coupe GD 2.0 16v - summer car
peugeot 405 SRi 2.0 - ex winter car
škoda fabia 1.2 htp - daily

gizmi

Příspěvek od gizmi »

1. v zime bude brekot se zimakama, protoze na velky kola jsou drahy :)
2. vzhledem k tomu, ze uz brzo bude auto mit nejmene 1000 koni a bude to 4x4, tak investice do brzd je proste nutna.. 8)
3. prekvapilo me, ze se nikdo nevsiml, ze Ales vi, jak to v zadu ma tento hyunday :lol: Gay vylety na houby :lol:

tom406
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tom406 »

kucik píše:Mě jen fascinuje, jak lze koutouče z různých aut takhle zaměňovat. Třmeny dejme tomu, udělají se adaptery a přišroubujou k origo držáku, ale kotouče? To jako kotouč z audi, nebo z čeho to je,bude pasovat na hyundaie? Vždyť musí být jiná jiná rozteč, středová díra, výška kotouče (tím pádem se změní "ET") nebo se pletu?
ET se nezmění tedy ET kotouče nebo spíš jeho centr ano, ale ET kola ne. Hrozí ale, že pokud bude menší výška kotouče, tak poté bude dřít kolo o brzdič.
Jako rozvrtat do kotouče rozteč pro šrouby je to nejmenší případně upravit díru kroužkem nebo ji ubrat, ale tím narůstají obrovské starosti a navíc je to na hranici nebezpečnosti s naprosto nejasným výsledkem předem. Jak to vlastně nakonec bude fungovat.?
Spousta lidí např. používá více pístkové brzdiče z různých aut a naprosto netuší, že brzdič za kolem a před kolem není to stejné vzhledem k směru otáčení kotouče a následně náběhu na malé nebo velké pístky v brzdiči.

Lordík

Příspěvek od Lordík »

tom406 - něco na tom co píšeš bude pravdy, ale že by to bylo až tak katastrofický? u nás jezdí tak 4 auta s těmito brzdami jako jeden z příkladů dám oškodu okcávia 1.9tdi majitel z původních brzd přesedlal na 6 pístky s 350mm kotoučema a zdůraznuji slovo nemůže si je vynachválit! v zápejí dodal rozhodně bych neměnil za ty původní sračky. brzdy nevadnou brzdí furt a ten brzdný účinek oproti seriovým k nezaplacení. 8) je sice pravda jsou to auta na výstavu neřeší nějaké to kilečko, ale denně v provozu!

* stejně tak se stačí doject podívat na nějaký lepší tuning sraz dneska už skoro každé tam má minimálně 4písty rozmohly se 6 písty skoro co druhé auto, já prostě nevěřím tomu že to bude tak špatný dle mě jedině změna k lepšímu - nevím asi tomu nerozumím.

* ještě dodám o víkendu na sraze byla 2jka octávia a měla 8 pístky z lamba s ještě větším kotoučem než byl 350! stejně tak stará audi A3 s 8 pístky z RS6 to musí bejt úplný debilové ještě větší než michal kterýho tu furt jen haníte :nono:

kucíku - kde jsi vzal že bude používat kotouče z audi? už jenom rozdílná rozteč, ale spíše středová díra je úplně mimo. michal se zřejmě nevyjádřil jasně kotouče nechává dělat dvoudílný na zakázku přímo na jeho auto 8)

gizmi k tobě no coment. určitě máš věk (i když dneska nikdo nepozná kdo sedí na druhé straně a jak na tom je) aby jsi furt omílal jedny a ty samé "sračky" nechci aby to připadalo že michala bráním, ale už mě nebaví furt rýpání tohoto typu! ze začátku to byla sranda, ale teď a furt dokola když už efekt vyšuměl? je to na zamyšlení - jen můj osobní názor :|
Ophell Vectra B Zender Sport 2.1 16V BIG Turbo Nitro! 300HP / 350HP / 400HP Club! Clean engine / car design , Airlift 3P dual Viar, 8piston brake 370mm wave rotor RS3, 3tlg. Schmidt vn-line 19" stretch, Prosport EVO, Sparco, Coming soon 2K18!

tom406
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tom406 »

Ok já to beru jenomž zadní brzdy ztrácí význam a celkově je auto pro krizové situace horší i co se týče manévru volantem než sériové. Přece nemůžeš nějaký garážník přechcat vývojáře a konstruktéry tím že tam dá 355mm a řekne že série byla sračka. Hold pokud se zvolí špatný třecí materiál, nebo se začne auto používat na něco jiného než je běžný provoz tak nastává problém.
Tady platí jedno - kdo chce kam -chuj s ním.
Tímto za sebe končím debatu.

r0mik

Příspěvek od r0mik »

lordik: a kolik tech lestenkaru ty brzdy vyuzije? Je to jen na wow efekt, aneb mame vyplnene rafky a znacku velkeho auta na tom kusu odlitku zvanym brzdic. Ale taky jsem byl takovy kdyz jsem na focuse strcil komplet brzdy ze sportovni verze stejneho vozu (predek z 258 na 300, zadek z 253 na 280). Brzdilo a vypadalo to skvele, ale rozjezdy o nicem kdyz tomu chybelo tech 53kW oproti ST :D A pak taky minimalne 16" zimaky namisto 14" :D :D
Focus RS r.v.2002, 2.0 Turbo 200kW+ =lámač hnátů
Focus ST225 r.v.2006, 2.5 Turbo 166kW+ =na rozstřel
..a ty další Fordi hnoje
www.focus-garaz.cz

Lordík

Příspěvek od Lordík »

využije? na plno asi ani jeden z nich, tam jde o ten wow efekt přesně jak říkáš. 8) i když sami přiznávají že se jim s autem jezdí bezpečněji a dokonce se tak i cítí jelikož to lépe brzdí. také neznamená že to není z výroby dávané že je to hned špatné. rozhodnutí je na každém jedinci, protože říct že je to zbytečnost je mimo - to si pak můžeme ukazovat na každou druhou věc co se tuningu/stylingu týká a nahlas říct zvyšování výkonu úpravy podvozku brzdy a dalších milion věcí kolem je zbytečnost protože to nedali už z výroby :lol: tu zimu bych nebral tak vážně hold auto na 2 měsíce zavře někam do tepla a je po starostech :D
Ophell Vectra B Zender Sport 2.1 16V BIG Turbo Nitro! 300HP / 350HP / 400HP Club! Clean engine / car design , Airlift 3P dual Viar, 8piston brake 370mm wave rotor RS3, 3tlg. Schmidt vn-line 19" stretch, Prosport EVO, Sparco, Coming soon 2K18!

tholis
Moderátor

Příspěvek od tholis »

Zlatej koncern..bez uprav z technicky stejneho auta sem svihnul 4pistky. Do zadu vetsi kotouce..poridil za raketu zimaky s disky a trada..sem zvedav jak to probehne tady..
" www.autowerks.cz "

gizmi

Příspěvek od gizmi »

Lordik: no tak moment, ale kde nemam pravdu? Ja ty prvni dva body myslel zcela vazne! To ze se to nestane a vime to vsichni neznamena, ze ten clovek si to opravdu nemysli a neplanuje (ted myslim to turbeni) a s tema zimakam - neni to snad pravda? :( Treti bod je sranda, to ano.. 8)

LiberaleMiguel

Jak už napsal Lordík, kotouče si nechávám dělat na míru přímo na svoje auto, s duralovýma středama 8)
Vzhledem k tomu kolik váží origo brzdy(je tam 280mm kotouče), tak si nemyslím, že ty velké budou o tolik těžší, jednak, ten velký třmen váží hovno, origo co tam mám je snad nějaká litina a je o dost těžší ;-)

Ano, zimáky jsou trochu dražší, s tím se tak nějak počítá, když bych chtěl kupovat nové, tak se pod 20k nevlezu, ale když se člověk jenom namátkou podívá po netu, tak se dá koupit lehce jetou sadu za 5k naprost v pohodě 8) Navíc výhoda tohodle rozměru gum je, že to se dělají snad jenom kvalitní značky 8)

Mimochodem zadek budu samozřejmě taky řešit, jenom ne teď, jelikož upgrade brzd na jednu nápravu výjde asi na 25k. Do zadu pak hodím 4 pístky s 320mm kotoučema 8) ale to až po přestavbě na 4x4, když zadní nápravu stejně budu měnit a bude to chtít aji hydraulickou řučku a předělat brzdové vedení :-)

tome: díky za rady, tvojeho názoru si vážím, ale todle mi prostě nerozmluvíš i kdybys mi řekl, že se zabiju hned na prví metru co s tím vyjedu :D
Keep /-/atin'

Skořepiny na míru

Davidoff

Příspěvek od Davidoff »

mimo téma ale vzpomněl sem si na kamaráda co měl na autě taky nějaký šílený brzdy, myslím snad z Eva a když přezouval na zimní, tak měnil komplet brzdy za serii, na jaře zase zpět :lol: :lol:
moooc velký černý letadlo :lol:

BIGPAPA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BIGPAPA »

jj brzdy z EVO a i EVO kola
http://vimeo.com/16530403#" onclick="window.open(this.href);return false;
Svět by byl o mnoho bezpečnejší, když by každý před vstupem do letadla musel sníst kousek slaniny....

tom406
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tom406 »

LiberaleMiguel - ani náhodou nejdu proti nikomu. Je vím jaké jsou s brzdami starosti a né vždy je pak výsledek takový jako by se čekalo.
Tak jen píšu pravdu pro obecné info.
Jinak good brzdiče jsou Bremba Z audi S8 2001 -čistokrevný brembo design. Obrovské 4 pístky na kotouče 345mm tedy i 330+ není problém a mají navíc radiální uchycení což je na dopasování nej a má to stejné desky jako brzdiče z EVO, STi, Alfy 166 V6...jen pístky 46/44mm
http://i166.photobucket.com/albums/u103 ... aliper.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

Ty Z18 jsou opravdu na vlak už jen tím hrozným designem
před: http://files.subitomo.cz/200003133-b0ea ... G_5951.JPG" onclick="window.open(this.href);return false;
po: http://files.subitomo.cz/200003226-f0bf ... G_6163.JPG" onclick="window.open(this.href);return false;

Juraj

Příspěvek od Juraj »

Liberale, promin ale nebudu se tu vyjadrovat... plýtvám energií a ty si z toho stejně nic nevezmeš... počkej na vlastní dojmy a zkušenosti ;-)
Jediná správná poloha ženy a pístů je "V" nehledě na to že "Víc hlav, víc ví..."

LiberaleMiguel

Však ty z S8 mam na Alešovu Elisu ve vedlejším projektu 8) Ja prostě chcu 6 pístky
Keep /-/atin'

Skořepiny na míru

Bufik

Příspěvek od Bufik »

Čím víc pístků tím víc adidas :lol:

tom406
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tom406 »

LiberaleMiguel píše:Však ty z S8 mam na Alešovu Elisu ve vedlejším projektu 8) Ja prostě chcu 6 pístky
jo jsem zapoměl sorry. no tak to je vyřešeno vše.

JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JRD McLAREN »

poznam veeeeeeela ludi, krotym stacia (upravne) 4 pistky AZNP
Člen Klubu Šlapacích Moskvičov
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu/

LiberaleMiguel

WP_20130906_010.jpg
WP_20130906_011.jpg
WP_20130906_012.jpg
drobečcci malí :potlesk:
zítra naměřím nutné odsazení kotouče, v pondělí necham udělat šablony na loga a nalakuju je :-)
štve mě akorát, že na kotouče budu muset dva týdny čekat :roll: :D
Keep /-/atin'

Skořepiny na míru

JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JRD McLAREN »

hento je urcene na zastavenie cca 2.5tonoveho auta... :roll:
Člen Klubu Šlapacích Moskvičov
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu/

LiberaleMiguel

JRD McLAREN píše:hento je urcene na zastavenie cca 2.5tonoveho auta... :roll:
jsem v poslední době trochu přibral :roll:
Keep /-/atin'

Skořepiny na míru

Rostack

Příspěvek od Rostack »

LiberaleMiguel píše:
JRD McLAREN píše:hento je urcene na zastavenie cca 2.5tonoveho auta... :roll:
jsem v poslední době trochu přibral :roll:
:smich2: :smich2: spek
life's too short to drive slow

LiberaleMiguel

Kotouče objednány :potlesk: Aji s kolama s ET30 jsem je musel nechat odsadit 5mm dovnitř(oproti těm ke 4 pístkům), aby se ty třmeny pod kola vlezly :lol:
Keep /-/atin'

Skořepiny na míru

Odpovědět

Zpět na „Projekty“