Cervena Audi S6 C5 na prodej - znate nekdo? + dilema V6 vsV8

Pokec nejen o autech...

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma

misokgb
Kontaktovat uživatele:

Cervena Audi S6 C5 na prodej - znate nekdo? + dilema V6 vsV8

Příspěvek od misokgb »

Nazdar,

uz dlhsi cas chcem kupit sedan A6 model C5, urcite to prerobim na plyn, takze iba benzin, rozhodujem sa medzi 3.0 tiptronic a s6 manual. Jedine v com je problem, ze ta S6 je na ceskych papieroch a prepis ma vyjde po novom 3000eur na slovenske znacky, a to sa mi fakt kurva nechce platit uz len z toho dovodu, ze viem, kde tie peniaze skoncia - vo vackoch nasich politikov. 3.0 som bol pozerat, okrem slabej vybavy ma prevodovku fakt v 100% stave co ma tesi, a majitel sa priznal, ze bere tak 1L/1000km oleja 10w40, podla neho by to mali byt gufera na ventiloch, ktore sa vraj daju vymenit bez toho, aby sa sundavali hlavy z motora (poradte ci je to ozaj tak), pretoze keby som si menil rozvody po kupe, uz dat dole vacky a vymenit gufera by ma nezabilo, aj ked tie 3.0 vraj zeru vsetky.

3.0 bude mat asi lepsiu spotrebu, ratam tak 12L priemer oproti 16-17L S6ke, ale to pri jazde na plyn nie je taky velky rozdiel, u S6 je sice manual mozno lepsi, no chcel som auto automat, cenovo su na tom tak, ze S6 stoji 100tkc a v6 mam na ruke za 70tkc, co mam rozdiel aspon na plyn do auta.

Chcel som sa hlavne spytat, ci nepoznate tuto audinu http://auto.bazos.cz/inzerat/20483867/S ... O-2000.php" onclick="window.open(this.href);return false; ktora je na predaj na slovensku - velmi pekna, bol som ju pozerat, vyskusat zatial nie. Rozhodujem sa medzi v6 a s6, co by ste poradili? Napravy a taketo zakladne veci su v pohode na oboch, km neriesim - nie je pre mna udaj, skor pozeram na stav. Spotreba - nie je rozdiel, exkluzivita - urcite cervena farba TOP a S6 - nafuknute blatniky, interier a pod... Tiptronic na v6 keby sa aj dojebe, tak nie je drahy repas ako na V8, a na s6 zasa vyhoda, ze ten manual sa snad tak skoro nevysype. Nepoznate niekto tu audinu? Co by ste mi poradili? Srdce vola po cervenej S6, len ten skurveny poplatok dalsich 70.000Kc za prihlasenie je mrtvica :( Nie, ze by som na to nemal, mam vyhradene prachy na auto, ale az by ma srdce bolelo keby to nejakemu hajzlovi dam akoby do vacku...

EDiT: jo a servisne naklady a spotrebu prosim neriesme, ja som taky, ze si po kupe auta vsetko vymenim (kapaliny, filtry, oleje, rozvody, brzdy, proste vsetko) a ked sa nieco pokazi, jednoducho to opravim, neriesim rozdiel cenovy udrzby auta, skor ake problemy skor ocakavat pri ktorom motore. Rad si zaplatim za to, aby som vedel co mam v aute.

Vdaka za rady :)
Alfa Romeo 75 3.0V6 185ps 246Nm
Alfa Romeo 75 1989 2.0TS
109kW 148bhp 186Nm
6L/100km > predpisovo, redline > 9L/100km max.
0-100km/h pod 8s...
Vmax 240km/h
Transaxle porsche system...

BIGPAPA
Kontaktovat uživatele:

Re: Cervena Audi S6 C5 na prodej - znate nekdo? + dilema V6

Příspěvek od BIGPAPA »

jak to, že přepis výjde na 3000ojro :shock:

avšak s tou spotřebou nemusíš mít takovej rozdíl 8) co se týče výkonu tak budeš spotřeba při běžné jízdě víceméně stejná 8) a s vaší sítí LPG čerpaček bych s přestavbou absolutně neváhal
Svět by byl o mnoho bezpečnejší, když by každý před vstupem do letadla musel sníst kousek slaniny....

misokgb
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misokgb »

Doteraz sa dovoz vozidla zo zahranicia platilo komplet papiere 500euro (znacky, STK, EK, KO, recyklacny a pod)

Po novom sa k tomuto poplatku NAVYSE priplacaju eura za vykon vozu podla kW, napr. do 80kW je poplatok 33uer, od 80kW do 85kW je poplatok 170e a potom kazdych +5kW = +50e k tejto cene, takze pri vykone 250kW tato tzv "registracna dan" vychadza na 2500eur k prihlaseniu.

To ano, spotrebu som ale uviedol tak nejak realne si myslim, ale tiez som za, ze hlavne mimo mesta a na dialnici bude ta spotreba asi dost podobna, LPG urcite, najazdim mesacne 7-10tkm.
Alfa Romeo 75 1989 2.0TS
109kW 148bhp 186Nm
0-100km/h pod 8s...
Vmax 240km/h

NeviM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NeviM »

No tak zkusenosti s V6 nemam a tu cervenou S6 neznam. Ale ja bych na Tvym miste sel kazdopadne do V8. Ta spotreba 16-17 je nesmysl, s bratrovou bývalou S8 se dalo jezdit i za 8, dlouhodobej průměr při vesměs extrémně prasečí jízdě byl kolem 15, ale asi Ti nemusim vypravet, jak to se spotrebou je. O výkonu, krouťáku, zvuku atd. hovořících ve prospěch V8 taky asi nema cenu se bavit. Taky Ti asi nemusim vypravet, ze V8 je spolehlivejsi. Podle Tvého postu se mi zdá, že nějak zapomínáš na A6 s 4,2, nedávala se pouze do S6, i do A. Samozřejmě vyšší výkon a ty ostatní věci navíc u S jsou záležitost srdeční, takže bych taky radši S, než A, ale jen abys věděl, že i tahle varianta je. No každopádně by to chtělo si ujasnit priority, ono je to dost velkej rozdil, jestli A6 s s sestivalcem, nebo S6 s osmivalcem, az by se chtelo rict, ze to je uplne jiny auto.

Ty gufera bez sundání hlavy je asi velkej nesmysl, teoreticky by to určitě šlo (jako skoro všechno), ale prakticky si vubec nedokážu představit třeba už jen to, jak bys tam zpátky nasazoval ty "podložky" na ventilových pružinách a jejich zámky, když si nemáš prakticky téměř jak ventil podržet zavřenej + pár dalších problémů.
Jestli tu někdo napíše, že to někdy takhle bez sundání hlavy udělal, budu hodně čumět a o výsledku hodně pochybovat.

A hlavně ty 3000 EUR, to je neuvěřitelně absurdní nehoráznost, jste snad ještě větší absurdistán, než my, koukám :lol:
Renault Safrane BITURBO Baccara Quadra 262hp (long-term reconstruction)
Renault Safrane V6-24v Baccara manual 190hp (daily car)

BIGPAPA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BIGPAPA »

akorát se tu setkáš s nepochopením při přestavbě na LPG 8) protože pokud chceš šetřit kup si ropu :lol:

doma mame auto na LPG a nemužu si jeho provoz vynachvalit 8) 1km vychází na cca 1,30 - 1,45 podle ceny plynu a pořád je to o asi 1kč levnější jak provoz na nafetu 8)

NevíMe tady jsem viděl odkaz jak vyměnit gufera u Astry http://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... er#p417724" onclick="window.open(this.href);return false; takže si myslím, že u té V6/V8 to bude asi to samé akorát jich bude víc :lol:
Svět by byl o mnoho bezpečnejší, když by každý před vstupem do letadla musel sníst kousek slaniny....

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

To jsem nepochopil. S8 při prasečím stylu jízdy bere cca 15l/100km? :?
Build shit car, call everyone haters....
Function > Form

pufko

Příspěvek od pufko »

Kamoš mal A8 4.2Q priemer mu vychadzal na 13-17l benzínu, S6 nezobere o nič menej , lebo má rovnakú hmotnosť. Velká výhoda u S6 je MT, ale z hladiska pohodlia do takého auta patrí AT

luke.bean
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od luke.bean »

měl jsem půjčenou několik týdnů S6 , ale tu starší , avant v automatu , má to neclých 300ps a horko těžko jsem se dostával pod 18 ltr i když jsme jel třeba praha-hradec a zpátky a jel jsem jak důchodce

:kladivo:
QUATTRO 309 kW

goreff

Příspěvek od goreff »

mám jen 16v 4válec...gufera dříků ventilů jsem měnil bez sundání hlavy...jde to :) zavřený ventil se řeší tak, že se příslušný píst nastaví do horní úvrati a ventil se o něj opře :) ...nic na tom není
Obrázek
Naposledy upravil(a) goreff dne 22 pro 2012 11:30, celkem upraveno 1 x.

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

V A8 sem jezdil s V8 a trošku agresivnější jízda po okresce a průměr měla okolo 18... :lol: za 8 tak z kopce po dálnici a 130
ted smrdím po naftě :-)

podporuji: http://www.neo2011.cz/

kony5

Příspěvek od kony5 »

čau já mám A6 C5 2,5tdi...docela v pěkném stavu dá se říct hodně pěkném ...když je to auto fakt v kupě tak je stím pěkný povezení je to trošku těžší ale solidní ovladatelnost...lepší spíš na vyšší rychlosti ale to asi výš....taky jsem koukal po S6...chtěl sem ji místo te svojí ale když sem pár S6 projel jsou to docela vylítané střepy...určitě ber manual ten tiptronic má trochu zpoždění a prostě manual to neni....a ke spotřebe??? když sem jí kupoval všichni říkali že budu jezdit za 7litru...jezdim uplně jinde.... a 4,2v8 si fakt vezme 13-17 litru v A8 D3...ale tam už je to fsi....možná koukní po S8 D2 .... já si počkám na S8 D3 :-) ale jinak s audi spokojenost... mrkni na audiclub.cz tam ti poradí více kluci tam to auto mají a dost o tom ví....ale jinak 350 koní v S6 jede hezky....jen ten předek je fakt těžký :roll: :roll:

bóďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bóďa »

no co si teda pamatuju já, tak brácha měl prasečí jízdou (u něj normální styl) 22l/100km.
3x Renault Safrane Hartge Biturbo

maRkus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maRkus »

pokial ti ide o vzhlad a nafuknute blatniky tak este je varianta a6 4.2i... inac u V8 spotreba 15+ furt a vsade... tie rozpravky co tu niektory pisu to je mimo uplne....
AUTOSERVIS, PNEUSERVIS, AUTOSKLO, RYCHLOSERVIS, mechanické práce, klempířina, lakovaní, odtah vozidel. (Praha 5) - SZ nebo 603 909 767, http://www.freshlak.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.flickr.com/photos/130435261@N04/" onclick="window.open(this.href);return false;

luke.bean
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od luke.bean »

důkaz místo slipů

Obrázek

Praha - Hradec Králové , tam po dálnici , zpátky po starý s tím , že jsem jel do 100km/h a za celej den jsem za to zatáhnul tak 2x ( párkrát jsem za to teda zatáhnul na czech ringu , ale to se pak smázlo ) :lol: :lol: :lol:
QUATTRO 309 kW

misokgb
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misokgb »

Urcite chcem staru A6 a benzin, bud s6 alebo 3.0 - lebo tie mam v peknom stave za dobru cenu teraz na ruke, jednu z tychto dvoch si vyberiem, plyn je rozhodnute taktiez, pekna a6 4.2 za dobry peniaz v ponuke nie je. Chcel som automat, no tiez si myslim, ze mat 340 konove auto by mi nevadilo ani ked kvaltujem, ja si myslim, ze pod 12L na v8 sa nedostanem navic na plyn, co zere cca 1L navyse oproti benzinu, a 3.0 tak pod 9L tiez nie. Takze rozdiel v spotrebe mi nevadi, v8 urcite pri extremnej jazde cez 20 - mal som vela vela aut, ci 4v, ci v6 aj na plyn a viem si dat dve a dve dohromady, navyse ta v8 je stara koncepcia motora a je nenazraty, za 8 urcite jazdit nebude. v 3.0 by mi ten automat nevadil - prave naopak, to neni zavodnikoj, tam ide o pohodlie.

Konecny verdikt by bol taky, ze keby nejak ojebem tu registracnu dan, zoberem urcite tu S6. Takisto je strata na hodnote - v6 bude o par rokov bezcenna pica, ale s6 si udrzi viac hodnotu...

EDiT: ja myslim, ze v6 spotreba 9 - 17 a s6 urcite 12-20. Vdaka za nazory.
Alfa Romeo 75 1989 2.0TS
109kW 148bhp 186Nm
0-100km/h pod 8s...
Vmax 240km/h

LiberaleMiguel

Příspěvek od LiberaleMiguel »

ono hlavne jestli chce nekdo litat na LPG, tak prime vstrikovani nebrat. Ta uspora uz tam neni az takova, proto se tam musi cyklicky strikat aji benzin kvuli chlazeni vstriku :-)
Keep /-/atin'

Cokoliv Polsky, Allegro -> SZ nebo ideálně rovnou Facebook

Skořepiny na míru

kony5

Příspěvek od kony5 »

vstřiky ti odejdou i na normálním plynu bez přímeho vstřiku...pokud jezdíš jen lpg...plyn je prostě plyn...ušetříš ale vstřiky vždycky trpí

misokgb
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misokgb »

Hosi ale ta s6 je obycajne sekvencne vstrekovanie, FSi mali az novsie audiny, do FSi zo zaciatku montovali LPG tak ako si napisal, ze sa pridala druha rada vstrikov na plyn a cez tie povodne sa muselo striekat benzinu, aby sa neuvarili. Na slovensku do 4 valcov uz montuju FSi plyn tak, ze plyn je vstrekovany povodnymi FSi vstrekmi a nie je nutny ZIADNY benzin, startuje sa na PLYN, spotreba benzinu je 0 a vstreky netrpia :)

O jazde na plyn sa nemusime bavit, viem aka je udrzba/jazda auta na LPG :)
Alfa Romeo 75 1989 2.0TS
109kW 148bhp 186Nm
0-100km/h pod 8s...
Vmax 240km/h

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

Ono by sis měl sám trochu ujasnit, co vlastně vůbec chceš. Buď tu mám nudnou a pohodovou 3,0 V6 se 162kW nebo 4,2 V8 v S6 s 250kW, rozdíl skoro 100kW při téměř tý samý váze :D Pokud jezdíš dědka, tak 3,0 V6 bude stačit, pokud si rád zajezdíš, tak asi S6 ne?
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK

misokgb
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misokgb »

Chcel som pocut iba nejake rozumne pre a proti, jasne, ze by som hned bral s6 - ma plusy aj minusy, dobre je, ze je manual, lebo v sportovom aute chcem manual, ale zas automat je na pohodu, viem, ze porovnavam v podstate vrchol tohto modelu (krom RS6 to je opravdovy VRCHOL). Imho, keby niet toho poplatku pri prepise 3000eur tak uz ju snad mam aj doma, skor som myslel, ze da niekto argumenty preco ano, preco nie, tych 3000e je dost, co by som mohol inak nasypat do auta (kola, lpg, servis a pod...) je mi tak trochu luto tych penez :(
Alfa Romeo 75 1989 2.0TS
109kW 148bhp 186Nm
0-100km/h pod 8s...
Vmax 240km/h

NeviM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NeviM »

No ja psal vesměs prasečí jízdou, samozřejme při jenom prasečí jzdě to pod dvacet nepujde (to ostatně nepůjde ani poloviční motor)... Jinak často si lidi neuvědumujou, že BC většinou do průměru počítá i benzín spotřebovanej, když auto stojí nastartovaný, no a když stojí takhle často, tak ten průměr samozřejmě hodně moc zvýší. Je to prostě aritmetickej průměr spotřebovanýho benzínu/ najetý km no a když se jen spotřebovává benzin a km nenajížděj, tak co se s tím průměrem asi tak může dít... Proto si pak lidi myslej, že třeba za 25/100 jezděj, jenže je to včetně stání a jezděj třeba za 15...

Na ty gufera teda čumim, že to takhle někdo fakt dělá, mě na tom přijde jediný plus ušetřený prachy za nový těsnění a šrouby a srovnání funkčních ploch, jinak tam vidim strašně moc mínusů, jako například, že tam nebudu mít nový těsnění a šrouby :lol: Ani časově se to podle mě nemůže vyplatit, pak různý rizika, nemožnost ty ventily a další věci vyčistit atd atd... Prostě mi to přijde jako taková prasečina vhodná tak na auto co chce někdo prodat, ale ke svýmu bych takhle v životě nepřistupoval.
Ale mám možná přehnanej přístup, tak mě nekamenujte, vy co jste to tak dělali, nic proti tomu nemám, jen ríkám svůj úhel pohledu.

Berry
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Berry »

Nad nekteryma prispevkama zdejsich clenu jsem se opet pobavil, ale to by nebylo TF 8)

Ted si nejsem uplne jist, ale na audiklubu nekdo k teto konkretni taky psal nejaky dotaz, tak nevim jak byl zodpovezen.

Chlapy urcite nereste spotreby, tohle neni TDi, jinak pokud A6 C5 chces v benzinu, tak verze 3.0 V6 162Kw po faceliftu je urcite dobra volba, je to spolehlivy motor a jede to s tim obstojne, nejake zavaznejsi veci na motoru neodchazeji, spotreba je v prumeru kolem 12L v provedeni Quattro a TT s manualem by to mohlo byt 1L dolu, ale absolutne nerelavantni to resit.
Pokud by jsi chtel S6 (250Kw) at uz manual nebo TT (tiptronic);(pro pripomenuti S8 mela 265Kw a vyrabela se i v manualu, v rodine jsme ji meli a shodou okolnosti je zrovna jedna na prodej) tak urcite pocitej, ze ceny ND jsou na vsechny modely S/RS a o level jinde nez normalni ceny, ale to jsi sis urcite nastudoval 8) K benzinovym atmoseferickym motorum od Audi, doporucuji hlidat hladinu oleje a zjistovat prubezne kolik papaji ta tolerance 1L na 1000Km je fakt uz horni hranice, ale je to vec, ktera se behem jedne kontroly nepozna, takze clovek musi jen doufat, ze nema "olejnicku"

Kdyz se vratim k tomu prihlaseni, tak to mate vcelku prisne :?:
Seat Ibiza 6L1 1.4 16V Reference
Skoda Octavia II FL 1.2 TSI Elegance
Skoda Rapid 1.2 TSI StylePlus
Skoda Octavia RS III 2.0 TDI RS Challange

Berry
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Berry »

maRkus píše:pokial ti ide o vzhlad a nafuknute blatniky tak este je varianta a6 4.2i... inac u V8 spotreba 15+ furt a vsade... tie rozpravky co tu niektory pisu to je mimo uplne....
Dobra pripominka do Markuse 8) taky je tu tato variatna s 220Kw, ale taky si dej pozor na nektere psudomodely S6, ktere jsou jen prestrojene zakladni V8, upozornuji, ze jsme ted narazily na tri takto uvadene modely 8)
Seat Ibiza 6L1 1.4 16V Reference
Skoda Octavia II FL 1.2 TSI Elegance
Skoda Rapid 1.2 TSI StylePlus
Skoda Octavia RS III 2.0 TDI RS Challange

misokgb
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misokgb »

Ako som pisal, este raz, riesim IBA tuto s6 alebo 3.0 lebo tieto mam na ruke, ostatne co som pozeral, ktore su teraz v ponuke su uz bud z fotky hnoje, alebo prehnana suma a bol som toho pozerat az dost a zbyli len tieto dve :) Toto je to, ze v6/v8 od audi kazda zere olej, vyhoda je, ze pri tom 3.0 sa majitel k tomu priznal a povedal realnu hodnotu 1L/1000km, a je to vec, presne ako si napisal, ze to pri skusobnej jazde nezistim, kolko toho zere nerad by som mal v8, ktora mi bude zrat 2L/1000km :D Neviem no, ako som pisal, hladam sposob ako ojebat tu dan, a potom vezmem tu S6, a hlavne ci ju niekto nepoznate :)
Alfa Romeo 75 1989 2.0TS
109kW 148bhp 186Nm
0-100km/h pod 8s...
Vmax 240km/h

SubTera

Příspěvek od SubTera »

LiberaleMiguel píše:ono hlavne jestli chce nekdo litat na LPG, tak prime vstrikovani nebrat. Ta uspora uz tam neni az takova, proto se tam musi cyklicky strikat aji benzin kvuli chlazeni vstriku :-)
pro primovstrik uz plati vicemene to, co pro instalace do novych aut
za 1) uspora je, nicmene postupnym zvysovani dane 2015/2018 se to opravdu prestava vyplacet - skoro bych rekl, ze v roce 2018 a planovanou cenu 28Kc/l se LPG stava ekonomickou sebevrazdou, ja mam privstrikovy LPG od zari 2012, cena instalace 30 tisic a 15 uz mam za tri mesice doma
za 2) privstriky jsou bud kontinualni (to mam napr. ja) nebo nad urcite otacky - pokud se nekdo hodla s S6 plouzit, pak ho spotreba privstriku nemusi extra trapit
za 3) nejde jen (i, primarne) o ochranu ventilovych sedel, nybrz i o ochranu palivovyho systemu

misokgb
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misokgb »

Ako uz som pisal, neviem ako u vas, ale u nas na SK sa montuje LPG zatial do 4valcovych FSi, ktory nema ziadne pridavne vstriky, ale pouziva originalne FSi vstriky na vstrekovanie LPG miesto benzinu, tym padom auto funguje IBA na plyn, k provozu neni potrebny ani benzin - nastartuje priamo na plyn pri zohriatom motore (teplota je dolezita len pre spravnu funkciu reduktoru), montazna firma uvadza rovnaku spotrebu a vykon ako pri benzinaku, a usporu financii pri montazi (system vyuziva povodne FSi vstriky, povodnu rampu, iba sa prida okruh plynu do tejto rampy). :mavani:
Alfa Romeo 75 1989 2.0TS
109kW 148bhp 186Nm
0-100km/h pod 8s...
Vmax 240km/h

misokgb
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misokgb »

Apropo S6 je tadyk http://audi-s6.autobazar.eu/42-quattro-id3898390.html" onclick="window.open(this.href);return false; a 3.0 tentok http://audi-a6.autobazar.eu/30-v6-premi ... 32646.html" onclick="window.open(this.href);return false;

3.0 mam cenu 3000e, na s6 som sa zatial o cene nebavil ale pod 3800e myslim nepojde, ta vybava v 3.0 je slaba, ale ma multifunkcny a tempomat, co je pre mna zaklad, interier by som si aj tak dal s/rs6 ine mi tam nechyba :)
Alfa Romeo 75 1989 2.0TS
109kW 148bhp 186Nm
0-100km/h pod 8s...
Vmax 240km/h

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

LPG bych do te V8 nedal. Bud mám na benzín a koupím si V8,nebo jezdím s polovičním motorem. Jak někdo kdysi psal, každý by měl jezdit v tom,na co má..
ted smrdím po naftě :-)

podporuji: http://www.neo2011.cz/

NeviM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NeviM »

Já bych si do svýho auta taky plyn nedal, páč jsem magor a spotřeba je to poslední, co mě zajímá, ale naprosto to chápu. Teď zrovna to řeším s kámoškou (jediná holka co znám, která řídí jako chlap, kterej umí řídit, včetně naprosto reálnýho vnímání chování auta co se fyziky týče, jako to máme my atd. no jako dost mě tim fascinuje), nejdřív jsme mysleli, že jí koupíme a3 1.8T+LPG a teď jsme se ze spousty praktickejch a estetickejch důvodů přeorientovali na 406 coupe V6 + LPG. Na provoz víc aut nemá a najezdí minimálne 5-10tkm/měsíc, tak proč by jezdila nějakým smradlavým TDI, s kterym se pořádně neprojede, když za mnohem lepších finančních podmínek může jezdit autem, kterym se celkem i sveze :)

misokgb
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misokgb »

Nepovedal by som ani tak priamo, ze je to peniazoch a ci na to mam, alebo nie, skor o tom ako si svoje zarobene peniaze vazim a ci ich chcem/nechcem ZBYTOCNE rozhadzovat, keby mam aj ferrari aj to si dam na plyn... Ukazem ti priklad, u nas tankujem plyn 0,75e a benzin 1,5e/liter to je presne polovica, ako som pisal, mesacne najazdim 7-10 tisic kilometrov, rataj so mnou, keby mam pilnejsi mesiac, ze najazdim tych 10k, na V8 ratam spotrebu priemer 15L benzin, 16L LPG, tzn, benzin 100km = 23euro, plyn 100km = 12euro, mesacne teda: benzin 2300euro a plyn 1200euro Nezarabam 10.000e mesacne, ale keby hned zarabam aj 10k eur mesacne, tak by som fakt riesil 1000e ci jebnem zbytocne do vzduchu, zarabam slusne, ale 1000eur mesacne viem aj inak vyuzit ako zbytocne vyhodit na tankovani. Navyse ked dnesne LPG systemy funguju tak, ze ani nevies ci ides na benzin, alebo na plyn, keby najazdim 1000km mesacne tak to naozaj neriesim, lenze ja si auto kupujem na denne jazdenie, a jazdim hodne. Mal som vela aut na plyn, ci stare systemy alebo sekvencne, aj CNG, aj vela dizlov, navyse, akokolvek som vzdy pocital, LPG bol vzdy NAJLACNEJSI provoz pre mna, aj v porovnani s TDi pri mojom style jazdy. Myslim, ze toto nie je na mieste, ze ked na to nemam, nemam si to kupovat, vazim si peniaze, tot vsjo.

Uz som aj vymyslel, ako to asi poriesim - dam si prechodne bydlisko do CZ a prehlasim auto riadne na svoje meno, ma to vyhody aj nevyhody, ale hranice mam blizko... Takze by mi mala stacit najomna zmluva, ze niekde v CZ byvam, vybavim prechodne bydlisko. Viete mi poradit, co s tou Audi, ked je v depozite? T.j. nema SPZ, musi povodny majitel ist na magistrat, vybrat tabule a auto odhlasit na mna? Aky je postup prihlasenia? Co eko dan a kolko ma to vyjde, co vsetko ma caka? Kolko u vas stoji ccz PZP rocne na 250kW? Tak nejak som rozhodnuty ist do toho, ak testovacia drive dopadne dobre :D
Alfa Romeo 75 1989 2.0TS
109kW 148bhp 186Nm
0-100km/h pod 8s...
Vmax 240km/h

Odpovědět

Zpět na „Pokec“