Takže tu mám další pro mě neřešitelný problém... respektive je toho víc a souvisí to se startováním studeného motoru. Mám pocit že nejde vůbec sytič,musím auto řádně nadráždit plynem. To ale dělá jen když venku nemrzne,za mrazu normálně chytí a jedu. Zkoušel jsem malinko si pohrát se škrtící klapkou a seřídit plynové táhlo,výsledek ale není nijak významnej. Buď je otáček málo (500-600) nebo moc (1500),když to vyladím na studeném motoru tak na 1100 otáček tak sice po nějaké chvíli klesnou na požadovaných 850 ale když k autu přijdu druhý den tak tam je zase okolo 600,motor se klepe jak v poslední minutě života a mám potíže odjet. Ale odjedu a pak je vše již OK.
Problém 2 který s tím přímo souvisí - po startu a zařazení R stačí přidávat plyn se sešlápnutou spojkou a z motoru něco piští,jako klínovej řemen,zesiluje to s otáčkama. S pištěním vycouvám,dám 1 a je ticho.
Problém 3 - při nastartování mi vždy zavyje startér,ale jen když mrzne.
Řešil jsem to výměnou váhy vzduchu - horší, regulátoru volnoběžných otáček - bavor nechytil,po výměně za třetí kus pískal a kolísaly mu otáčky tak jsem tam vrátil původní. Zkoušel jsem vyměnit ŘJ,výsledek bylo to že auto mělo zvuk jako kdyby jelo na 2 válce a síla tomu i odpovídala,jediné co mi po této výměně a jejím navrácení do původního stavu zůstalo je svítící oil service.
Problém však je i při jízdě. Auto je jako kdybych jel se zataženou ručkou,když mu dopřeju 3500 otáček aspoň tak najednou zařve a zrychluje jak magor. Je to jak turbo.
Prostě... kontroloval jsem těsnost hadic na sání,přepadu oleje a tak,a je to OK. měnil jsem zmíněné věci a zkoušel to seřídit a je to pořád stejný. CC nehlásí nic nového,auto denně jezdí do prce a z5,bez problému. Jen ty starty a spotřeba. Ta mě tolik netrápí ale myslím že není normální jet město na 4 a 2000 otáček za 17 litrů,po přidání plynu chlastometr zmizí za třicítkou...

BMW E21 318i M10B18 77KW '81, E36 Compact 316i M43B16 75KW '94, E65 735i N62B36A 200KW '01