Zdravim!
Takze, som tu zas... Totiz, po precitani daewooclubu, som sa rozhodol, ze male prifuknutie do sania sa pokusim zrealizovat aj ja... Na Daewooclube som cital, ze chlapik dal do 90 konovej 1.5 16v DOHC nexie turbo, ktore tlacilo sice maly boost, ale fungovalo to. Pridalo to 11kW - odmerane na brzde, autu to dost pomohlo...
Podme najprv na material... Prosim nediskutujme tu o GO motora, alebo nieco podobne, ratam s tym, ze ak sa motor poskodi, mam dalsi, na ktorom prebieha GO, radsej poskodim motor stary ako motor po GO, kym sa to ako tak odladi. Predom poviem, ze to turbo bude len ZACIATOK, kamarat povedal, tak 0.5 baru je hranica pri maximalnom vykone, bez toho aby som musel upravovat riadiacu jednotku. Nejde o to dvihnut na aute 200 koni, ale zatial len nahodit turbo, ktore spravi TSSs a PRIDA BADATELNY vykon, i ked maly, ale predsa.
Takze, motor je 20 rocny 2.0 Twin Spark R4, DOHC 8v - retaz. Seriovych 109kW 148ps pri 5800 (nemylit si to prosim s modernym 16v - remen, max. vykon pri 6800 a pod.). Je to asi posledny poctivy motor od AR. Zatial bez uprav. Zvody na tomto aute su seriovo delene 1-4 2-3.
Turbo by malo ist pravdepodobne z 2.0TD Alfy 95ps 196Nm, je tam tusim Garret nieco jednoduche.
Dolezita otazka, auto ma variabilne casovanie na SACEJ vacke, ktore funguje na zaklade zmeny tlaku oleja - jedna vec, ktorej moc nechapem...
Dalej, zakladna riadiaca jednotka - bude stihat pri booste cca 0.5 baru dodavat palivo? Upravit, heh, asi tazko... Co potom? Regulator tlaku paliva + vacsia skrtiaca, pripadne vacsie vstreky?
Kompresny pomer by mal ostat zachovany, aspon zatial...
Zvody mi poriesi kamarat - dalsia vec je vyfuk, aky tlmic pouzit? Alebo treba len skusat a skusat?
Komplet vyfuk by teda nebol problem, hadice + IC by sa pouzil z tej alfy 2.0TD.
Odhadom, kolko ps by to mohlo pridat ak by to skutocne fungovalo? A co vravite na tu riadiacu jednotku? Chcem sa do toho naozaj pustit, mozno to stroskota na tom, ze to po namontovani nebude vobec fungovat, alebo sa nieco poskodi... Ale chcem to skusit...
DAKUJEM