Aktuální fota vašich aut
Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma
Re: Aktuální fota vašich aut.
§ 17
Předjíždění
§17 (1) Předjíždí se vlevo. Vpravo se předjíždí vozidlo, které mění směr jízdy vlevo a není-li již pochybnosti o dalším směru jeho jízdy. Při jízdě v připojovacím nebo odbočovacím pruhu se smí vpravo předjíždět též vozidlo jedoucí v průběžném pruhu. Odbočovací pruh je přídatný jízdní pruh určený pro odbočování (vyřazování) vozidel z průběžného jízdního pruhu.
§17 (2) Řidič, který při předjíždění vybočuje ze směru své jízdy, musí dávat znamení o změně směru jízdy a nesmí ohrozit ani omezit řidiče jedoucí za ním. Řidič musí dát znamení o změně směru jízdy při předjíždění cyklisty.
§17 (3) Řidič, který se po předjetí zařazuje před vozidlo, které předjel, musí dávat znamení o změně směru jízdy a nesmí ohrozit ani omezit řidiče vozidla, které předjel.
§17 (4) Řidič předjížděného vozidla nesmí zvyšovat rychlost jízdy ani jinak bránit předjíždění.
§17 (5) Řidič nesmí předjíždět
a) nemá-li před sebe rozhled na takovou vzdálenost, která je nutná k bezpečnému předjetí,
b) jestliže by se nemohl bezpečně zařadit před vozidlo nebo vozidla, která hodlá předjet,
c) jestliže by ohrozil nebo omezil protijedoucí řidiče nebo ohrozil jiné účastníky provozu na pozemních komunikacích,
d) na přechodu pro chodce a bezprostředně před ním,
e) dává-li řidič vpředu jedoucího vozidla znamení o změně směru jízdy vlevo a není-li možné předjetí vpravo podle odstavce 1 nebo předjetí v dalším volném jízdním pruhu vyznačeném na vozovce v tomtéž směru jízdy,
f) na křižovatce a v těsné blízkosti před ní; tento zákaz neplatí
1. jde-li o předjíždění vpravo podle odstavce 1,
2. jde-li o předjíždění jízdních kol, mopedů a motocyklů bez postranního vozíku,
3. na hlavní pozemní komunikaci,
4. na křižovatce s řízeným provozem,
g) na železničním přejezdu a v těsné blízkosti před ním.
§ 21
Odbočování
§21 (1) Při odbočování na křižovatce nebo na místo ležící mimo pozemní komunikaci musí řidič dávat znamení o změně směru jízdy; při odbočování nesmí ohrozit řidiče jedoucí za ním a musí dbát zvýšené opatrnosti.
§21 (2) Vyžadují-li to okolnosti, například při přepravě dlouhého nákladu, musí řidič zajistit bezpečné odbočení pomocí způsobilé a náležitě poučené osoby.
§21 (3) Před odbočováním vpravo se musí řidič zařadit co nejblíže k pravému okraji vozovky; musí-li přitom s ohledem na rozměry vozidla nebo nákladu vybočit ze směru své jízdy vlevo, dává vždy jen znamení o změně směru jízdy vpravo. Před odbočováním vlevo se musí zařadit co nejdále vlevo v části vozovky určené pro jeho směr jízdy s ohledem na rozměry vozidla nebo nákladu a šířku vozovky. Odbočují-li řidiči protijedoucích vozidel vlevo, vyhýbají se vlevo.
§21 (4) Řidič, který při odbočování opouští průběžný pruh, musí co nejdříve vjet na odbočovací pruh, je-li vyznačen.
§21 (5) Řidič odbočující vlevo musí dát přednost v jízdě protijedoucím motorovým i nemotorovým vozidlům, jezdcům na zvířeti, protijdoucím organizovaným útvarům chodců a průvodcům hnaných zvířat se zvířaty, tramvajím jedoucím v obou směrech a vozidlům jedoucím ve vyhrazeném jízdním pruhu, pro něž je tento jízdní pruh vyhrazen.
§21 (6) Řidič odbočující vpravo musí dát přednost v jízdě vozidlům jedoucím ve vyhrazeném jízdním pruhu, pro něž je tento jízdní pruh vyhrazen. Tam, kde je povolena jízda podél tramvaje vlevo, musí dát přednost v jízdě i tramvaji.
§21 (7) Tramvaj, která při odbočování nebo jiné změně směru jízdy křižuje směr jízdy vozidla jedoucího po její pravé nebo levé straně a dává znamení o změně směru jízdy, má přednost v jízdě.
Předjíždění
§17 (1) Předjíždí se vlevo. Vpravo se předjíždí vozidlo, které mění směr jízdy vlevo a není-li již pochybnosti o dalším směru jeho jízdy. Při jízdě v připojovacím nebo odbočovacím pruhu se smí vpravo předjíždět též vozidlo jedoucí v průběžném pruhu. Odbočovací pruh je přídatný jízdní pruh určený pro odbočování (vyřazování) vozidel z průběžného jízdního pruhu.
§17 (2) Řidič, který při předjíždění vybočuje ze směru své jízdy, musí dávat znamení o změně směru jízdy a nesmí ohrozit ani omezit řidiče jedoucí za ním. Řidič musí dát znamení o změně směru jízdy při předjíždění cyklisty.
§17 (3) Řidič, který se po předjetí zařazuje před vozidlo, které předjel, musí dávat znamení o změně směru jízdy a nesmí ohrozit ani omezit řidiče vozidla, které předjel.
§17 (4) Řidič předjížděného vozidla nesmí zvyšovat rychlost jízdy ani jinak bránit předjíždění.
§17 (5) Řidič nesmí předjíždět
a) nemá-li před sebe rozhled na takovou vzdálenost, která je nutná k bezpečnému předjetí,
b) jestliže by se nemohl bezpečně zařadit před vozidlo nebo vozidla, která hodlá předjet,
c) jestliže by ohrozil nebo omezil protijedoucí řidiče nebo ohrozil jiné účastníky provozu na pozemních komunikacích,
d) na přechodu pro chodce a bezprostředně před ním,
e) dává-li řidič vpředu jedoucího vozidla znamení o změně směru jízdy vlevo a není-li možné předjetí vpravo podle odstavce 1 nebo předjetí v dalším volném jízdním pruhu vyznačeném na vozovce v tomtéž směru jízdy,
f) na křižovatce a v těsné blízkosti před ní; tento zákaz neplatí
1. jde-li o předjíždění vpravo podle odstavce 1,
2. jde-li o předjíždění jízdních kol, mopedů a motocyklů bez postranního vozíku,
3. na hlavní pozemní komunikaci,
4. na křižovatce s řízeným provozem,
g) na železničním přejezdu a v těsné blízkosti před ním.
§ 21
Odbočování
§21 (1) Při odbočování na křižovatce nebo na místo ležící mimo pozemní komunikaci musí řidič dávat znamení o změně směru jízdy; při odbočování nesmí ohrozit řidiče jedoucí za ním a musí dbát zvýšené opatrnosti.
§21 (2) Vyžadují-li to okolnosti, například při přepravě dlouhého nákladu, musí řidič zajistit bezpečné odbočení pomocí způsobilé a náležitě poučené osoby.
§21 (3) Před odbočováním vpravo se musí řidič zařadit co nejblíže k pravému okraji vozovky; musí-li přitom s ohledem na rozměry vozidla nebo nákladu vybočit ze směru své jízdy vlevo, dává vždy jen znamení o změně směru jízdy vpravo. Před odbočováním vlevo se musí zařadit co nejdále vlevo v části vozovky určené pro jeho směr jízdy s ohledem na rozměry vozidla nebo nákladu a šířku vozovky. Odbočují-li řidiči protijedoucích vozidel vlevo, vyhýbají se vlevo.
§21 (4) Řidič, který při odbočování opouští průběžný pruh, musí co nejdříve vjet na odbočovací pruh, je-li vyznačen.
§21 (5) Řidič odbočující vlevo musí dát přednost v jízdě protijedoucím motorovým i nemotorovým vozidlům, jezdcům na zvířeti, protijdoucím organizovaným útvarům chodců a průvodcům hnaných zvířat se zvířaty, tramvajím jedoucím v obou směrech a vozidlům jedoucím ve vyhrazeném jízdním pruhu, pro něž je tento jízdní pruh vyhrazen.
§21 (6) Řidič odbočující vpravo musí dát přednost v jízdě vozidlům jedoucím ve vyhrazeném jízdním pruhu, pro něž je tento jízdní pruh vyhrazen. Tam, kde je povolena jízda podél tramvaje vlevo, musí dát přednost v jízdě i tramvaji.
§21 (7) Tramvaj, která při odbočování nebo jiné změně směru jízdy křižuje směr jízdy vozidla jedoucího po její pravé nebo levé straně a dává znamení o změně směru jízdy, má přednost v jízdě.
Naposledy upravil(a) Globus dne 04 pro 2009 17:33, celkem upraveno 1 x.
BMW - uměle zvýšený ego, přírodně snížená inteligence
ja zas nechapu, proc predjizdi, kdyz vi, ze to tam nekdo brzdi kvuli tomu, ze pravdepodobne bude odbocovat..mit koule tak bejt babou bych tam vjel i kdyz bych te tam videl, protoze tam nemas co delat
...
za to bys byl podle Butchera ale píčaJord píše:ja zas nechapu, proc predjizdi, kdyz vi, ze to tam nekdo brzdi kvuli tomu, ze pravdepodobne bude odbocovat..mit koule tak bejt babou bych tam vjel i kdyz bych te tam videl, protoze tam nemas co delat

klasika, fjord je na šímejlyButcher píše:Jord píše:...mit koule tak bejt babou...![]()

http://www.facebook.com/djdoemixx
- Zemi
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Posledni show-off v den pred prodeji...

Naposled.

Naposled.

(nejen) UK (United Kingdom - Anglie) DOVOZ VOZIDEL - DÍLŮ
> DOVOZ - ODTAH - PROVĚŘENÍ vozidel v celé EU <
tel. 608 372 848
tel. 608 372 848
- Zemi
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jste naky zvedavy.
Ted jezdim Fiatem... 

tel. 608 372 848
tel. 608 372 848
všehrab

Kup si Vectru B Gsi z ENG a já si pak vemu sedačky

Kup si Vectru B Gsi z ENG a já si pak vemu sedačky

Svět by byl o mnoho bezpečnejší, když by každý před vstupem do letadla musel sníst kousek slaniny....
- pavelini
- Kontaktovat uživatele:
Kam ZEMI sla?
Nejezdím rychleji než létá můj anděl strážný.
Vše zustalo, jen se doma zabydlelo něco rodinného pro kočárek a konečně něco RS a M
Vše zustalo, jen se doma zabydlelo něco rodinného pro kočárek a konečně něco RS a M
do dobrých rukou s pánem bohem 

- Zemi
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jemnice... Morava?pavelini píše:Kam ZEMI sla?
tel. 608 372 848
tel. 608 372 848
- Mike Mad
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
globus> diky ze jsi si dal tu praci to najit 
xemi> bude rezza?

xemi> bude rezza?

Naposledy upravil(a) Mike Mad dne 04 pro 2009 18:55, celkem upraveno 1 x.
Volkswagen Jetta Mk2 Coupe US&A 2.0 16V ABF ... reconstruction
Volkswagen Bora Variant 1.9TDI ARL ... daily
- pavelini
- Kontaktovat uživatele:
Clen?
- Zemi
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
e-e...pavelini píše:Clen?
tel. 608 372 848
tel. 608 372 848
- pavelini
- Kontaktovat uživatele:
ME TATO ODPOVED BOHATE STACI.

- Zemi
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Proc se do me porad navazis.pavelini píše:ME TATO ODPOVED BOHATE STACI.![]()
![]()
![]()
![]()

tel. 608 372 848
tel. 608 372 848
- Mike Mad
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
abych tu jen nekecal. ne, jeste to neskladam jsou tam jen nahazeny plechy kvuli zkousce US narazniku

Volkswagen Jetta Mk2 Coupe US&A 2.0 16V ABF ... reconstruction
- pavelini
- Kontaktovat uživatele:
ZEMi, nekoho jsi me pripomel a tim rozesmal. Koukam, vse jsi cetl.
Jinak gratuluji k prodeji a sam, jako ostatni cekame, co ze nam to predvedes a pokud zvolis variantu, ofiko seznameni s Tvojim novatorem treba v Moste na okruhu, vcetne obcerstveni, hostesek a svezeni, nebudu proti.......

- Zemi
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak vzdycky se snazim z hovna uplest bic, ale nuz uvidime.
Jsem rad ze ses pobavil. 

tel. 608 372 848
tel. 608 372 848
heh, dobrej flejm. Blbec předjíždí, kde nemá, sám chybu uzná a směje se tomu, ale ještě 20lidí kolem toho se tu pohádá 

VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK
to cumim, ze to slo k nam do Jemnice. Doufam, ze to nekoupil jeden z mistnich tuneru.
hlavně se neposrat...
GTI-->VTS-->GTI-->GTI-->TDI
GTI-->VTS-->GTI-->GTI-->TDI
ilegal: Náhodou já tě chápu,taky prasím a vůbec se za to nestydím a jestli mě budou lopatkama sbírat do pytlíků... seru na to. Naposledy v neděli jsem jel trochu rychlejc a na terénní nerovnosti mi to drobátko ulítlo a málem jsem pokácel alej jabloní u silnice.
Ale taky jsem podvědomě udělal správnou věc a auto se srovnalo i když jsem jel po dvou chvíli...
A to tam takhle jezdím denně. Ale stačilo jet o asi 30 víc než tam jezdím a mohl jsem být v televizi. Škoda,snad příště.
To bylo v neděli,v pondělí jsem zase ujel policajtům páč na mě hodili takovej manévr jako by mě chtěli sundat ze silnice,mno a páč nedali znamení že mám zastavit... zrychlil jsem a zhasnul a zmizel.
Jinak i když tu je spousta lidí jinýho názoru... stát se to může každýmu z nás a i ne vlastní vinou takže bych v těch soudech nebyl tak přísnej. Zvládnul jsi to tak jak to šlo nejlíp,nikomu se nic nestalo a to je hlavní. 

BMW E21 318i M10B18 77KW '81, E36 Compact 316i M43B16 75KW '94, E65 735i N62B36A 200KW '01
Conscious: přišel jsi v nepravou chvíli do nepravýho tématu s nejhůřemožným příspěvkem... flejm se tu uklidnil a ted se to tu opět rozjede na tvuj učet... jestli takhle prasíš sedmu z inzerce
ach jo...
ach jo...
A4 3.0 V6 quattro
nejen sedmu z inzerce, ale vůbec české silnice
pak takové potkej na cestě, že se tím prasením ještě chlubí na fóru stylem, jako by udělal dobrou věc

pak takové potkej na cestě, že se tím prasením ještě chlubí na fóru stylem, jako by udělal dobrou věc
No cooo,jsem to trochu přehnal no,se občas stane každýmu. Ale přísahám že ta vlna tam nikdy nebyla,to bylo něco novýho,jinak to tam mám parádně najetý.
Jen jsem chtěl podpořit ilegala,sice bych se já teda u toho vraku takhle nefotil ale jinak ho chápu a ať už prasil nebo ne... měl z prdele kliku a v rámci možností to ukočíroval tak,že to dopadlo vlastně nejlíp jak mohlo což není ani zdaleka případ všech závodníků na silnici.
A věc další je,že když někoho vezu tak jezdím jak kloboukář,vždy vím daleko dopředu co tam je,když tam nevidím tak neprasím stejně jako když tam vidím děti nebo zvířata... Ale někde mezi prdelí A a prdelí B na okresce kde to znám a sám... proč bych nejel třeba 250? V nejhorším to odseru akorát já a moje auto přece. Je teda fakt že ilegal prasil v obci což bych mu asi nijak nechválil,ale i já sám v obci rozhodně 50 nejezdím,zde ale platí výše popsané a klidně jedu i 20 když to situace vyžaduje. Jenže otázkou je - a odpovězte si sami - vy co moralizujete... jak jezdíte vy?
Pochybuju že je tady někdo,kdo si na pořádný prohnání auta jde zaplatit letiště nebo okruh.
A mám-li být opravdu upřímný tak nebezpeční svému okolí nejsou lidi co jen jezdí rychleji v dobrých autech,nebezpeční jsou nevyzpytatelní sváteční jezdci,důchodci co už to prostě nezvládají ale papíry mají dál,lidi v autech ze kterých jim každou chvíli musí něco upadnout atd. Jeli jste někdy někdo autobusem který řídil nalitej řidič? Já jo.
Mno a jestli mám chcípnout na silnici tak bych s laskavým svolením to rád absolvoval díky svojí vlastní blbosti a ne díky tomu,že si sednu do socky kterou řídí brach z mokrý čtvrti. 

BMW E21 318i M10B18 77KW '81, E36 Compact 316i M43B16 75KW '94, E65 735i N62B36A 200KW '01
Simmy píše:nejen sedmu z inzerce, ale vůbec české silnice![]()

marja boha na tebe jsme tu čekali 

VW - Very Wonderful
Já nevim,já je zatím měl vždy za stovku pro výstrahu.
Ale už se vážu,zvykl jsem si na to.
Rudi: Taky tě mám rád.

Rudi: Taky tě mám rád.