kubi píše:Rudi píše:m.artty píše:Upřímě, ty moderní ekologický koně jsou úplně něco jiného než ty staré "závodní" a poctivé..... takže GSI bude rozhodně zábavnější než OPC s miliónem elektronických blbostí a čidel na každou hovadinu.... toť můj názor.
a už si s tím novým OPC aspoň někdy jel, že to hnedka odsoudíš?
S novým si užiju pomalu víc srandy bo vim, že když někam vletim, tak mě z případnýho průseru dost často elektronika vytáhne, pokud nechci, aby to dělala, tak to vypnu a jedu jak se starým autem. Pokud s novým vlítnu do příkopu mám rozhodně větší šanci přežít, jak se starou plechovkou.
Já si prostě nemůžu pomoct, ale přijde mi, že snad všichni OPEListi si obhajujou jen to, co právě maj.
jinak něco k tátový bezpečnosti
http://www.novinky.cz/krimi/209976-dva- ... icina.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Vážně jsi si jistej, že jenom Opelisti? Tohle není o značce, takhle to je vždycky... Někdo prostě k těm starým autům má pevnější vztah než k novým, jiný ne...
Druhá věc je, a za tím já si stojím, zdali je dobré spoléhat na to, že "tě elektronika vytáhne"... vzhledem k tomu, jak se rok od roku svolává víc a víc aut na kontroly, že je někde chyba a něco nefunguje jak má (aby ne, když z toho trčí drátů jak z Temelína) mi nepřijde košér nechávat řešení krizových situací na elektronice... Řidič jsi ty, ty máš jet na to, na co máš a pokud se na to necítíš, tak mi přijde nedostatečné spoléhat se pouze na nějaké elektronické systémy. Upozorňuju, že různými ABS, ESP apod. neopovrhuji v obyčejných autech, se kterými se najezdí XY tisíc kilometrů ročně a které řídí někdo, kdo třeba musí a kdo jede tolik na kolik se cítí a dostane se do nějakého průšvihu třeba stavem vozovky, počasím atp. Tam je to potom fajn... ale v těch sporťácích aby sis tu jízdu fakt užil, tak to stejně vypneš
A co se pasivní bezpečnosti týče, tak ta je poplatná době. To tu nebudem rozebírat... nebo si to rozeberem za 10 let, kde budou auta pak ve srovnání s těma dnešníma...
Nicméně s kvalitou zpracování to je horší a horší... ať si kdo chce tvrdí co chce, ale ty potahy co za pár let vyšisuje slunko, plasty co vržou, motory po 60tis na GO s přemírou elektroniky.... ale je to pochopitelné, už to tak rychle nerezne tak se musí výrobce nějak živit žejo

no těma Opelistama sem myslel hlavně todle fórum
Výhodou ovšem u novejch aut je, že pokud se vysere nějaký relátko, díky diagnostice na to relativně přijdeš, kdežto u starýho auta půjdeš kabel po kabelu a budeš z toho hotovej( což se ve finále sem tam stává i u novejch

).
Navíc s tou elektronikou nelítám tak, abych musel všude spolíhat na systémy, ale již se mi několikrát osvědčili a to hodně často během normální jízdy, pokud nalítneš do zatáčky 150, kterou vybereš max. v 90-ti, stejně ti nic nepomůže. Kvalita zpracování, záleží, jak u kterejch aut, zrovna u těch novej je podstatně lepší jak u starejch bo prostě lidi chtěj, ať to trochu vypadá, o výdrži dotyčnýho plastu je to věc druhá, nicméně i tak si myslim, že to není snad natolik horší oproti starý herce. Vlítni se starou mršinou na kostky a rozvrže se ti celej interiér.
A pokud by se na každým motoru dělala GO po 60tis. jak tady tvrdíš, pak nechápu, jak můžou mít v rajchu auta nájezdy během roku dvou klidně 100-150tis., že by stačili jezdit tolik km a během toho ještě zvládli do 2 let aspoň 3 generálky navíc s rychlostí autorizovanejch servisů?

To asi nemyslíš vážně
Sám mám natočeno 160tis. a na motoru se krom rozvodů po 95tis. nic nedělalo, krom jednoho čidla za cca 1300, díky kterýmu nespouštěla klima
Ano, existujou jistý motory, který můžou mít problémy, nicméně ty existovali i dříve. U starejch aut( motorů) je spíš výhoda, že vydržej dýl s nižší úrovní a péčí a hlavně, že dřív se v servisech dělala opravdová práce a né to, co tam předváděj dneska a to nejen v ČR, ale v celý Evropě, kor když ti jsou schopný nalejt minerál do novýho motoru a v horším případě ti ještě sdělit, abys přijel po 30tis.km.
Nicméně stará herka ti vykouzlí úsměv třeba v 50-ti, když se plně nakloněná s řádným pískotem gum prožene kruháčem, kdežto u novýho seš spíš v úžasu, kolik to dokáže a nemusíš se ani moc snažit. Proto na ně všichni rádi vzpomínaj a případně si je zpětně koupěj