Začnu gramatikou v inzerátech. Vlastně to mě "dohnalo" k tomu tohle zde psát...
Už jste viděli napasné "combi" jako "komby"?

A jak se dá napsat airbag? - airbeg, airbek, airback, airbeck
Další vtipné hlášky:
"pouze ručně myté" - fakt nevím, co to má za výhodu u oktávky se 150000km na tachu... já meju auto jednou ročně.
"1. majitel v ČR" - čili deset let to jezdilo v Německu či jinde a teď to někdo dovezl na kšeft .-)
"majitel - důchodce, lékař, žena..." zkrátka vše, co symbolizuje pěkné láskyplné zacházení .-)
Dost dobrá je tahle:
"Možnost projetí vozidlem, ještě před zakoupením vozidla."
http://www.annonce.cz/detail/Skoda-Octa ... CZRD6.html" onclick="window.open(this.href);return false;
velkorysé, že...

Zábava z AAA (kam chodím pouze auta (konkrétní modely, které jsem nikdy neřídil) testovat, předtím než se jdu na ně podívat naostro k soukromému majiteli):
cedule u aut (vraků) do 100 tisíc Kč: TYTO AUTA MAJÍ POUZE DROBNÉ KOSMETICKÉ VADY

Pak jsme jeli jedním P307 a neměl klimu (myslel jsem, že jí mají všechny, takže mě to nenapadlo zkoumat; no ale jak píšu, chtěl jsem si ho jen projet).
Reakce prodavače: "Tady v česku je stejně málo teplých dní na klimu, tu zde prakticky nevyužijete."

Máte taky nějaké perličky?

Autobazar asi může mít kdokoliv, takže podle toho to tak vypadá (nemyslím gramatiku, ale spíš znalosti ohledně aut)
 Autobazar asi může mít kdokoliv, takže podle toho to tak vypadá (nemyslím gramatiku, ale spíš znalosti ohledně aut)