Nebo se mame bat jen u STK?
Jeden kamos mi rikal ze nema rad auta co maji folie protoze kdyz jede vic aut za sebou nevidi na ty dalsi auta pred tim zafoliovanym, no na tom taky neco bude.
Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma
milosh píše:.....................
Jeden kamos mi rikal ze nema rad auta co maji folie protoze kdyz jede vic aut za sebou nevidi na ty dalsi auta pred tim zafoliovanym, no na tom taky neco bude...............
Taky nerad jezdím za čímkoliv přes co nevidím - dodávky, autobusy, náklaďáky, pseudotereňáky (SUV) atd.milosh píše:Jeden kamos mi rikal ze nema rad auta co maji folie protoze kdyz jede vic aut za sebou nevidi na ty dalsi auta pred tim zafoliovanym, no na tom taky neco bude.
a jejefakie vw píše:No největší sranda,ale je tak,že ten strojek měří z venku. Pokud jse o to aby člověk viděl a jde o bezpečnost tak by to měli měřit zevnitř. Řidič taky čumí z auta ven a ne dovnitř.
Asi ne, ale bude to stejně k ničemu, protože by strhli také jen předek, takže vzadu ať si politici kouřej navzájem...biohazard píše:mě by spíš docela zajímalo jestli zmizej folie i z vládních aut
kapři si rybník nevypustíbiohazard píše:mě by spíš docela zajímalo jestli zmizej folie i z vládních aut
Mne je samozrejme naprosto jedno, jestli jsou nejake foilie povoleny anebo zakazanyMirek-200sx píše:Jak to delate v noci, kdyz do ostatnich aut neni videt ani kdyz nemaji folie? Nejezdite?
Nebo jak je mozny, ze v noci jde jezdit i tak, aniz by slo videt na ostatni ridice a pres den je to tak obrovsky problem?
Taboo nevim jak u Vas , ale u nas neosvetleny cyklista nema v noci na silnici co delat, chodec nejde tak rychle aby jsi ho v momente, kdy jde videt bocnim oknem mohl srazit autem, leda by se umel teleportovat. A pokud bude v koliznim smeru, bezpecne ho uvidis pres sklo celni. Porovnavat vymenu zarovek a folii neni tak uplne ok, ale budiz...Taboo píše:Mne je samozrejme naprosto jedno, jestli jsou nejake foilie povoleny anebo zakazanyMirek-200sx píše:Jak to delate v noci, kdyz do ostatnich aut neni videt ani kdyz nemaji folie? Nejezdite?
Nebo jak je mozny, ze v noci jde jezdit i tak, aniz by slo videt na ostatni ridice a pres den je to tak obrovsky problem?, ale jen za ucelem slova do diskuze nabidnu pohled z jineho uhlu - a to na uplne stejnem principu... Stalo se nekomu, ze za sera prehledl neosvetleneho cyklistu, vuz anebo zvire, ktere (anebo ktery, anebo ktereho) by neprehledl za deniho svetla? Urcite ano... V tomto ohledu je jizda za sera anebo v noci nebezpecnejsi, protoze efektivne je osviceno pouze okoli pred vozidlem. Asi takhle: Jak daleko vidi ridic v noci na neosvetlene krizovatce doleva a doprava? Zcela urcite min, nez za bileho dne. Folie jednoduse bocni viditelnost snizuji - ve dne na uroven vecerniho sera, za sera na uroven noci a v noci na uroven, ktera v noci ani neexistuje. Pokud je teda nekdo ochoten zamerne snizit viditelnost z vozidla doslova v kazde denni dobe, je take ochoten snizit viditelnost z vozidla v noci pouzitim treba jen 20W zarovek v prednich svetlech? Asi ne... Na jednu stranu chce kazdy at uz za bileho dne anebo v noci videt na cestu pred nim jak jen nejlepe muze - ale na druhou stranu mu na bocnim vyhledu uz nejak nezalezi... Kde presne je v tom nejaka logika? Neosvetlene vozidla, cyklisti, chodci anebo zvirata se prece nemusi vzdy nachazet jen v poli, ve kterem ma ridic nejlepsi viditelnost. Proc si to pole teda zamerne snizovat foliemi? Proc si take nepolepit tmavou folii i predni sklo, jezdit v noci se slunecnimi brylemi anebo bez svetel?
pokud to beres takhle tak rovnou muzeme snizit rychlosti na dalnicich na 50km/h, protoze tam sice chodec nema co delat, ale byt tam muze. A 50 na dalnici asi nejezdis pro pripad ze by chtel nekdo prejit ze?kubi píše:To že tam nemá co dělat neznamená, že se tam nevyskytne, já jich minule cestou z práce potkal hned několik, a ještě nalitej jel kretén... v místě kde je cyklostezka pěkně po cestě.... ono v bance taky nemáš co dělat s kvérem a furt je někdo vybírá že?
37 minutamilosh píše:Ted na CT1 v Udalostech byla reportaz o foliich jak je merili zkusebne, kdo nevidel mrknete do archivu, tusim ze nekde kolem 32 minuty.