Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma
Co Ti připadne neopodstatněného na konstatování, že mi vadí, když přes auto s folií na zadním okně nevidím skrz dopředu? Jde-li o nákladní automobil či pick-upy, tak tam je to dané konstrukčním řešením vozu, s tím prostě nic moc nenaděláš. Ale pokud si nějaký drsoň nalepí folie na okna, přes které já nevidím provoz před tímto autem, připadne mi to dost sobecké. Možná by ses divil, ale mnohdy ta vteřina, o kterou vidíš dříve brzdy auta, které je před vozidlem, které jede před Tebou, dokáže zabránit dost nešťastným nehodám.SubTera píše:Ivan: a kdyz nevidis pres pickupa typu Citroen Berlingo, Tranzita, Avie, kamiony tak vzetky skaces ze sedadla? Nejaky jiny opravdu opodstatneny duvod bys nemel?
Kdyby se zde (v tomto state a mezi lidmi) resily opravdu dulezite zalezitosti, zilo by se nam vsem mnohem lepe. Ale ne, lidi maji potrebu resit kdejaky hovno jako je nepruhledna zadni folie, ale ze ma vetsina dodavek vrata plechovy uz nikoho nezajima. Boze.
Jasně, argument toho typu, že nechceš, aby případní zloději viděli, co máš v autě beru - ale vždy je možnost si to schovat do kufru. Co se teploty ve voze týče, tak netuším, jak moc výrazný rozdíl v teplotě vozu je u aut s fólií a bez folie, ale mám za to, že když auto stojí na slunci, tak že se zahřeje dříve nebo později stejně auto s fólií na sklech i bez těchto fólií a co se bezpečnosti proti vysypání týče, tak se domnívám, že drtivá většina současných skel je konstruována tak, aby se nevysypala. Stále nejsem přesvědčen o nutnosti těchto folií a stále si budu v autě nadávat, když přede mnou někdo takový pojedeSubTera píše:Ivan: utocna argumentace vypada veru docela jinak. Ano, s konstrukcnim resenim nic neudelas a diky bohu neudelas nic i s moznosti zatemnit zadni a zadni bocni skla.
Proc je mam? Treba proto, ze nejsem pojizdna vykladni skrin, dale netouzim po tom, aby si slunicko z myho auta delalo mikrovlnku a v neposledni rade treba proto (foto i30 a na Ceedovi se mi stalo pred mesicem de facto to same, diky folii ale nedoslo k vysypani skla na zem a pristupu do interieru):
Kdyz jsi si vedom, ze u velke casti vozidel je to neresitelny konstrukcni prvek, tak netusim, proc nad tim lamentujes, kdyz vozidel se zadni tmavou folii neni tolik a stejne vzdy narazis na nejaky priblizovadlo, pres ktery neuvidis (jiz zmineny pickup, dodavka, TIR..). A vubec, proc obhajuju neco, co je zakonem povoleno...