Na SSO je mi divné to, že dejme tomu uctívají jejich guru Václava Klause, kterej vlastně ČR do EU dostal...to jestli Hájek a podobní slepí nohsledi namítají, že tehdy to byla jiná unie...to neberu za pádné argumenty.
Klaus moc dobře tehdy vědel co EU je a co se stane...sice že z ní potečou peníze, ale že nás svým způsobem pohltí.
A hlavně, že vstupujeme do společenství států, které jsou na tom (mimo portugalska tehdy) o třídu lépe než my!
A že věci se pomějí tak, že se v rámci unie, budou sjednocovat sazby DPH a řečeno obecně náklady na život.
Velkému Václavu Klausi muselo být jasné že toto bude pro nás velmi velmi těžké...navíc taky moc dobře ví, že nemužeme dosáhnout nikdy na životní úroveň...klidně i třeba Italů...nebojím se to říct. O Němcích, Belgičanech, Holanďanech, Francouzích ani nemluvě.
Právě díky tomu, že v našem státě je vše rozprodané, nebo krachující...vše co tvořilo páteř státu.
Toto všechno velký VK věděl...přesto jako správný prohnaný politik vše lakoval a barvil na růžovo...
Jak už jsme konečně zase na západě, v náručí matky Evropy...
Bohužel po čase na hradě zjišťoval, že mu jaksi oproti Havlovi chybí něco, čím by se stal ve světě nepřehlédnutelný...tento Havlův syndrom skutečně Václav Klaus má...to mi nikdo nevymluví.
Tudíž si našel euroskeptickou pózu a divadlo hájení národních zájmů...nyní si hraje na státníka /Pane prezidente...to jste měl hrát před 20 lety..ne dnes

/
SSO a i V. Klaus by si prostě měli uvědomit, že v takové situaci jaké jsme byly a jsme si nemužeme dovolit říci...děkujeme EU, ale odcházíme.
Navíc nyní přichází čas, kdy i my budeme do té EU platit
EU byla v podstatě takové nutné zlo, ačkoliv se to zpočátku tak nejevilo...to prostě všichni ti divadelníci museli vědet...a pokud nevěděli, tak jsou to takový Hájci, Sládci a Grossové, Tlustí a podobní chuji, kterým patří lopata do ruky!
Prostě nezbývá nic jiného, než jen nadávat na EUROBORDEL...
Tak to já vidím.
Problém EU tak jak ho vidí Klaus já nezdílím...respektive to, že se vytrácí rozhodování na národní úrovni, nebo to že musí mít na hradě vlajku EU, že se mu nelíbí fce prezidenta EU a celkově že zanikají národní státy...
Ne to já nevidím jako problém...já jako problém EU vidím to, že jsme do ní byly nuceni vstoupit v pozici vazalů Němců, Francouzů a všech silných z EU...v pozici vazalů a druhořadých chudáků, kteří nikdy nebudou mít možnost vyšvihnout se na jejich úroveň...
Tedy pokud nepřijde III. světová válka, nebo plošné znárodnění...
EDIT: respektive né znárodnění plošné /to je nesmysl/ ale znárodnění klíčových strategických velkých podniků...