Nová octavie ...

Pokec nejen o autech...

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma

Odpovědět
Dacan
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Nová octavie ...

Příspěvek od Dacan »

kámoš měl 15 roků starý mb ečko od taxikářů z rakouska, mělo to okna v elektrice a ne švihadla a sklápěcí zadní opěrky, jezdilo bez poruchy 5 let dokonce na oleje (jen se muselo teplé startovat přes start spray). Bylo lepší než fungl nová oktávka že? :?:
fakt, názory tady...

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

Proč tu pořád někdo srovnává staré vs nové? Rok stará oktávka bude stát zase o dost méně. Naprostý nesmysl tohle porovnávat :roll:
Build shit car, call everyone haters....
Function > Form

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

právě,že smysl má srovnávat jen auta vs cena.. to znamená možnosti za určitou cenu..
ted smrdím po naftě :-)

podporuji: http://www.neo2011.cz/

jajiN

Příspěvek od jajiN »

bláznův nick odpovídá obsahu jeho palice :D :lol:

Laconi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Laconi »

11 stránek sraček a stále stoupá...

NeviM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NeviM »

Laconi píše:11 stránek sraček a stále stoupá...
aspon je to k tematu :lol:

jajin: jako obcas se taky pozastavuju nad blaznovejma nazorama ohledně aut, od doby, co smrdí po naftě, ale nevim co je zrovna na tomhle k nepochopeni :) jo a muj nick je to samy, to je jasny, at ti usetrim praci :lol:
Renault Safrane BITURBO Baccara Quadra 262hp (long-term reconstruction)
Renault Safrane V6-24v Baccara manual 190hp (daily car)

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

jajiN píše:bláznův nick odpovídá obsahu jeho palice :D :lol:
8)
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK

Beaver

Příspěvek od Beaver »

To rika ten pravej...
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

Jord
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jord »

střední škola :lol:
...

NeviM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NeviM »

Jord píše:střední škola :lol:
spíš mateřská, ale aspoň se tady člověk zasměje :D

paca

Příspěvek od paca »

Ritchma píše:Proč tu pořád někdo srovnává staré vs nové? Rok stará oktávka bude stát zase o dost méně. Naprostý nesmysl tohle porovnávat :roll:
Když zůstanem u srovnání nové vs staré, tak dvojková oktávka má lepší podvozek než ta nová :D

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

A podle čeho vybíráš vůz ty? Podle toho, co se ti líbí nebo podle toho, kolik na to máš peněz. Já se tu nezastávám škody a už vůbec ne octavie, ale JE to vůz s menšíma provozníma nákladama a cenama oprav. Jinak vozy typu octavia, golf apod jsou krámy do práce. Nic pro trochu požitku z jízdy.

bleach

Příspěvek od bleach »

http://www.autorevue.cz/ani-ferrari-ani ... la-octavia" onclick="window.open(this.href);return false; spek spek spek

NeviM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NeviM »

no to je divný, když jsou v porotě jenom češi :lol:

Už jen tohle mi vytváří averzi vůči škodofkám, krom toho, že jsou to prostě sračky. Předminulej tejden jsem chvilku koukal na Autosalon, nebo jaxe ta kokotina na primě jmenuje. Testovali tam Rapida s 1,2tsi a rapida s 1,6 traktor. Co tam dokazali blít za hovna, z toho jsem měl fakt skoro žlučníkovej záchvat. Veškerou kokurenci nekompromisně totálně zavrhli asi během půl minuty hláškama typu "za stejnou cenu v týhle kategorii nic líp vybavenýho a lepšího prostě neseženete, ani nemá cenu se konkurencí zabývat, takže si jen vybrat, jestli chcete dýzl, nebo benzin ve škodovce". Jeden z těch cukrářů, nebo co jsou zač ty kriplové, co to uváděj, byl před testem nekompromisní zastánce dýzlů, druhej benzínu. Po testu změnili názor a oba motory jsou pro ně dokonalý a je prakticky jedno, jakej si vyberete. Nechápou rozdíl mezi krouťákem a pružností motoru, že prej je ten dýzl pružnej, to byla obzvlášť vtipná hláška :smich2: Že to je prej fakt dynamický auto s obouma motorama. Že to má skvělý jízdní vlastnosti, výbavu, design, pohodlí a vůbec všechno. No asi tak 50 tun hoven jim tam vypadalo z držek. Neuvěřitelný vyplachování hlav. Pak se člověk může divit, co čte kolikrát tady na foru za hovna. To je taky důvod, proč jsem před lety přestal číst svět motorů. Tam byly škodovky taky bezkonkurenčně nejlepší ve všech srovnávacích testech. Jako by bylo v čr trestný říct že jsou lepší auta. No mazec. :savle:
Naposledy upravil(a) NeviM dne 21 úno 2013 12:18, celkem upraveno 1 x.

Lukinho

Příspěvek od Lukinho »

Ja bych rek, ze i par penez do autosalonu slo z MB :lol: :lol:

phaeton_esc

Příspěvek od phaeton_esc »

NeviM píše:Tam byly škodovky taky bezkonkurenčně nejlepší ve všech srovnávacích testech. Jako by bylo v čr trestný říct že jsou lepší auta. No mazec. :savle:
jednou řeknou že je škodovka hnůj a příště už na testování nic nedostanou :D. všeobecně mi přijde, že v čr je škodovka něco jako posvátná kráva na kterou se nesmíš ani křivě podívat, nedejbože říct že je na ní něco špatně :roll:
Fiat Stilo MW 1.6 16v LPG & Mazda MX-5 NBfl 1.8

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Tak samozrejme, diky tomu tam potom muzou provadet takovou parodii na Top Gear, viz prestavba toho modelu auta 1:2 na maminkovsky wagen s prebalovacim pultem. Vypovidaci hodnota recenzi v Autosalonu je vetsinou nic moc, hlavne kdyz to sponzoruje dodavatel testovanych aut.

Laconi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Laconi »

V každý normální zemi jsou tak trochu patrioti na svou značku jen tady na škodovku každej bleje hovna :D

twingo.driver

Příspěvek od twingo.driver »

Vy jste snad fakt nebystrý nebo nevim... Nikdo tu ani jednou nenapsal, že Škoda je top a bez chybičky, to jsou jen fabulace militantních odpůrců Škoda Auto. Moje pointa, a řekl bych, že i jinejch lidí, je v tom, že ta rodinka, kterou furt argumentuje např. Bobr bude prostě s novou Octou (a sem si dosaďte cokoliv - Astru, Pežota 208, Avensis... - podle fin. možností) spokojenější, než s patnáct let starou 540i fplnýpyčo a s masážníma sedačkama. Náklady na servis jsou jen jedna z více věcí, ale nehodlám to tu popisovat, vás to stejně nezajímá a máte svojí pravdu... Laconi si taky koupil radši novou Octu, jak vy říkáte v holobytu, než dvanáctiletý Volvo a asi věděl proč... A pokud se nepletu, měl předtim Fiestu ST, takže si nemyslim, že by bral auto jen jako spotřebič...

A Beavře, evidentně jsi tu mojí reakci obsahující Německo vůbec nepochopil... Ano, můžou si - zdaleka ne všichni - koupit dražší auto, ale prostě radši si koupí novýho Passata, než ojetej Maybach, radši nový Polo, než utahanou sedmu etc. Samozřejmě jsou výjimky jako street-cred-searching Turci, ale ti racionálně uvažující to nedělaj z machroviny, ale proto, že uměj počítat.

A už mlčim, omlouvám se za OT, tohle je stejně házení hrachu na zeď...

Jen ještě poslední poznámka, která mi fakt neleze do hlavy. Češi jsou národ příležitostnejch pseudovlastenců, když se někde mluví o českým pivu, všichni jsou pyšný "já jsem Čech a máme nejlepčí pivo", když se řeší český holky, tak hned zas "jooo, já jsem z Čech, záviďte mi", když náhodou vyhráváme v nějakým sportu, hned jsou opět všichni hrdý Češi, aneb "kdo neskáče, neni Čech", ale když má úspěch nějakej českej výrobek (ano, teď beru Škodovku jako čekou značku, kdybyste se do mě chtěl někdo opírat, že přece patří pod koncern), tak je vám z toho na blití a je to děsně na píču. I just don't get it...
SubTera píše:mile dite, to, jak se svou povesti nakladas ty, je tvoje vec 8)

uldy

Příspěvek od uldy »

twingo.driver : dobře napsáno

NeviM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NeviM »

twingo.driver:
jasny, mas v podstate pravdu, jenze tady jsme na tuningforu, ne na foru o dopravnich prostredcich, ktery premistej z bodu a do bodu b cloveka, kterymu jsou auta uplne u prdele a bere je jen jako dopravni prostredek a nic vic od nich nepotrebuje. U takovyho cloveka chapu, ze pro nej je asi zajimavejsi si koupit novou skodovku nebo jiny podobny auto, u kteryho ma SKORO jistotu, ze nejakej cas nebude muset resit tlumice, loziska a dalsi podobnej spotrebni material a dalsi veci, ktery na autech casem postupne pouzivanim proste odchazej. Chapu, ze takovej clovek oceni vic hospodarnost, nez jizdni vlastnosti atd. Ale kdyz takovy lidi, ktery si zpravidla sami ani olej nevymenej, cpou nekomu, kdo se hrabe v autech od malicka, vytahne si z auta motor za hodninu a za hodinu ho tam ma zase zpatky atd. a ma to jako konicek a nejen dopravni prostredek, jak je jejich auto (zpravidla skodovka nebo VW) nejlepsi, tak to logicky vyvola reakci. At to prezentujou stylem "pro me je to nejlepsi, vzhledem k tomu, ze se o auta nezajimam a beru je jen jako dopravni prostredek". Ale at tu necpou lidem, ktery na autech cenej jizdni vlastnosti, potencial atd. jak jsou hloupy ze jezdej ve starejch vrazdach a ze by si meli radsi koupit koktavku v tdičku nebo tsičku, pac je to v globalu absolutne nejlepsi, co clovek muze udelat. Samozřejmě jsou tu přehnaný reakce obou stran, ale to je celkem logický, kazda akce vždycky vyvola reakci. A kdyz je prenana akce, je i prehnana reakce.

biohazard
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od biohazard »

tesim se az se naucej u octavek delat interiery :lol:

Beaver

Příspěvek od Beaver »

twingo.driver píše:Vy jste snad fakt nebystrý nebo nevim... Nikdo tu ani jednou nenapsal, že Škoda je top a bez chybičky, to jsou jen fabulace militantních odpůrců Škoda Auto. Moje pointa, a řekl bych, že i jinejch lidí, je v tom, že ta rodinka, kterou furt argumentuje např. Bobr bude prostě s novou Octou (a sem si dosaďte cokoliv - Astru, Pežota 208, Avensis... - podle fin. možností) spokojenější, než s patnáct let starou 540i fplnýpyčo a s masážníma sedačkama. Náklady na servis jsou jen jedna z více věcí, ale nehodlám to tu popisovat, vás to stejně nezajímá a máte svojí pravdu... Laconi si taky koupil radši novou Octu, jak vy říkáte v holobytu, než dvanáctiletý Volvo a asi věděl proč... A pokud se nepletu, měl předtim Fiestu ST, takže si nemyslim, že by bral auto jen jako spotřebič...

A Beavře, evidentně jsi tu mojí reakci obsahující Německo vůbec nepochopil... Ano, můžou si - zdaleka ne všichni - koupit dražší auto, ale prostě radši si koupí novýho Passata, než ojetej Maybach, radši nový Polo, než utahanou sedmu etc. Samozřejmě jsou výjimky jako street-cred-searching Turci, ale ti racionálně uvažující to nedělaj z machroviny, ale proto, že uměj počítat.

A už mlčim, omlouvám se za OT, tohle je stejně házení hrachu na zeď...

Jen ještě poslední poznámka, která mi fakt neleze do hlavy. Češi jsou národ příležitostnejch pseudovlastenců, když se někde mluví o českým pivu, všichni jsou pyšný "já jsem Čech a máme nejlepčí pivo", když se řeší český holky, tak hned zas "jooo, já jsem z Čech, záviďte mi", když náhodou vyhráváme v nějakým sportu, hned jsou opět všichni hrdý Češi, aneb "kdo neskáče, neni Čech", ale když má úspěch nějakej českej výrobek (ano, teď beru Škodovku jako čekou značku, kdybyste se do mě chtěl někdo opírat, že přece patří pod koncern), tak je vám z toho na blití a je to děsně na píču. I just don't get it...
Dovolil bych si (tradicne) nesouhlasit :lol: Vezl jsem asi dva mesice zpatky kamarada, co chtel koupit novy auto, premyslel o Octavii a mel pry predbezne domluvenyho Rapida v kteremsi autosalonu za dobrou cenu. Jel se mnou asi 10 km a rozhodl se, ze Skodovku nechce, pry to na nej udelalo dojem :D Ve finale na inzerat koupil krasnyho asi 7 let staryho Avensise s dvoulitrovym benzinem a za usporeny penize jedou lyzovat do Alp a prej asi polozi novy podlahy v byte. Takze asi tak. Neprislo mi, ze by to udelal kvuli machrovani, jen proste zjistil, ze pomer cena/vykon u nove Octavie ho neuspokojuje. Avensis pritom neni auto kategorie BMW 7...

Ad ty ceske vyrobky... Skodovka je asi tak ceska jako Hyundai z Nosovic, takze je to ponekud neplatny argument. Navic ja osobne jsem treba hrdy na nase velmi slusne nakladay Tatra nebo pistole a pusky od CZ, ktere maji v USA spickovou povest. Mame taky v historii i v soucasnosti spoustu spickovych odborniku, kteri delaji CR dobre jmeno (na nejaky hokejisty a jine sportovce sere pes, ti jsou prakticky vzato k nicemu, to je pomijiva slava). Jenze problem u nas cechu je, ze v nekterych pripadech (nastesti ne ve vsech) jsme kokoti - bud si nechame dobry vyrobek ukrast, nebo puvodne dobry vyrobek nevyvijime tak, aby drzel krok s dobou (v tomto ohledu je skoro s podivem, ze Octavia nema v ramci tradice listova pera), apod. Na takove veci skutecne nemam duvod byt hrdy.

Brutus
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brutus »

twingo.driver: TL; DR...ale je přece jasný, že každej bude chválit to, co tu máme dobrý a ne to, co tu máme špatný. :D
E30 kundokábrolap
www.mrdna.cz

Juraj

Příspěvek od Juraj »

mě by zajímalo kolik z vás přispěvovatelé zde v topicu to auto vidělo a nejlépe s nim jelo? :-) hm?
Jediná správná poloha ženy a pístů je "V" nehledě na to že "Víc hlav, víc ví..."

F.i.s.h.men
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od F.i.s.h.men »

Všichni to je jasný. Navíc to jsou všichni odborníci a mají za sebou několikaletou praxi s testováním aut.

biohazard
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od biohazard »

ja s tim treba zkusenost mam a ten humbuk,kterej kolem novy octavky byl a je mi prijde neumernej vuci tomu opetovnymu lacinymu zpracovani :wink:

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

a je to tu,dnes mě doma řekli rodiče,že přemýšlejí o koupi te nové octavie :lol:

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

Tak rodiče mají očividně rozum, jenom ty ses nějak nepovedl :lol:
Ovšem nejlepší argument má Nevim. Prý jsme na tuning fóru. Stačí se podívat do aktuálních fotek našich aut a já bych řekl, že jsme spíš na tom fóru o dopravních prostředcích... :)
Build shit car, call everyone haters....
Function > Form

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

jsi opravdu vtipný, ale dobře,můžeš mí pravdu.. stejně tak to může být u tebe :lol:

Odpovědět

Zpět na „Pokec“